Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

ניסיתי למצוא את קוד הצבע ,עדיין לא מצאתי .

ככל הנראה מדובר ב 40 (super white) .

מצאתי ערכה די מעניינת -https://www.aliexpress.com/item/Car-scratch-repair-pen-auto-paint-pen-and-tools-for-Toyota-Vios-Corolla-Reiz-vois-highlander/32814596458.html?spm=2114.01010208.8.29.7e6qkE

הצבע קיים בערכה, חבל שאין חומר שיהווה שכבה מגינה ומבריקה (לא בטוח שיש בה צורך כי הצבע לא מטאלי)

בנוסף הערכה כוללת כלים שאני לא כ"כ מכיר.

תודה למגיבים

תתייחס לאחר כפי שהיית רוצה שהאחר יתייחס אליך :wink:

פורסם

נראה כי הערכה כוללת נייר שיוף, סוג של בונד(חומר מילוי) מיכל קטן של צבע ומיכל לחץ עם איזה התקן כדי לרסס את הצבע, כפי שזה הנראה מגיע צבע בסיס ולכה בערכה

פורסם

נייר שיוף יש לי ,קצת מפחיד להשתמש בנייר הסיני ,ייתכן שלחששות אין בסיס.

פוליש קומפאונד יש לי .

לדעתית הלא מקצועית ,הערכה כוללת כל מה שצריך בכדי לטפל בשריטות שנוצרו כתוצאה מקילוף.

אגב, התווספו לי עוד מספר שריטות (עם קילופי צבע )

על מכסה המנוע כתוצאה מפגיעת אבני חצץ שעפו מגלגלי משאית אחריה נסעתי :(

פורסם

מקריאה בפורום והתעניינות כללית בנושא, הטיפול בצ'יפים ידוע באופן כללי (מיד אפשר ללמוד משהו חדש )

יש ברכבי גם שריטות גדולות יותר , כגון אלה :

IMG_20170618_120046.jpgIMG_20170620_101723.jpg

פורסם

השריטות בתמונה אינן חריטות נכון ?

הלכה והצבע התקלפו , מבדיקה מקרוב ,המשטח "השחור" חלק ובלי חורים.

מסביב לשריטה כמובן צריך לעבור עם נייר מים על מנת להוריד גרדים

ישנה שריטה נוספת די קטנה שמישהו חרט .

הבונד בערכה אמור לעזור מילוי השריטה או שאני טועה וצריך חומר מילוי אחר ?

פורסם

יש בערכה סוג של בונדו,במקומך הייתי משיים עם נייר מים(נייר מרים) של 2000, מיישם בונדו על מנת להיות בטוח שכל החריטות מלאות ונותן מעבר עם נייר 400-800-1500-2000 ואחרי זה מישם צבע, כמובן הנייר שיוף שיהיה עם בלוק ספוג קשיח על מנת לשיף באופן אחיד

פורסם

אודה לכם אם תאשרו /תתקנו את תהליך העבודה.

1.לנקות את המשטח עם מי סבון (פארי, סבון כלים שישמש מעין פוליש).

2.לנקות את המשטח עם מסיר לק ציפורניים - היתרון שלו שהוא מתנדף מהר.

צ'יפ

3.1 להדביק עיגול קטן של נייר מים 2000 על מחק של עיפרון ולעבור בתוך הצ' יפ-בשיטה זו מסירים שאריות צבע רק מהצ'יפ ופוגעים כמה שפחות בצבע הטוב והבריא.

עיגול קטן אפשר להכין עם מחורר דפים.

לבדוק שהמשטח חלק.

3.2 לקחת קיסם שיניים, לטבול בצבע הרכב

3.3 לצבוע את הצ'יפ וליצור גבעה קטנה של צבע מעל המקום הפגוע.

3.4 להמתין 24 שעות ולתת לצבע החדש לחדור לתוך הצ'יפ ולהתייבש.

3.5 לחזור על סעיף 3.1 עם נייר מים 3000 בכדי להחליק את המשטח ולהפטר משאריות צבע.

3.6 לעבור על המשטח עם לכה או וואקס

שריטות וקילופי צבע

4.1 לקחת נייר מים 2000 ולהסיר גרדים מסביב לשריטה, עד שכל המשטח, על השריטה ומסביב לשריטה יהיה חלק.

לחזור על סעיפים 3.2-3.6

חריטה

5.1 למלא את החריטה בבונד ולתת לו להתייבש 24 שעות.

