Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3243 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
ההתלבטות לגיטימית. מן הסתם מרבית האנשים ה"שמרנים" יבחרו בקורולה,

ואילו ה"הרפתקנים" יבחרו באלפא. שוב, לא אחד לאחד,

הרי תמיד יתכן איזה קרוסאובר בין הקבוצות.

על בסיס המשפט הזה, ההשוואה שאור רשם.. לדעתי, כן עוזרת בהתלבטות.

נ.ב - להערכתי.. רשמתי הרבה יותר מ אור, על החוויות והתחזוקה.(כ 150 הודעות)

אפשר להכנס לקישורים:

http://www.carsforum.co.il/vb/search.php?searchid=3133558

אור רושם במרוכז - אני חסר אבחנה.. ומתפזר בקלות.

רשמתי הרבה נגד היבואן, רמות הגימור והאשליות .. שמפזר היבואן.

וכאשר יש פאקים רשמתי, והסברתי איך לטפל עם מידע על טיפולים, בעלויות סבירות.

ומנגד נרשמו דברים טובים ומיוחדים והנאה מהרכב.

(הכל מופיע בהיסטוריית הפורום - חיפוש אלפא תחת שמי / בקישור למעלה )

אני מחזיק אלפא ג'ולייטה משנת 2012 - דיסקנטיב דבל-קלץ.. 1.4 מונשמת קלות.

וכל אשר רשם אור, די מתאים גם אצלי.

בתחילה היו לי חששות, אמינות, עלויות טיפולים ביטוחים ואחזקה.

כאשר קוראים את ההשוואה שרשם אור, רואים כי אפשר להסתדר. \

אבטחתי את האגפים כאשר קניתי את הרכב, טיפולים ואחריות מלאה ל 3 שנים מראש .

ובהמשך, התיעצות וקריאה בפורום שלנו וב ירוק - פורום אלפא.

התענינות וקריאה בפורום אלפה אונר ב בריטניה הגדולה - ויש מידע ופחות חששות.

הבדיקה שלי היא מול רכבים במשפחה, מאזדות - 2-3-6 שנים 2008, 2012 ו 2013.

מתברר כי עלות הביטוחים יקרה ב ממוצע ב 1000 ש"ח בהשוואה לרכבים משפחתיים רגילים.

וזולה גם מחלקם - כגון הונדה ..(ביטוחים מקיפים לכל נהג)

בתחילה יש דרישה לאיתורן, אבל כעבור כ 2-3 שנים הדרישה יורדת..

לי זה לא הפריע, אני בעד מערכת איתור והגנה.

הטיפולים .. אצלי אומנם סגורים מראש, אבל תמיד קבלתי את טיוטת סיכום חשבון הטיפול.

וההבדל היה כ 200-400 ש"ח לטיפולים תואמים.

היכן שבמאזדה היה 700 באלפא כ 900-1000 .

ומבחינת הפתעות.. לא היו - ההוצאות, טיפולים שוטפים אחת לשנה, ביטוחים רישוי וירידת הערך..

לרוכש יד-שניה לדעתי החיים יהיו הרבה יותר קלים.. בתנאי שאין הפתעות.

אין טיפולים מורכבים, שמן המנוע די תואם סינטטי 5W-40 תקן C3 - אצלנו בשמן הנ"ל מטופלות גם המזדות.

נוזל בלמים תואם, פלגים תואם, בלמים רפידות וצלחות, נוזל קירור, הכוונה בתואם כסוג איכותי

( של חברות איכותיות ההבדל בעלויות זניח, עד אפסי)

נוזל ממסרה מוחלף אחת ל 5 שנים - ההבדל כ 700 ש"ח - באלפא יש שני סוגי נוזלי ממסרה.

יש מוסכים מתמחים באלפות, שלא של היבואן, עם ידע ומחירים נוחים.

ויש ידע בפורום ובפורמים נוספים.

אבל גדול - את המזדות אחי מגדיר כ מרותכות.. אומר לא צריך לפתוח את מכסה מנוע.

טיפולים אחת לשנה, ובאמצע אם יש נשמעת בעיה , או נדלקת נורת אזהרה או אז בודקים.

באלפא - כדאי לפתוח אחת ל שבועיים חודש, לבדוק שמן ומצב נוזל הקירור..

שני סוגי המנועים שונים, במזדות מנועים רגילים אטמוספריים, באלפא מנועי טורבו .

לכן כדאי לבדוק מפלס שמן - גם בשביל האושר, וואלה לא חסר שמן.

