Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3264 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני משוכנע שאם תבדוק מחיר במוסך יבואן מרשת פריים ששייך ליבואן, ותשווה מול מוסך כללי על חלקים זהים ומקוריים ובהיקף טיפול זהה, ההבדל יהיה קטן.

יש דברים שכדאי להוציא ממוסכי החברה. החלפת ברקסים למשל, כי עלות החלפים משום מה כפולה.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

לפי ספר הרכב השמן המומלץ ביותר הוא אכן בצמיגות של 0w-20, אחריו 5w-20 ו-5w-30 בהתאמה, במורשה טויוטה משתמשים ב-5w-30.

אני מצטרף להמלצה לבדוק את האופציה של מוסך מורשה. בתור בעלים של יאריס 2012, מאז שהיא בבעלותי יצא לי להיות פעמיים במוסך המורשה (פעם אחת טיפול ובפעם השניה קריאת שירות כרית אוויר) ואני ממליץ בלב שלם.

Sent from my iPhone using Tapatalk

IMG_0290.JPG

עריכה אחרונה על ידי liran123
פורסם

5/20 או 0/20 הם יחסית דלילם הייתי שם 5/30 סינטטי מלא ולא שובר את הראש יותר מידי.

אם פות"ש נוסע בפקקים עדיף 5/30 עליות דברים שמצריכים סל"ד לא אופטימלי של הרכב.

בהתחשב שארץ ישראל מורכב מכל תוואי הדרך האפשרים 5/30 היהי עדיף.

0/20 אין צורך עקב שאנחנו לא במדינה קרה.

פורסם

מעדכן לגבי הצעת מחיר שקיבלתי ממוסך(לא מורשה של היבואן) לגבי טיפול 60 אלף( עשיתי 47 אלף אבל זה שנה רביעית של הרכב)

טיפול בעזרת חלקים מקוריים - 1340 שח

טיפול בעזרת חלקים חליפיים למעט מסנן שמן - 840.

הדברים כוללים :טיפול 60k לפי מפרט היצרן כולל שמן מנוע, מסנן שמן, מסנן אוויר מסנן מזגן ונוזל בלמים.

מה אומרים על ההצעה?

פורסם (נערך)

בלי פירוט לפי מרכיבים גם אני יכול לתת הצעה...

לדעתי טיפול כזה בטויוטה עם חלקים מקוריים יהיה גג 1100. מה כבר יש כאן?? אלא אם כן יש פלאגים ששכחת, אני חושב שהמחיר מוגזם לחלפים מקוריים.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

המחיר לא כולל פלאגים.

גם לי זה נראה הרבה. יש לציין שהמוסך הוא ממומלצי הפורום. בגלל זה אני שואל פה.

לגבי הצעה מ טויטה לא הספקתי היום לקבל .. מחר אני אקבל

פורסם

המחיר לטיפול עם חלקים מקוריים שהציעו לך, זה מה שעלה לי טיפול 90 אלף (כולל 4 מצתי אירידיום) ביאריס שלי במוסך מורשה טויוטה.

פורסם

פילטר מזגן ופלאגים אפשר תואם מקור.

עדיף לשים פילטר מזגן ואוויר מחברה טובה,אבל בהתחשב שבארץ מחברה טובה(mann ודנסו עולה כמו מקורי)

עדיף כבר מקורי.

זוהי דעתי האישית.

פורסם (נערך)
המחיר לטיפול עם חלקים מקוריים שהציעו לך, זה מה שעלה לי טיפול 90 אלף (כולל 4 מצתי אירידיום) ביאריס שלי במוסך מורשה טויוטה.

בדיוק מה שחשבתי.

תנסה לקבל מחיר לפי כל מרכיב ובנוסף מהי עלות העבודה, וככה נראה מה "לא בסדר" בהצעה.

גם מוסך מומלץ, לא צריך להתבייש וכן כדאי לבדוק את התמחור שלו!

אני לא רואה שום סיבה להשתמש בחלפים תואמי מקור, למעט אולי פלאגים וכמובן בלמים, כשהמחירים בטויוטה הם לא בצד הקיצוני של הסקאלה אלא איפשהו באיזור של רכיבים איכותיים מחברות אחרות.

פורסם

יש באתר של טויוטה מחירון מפורט לכל רכיב לפי מק"ט... הם לא ממציאים מחירים אלא מחוייבים לחייב לפי המחירון. אם אתה יודע (ובחשבוניות קודמות יש) פירוט לפי מק"טים, אז אתה תדע בדיוק כמה אמור לעלות.

הערכה שלי, בטויוטה טיפול כזה כולל עבודה אמור לעלות סביב 1100 שקל, פשוט כי אין סיבה שיעלה יותר.

נפרק לרכיבים:

פילטר שמן - כ- 100

שמן - כ- 65 לליטר, כפול 4 (בערך!), 260

פילטר אוויר - גג 200? (אצלי 112)

פילטר מזגן - גג 100 אם זה ללא פחם.

נוזל בלמים - 50 שקל.

שעתון יצרן לדבר כזה, גג של הגג, 1.2 שעות עבודה כלומר כ- 300 ש"ח

חלקים יצא בערך 710 שקל, עבודה 300, אחרי הנחה קטנה של 5% וכולל מע"מ יוצא לי 1150. אני דיי בטוח שהגזמתי, וזו הערכה שלי לפי מחירים בטויוטה שאני מטפל בה בחיפה, במוסך פריים מוטורס. לכן כמו שאמרתי בהתחלה, אני ממש ממש לא מאמין שבשביל לשלם יותר יש טעם לעזוב את מוסך היבואן, ואם תשלם פחות, כשהתמחור יחסית לארצנו הוא סביר, כמה כבר תחסוך?

פורסם

לפי הקבלה מהטיפול הקודם:

שמן - 5w-30 שילמו 48 עבור ליטר, 3.6 ליטר סהכ 155

מסנן שמן - 80 שקל

מסנן מזגן - 53 שקל

החליפו צלחות ורפידה שזה ממש ייקר את הסכום כי לקחו על החלפים הרבה כסף.

ברור שאם אני אשלם אותו מחיר אני אלך ליבואן

אבל חשבתי אצל מוסך לא מורשה זה יעלה 600 שקל גג(זה גם מה שסיפרו לי)

אין לי מושג איך זה הגיע ל 1350 שקל

פורסם (נערך)

נו!? אז אתה כבר יכול לעדכן את החישוב שרשמתי, ייצא לך 1000 שקל גג כולל מע"מ. אתה בכלל לא צריך שאני אעשה לך הערכה, הנה יש לך הכל.

עזוב את מי שסיפר סיפורי סבתא, הם מספרים לעצמם. גם מוסך מורשה שאינו של היבואן, צריך להתפרנס.

אתה יכול לעשות טיפול ב-600 שקל. בטח שאתה יכול. עם פילטרים סיניים של 2 ב- 40, שמן לא מתאים, בלי לעשות החלפה אמיתית של נוזל בלמים, ולחשוב שיצאת בזול. ברור שאפשר. אבל צריך להשוות את המוצר שאתה קונה מול מוצר זהה.

ושוב, טויוטה יחסית מתומחרים סביר. בגלל זה שווה להמשיך לטפל אצלם. יש יבואנים אחרים, ששם כל דבר יקר.

אנקדוטה - פילטר אוויר שיש ביאריס שלי זהה לפילטר בסיטרואן C1 ופיז'ו 107.

בטויוטה עולה 112 שקל, בלובינסקי 220. זהה לחלוטין, אותו מק"ט תוצרת דנסו.

• תוכן חדש...