Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

קודם כל, בסוף הכל נכנס והסתדר.

בכל מקרה,

רכשתי פילטר אוויר מקורי מסיבה מסויימת (100 שקלים עלו לי, אבל רציתי).

אני מגיע הביתה, מפרק את הישן , ומאותו רגע רק סיבוכים! הפילטר לא נכנס, המכסה פלסטיק של הפילטר אוויר לא נסגר, לא יושב טוב, כלום לא הולך. אחר כך הבנתי שיש גם חיישן שמפריע לו לצאת לגמרי והוא גם מחובר לצינור אוויר ואין לי כלים בבית בכלל, אבל בכל זאת כל השנים כן הוחלף פילטר רק דרך הוצאת הקליפסים והכנסה מחדש. בחיים שלי לא נתקלתי בפילטר אוויר מקורי שנכנס כל כך קשה!

הגומי שלו גם יצא מהבית...

עכשיו, כשלקחתי את הפילטר הביתה באמת ראיתי שהפילטר אוויר הוא תוצרת DENSO (מקורי של הנ"ל) אבל תוצרת ארצות הברית.

הפילטר אוויר הסיני שיש יותר קטן טיפה ונכנס יותר חלק.

מה אתם אומרים? לא מאמין שנתקעתי על זה שעה בחנייה.:roll:

פורסם

שמתי את המקורי.

הבעיה, שאני לא בטוח עכשיו שהוא מתאים ב100 אחוז,

המק"ט כן, אבל הגודל שלו היה קצת שונה מהחליפי הסיני,

בנוסף הוא תוצרת DENSO אבל אמריקה. לא הייתי צריך לקבל תוצרת יפן?

למי שלא הבין, יש דגמים אמנם זהים כביכול אבל תוצרת אמריקה קצת שונים ובגלל זה אני חושש, אולי בגלל זה נלחמתי איתו?

פורסם
שמתי את המקורי. - לא בטוח

הבעיה, שאני לא בטוח עכשיו שהוא מתאים ב100 אחוז,

המק"ט כן, אבל הגודל שלו היה קצת שונה מהחליפי הסיני, - כנראה המק"ט לא מתאים לרכבך.

בנוסף הוא תוצרת DENSO אבל אמריקה. לא הייתי צריך לקבל תוצרת יפן? - מה פתאום. שאתה מזמין חלק מקורי הוא עשוי להיות תוצרת סין/יפן/אמריקה/צכי'ה...כבר הסברתי לך זאת בעבר.

למי שלא הבין, יש דגמים אמנם זהים כביכול אבל תוצרת אמריקה קצת שונים ובגלל זה אני חושש, אולי בגלל זה נלחמתי איתו?

אף פעם לא ניתקלתי במצב שהייתי צריך להכניס פילטר אוויר בכוח ותמיד ההתאמה מושלמת במידה והפילטר מקורי או תוצרת ייצרן OEM.

במקום שנעסוק בניחושים אנא ציין את המק"ט שלפיו הזמנת את החלק ומאיזה אתר. צלם גם את הקופסא של הפילטר או הפילטר עצמו עם המק"ט שרשום אליו.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

זה המק"ט שקיבלתי ושגם מצאתי עליו תוצאות באינטרנט.

1780102030

אכן מקורי, אבל בכל האתרים לא מופיע מנוע 1.6.

אך המק"Y הזה גם מופיע ברשימת חלפים של טויוטה.

הפילטר הוא תוצרת DENSO כמו שצריך.

מרק, הפילטר כן נכנס בסדר ויושב במקום אבל את הבית היה קשה לסגור, כך שיכול להיות שפשוט לא היו לי כלים לגישה נוחה יותר או חששתי, אבל מה שמוזר זה שהפילטר הסיני נכנס הרבה יותר חלק והוא קצת שונה ממנו.

בכל מקרה, הנעתי את הרכב ולא היה שום דבר חריג.

מה לעשות מחר? עכשיו הפילטר בתוך הרכב, יקבלו אותו חזרה בכלל ?

לא הזמנתי מאתרים, הזמנתי מחנות חלפים שאני בקשר טוב איתה ובדיעבד הם הזמינו מאיזה ספק, כי חשבתי שתהיה הנחה יותר גבוהה מהמוסך של טויוטה. חבל שלא הלכתי אליהם.

s-l1600.jpg

עריכה אחרונה על ידי אושריקו
פורסם

יכול לקרות. יכול להיות שקיבלת מסנן בגבול הטולרנס העליון של המידות ויכול להיות שבמקרה הבית ברכבך הינו מטולרנס הנמוך של המידות.

