Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3218 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה עדיף לעצמאי (שמוכר לו הוצאות אחזת רכב וירידת ערך רכב) - ליסינג או לקנות יד1

כשהרכבים הפוטנציאלים הם -

טויוטה CHR בנזין (בערך 141 אלף התחלתי)

קאיה נירו ההיברידי

יונדאי איוניק

כלומר - גזרת מחירים סביב 140-150 אלף

אני לא יודעת כמה ליסינג יוצא לחודש.

ואני גם לא סגורה על זה שעל ליסינג כמה מקבלים החזר ממס הכנסה (אם מישהו יודע???)

פורסם

שאלי את רואה החשבון שלך. הוא צריך לדעת את החוקים והפרמטרים שרלוונטים אלייך.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

מה שאני רושם הוא מזיכרון ורלוונטי למה ששאלתי את הרוא"ח שלי, אז יכול להיות שאצלך זה קצת שונה.

בתור עצמאית מוכרות לך רק 2/3 (או 60 אחוז. לא זוכר בדיוק) מהוצאות הרכב וזה נכון לכל מה שקשור להוצאות נסיעה- כולל ירידת ערך/ ליסינג ומוניות רכבות /טיפולים / טסט.

בלי קשר לזה ליסינג טוב אם את רוצה מקסימום נוחות או שממש אין לך כסף לשים על קנייה ואין אשראי או בתנאים מיוחדים אבל בגדול לפי דעת הרוא"ח שלי עדיף לרכוש רכב.

פורסם

כאמור - להתייעץ עם רו"ח.

בכל מקרה, ובתור עצמאי כבר כמה שנים, וממה שאני זוכר -

על הרכב עצמו אי אפשר להזדכות על מע"מ (מתוך הנחה שזה לא רכב עבודה -טנדר וכו'). מבחינת הכרה בהוצאות רכישה / ליסינג - מס הכנסה מכיר ב-45% מהוצאות הרכב, כאשר ברכישת רכב מה שמוכר זו ירידת הערך השנתית (נדמה לי שזה לפי חישוב של משהו כמו 15% בשנה). בליסינג - תלוי בסוג הליסינג.

מבחינת הוצאות שוטפות (ביטוחים / טיפולים / טסט / דלק) - מוכר ב-45%, והמע"מ ב-66%.

ושוב - לדבר עם רו"ח!

• תוכן חדש...