לחזור על סעיפים 3.2-3.6

סליחה על האורך, חשוב לי להיות בטוח בשיטות העבודה לפני שאחליט לקנות ערכה כלשהי

תודה רבה

פורסם

את הצ'יפ אתה צריך למלא לא לצבוע, כלומר אתה טובל את הקיסם ושם טיפה על הצ'יפ.

לגבי שיוף ציפ מבפנים עדיף לעשות את זה עם פוליש ואחרי זה מעבר עם אלכוהול (IPA מביוטיקר בעשר שקל)

שטירה וקילוף זה דברים שונים, קילוף תצתרך לשייף עם נייר 2000-3000 את האיזור ואת הקצבות ואז לרסס.

שטירה אפשר למלא כמו צ'יפ.

פורסם

תודה רבה על התיקונים, הדקויות הן אלה שעוות את ההבדל .

לגבי הצ'יפ כמובן שהתכוונתי למילוי ולא לצביעה, טעיתי בניסוח.

בכדי להבין לחלוטין את ההבדל בין קילופים לשריטה , אעלה תמונה בה סימני שריטות וקילופים .

שריטה=כחול, קילוף=אדום.

תקנו אותי אם אני טועה, לדעתי , אם המשטח חלק מדובר בשריטה ואם לא אז זהו קילוף.

להלן התמונה

IMG_20170620_101723.jpg

פורסם

במצב שלך הייתי עובר על כל האזור כבר עם נייר 1500-2000

את הקצוות של הקילופים משייף עם נייר מרים 2000,מעבר עם אלכוהול(IPA) כיוון שיש לך חריטות על הפלסטיק הייתי עושה להם מלוי קל המשייף כמו ציינתי באחת מההודעות הקודמות(על מנת שתגיעה לאותו גובהה של הפלסטיק,שים לב שכדאי שהאזור שאתה ממלא יהיה מעט גבוהה יותר כדי שיהיה לך משחקי גובהה בשיוף),כאשר אתה מסיים את כל התהליך אתה לוקח ספייר של כמה סנטימרטים טובים מהאזור הפצוע וממסך את כל האזור שמסביב עם מסקנטייפ ועיתונים.

עובר על כל האיזור עם נייר מריים 2000(לא משנה אם יש שם צבע או אין), עוד מעבר אלכוהול ואת מרסס את הצבע,שים לב שהאוטו צריך להיות בצל במקום עם כמה שפחות אבק ורוח(מומלץ לפחות שני שכבות, ריסוס לדעתי מ20-25ס"מ לפחות אבל זה תלוי כמה המתקן הזה טוב).שים לב שיתכן(טוב כמעט בטוח) יראו את אזור התיקון, לכן אחרי שבועיים שלושה(אחרי שהצבע יתייבש לחלוטין וכל הסולבנטים והמזרזים יתאדו והוא יקבל את הקשיחות הסופית כמעט) כדי לעבור על הקצבות בגבולות המיסוך עם נייר 2000-2500-3000 ולעשות פוליש באיזור, ככה בעצם יהיה לך טישטוש על אזור התיקון.

פורסם

במחשבה שניה, כנראה אפנה לבעל מקצוע שלבטח מבין הרבה יותר טוב ממני ויוכל לטשטש את שלל הפגיעות השונות בצבע בקורולה החדשה.

מה סדר העלויות לשתי השריטות שבתמונות שהעלתי, 2 צ'יפים ושריטה קטנה באורך כחצי ס"מ ?

צביעה מחדש לא באה בחשבון ,המטרה היא לטשטש את הפגיעות הקיימות.

פורסם

פחח לא ידבר איתך על טשטוש,ילך ישר על צביעת טמבון שמחיר לעבודה טובה הוא בערך 700-800 שקל.

אתה יכול לקנות בראקפיקס/טופקולור פחית צבע לפי קוד צבע רכב(בערך 100 שקל לפחית ספריי) ובונדו למילוי וללכת לדיטיילר שיעשה לך טישטוש, העבודה תעלה לך בהתאם לדרישה שלך(טישטוש פשוט או להגיע כמה שיותר קרוב למצב תצוגה)

פורסם

אם לא הייתי ברור, הכוונה היא ללכת לדיטיילינג.

אני לא רואה סיבה ללכת לפחח, למעט הצ'יפ במכסה המנוע, הפגיעות בפגוש מפלסטיק ואין צורך בצביעת כל החלק.

• תוכן חדש...