Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7802 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

 

ישנו רכב ש"שמתי עין" עליו, אבל (כמובן שתמיד יש אבל...) ישנה בעיה והיא כזו:

 

ראשית, אציין שהמוכר הוא לא בעל הרכב.

הוא טוען שבעל הרכב המקורי חייב לו כסף ולכן יש לו צו של בית משפט , שמאפשר לו להעביר את הרכב על שמו, במשרד הרישויי ובנוסף יש לשחרר את הטסט שנשאר לו.

 

שאלותיי הם:

- מה אני צריך לבדוק לפני שאני רוכש את הרכב ?

לגבי עיקול - יש לבדוק רק במשרד הרישויי או שיש עוד מקום שיש לבדוק בו ?

לגבי שיעבוד/מישכון - יש לבדוק ברשם המשכנות בלבד ?

יש מצב לעוד בדיקה שאני צריך לעשות, מלבד השתיים הנ"ל ?

 

- שאלה שניה: האם זה בסדר שיש לו "רק" את הצו (יפויי כח) בכדי להעביר בעלות?

כלומר האם יש לחשוש מזה ?

 

תודה מראש לכל העונים,

אלכס.

פורסם

נשמע חשוד מאוד,אבל תבקש ממנו להראות לך את צו בית המשפט,ולאו דווקא את ייפוי הכוח של ה"בעלים"...

Fiat Tipo Media 1.4Ei 1994

Citroen Xsara 2001 1900 Diesel

Opel Corsa 2000 1200

פורסם

אני לא מבין גדול אבל זה נישמע חשוד מאוד! תבקש ממנו להראות לך את הפרוטוקול של המשפט...

בכל מיקרה אם משהו הכי קטן לא ניראה טוב רד מזה ומהר, לפי דעתי עדיף "לאבד" רכב טוב למכירה מאשר לאבד רכב טוב שכבר קנית..(לפי דעתי לפחות)

פורסם

מה זאת אומרת לשחרר את הטסט?

יש טסט לרכב או אין?

רכב ללא טסט לא ניתן לבצע בו העברת בעלות!!!

 

"יפוי-כח" = סוחר רכב שאינו נמנה עם אלו החוקיים.

 

כדאי שתקרא את הדביק הזה לפני שהנך מתכוון לרכוש את הרכב.

 

לסיום - מהיכן בארץ ה"מוכר"?

תבקש גם להפגש עם הבעלים הרשומים ולשוחח איתו בנפרד.

 

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

 

פורסם

ראשית,אם הרכב מאד מוצא חן בעינך,עם שפע עורכי הדין שמסתובבים חסרי מעש בארצנו,תוכל לקבל יעוץ והכנת הסכם מתאים.

 

אם המוכר הוא הזוכה על פי צו העיקול כלומר העיקול הוא לטובתו ואתה מזהה בוודאות שכך הדבר,אזי לא צריכה להיות בעיה מיוחדת. בנוסף לכך,יש לבדוק שלמוכר יש יפוי כח מבעל הרכב או לחילופין החלטת בימ"ש לפיה הרכב מועבר לבעלותו (למעשה הדרך הנכונה היא רישום בעלות ע"ש הזוכה או מימוש בהוצל"פ אבל לפעמים צדדים עוקפים זאת ע"מ שלא להפסיד מערך הרכב. ברגע שאין עיקול אחר והעיקול הרשום הוא לטובת המוכר וברגע שיש יפוי כח והסכמת הבעלים למכירה (והוא מן הסתם מסכים כדי לסלק את חובו למוכר) יש לעשות הסכם מתאים,לשלם רק כנגד ביטול העיקול(אפשר להפקיד את הכסף אצל עו"ד בנאמנות) ולהעביר בעלות.

 

קצת מסובך,לפעמים שווה וכדאי מאד (רכב מיוחד במחיר אטרקטיבי ובלבד ששומרים על הכללים והזהירות)

 

מעבר לרישום העיקולים במשרד הרישוי שווה וכדאי לבדוק שיעבודים אצל רשם המשכונות (בד"כ צמוד למשרד המשפטים) וזה נכון לגבי כל רכב. אגב,על עיקול עוד ניתן להתגבר,משכון הוא מעין עיקול שעליו קשה מאד להתגבר ומעניק למי שהמשכון נרשם לטובתו זכות חזקה מאד.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

×
×
  • תוכן חדש...