Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיות דיסק קשיח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3231 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות

יש לי במחשב 2 כוננים (סיגייט) של 1טרה כל אחד

שניהם ותיקים דיו,אחד בן 5 והשני בן 6 (למיטב זכרוני)

לאחרונה החלו בעיות בניגון מדיה מאחד מהם (השני עובד מצוין)

WIN אומר שיש תקלות ויש לתקן,הבעיה שהדיסק עובד חלקית

אם מדליקים את המחשב והWIN עולה,רואים את הכונן ואפשר לעשות הכל,בערך ל2דקות

ואז הכונן פשוט נעלם כאילו לא קיים.

גם אין רעשים מהמחשב (תקתוקים\רעשים מהדיסק קשיח,או איזה מהם)

פסלתי בעיות חומרה\חשמל כי אין בעיות לדיסקים האחרים (חוץ מה1טרה השני,יש גם 1 של 500 ועוד 1 של SSD קטן,כולם מתפקדים כראוי)

אז לדעתי זה לא יכול להיות לוח\חשמל\או כבלים עייפים..

רעיונות?

באופן די מצחיק ואירוני (מרפי מישהו?),גם הדיסק גיבוי נייד שלי שגילו 3 (טושיבה,2טרה) החל לתקתק לאחרונה...

מה שנקרא,צרות באות בצרורות..:lol::cry:

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

לקנות דיסק נוסף ולהתחיל להעביר אליו את כל החומר שרק יש לך בכל הדיסקים הישנים לפני שיתפגרו.

דיסק סיגייט - לדעתי בעיה בלוח פיקוד שלו (האם זה השם הנכון ?).

הדיסק שמתקתק - רומז לך שכנראה אין לך עוד הרבה זמן (שעון מתקתק)

פורסם

דיסק סיגייט - דיסק קשיח של חברת סיגייט (Seagate),דגם ST31000524AS אם זה משנה..

שווה לקחת למעבדה לתקן,אם זו אכן בעיה בלוח פיקוד הזה ?

GTI

סאאמק כולכם.

פורסם

לדעתי, לא כדאי לתקן את הדיסק. זהו דיסק ישן, גם אם תחליף לו את לוח הפיקוד (השם באנגלית הוא : disk controller), זה לא מבטיח שמחר-מחרתיים הדיסק לא יקרוס.

רק אם יש לך שם חומר עסקי קריטי לשרידות של העסק - רק אז שווה להשקיע.

אחרת, תנסה להציל מה שרק אפשר ותעבור לעבוד עם דיסקים חדשים (לפני שתאבד מידע גם מהדיסקים הקיימים).

אתר עם הסבר (באנגלית) כיצד מחליפים את לוח הפיקוד :

http://www.instructables.com/id/Successful-Hard-Drive-Controller-Replacement/

פורסם

אם יש לך מידע חשוב, צריך להנהיג משמעת דיסקים.

אם דיסק מסיים אחריות - מיד לקנות חדש ולשים במגירה בהיכון.

אם דיסק מתחיל לגלות סימני עייפות (כמו מה שרשמת, בנוסף עלולה להופיע הודעה imminent failure), מיד לגבות ולהחליף.

בנוסף, יש גם להקים פתרונות גיבוי חיצוניים - כמו אחסון ברשת (NAS), כוננים חיצוניים או בענן.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ואדים\guya - רציתי להציל את הלוח בשביל שיהיה יותר זמן להעביר נתונים.

לא עסקי,מחשב פרטי בבית,כונן עם סה"כ כמה וכמה (וכמה) סדרות טלוויזיה מלאות (עונות קומפלט)

בטח שלא שווה כלכלית להחזיר,מצד שני להוריד מחדש כמעט טרהבייט של נתונים...

תודה על העזרה :)

GTI

סאאמק כולכם.

פורסם (נערך)

אני מציע שתיצור קשר עם חברות טיקטק ומיצסי (מתמחות בשיחזור מידע מאמצעי אחסון), ותברר מולם מה העלות. אולי תחליט כי זה שווה לך כלכלית.

http://www.mitsy.com

https://www.tictac.co.il

עריכה : יש גם מעבדות אלקטרוניקה קטנות שמתעסקות עם הנושא. אני פשוט לא מכיר אף אחד בתחום.

2 החברות שציינתי, מאוד ידועות בעולם המחשבים.