(סתם - חסר 100-200 גרם בין הטיפולים, אפשר להוסיף.. ואפשר להמתין לטיפול.. השנתי)

אבל רצוי מאוד להיות עם היד על הדופק.

לכן לטיפוסים כמו אחי, לא הייתי ממליץ להחזיק רכב מהסגנון הנ"ל, או תואם כגון ממשפחת VAG.

אשר גם בהם מנועי טורבו נחמדים.

אבל - לאנשים רגילים עם קצת מודעות ורצון להינות מרכבים קצת שונים.

אפשר לבדוק לקרוא להתרשם - וגם לרכוש.

הבנות אצלנו נוהגות בכל הרכבים, והן אוהבות את הנהיגה באלפא אפילו יותר מהאחרות.

הן מתייחסות לרכב כרכב אוטומט רגיל, ולא דיווחו על בעיות או חששות.

מעבר להרגשה בנסיעות הראשונות כאשר הרכב היה חדש.. אז היה להן קצת חששות.

ואפילו מודיעות.. נהגתי כ 5 דקות רגוע עד שהמנוע התחמם, ואז לחצתי קצת.. זה כייף.

כך כי לקורא המתעניין , כדאי לאסוף מידע, אם ברצונו לרכוש אלפא.

לבדוק טיפולים לדעת כי צריך קצת ת'צומת-לב.

ובתמורה - מקבלים רכב נחמד , אשר נותן הנאה, וגם עובר נחמד את המבטים.

ואפילו אנשים זרים מפתחים שיחה על הרכב, ומקבלים חיוך וסימפטיה ..

לפני כחודש בת-זוגי נהגה ברכב לאשדוד ליום צילומי חוץ חוף ים, יש לה את-זה.

ובהמשך גם האלפא כיכבה בצילומים, מאשדוד לחוף פלמחים.

"הצלמים אפילו אמרו שהרכב מיוחד.. רואים שאני מסוכנת ויפה"

אמרתי לה - היית צריכה לבעוט בגלגלים .:wink:. להראות שאת בודקת ומבינה ברכבים.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תגובות 243
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אולי ההשוואה לא מתאימה לכולם, אבל אני מצאתי אותה מעניינת... ואני יכול להצביע על חבר או שניים שגם הם היו במקום הזה.

כאשר הרכב הראשי בבית, זה שהאישה נוהגת עליו בשגרה, הוא רכב משפחתי גדול ומשעמם, וחייבים רכב שני בבית, כזה שמשמש אותי ביום יום, בהחלט יש לי את ה-התלבטות איזה רכב לרכוש - כזה שישמח את רואה החשבון שלי או שישמח אותי.

בפעם הקודמת, כאשר רק התחלתי את פעילותי כעצמאי, השיקול היה כלכלי נטו.

עם השנים, מרכיב ה-חיוך מקבל מקום משמעותי יותר בקבלת ההחלטות.

נניח שעוד שנתיים אחליף את הפיאסטה שלי. בסכום של בערך 100K ש"ח - האם אקנה רכב כלכלי נוסף או שאעז להתנסות בסופר מיני ספורטיבית יותר?

ההשוואה למעלה מעניינת גם בגלל שאני לא מאלו שירכשו חלפים בעצמם, אלא אטפל במוסך.

ההשוואה של אור נותנת ייחוס טוב בשביל להבין מה כן/לא/אולי, ועצם הוספת המלל נותנת לי את האפשרות לספור את הכסף בעצמי.

תודה, אלי

פורד פיאסטה, 1.25 ידנית Trend, שנת 2014

פורסם (נערך)
תשמע ספירי אני חורק כאן מקשים בשביל לא להגיב בסרקסטיות, אבל יש מצב שכרגע ביקרת אותי בתור מי שלא שיתף מספיק / לא נתן מספיק מידע? אמנם אין האלפיסט מעיד על ג'ולייטו אבל אני די בטוח שיש כאן מעט מאוד משתמשים (אם בכלל) ששיתפו כ"כ הרבה מידע מכ"כ הרבה זוויות על תקופת הבעלות שלהם...

/dev/null

אם בכלל = אני כנראה היחיד. כי ניסית להגיד אחרי זה שמה פתאום רמזת שאתה היחיד...

עוגי, סוף סוף. חמישה עמודים אחרי שנכנסתי לשרשור, ירדת לסוף דעתי.

