Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3356 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגירה, במידה והיה משחק אותה ראש קטן ומגיע לעבודה כרגיל?

היה עדיף?

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
  • תגובות 162
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
האם יש לך נסיון ניהולי מעשי?

ממש קצר. די מהר הבנתי שאני מעדיף לעשות עבודה אמיתית מאשר לריב עם ה-ms project ולשמוע את הבעיות המוזרות של כל מיני אנשים. זה לא אני.

טוב, כל דור ה Y מתבקש להפסיק לבלבל את המח!!!

תודה על המחמאה, אבל טעית באיזה עשור או שניים (ותסלח לי על ההערה, אבל עם אתה לא מקבל דעות של אחרים, אפילו אם הם קצת צעירים יותר, למה בכלל להתווכח? אתה צודק וזהו. וגם אם תשים המון סימני קריאה, זה לא יהפוך את מה שאתה אומר לנכון יותר. ושים לב שלא אמרתי את הדבר ההוא בלטינית שאף אחד לא אוהב).

בואו נעשה שניה הפרדה בין מציאות לפרשנות שנתתם לה.

במציאות, עובד שנמצא שלוש וחצי שנים בחברה, נותן כל יום שעה נוספת ונחשב כעובד טוב (לדבריו), החליט לא להגיע לארוע השנתי של החברה שהוגדר כנוכחות חובה, שהוא לא היה נדרש בו באופן אישי, ולא הודיע על אי הגעתו. לארועים קודמים שנערכו במקום אחר הוא הגיע.

הפרשנות שנתתם לזה היא של "זלזול וחוסר כבוד". אני לא מבטל את הפרשנות הזו, ויכול להיות שהיא נכונה, אבל צריך להכיר בזה שזו פרשנות. אפשר גם לנסות להסתכל מנקודת מבט אחרת, יותר קרובה לזו של העובד, ולהניח שעבורו עמידה בפקק מהווה באמת קושי בל יתואר, ושהגעה לעבודה לעשר שעות אמורה להראות שהוא לא באמת מזלזל ואפילו משקיע יותר ממה שהיה נדרש ממנו לו היה מגיע לארוע.

גם בעיני, ההסבר של חוסר יכולת מנטלית לעמוד בפקק נשמע תמוה, בלשון המעטה. אבל זה לא אומר שלא מדובר באמת הסובייקטיבית מנקודת מבטו של העובד. אם זה נראה לכם מופרך, תחשבו על אנשים (ויש לא מעט כאלה) שלא קונים רכב יד שניה בכלל מכיון שהם לא מסוגלים אפילו לחשוב על כניסה לא מתוכננת למוסך. ובשביל הסיכוי הקטן להגיע פעם ב למוסך הם מוכנים לבזבז אלפי, או עשרות אלפי שקלים בשנה. גם כאלו שאין להם את הכסף הזה. זה יותר הגיוני? לכל אחד יש את הקשיים שלו, צריך להכיר בזה שגם אם אובייקטיבית לא מדובר בקושי אמיתי, סובייקטיבית לאנשים מסוימים זה לא קל. יש עוד מיליון דוגמאות, אם תתעקשו.

במקום שאני מגיע ממנו, הזמנה לשימוע היא איום משמעותי מאוד. אני לא זוכר מקרים כאלו. לדעתי הצנועה, יש לה השפעה שלילית גדולה מאוד על עובד, והיא עלולה להוריד לעובד הממוצע את כל המוטיבציה שעוד נשארה בו. ככה שזו יכולה להיות החלטה מאוד גרועה בסופו של דבר.

יכול להיות שאנחנו פשוט באים מתחומים מאוד שונים, והעובדים והמנהלים שאני מכיר הם ממש לא העובדים והמנהלים שאתם מכירים. במקומות שאני מכיר, עובד טוב הוא נכס, גם אם יש לו מוזרויות כאלו ואחרות, כל עוד העבודה מתבצעת, יש תקשורת בסיסית עם שאר העולם (וגם זה לפעמים בספק) והוא לו מייצר איזו אווירה שלילית במיוחד סביבו. אם יש עובד טוב שפעם בשנה מתקשה להראות את פרצופו בארוע השנתי, ניחא.