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם (נערך)

אין שום כדאיות כלכלית בתיקון דיסק קשיח (דיסק של 1T עם אחריות של שנתיים עולה כ-240 ש"ח. מצא לי את המעבדה שתתקן דיסק במחיר זה, ותתן אחריות של שנתים) - המקרה היחידי שיצדיק הוא כשהמידע על הדיסק שווה (עבורך) הרבה מאוד כסף.

במקרה שלך הדיסק (כך אני מבין) מספיק מתפקד כדי לגבות אותו. קנה דיסקים חדשים, העבר את המידע אליהם, וזהו.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם

ואדים -

גם דיסק חדש שתרכוש ותשים במגירה ללא שימוש,בשעת הכושר עלול לא לעבוד\לעבוד חלקית\לקרוס אחרי פרק זמן קצר.

אין פה תורה כלשהי או חוקים,כל מקרה לגופו וזה נטו כל אחד והמזל שלו.

זה נטו חלקים מכניים סופר רגישים אחרי הכל (בניגוד ל SSD למשל),שפשוט אי אפשר לדעת מה יהיה.

לגבי סימני עייפות - הנה מקרה כמו שלי שהאות הראשון היה לפני כמה ימים,אחרי זה תפקד כרגיל,והנה עכשיו אין לי סיכוי להעתיק ממנו כלום.

אז לרכוש מיד כל פעם שדיסק כלשהו נותן סימן כלשהו - לא כלכלי בעליל (גם אם דיסק עולה רק 200-300ש"ח)

האופציה היחידה זה באמת NAS,מסופקני שבענן ירצו שנעלה טרהבייט של תוכן לא חוקי :p

guya - מכיר את החברות,כאמור זה לא מיועד לצרכן ביתי פרטי שכמותי :)

yuvk - פספסתי את הרכבת כנראה,נו שוין..גם זה קורה.

GTI

סאאמק כולכם.

פורסם

מקור, גיבוי ואז לגבות את הגיבוי ולשמור במקום אחר מהמקור. זאת שלי להבטיח שרידות של חומר חשוב.

בבית יש NAS שאליו מגובה כל מה שחשוב, שזה בעיקר תמונות משפחתיות (אני יודע שגוגל מאפשרים גיבוי תמונות כמעט ללא הגבלה, מעדיף שזה יהיה אצלי). פעם בכמה זמן מעתיק את כל החומר מה-NAS לדיסק חיצוני (שלפעמים נמצא אצלי בעבודה ולפעמים אני שוכח אותו בבית).

גיבוי לדיסק חיצוני שמחובר קבוע למחשב אולי יציל ממקרה של דיסק פנימי תקול אבל לא יציל משרפה/גנבה (כנראה)/ ומה שבסיכוי הכי גבוה Ransomware או נוזקה דומה.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

עלויות ה"גיבוי" או החלפת לוח (איך אתה חושב שהם מחליפים לוחות פיקוד? רוכשים דיסקים אחרים זהים = הרבה כסף) הן יקרות להחריד לפעמים.

חבר, גש עוד מחר בבוקר לחנות KSP או IVORY ורכוש דיסק קשיח חדש - נגמר הסיפור.

אתה עלול לגלות שלא תמיד יש זמן, התקתוקים יכולים להגמר מחר ואיתם, חיו של הדיסק או עוד הלילה או ייתכן וישרדו עוד חצי שנה, מי יודע? אתה רוצה לגלות בדרך הקשה?

אתה כרגע בצומת דרכים הרבה יותר טובה מכל אחד אחר - הדיסקים שלך עוד במצב עבודה וניתנים לגיבוי מה שלא היה אפשרי לאחרים במצבך.

במקומך, הייתי רוכש 2 דיסקים קשיחים חדשים ולמעשה, מכניס דיסק שלישי נוסף בנפח כפול מזוג הדיסקים שיש והוא למעשה יבה את זוג הדיסקים שיש לך כרגע.

זכור תמיד, הכסף שתחסוך היום ברכישת דיסקים קשיחים זולים נוספים יהיה יקר פי כמה פעמים והבכי שלא יהיה שווה את זה בעתיד - תלמד מהנסיון של אחרים.

פורסם (נערך)

אוטומטיק - דיסק אחד תקין (הכונן גיבוי נייד) יחסית,השני כאמור כשרק ניגשים אליו לפעולה כלשהי (העתקה,קריאה..כל דבר) - אחרי פחות מ2דקות הכונן נעלם כלא היה.

ארכוש ב"ה השבוע דיסק חדש ואעביר מה שיש,למזלנו TV נגיש מכל חור עדיין :p

עריכה אחרונה על ידי ezuf

GTI

סאאמק כולכם.

• תוכן חדש...