Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רבות דובר ועוד יסופר על כך שהרבה לא יישאר לנו כשנגיע לגיל שאפשר להתחיל.

אם כך, מהן החלופות? חש' פרטי משלם מס, כסף לדירה נוספת אין לרובנו, אם כך - מהן החלופות?

בואו נתחיל שרשור בנושא חשוב זה.

פורסם

Kמה אתה חושב שלא תהיה לנו פנסיה ?

הכל תלוי בכמה אתה מפקיד, אם לא תוציא את הפיצויים וכו'.

ככל שתפקיד יותר במהלך השנים מגיל יותר מוקדם הקצבה שלך תהיה גבוהה יותר.

כמובן שגם תנסה לדאוג לדמי ניהול נמוכים יותר.

רוצה להיות יותר בטוח ? תתחיל לחסוך סכום נוסף כל חודש, כשיהיה לך מספיק תחפש אפיקי השקעה נוספים (לדוגמא קופ"ג להשקעה שאם תשמור אותה עד גיל פרישה תהיה פטור ממס על הרווחים).

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

כלומר אם אפתח היום קופת גמל בבנק שלי ואפקיד שם מדי חודש, בעוד הרבה שנים טובות אפתח הקופה ולא אשלם שום מס? שום כלום?

החוק הזה יכול אגב להישתנות ביום מן הימים?

פורסם

עד התקרה כמובן. שהיא 70 אלף לשנה.

הכל יכול להיות... גם יכול להיות שתבחר בשלי יחימוביץ והיא תלאים לך את הכסף.

ם נסתכל על העבר בד"כ לא פוגעים במקבלי ההטבה רטרו אלא פשוט מפסיקים אותה, כמו קופות הגמל הותיקות שהיה אפשר למשוך ללא מס לאחר 16 שנה. מי שהפקיד בעבר הפקיד אבל כל הפקדה מתאריך מסויים (ב- 2003 אם אני לא טועה) כבר לא יכולת למשוך בתאריך הנתון. אך ההפקדות הישנות לא הושפעו.

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם (נערך)

וא11ה - זה מ-1.1.2006, והשינוי באפשרות המשיכה היא דווקא מיוזמותיו של ב. נתניהו. השינוי פגע קשות בחסכון לטווח ארוך, ורק לאחרונה, עם הופעת "קופות הגמל להשקעה" נעשה נסיון לתקן את הנזק.

ירחמיאל - מה שהופך את קופת הפנסיה לכדאית (מעבר לחובה החוקית) הוא הטבת המס, שאינך מקבל (או, במקרה הטוב, מקבל בצורה מוגבלת) במסלולים אחרים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
וא11ה - זה מ-1.1.2006, והשינוי באפשרות המשיכה היא דווקא מיוזמותיו של ב. נתניהו. השינוי פגע קשות בחסכון לטווח ארוך, ורק לאחרונה, עם הופעת "קופות הגמל להשקעה" נעשה נסיון לתקן את הנזק.

ירחמיאל - מה שהופך את קופת הפנסיה לכדאית (מעבר לחובה החוקית) הוא הטבת המס, שאינך מקבל (או, במקרה הטוב, מקבל בצורה מוגבלת) במסלולים אחרים.

לא סתרת אותי.

אמרתי שמי שהפקיד כסף לפני התאריך המדובר הכספים שלו לא נפגעו ונק' היציאה שלו לא שונתה.

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

נדמה לי שהגמל פטורה רק אם נמשכת כקצבה.

היתרון בקרן פנסיה שהיא מבטיחה קצבה עד סוף החיים ולא עד שהחיסכון נגמר.. שווה למי שמתכוון להישאר בעולם הזה כמה שיותר..

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
Kמה אתה חושב שלא תהיה לנו פנסיה ?

הכל תלוי בכמה אתה מפקיד, אם לא תוציא את הפיצויים וכו'.