כל המלל הארוך הזה לא אומר שבתור מנהל, לא כדאי לקחת את העובד לשיחה קצרה, להסביר לו שלא מקובל להבריז מארוע שמוגדר כחובת הגעה, ובטח ובטח שלא מקובל להבריז בלי ליידע מראש. המסר העיקרי בסיפור פה, לדעתי, הוא של בעיית תקשורת של פות"ש. אני אישית הייתי מדגיש את הנקודה הזו, כלומר מסביר לו שאם יש בעיה כזו או אחרת, גם אם היא עלולה להשמע קצת מוזרה, רצוי מאוד ללבן אותה לפני, ולא אחרי שהיא מתפוצצת והנזק כבר נעשה. אבל אם הפרשנות שלי היא לא של "זלזול וחוסר כבוד" (וכמו שכבר הבנתם, היא לא), זו לא היתה שיחה ברוח מאיימת.

ולפות"ש, באמת שלא הבנתי את הניסיון לבדוק את חוקיות העניין ולהטפל לעלויות הנסיעה. זה זוטות מעצבנות. הדרך הנכונה לצאת מהסיטואציה הזו, לעניות דעתי, היא להתנצל ולהסביר שמבחינתך הנוכחות שלך לא היתה מאוד מועילה והעדפת לעשות משהו מועיל במקום. ההיטפלות הזו לזוטות רק תעצים את הכעס כלפיך, כי אתה למעשה מנסה להפנות את האשם לחברה (ביצוע פעולות לא חוקיות, אי תשלום על נסיעות). רד מזה. זה לא יועיל לך.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

ובדיוק על הסיפה של ההודעה שלך אני מדבר. לא הגעת, יאללה, לא אסון, אבל להמציא תרוצים מגוחכים ולהאשים את מקום העבודה שלא באת, על זה ורק על זה היה מקבל ממני שיחת נזיפה. אם בשיחת נזיפה היה עוד שולף את ג׳וקר ה"בדקתי חוקית את העניין ולא הייתה לי שום חובה לבוא" העניין היה מאוד מסלים מבחינתי כמנהל.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)
טוב, כל דור ה Y מתבקש להפסיק לבלבל את המח!!!

אף אחד לא מפטר אף אחד בגלל שלא הגיע לעבודה ללא התראה בין אם זה ליפו או להרצליה!

אבל, עובד ש:

לא הגיע לעבודה (וזה שהגיע להרצליה לא מעניין כלל).

ללא הודעה (לא מוקדמת ולא ביום הארוע).

וכשנשאל למה לא הגיע מתחיל לזבל (כן, לזבל) את המח ב:

אני לא נכנס לגוש דן עם האוטו שלי,

תשלם לי את השקל עשרים של הרב קו

הארועים האלה לא מעניינים אותי, במילא זה אגו בוסט לך ולשאר המנהלים...

מקומו לא בתרבות הארגונית שאני מנהל אותה!

תפסיק אתה לבלבל את המוח. אין כאן שום קשר לדור זה או אחר (הגיע הזמן שתפסיק לעשות הנחות כאלה על האנשים שאתה דן איתם כאן בפורום, ברצינות).

הגישה הכוחנית והאבסולוטית שלך טובה אולי רק במסגרת צבאית, וגם שם רק ביחידות שדה בהן חוסר משמעת מסכן חיים.

בחיים ה״אמיתיים״ - קרי תעשייה אזרחית - הגישה הזו לא תיקח אותך רחוק. עובד מוצלח שלך עשה טעות. הדבר הנכון הוא לברר איתו את המקרה (אם אתה רוצה, בשיחה פורמלית כדי שיבין שהעניין חמור), להעניש אותו אם צריך ובעיקר - אם מתברר שהוא לא כל כך הבין למה טעה, כמו כאן - להבהיר לו במה טעה, ושטעויות מסוג זה לא יסבלו בעתיד ולתת לו הזדמנות ללמוד מהטעות. מנהל שלא נותן לעובדיו הזדמנות ללמוד מטעויותיהם הוא, איך לומר, פשוט מנהל מח***ן.

