Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2946 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש ברשותי דירה בבנייה רוויה בחכירה מהוונת מקק"ל.

למיטב הבנתי, בבנייה רוויה ניתן להעביר בחינם כאשר ישנה חכירה מהוונת לבעלות מלאה.

אני בד"כ מסתדר מצויין עם טופסיאדה וניסוחים מבלבלים ומבין מה רוצים ממני.

הפעם לא הבנתי בכלל מה רוצים ומה צריך לעשות.

למיטב הבנתי, נכסים הרשומים בבעלות קק"ל בשלב זה עדיין לא ניתנים להעברה לבעלות מלאה, אלא לאחר שתתבצע עסקת חילופי שטחים עם רמ"י.

אולם מצד שני רשום כי:

"אטי בן עטר מנהלת אגף ובעלות בעלות ורישום ברשות מקרקעי ישראל מציינת שבנוסף לנכסים שנרשמו בטאבו נשלחו אגרות זכאות לבעלות לכ- 70,000 נכסים נוספים, שאינם רשומים בטאבו וזכאים לקבל בעלות. נכסים אלו מקבלים את כל ההטבות הגלומות בהעברת בעלות והרישום בבעלות בטאבו יתבצע כאשר הדבר יתאפשר."

למישהו יש מושג במה מדובר? אפשר כלומר להתחיל את התהליך ואז בעצם להפסיק לשלם דמי חכירה בהמשך ולהשלים את הרישום הסופי כאשר תתבצע ההעברה הסופית מקקל לרמי?

מישהו יכול לשפוך אור על העניין?

תודה,

פורסם

כמו שכתבת, על מנת שתהיה הבעלים ולא החוכר, יש צורך בעסקת חליפין בין רמ"י לקק"ל, בהתאם לאמנה בין מדינת ישראל לקק"ל.

בדוק האם הנכס שברשותך מהוון ומתי מסתיימת תקופת החכירה.

צור קשר עם מחלקת עסקאות ברמ"י באזור מגוריך ובדוק מולם את סטטוס הנכס שלך.

נסה גם במענה הטלפוני *5575 (מאוד נחמדים ומקצועיים).

פורסם

היי,

תודה על התשובה. הם מפרסמים יישומון שמאפשר לבדוק לפי גוש חלקה האם ניתן להעביר את הבעלות.

תחת "האם ניתן לבצע הקניית בעלות" רשום: "לא, אולם על הנכס יכולות לחול ההטבות הגלומות בהעברת הבעלות"

מעבר ל-לא, יש לך מושג על אילו הטבות הם מדברים?

אם לא, מקסימום ארים אליהם טלפון מחר.

transfer.jpg?raw=1

תודה,

פורסם
היי,

תודה על התשובה. הם מפרסמים יישומון שמאפשר לבדוק לפי גוש חלקה האם ניתן להעביר את הבעלות.

תחת "האם ניתן לבצע הקניית בעלות" רשום: "לא, אולם על הנכס יכולות לחול ההטבות הגלומות בהעברת הבעלות"

מעבר ל-לא, יש לך מושג על אילו הטבות הם מדברים?

אם לא, מקסימום ארים אליהם טלפון מחר.

תודה,

הישומון הזה גנרי, מבוסס על גושים וחלקות ואינו מדויק.

הכוונה בהטבות הינה פטור מתשלום דמי חכירה וכיוצ"ב.

שים לב שהנכס שלך מהוון עד לשנת 2063 - מה שאומר שאתה בסטטוס (כמעט) של בעלות מלאה.

פורסם

גם אצלי מופיע ביישומון שלא ניתן. אבל מצד שני לפני כחודש קיבלתי מהם מכתב שיש כוונה כזו ויעדכנו אותי בהמשך.

משמע - היישומון לא אמין.

משכנתא זה קל

פורסם

כרגע אי אפשר לכן היישומון כך אומר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

בינתיים נראה שהורידו את היישומון משום מה.

ההורים שלי שיש ברשותם דירה באותו רחוב - הועבר כבר לבעלותם, אבל זה היה בבעלות רמ"י מראש ולא קק"ל.

במתחם שלי מקודמת תכנית פינוי בינוי ע"י העירייה, אולי הם לא ממהרים להעביר זכויות כדי לקבל איזה משהו מהתוכנית?

פורסם

פשוט תמתין בסבלנות. אם אתה לא לפני סיום תקופת חכירה, או מתכנן הרחבה של הנכס, זה ממש לא משנה לך.

אצלי היה מקרה זהה (למרות שמדובר בבית פרטי).

בהתחלה, קיבלתי מכתב מרמ"י שמסביר את הבעייתיות עם נכסי קק"ל, ובאותו מכתב משחרר אותי מהצורך לפנות לרמ"י בעניינים של שינוי בעלות/הרחבה של הנכס.

שנה אחר כך, התקבל מכתב שני מרמ"י, שהתהליך הושלם במלואו, והנכס נרשם על שמי בטאבו באופן מלא. (עם הערת אזהרבה לגבי מכירה למי שאינו אזרח ישראלי, או משהו בסגנון).

האמת, אפילו לא טרחתי לבדוק ברשם המקרקעין אם אכן כך.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

תודה, נמתין ונראה.

אני רק מקווה שהמטרה שלהם היא לא לתקוע תריז בהתחדשות העירונית, למרות שאין לעירייה עצלנו רקורד טוב בתחום, יש כמה וכמה מתחמים שדיברו עליהם שנים רבות ולא זז שם כלום.

פורסם

אם כל הדירות מהוונות, אין שום מניעה לבצע התחדשות עירונית, ולא יגבו מכם/מהיזם תשלומים עבור הסכמה.

(ממילא, גם באדמות קק"ל, ההסכמה היא של רמ"י).

חוץ מ"ההרגשה הטובה", אין לרישום בטאבו שום עדיפות על חכירה מהוונת.

(החכירה אצלי היתה אמורה להסתיים כשאהיה בן 124. כך שזו ממילא לא היתה אמורה להיות בעיה שלי :-P)

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

• תוכן חדש...