זה שאתה שיתפת הכי הרבה (לדעתך, וזה לא נכון אגב, יש לא מעט ששיתפו לא פחות. אני ביניהם), לא אומר ששיתפת הכל. ואני מתייחס כאן למשהו ספציפי אחד שמטה את כל ההשוואה - ירידת הערך, שלא פורטה כאן בשרשור. "פער של 20K לטובת הג'ולייטה" just doesn't cut it. כדי שאני, הקורא, אקבל תמונה מלאה, אני צריך לדעת כמה המקרה הספציפי שלך רחוק (או קרוב) למצב הרגיל וההגיוני. כי הרי אם קנית ב-10K מתחת למחירון ומכרת ב-10K מעל, זה לא משהו שאני יכול לבנות עליו איזשהו מודל השוואתי פיזבילי. כי הסיכוי שאני אתקל במקרה כזה הוא אחד למיליון.

עוגי, שוגי, חוגי, מניח שזה קשור לעוגיות האוראו? בכל מקרה, המידע החסר הוא מהותי. אני לא אגיד מתומרן כדי לא להעליב ואולי כי זה לא במודע, אבל לומר שהיכנשהו בנבכי הפורום מצויין סיפור הקלאץ' בלי להביא אותו (לפחות לציין עלות אמיתית) כאן, וחוסר המידע המלא לגבי ירידת הערך - מסיר את האמינות הדרושה מהשוואה שכזו. לא שעיתונים עובדים טוב יותר, לא שאני הייתי עושה זאת טוב יותר, אבל לפעמים נדמה לי שיש שרשורים שנפתחים רק כדי שאפשר יהיה להתווכח על התוכן שלהם...

אגב, אני למשל יכול לעשות השוואה של שני רכבים חדשים: סובארו XV פרימיום 2.0 מול ג'ולייטה ולהציג זאת בכל מיני אופנים. למשל - בסובארו אני צריך לנסוע לבד למוסך אלא אם זה טיפול שנתי, באלפא לוקחים לי את הרכב ומביאים לי חלופי. מצד שני, באלפא לא הייתה לי בכלל תקלה. מצד שלישי ההנחות במעמד המכירה לא דומות. מצד רביעי... וכו'. אבל כן חשוב להסביר את האלטרנטיבות באופן מלא ולא רעיוני. בתיאוריה הכל יכול לקרות.

עריכה אחרונה על ידי bar72

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אפשר לחלוק על ההשוואה, ניתן לומר שהיא מוטעית/וירטואלית או סתם תרגיל מחשבתי,

אבל צריך לזכור שבכל זאת אור שיתף בחוויה האישית שלו, והמצב ההפוך של חוסר שיתוף הוא הרבה יותר גרוע.

למי שזוכר את תקופת הגרופיז של פאביה ספורט, בהתחלה הכל היה ורוד כמו ענן מרשמלו קסום, אבל אחרי שהתפרסמה כתבה בynet על רכב לימון (שהיה שייך למשפחתו של חבר פורום מוערך), התברר שעד לאותו רגע, החברים הנכבדים לא ממש שיתפו את הפורום בתקלות שחוו.

אז עם כל הכבוד לספייר וספריאל, אור הוא לא מינה צמח שצריך לספק סטטיסטיקות.

-

פורסם
נקודה טובה, בדיעבד הייתי מקשר שוב לשרשורלייטה שלי בסעיף 'עלויות האחזקה' ומציין שניתן לראות שם דוגמאות לכיצד ניתן לחסוך עלויות למי שמעוניין ב"פתרונות יצירתיים" (אם אחד המנהלים מוכן לעשות זאת זה יהיה נהדר).

המחירים שדיסקו הציג טובים משמעותית ממה שאני קיבלתי (כאמור - 6K, ללא תביעות ושאר מרעין בישין), לא יודע עם מי אתה שוכב שם אבל היא כנראה מבסוטה :)

מוקדש ל teyal

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

ההשוואה לא רלוונטית כל-כך. הג'ולייטה איננה רכב הספורט היחיד שיש, ואם מטרת השרשור הייתה שעלויות אחזקת רכב ספורט לא יקרות בהרבה מרכב רגיל (לא קראתי את השרשור אגב) - אז ההשוואה פשוט חסרת משמעות.

פורסם

סמירו

מכיר אותך וירטואלית מזה מספר שנים

לא פעם אתה כותב דברי טעם

הפעם התעלית על עצמך ולא לטובה.

אשמח להסברים של ההודעה שלך

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לפי דעתי האישית בלבד:

עם כל הכיף שבעניין, ופה זה נגמר, כיף נטו, פרקטיות אין פה.