תנהל בגישה שלך - לא רק שלא תשאר עם עובדים מצוינים (כי גם אלה שלא תפטר יתפטרו או יעברו בהמוניהם לצוותים אחרים) אלא תמצא את עצמך מהר מאוד על המדרכה בחוץ. כפי שכתבתי כבר, המציאות כיום היא כזו שעובדים מקצועיים מוצלחים קשה מאוד למצוא; מנהלים בינוניים בקושי עם אגו עצום - יש יותר מדי.

הבעיה הדברים האלה שבכל תפקיד אתה מתחיל הכי סחבק ודמוקרט ותוך זמן קצר מנסים להתיישב לך על הראש ואתה צריך להפוך עור ולהראות שיניים כדי להכניס את האנשים חזרה לפרופורציות. לכן עדיף מראש לקבוע גבולות ולשמור עליהן.

מסכים לגמרי. אבל זה לא אומר שצריך לנקוט בגישה אבסולוטית (עשית טעות - אתה בחוץ). בגישה כזו אתה רק תשיג ההיפך ממה שאתה רוצה - די-מוטיבציה (של שאר העובדים). בין שתי אלה (התרפסות וכוחניות) יש הרבה אפשרויות נוספות, ראה מה שכתבתי לבאגירה.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם

שוב, בדוק את ההודעות שלי, הכעס אינו על אי ההגעה(שלחלוטין לא תקינה כשלעצמה) אבל רשימת התרוצים ההזויה למה לא הגיע, היא שאומרת "לכו חפשו תחברים שלכם ברוורס, אני עושה מה שאני רוצה".

פורסם
שוב, בדוק את ההודעות שלי, הכעס אינו על אי ההגעה(שלחלוטין לא תקינה כשלעצמה) אבל רשימת התרוצים ההזויה למה לא הגיע, היא שאומרת "לכו חפשו תחברים שלכם ברוורס, אני עושה מה שאני רוצה".

אין בעיה, הכעס שלך (על שניהם אגב) לגיטימי לגמרי. אבל תן לעובד (המוצלח מאוד מכל הבחינות האחרות) הזדמנות להבין שזה לא מקובל בעליל ו״להתיישר״. ממשיך להתנהג כך למרות האזהרה (והעונש)? אז אפשר לשקול צעדים חמורים יותר.

פורסם

ברוך הבא למציאות = בני אדם ממציאים תירוצים ללא הבנה בעצמם למה ואת זה, רק מנהלים טובים מבינים באמת וכל השאר סתם משחקים אותה מבינים.

כולנו צריכים לעשות אדפטציה בחיים, דברים משתנים.

לקחת רחוק מדי את הכל.

פורסם
אין בעיה, הכעס שלך (על שניהם אגב) לגיטימי לגמרי. אבל תן לעובד (המוצלח מאוד מכל הבחינות האחרות) הזדמנות להבין שזה לא מקובל בעליל ו״להתיישר״. ממשיך להתנהג כך למרות האזהרה (והעונש)? אז אפשר לשקול צעדים חמורים יותר.

כשאתה מנהל קבוצה של אנשים יש התנהגויות שאתה לא יכול לאפשר גם אם זה אומר להיפרד מהעובד הכי טוב שלך. אם תאשר לא להגיע ליום עיון כי לא בז של העובד אז מחר עובד אחר לא יגיע ללקוח כי לא בז שלו, מחרתיים אחד לא יסכיל לעשית משהו אחר וכן הלאה. אתה פותח תיבת פנדורה שתהרוג אותך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ואוסיף על דעתו המלומדת של נהג לילה, שלדעתי ונסיוני כמנהל, בסבירות גבוהה מאוד לא מדובר בעובד נאמן שמעולם לא עשה בעיות ולעולם לא יעשה בעיות רק פתאום במקרה הזה זרק ז כי להשקפתי, אין כזה דבר!

מדובר פה בעניין של אופי והשקפת עולם (ואת זה כמובן אני אומר על סמך נסיוני כמנהל וללא כל היכרות עם פות"ש ולכן אני מדבר באופן כללי על סמך נסיוני ממקרים כאלה ולא על פות"ש עצמו).