ככל שתפקיד יותר במהלך השנים מגיל יותר מוקדם הקצבה שלך תהיה גבוהה יותר.

ברור, הכוונה (נראה לי) לא היתה שלא תהיה פנסיה בכלל אלא שהיא תהיה נמוכה יחסית לפנסיות הנהוגות היום.

ראיתי לא מזמן כתבה בטלוויזיה (לא זוכר איפה) שם נטען כי מי שיצא לפנסיה בעוד 25 שנים (אאל״ט, אל תתפסו אותי במספר, יכול להיות שזה היה 30?) יקבל בתור פנסיה כ-38% מהמשכורת האחרונה שלו. המספר הזה ד״א די זהה להערכה שנתן לנו יועץ פנסיוני שבא להרצות אצלנו כשהעבירו אותנו מחברת ביטוח אחת לאחרת לא מזמן.

זה ממש לא הרבה - תאר לך מצב שבו ביום אחד השכר שלך נחתך ב-62%. נראה לי די ברור שצריך להתחיל לדאוג להכנסות נוספות כמה שיותר מוקדם.

פורסם

בעיה הרבה יותר חמורה יגלו רבים מהשכירים בין גיל 50 ל-60 כאשר ישארו ללא עבודה או עם עבודה בשכר נמוך משמעותית מזה שהתרגלו לקבל.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
ברור, הכוונה (נראה לי) לא היתה שלא תהיה פנסיה בכלל אלא שהיא תהיה נמוכה יחסית לפנסיות הנהוגות היום.

ראיתי לא מזמן כתבה בטלוויזיה (לא זוכר איפה) שם נטען כי מי שיצא לפנסיה בעוד 25 שנים (אאל״ט, אל תתפסו אותי במספר, יכול להיות שזה היה 30?) יקבל בתור פנסיה כ-38% מהמשכורת האחרונה שלו. המספר הזה ד״א די זהה להערכה שנתן לנו יועץ פנסיוני שבא להרצות אצלנו כשהעבירו אותנו מחברת ביטוח אחת לאחרת לא מזמן.

זה ממש לא הרבה - תאר לך מצב שבו ביום אחד השכר שלך נחתך ב-62%. נראה לי די ברור שצריך להתחיל לדאוג להכנסות נוספות כמה שיותר מוקדם.

הם מניחים שתמשוך את הפיצויים, תתחיל להפריש בגיל מאוחר, או שיהיונלך תקופות ארוכות ללא עבודה.

כמובן שגם יש הבדל בין נשים לגברים.

נשים גם חוסכות פחות שנים כי הן יוצאות לפנסיה מוקדם יותר וגם חיות יותר. וכמובן מפסידות את השנים עפ הכי הרבה תשואה על הכסף כי החיסכון גדול יותר. לכן לעומת גברים הפנסיה שלהן נמוכה מאוד.

Sent from my D6503 using Tapatalk

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

תבדוק לגבי פוליסות חיסכון בחברות הביטוח. הפקדה של 500 שקל בחודש שם למשך 25 שנה תניב קצבה יפה.

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם
בעיה הרבה יותר חמורה יגלו רבים מהשכירים בין גיל 50 ל-60 כאשר ישארו ללא עבודה או עם עבודה בשכר נמוך משמעותית מזה שהתרגלו לקבל.

אני כל הזמן שומע על המובטלים בגילאים הנ"ל ומשום מה גם אם הם כבר מגיעים לריאיון עבודה הם באים מאוד מקובעים (למשל מהנדס שדורש שיצמידו לו שרטט או אנשים שעבדו ב X ומוכנים לעבוד בר בדיוק באותו ה X מבחינת תפקיד למרות שהם כבר שנתיים יושבים בבית) משיחות עם מעסיקים נוספים כמעט כולם מוכנים לקלוט בשמחה אנשים בני שישים ויותר אבל פשוט לא מצליחים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...