Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3217 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, הצטברו אצלנו כ-10000 דולר במזומן (מנסיעות עבודה לחו"ל + מתנות לחתונה. כנראה שמשתלם להחזיק קרובי משפחה רוסים בברוקלין), ואנחנו מעוניינים "לשמור" או להפקיד אותם איפשהו.

בדקתי בבנק (לאומי), ורק על עצם ההפקדה שלהם לחשבון דולרי, ומשיכה בעתיד, אנחנו נפסיד כמה מאות שקלים (או אף אלפים בודדים), עקב שערי ההמרה שהבנק מציע (ממה שהבנתי, גם אם ההפקדה שלהם תתבצע לחשבון דולרי, מבלי להמיר אותם לשקלים, אנחנו עדיין נפסיד עקב "שערי המרה" שונים של קניה ומכירה. בנקים, לך תבין).

להמיר אותם אנחנו לא מעוניינים, גם עקב השער הנמוך של הדולר כרגע, וגם מכיוון שאנחנו צריכים אותם ככסף נזיל בחשבון (או לפחות כזה שניתן למשוך את כולו או חלקו כל מספר חודשים).

מפה לשם, יש למישהו הצעות מה לעשות עם הכסף, חוץ מלשמור אותו במקפיא?

מכיוון שמדובר בטווח קצר יחסית, אז התשואה היא פקטור משני (אם בכלל).

תודה.

פורסם

אתה יכול להפקיד אותו בבנק השקעות אמריקאי שמקבל כסף מישראלים ללא עמלות (schewab למשל), הבעיה שהם לרוב דורשים יותר לכיוון 20K.

פורסם

לא הבנתי איך בנק לאומי לוקחים כל כך הרבה כסף, ז"א זה בנק, הכל יכול להיות רק שלא הבנתי, אז אני אשאל כמה שאלות:

לחשבון עו"ש יש אופציה להחזיק מטבע זר, האם פתוחה לך האופציה הזו?

כמה הבנק רוצה כדי לפתוח לך את האופציה

כמה הבנק לוקח על הפקדה של דולרים לחשבון עו"ש הם ישארו בדולרים, לא ברור לי איך שער המרה קשור.

(אולי הבנק חייב להפקיד לך רק בשקלים, ואז להמיר בתוך החשבון?! זו המרה כפולה מיותרת)

כמה הוא לוקח חודשית על אחזקת מט"ח בחשבון? (אני חושב שאני משלם 6.30 ש"ח לחודש על זה למשל)

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

לפני שנה הפקדתי כמה דולרים לבנק לאומי. החוק היה - אם מקפיד וסוגר מיד לפקדון ל3 חודשים (אם ריבית 0 כמובן), אז לא משלמים המלת הפקדה. אם רוצים אחרי זה למשוך את זה בדולרים, אז זה עולה די הרבה.

פורסם

אז ככה. הבנק לא אוהב להתעסק עם מזומנים. שאתה מפקיד מזומן הבנק לוקח עמלה בגובה ההפרש של שער העברות והמחאות לשער מזומנים. ( ההפרש מבטא את עלות הטיפול במזומן) שאתה בא למשוך מזומנים אתה משלם שוב את ההפרש בין השערים.

Sent from my MI 5s using Tapatalk

פורסם

כספת. בשיא הרצינות.

אחת טובה וסבירה עולה כ- 900 ש"ח.

נותר רק לחפש מקום היכן למקם אותה.

היא אגב טובה כמובן גם לדברים אחרים. פתאום תיראה שתטמין בה "כל מיני" שלא חשבת עד כה.

פורסם

בלטות. בשיא הרצינות.

טובות וסבירות עולות כ-90 ש״ח למ״ר

די פשוט להבין היכן למקם אותן.

הן אגב טובות כמובן גם לדברים אחרים. פתאום תיראה שתטמין בהן ״כל מיני״ שלא חשבת עד כה.

פורסם

מתחת למזרון. בשיא הרצינות.

אחד טוב וסביר עולות כ-9000 ש״ח.

די פשוט להבין היכן למקם אותו

הוא אגב טוב כמובן גם לדברים אחרים. פתאום תיראה שתטמין בו ״כל מיני״ שלא חשבת עד כה.

פורסם

בתוך העוף במקפיא. בשיא הרצינות.

עוף טוב וסביר יעלה כ-40₪ לק״ג.

די פשוט להבין היכן למקם אותו.

הוא אגב טוב כמובן גם לדברים אחרים. פתאום תיראה שתטמין בו ״כל מיני״ שלא חשבת עד כה.

פורסם

אופציה מעניינת (ראיתי פרסום שלהם גם מחיפוש באינטרנט). מחכה שיחזרו אליי.

מבדיקה מהירה נראה כי גם כאן העמלות לא נמוכות במיוחד (וצריך כמובן לפתוח חשבון אצלם).

ביטקוין. בשיא הרצינות.

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

למרות שזה נשמע מעניין, אבל ביטקוין לחודשים בודדים?

גם לא נראה לי שזה ישאר ככסף "נזיל" אם ארכוש ביטקוין (שלא לדבר על הסיכון, שעדיין לא בדקתי לעומק למען האמת).

סתם שאלה:

זה כסף שקבלת מתנה. מה הבעיה לתת חלק ממנו לבנק? ההמרות האלו הם חלק מהרווח שלהם.

בהצלחה.

ברגע שמנהלת הבנק תחלק לי חלק מהמתנות שלה ליום ההולדת, אני אשקול גם את האופציה הזאת.

כל שאר האופציות (בלטות, מקרר, כספת וכדומה) פחות מתאימות, שכן אני פחות בקטע של לשמור כסף בבית (חוץ מ-100 שקל לפאב הקרוב), בטח כשמדובר בסכום כזה.

• תוכן חדש...