בכל מקרה, סביר יותר להניח שלא ביצעת התקנה בשיטה הכי נוחה או תקנית ולכן היה קצת קשה.

אגב, מקרה מעניין ביונדאי ארה"ב גילינו שאותו מק"ט OEM אינו תואם בית אירופאי ויש שינוי מבני בבית המסנן כי יצרן אחר החליף את MAHLE באותו שנתון בארה"ב והם שינו את הבית אך לא את מק"ט ה OEM של המסנן.

שיטת קטלוג והרישום של מק"טי ה CR בארה"ב שונה משל אירופה ויכולות להיות אי התאמות אם כי זה נדיר - קח בחשבון כאשר אתה מזמין חלקים מארה"ב לרכב אירופאי שים לב אם יש מידע שזה מתאים לארץ ייצור הרכב.

ממליץ לך ללכת תמיד לפי האתר של MANN בבחירת מסננים ובכלל למה מקורי? אין דבר רע במסנן MANN מחנות מקומית כמה יקר זה כבר יהיה?

https://catalog.mann-filter.com/EU/eng/catalog/MANN-FILTER%20Katalog%20Europa/Air%20Filter/C%202731~1

הזול עולה ביוקר

פורסם

תבדוק את מידות הפילטר שקיבלת האם הם מתאימות למידות של הפילטר באתר של MANN.

לפי האתר של MANN נראה שהפילטר מתאים.

יכול להיות שהפילטר הסיני קטן יותר אבל זה לא אומר כלום לגבי איכות הפילטר. פילטר אוויר צריך לשבת קצת הדוק בכדי שתהייה אטימה טובה. ייתכן שהפילטר הסיני נכנס בקלות אבל לא אטם היטב כניסת אוויר מהצדדים.

איזה כייף לי :)

פורסם

מדהים איך מפעולה טריויאלית, שלרוב אפילו לא דורשת כלים, אתה מצליח לייצר סאגה.. אני מקנא בכישרון

יום טוב גם לך

פורסם
תבדוק את מידות הפילטר שקיבלת האם הם מתאימות למידות של הפילטר באתר של MANN.

לפי האתר של MANN נראה שהפילטר מתאים.

יכול להיות שהפילטר הסיני קטן יותר אבל זה לא אומר כלום לגבי איכות הפילטר. פילטר אוויר צריך לשבת קצת הדוק בכדי שתהייה אטימה טובה. ייתכן שהפילטר הסיני נכנס בקלות אבל לא אטם היטב כניסת אוויר מהצדדים.

הגומי של הפילטר באמת קצת יושב בחוץ, אבל נראה לי שזה היה גם עם הסיני.

בקיצור, לדעתך זה פילטר מתאים, נכון?

מצאתי עוד מק"ט אבל הוא לא מופיע בארץ... רק שהוא תוצרת יפן.

פורסם (נערך)
מדהים איך מפעולה טריויאלית, שלרוב אפילו לא דורשת כלים, אתה מצליח לייצר סאגה.. אני מקנא בכישרון

נו באמת... אצלי הפילטר מחובר לחיישן ולצינור אוויר, אי אפשר יותר מדי לשחק עם הבית כי הבית מוגבל לתזוזה במצב כזה ואם לא הבנת, את הפילטר לא הייתה בעיה להכניס אלא רק לסגור. כל הפעמים שהחלפתי עם אסף היקר, שוחרר הצינור\חיישן עם כלים. במקרה שלי, אין כלום בבית.

מרק, הבנתי שזה הפילטר, כי גם זה המק"ט ברשימה חלפים של טויוטה, רק מוזר לי שזה תוצרת אמריקה ששם המק"ט מתאים למנועי 1.8 ואין להם 1.6

באתרים אחרים כן ראיתי שזה מתאים גם ל4A-FE.

בAMAYAMA למשל, הפילטר מופיע תוצרת יפן עם מק"ט שונה.

לא נורא, דנסו זה דנסו... תודה.

עריכה אחרונה על ידי אושריקו
  • תוכן חדש...