Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מומחי אקסל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3229 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

הסתבכתי עם ניסיון לבצע איזשהו איחוד בין מידע בשני קבצי אקסל שונים

אני מעלה תמונה שממחישה את מה שאני מנסה לעשות על קובץ דוגמא סתמי שהכנתי עכשיו

כאשר טבלה אחת מכילה את כל המקטים הקיימים, וטבלה שניה מכילה את כל המקטים להם יש שרטוט + גרסא של השרטוט.

אני מנסה לבצע הצלבה כך שיתבצע חיפוש בשתי הטבלאות והיכן שיש התאמה בין מקטים להכניס את גרסאת השרטוט (בעצם להגיע למצב של הטבלה בצד ימין)

ניסיתי עזרת תנאי IF וLOOKUP אבל לא הצלחתי, ז״א הצלחתי להגיע למצב שאני אדע היכן יש התאמה והיכן אין, אך לא הבנתי איך יש לי אפשרות היכן שכן יש התאמה להכניסה את הנתון של גרסאת השרטוט.

ניסיתי להסביר את עצמי בצורה הכי טובה שאפשר, אשמח לעזרה

(אני מצרף גם את הקובץ דוגמא עצמו שהכנתי במידה והפורום לא יסנן לי אותו - קישור להורדה דרך גוגל דרייב

https://drive.google.com/file/d/0B6kiofBvZN5rM2NYcDVhbjRsNkE/view?usp=sharing)

תודה רבה לעוזרים!

Screen Shot 2017-07-31 at 17.58.47.png

פורסם (נערך)

הוספתי פתרון לקובץ (מתחת לכותרת ניסיון עם רקע צהוב), והעליתי אותו לגוגל דרייב ועשיתי שיתוף.

מאחר וזאת פעם ראשונה שאני משתמש בגוגל דרייב, סביר להניח שתהיה בעיה היכן שהוא ....(כסת"ח עבורי :-) )

https://drive.google.com/file/d/0B7TFyOvWoIjHYjRKM2pTQW1VeHM/view?usp=sharing

הפתרון שלי מורכב מ-2 צעדים :

1. לעשות השוואה (MATCH) בין טבלה עם כל המק"טים לבין טבלה עם מק"ט+גרסה.

אם יש אותו מק"ט בשתיהן - מחזיר מספר שורה. אחרת NA.

בשביל הנוחות - שמתי את זה עמודה (COLUMN) ליד. כאשר אתה עושה את- מומלץ לשים את זה באיזו עמודה צדדית.

2. עושה השוואה (IF) אם התוצאה של שלב קודם היא מספר (כלומר יש התאמה) ואז הוא מבצע חיפוש (LOOKUP) ומחזיר את מספר גרסה של המק"ט הרלוונטי.

אם אין התאמה בשלב הקודם (למק"ט אין מספר גרסה) - אז מחזיר ערך NA.

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

אנסה את זה מחר, ניסיתי לעשות את הכל במכה אחת ואולי זה מה שגרם לפאשלות בחלק מהעמודות, כי היו כמה עמודות שבדקתי באופן ידני והוא עשה את זה כמו שצריך.

בכל מקרה המון המון תודה!!!

• תוכן חדש...