ועם כל השיעמום שבטויוטה, כן שיעמום ושיממון שאגב אני כלכך אוהב (מי שייכנס לראש יבין למה).

עד שתמכור את האלפא, בכסף שהוצאת עליה ייכנסו 3 טויוטות.

אז למי שיש את הממון ובכיף שלו לעשות כיף, ולשלם על זה, אז ברור שזה שווה.

לא מומלץ לכל אלו שמחפשים שקט תעשייתי.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם (נערך)

ישה, לבקשתך להלן הפירוט -

א. זה נראה שהמטרה של פותח השרשור הינה השוואה להוכיח שהמיתוס של "אחזקת רכב ספורטיבי יקרה לעומת רכב משפחתי רגיל", איננו כל-כך נכון, או לפחות לא כצעקתה.

ב. אור - בשביל אדם שמשווה עלויות אחזקת של רכב שלא היה בבעלותו, עלויות שאתה העלית בגדר ספקולציה (כדברייך), מה שאומר שאתה משווה דברים תיאורטיים בלבד. ובכן, אני כמוך בדיוק, אומר שבאופן תיאורטי, אם המטרה שלך היא להפריך מיתוס מסוים, ההשוואה שלך איננה רלוונטית. שכן א. התלתן איננה הספורטיבית היחידה שקיימת בשוק, והפרכת המיתוס תהיה רלוונטית רק בנוגע לרכב שלך. ב. יש רכבים ספורטיביים יותר, שהם זולים יותר לאחזקה מאשר האלפא. ג. אתה לוקח עלויות דלק ושדרוגים ובלה בלה בלה בהתחשב בך. אדם עם תוואי נהיגה שונה משלך הן מבחינת מסלול נסיעה והן מבחינת אופי הנהיגה שלו, הן באלפא והן בטויוטה יגיע לנתונים שונים משלך. ואפילו משמעותית שונים.

עריכה אחרונה על ידי Smiro
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

המטרה היא לא תהפריך מיתוסים אלא לתת נק' מבט נוספת על העניין לחובבי רכב שמתלבטים בין מקרר לרכב בגלל עלויות.

כתבו את זה כמה פעמים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

סמירו

אתה מפתיע לרעה

אור כותב את מסקנותיו האישיות מרכב שבבעלותו DATA שיש לו עליו אקסל , ומשווה אותם לרכב אחר תוך נסיון להביא על רכב ההשוואה את המידע הרלוונטי אותו אסף.

הרי לא תכריח אותו לקנות גם את הקורולה כדי שיוכל לעשות השוואה אמיתית.

והוא "חטף" על הראש יותר על הDATA שלו מאשר על הDATA של הרכב הוירטואלי , ה INPUT הזה מקרב את השרשור על שלל הודעותיו, למשהו שיכול לסייע למי שירצה לרכוש אלפא, או סתם ספורטיבית אחרת, הפער הוא X ביו משעממת לנחשקת אלא הוא רק חצי X.

שאר הזבל ששפכת על אור מבלי לפרט הוא יותר גרוע מתעמולה של משטרים אפלים.

או בעברית פשוטה אחותך זונה...כשאין לך אחות

מכיר את היוזמה של אור בקשר ל 150 משכורות

הייתי אף באחת מהרצאות לבקשתו כדי לשפר את ההגשה, תיקנתי לו את הפרזנטציות עוד לפני שהוא יצא איתם לציבור.

הפניה שלו אלי באה לאור תחושתו שאני מבין בנושא.

לא יודע האם לאור יש איזו מטרה נסתרת ביוזמה הזו, כמו להיות ראש ממשלה כשיהיה גדול , כעת היא יוזמה מבורכת וזה בלשון המעטה.

אתה לא יוצא משם מומחה למשכנתאות אבל אתה מבין איך לגשת לכך בצורה מושכלת יותר ובכך מספיק.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
טוב אז אחרי שהתגובה שלי נמחקה למרות שהיא תומכת באור ומגנה את שורת ההתקפות האישיות עליו, אני מתחיל להאמין שיש פה משהו לא כשר. מנהלים, מוזמנים למחוק גם את זו, וגם להעיף אותי מהפורום אם בא לכם.

התגובה שלך נמחקה כי היא עסקה ב"בעד או נגד אור" ולא בנושא השרשור. אין פה שום דבר לא כשר, פשוט בוצע נקיון של השרשור. לא בקטע רע.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...