פורסם (נערך)
כשאתה מנהל קבוצה של אנשים יש התנהגויות שאתה לא יכול לאפשר גם אם זה אומר להיפרד מהעובד הכי טוב שלך. אם תאשר לא להגיע ליום עיון כי לא בז של העובד אז מחר עובד אחר לא יגיע ללקוח כי לא בז שלו, מחרתיים אחד לא יסכיל לעשית משהו אחר וכן הלאה. אתה פותח תיבת פנדורה שתהרוג אותך.

אני באמת לא מבין ולא מתחבר לראיה הזו של שחור-או-לבן. או שתוותר לעובד ותצא נמושה, או שתפטר אותו ותצא גבר. יש גם אופציות אחרות ביניהן.

למה לא פשוט לבצע שיחת הבהרה תקיפה עם העובד ובמקרה הצורך גם להעניש אותו? למה לפטר?

ד״א ברוב המקרים - ענישה נכונה אפקטיבית הרבה יותר מפיטורים (בקטע של העברת מסר).

ואוסיף על דעתו המלומדת של נהג לילה, שלדעתי ונסיוני כמנהל, בסבירות גבוהה מאוד לא מדובר בעובד נאמן שמעולם לא עשה בעיות ולעולם לא יעשה בעיות רק פתאום במקרה הזה זרק ז כי להשקפתי, אין כזה דבר!

מדובר פה בעניין של אופי והשקפת עולם (ואת זה כמובן אני אומר על סמך נסיוני כמנהל וללא כל היכרות עם פות"ש ולכן אני מדבר באופן כללי על סמך נסיוני ממקרים כאלה ולא על פות"ש עצמו).

עוד דוגמא למישהו שרואה את העולם בשחור-או-לבן. או שהוא עובד מצוין, שתמיד עושה מה שאומרים לו וקופץ לדום כשבאגירה נכנס לחדר, או שהוא זורק ז*ן עם אופי זבל שראוי לפיטורים מיידיים.

לא, לא מדובר פה בהכרח על ״השקפת עולם״. האם מהתנהגות של ארכנופוב בנוכחות עכביש תניח שהאדם הוא פחדן כרוני? ואם תתקל במישהו שבוכה למראה פסנתר כי אביו נמחץ על ידי אחד כזה למוות, תחליט שהוא נמושה בכיינית? צא מהקופסה הקטנה שלך ונסה להבין שיש לשפוט כל מקרה לגופו. כמעט תמיד כדאי לתת לאדם שמולך הזדמנות שניה (במיוחד כשלא נגרם נזק ממשי), ברוב המקרים לא תתחרט על כך. תמיד תוכל לפטר אותו בפעם הבאה.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם

וואלה, נהג לילה מסכים איתך אז "דעתו המלומדת".

כאילו לא נאמר פה כלום: לקרוא לזה זריקת ז זו רק פרשנות אחת אפשרית של המציאות. זו לאו דוקא הפרשנות הנכונה. אם מדובר בעובד טוב, שבאופן כללי מתפקד היטב, יש הרבה פרשנויות אחרות לאי ההגעה הזו.

באמת שהעובדים שאני מכיר לא מחפשים "לפרוק עול" ו"לזרוק ז". זה לא צה"ל, כולם ילדים גדולים ומבינים שהצלחת החברה תלויה בהם, וההצלחה שלהם תלויה בהצלחת החברה. זה גם לא ממש מעניין לא לעשות כלום כל היום, וגם לא מאוד עוזר כשמחפשים את העבודה הבאה וצריכים להסביר בראיון עבודה מה עשית בשנים האחרונות, ואז גם לספק ממליצים.

ובאמת, בואו נבדיל בין כנס שנתי של החברה ללהגיע ללקוח. יש דברים שבהגדרת התפקיד של העובד, ויש שלא. יש עיקר ויש תפל. אם מישהו לא יודע להבדיל ביניהם, זה קצת חבל. יש דברים ששווה להתעקש עליהם, ויש דברים שלא.

אבל כאמור, כל מנהל ושיטת הניהול שלו.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

גם כל הדיבור הזה על ״תרבות ארגונית״ והתאמה של העובד אליה הוא נגוע בעיני.

עובד צריך להיות טוב במה שהוא עושה ולא להפריע לאחרים להיות טובים במה שהם עושים. זהו.

בחינתו על כל פרמטר אחר - אינה עניינית ועשויה להיות מפלה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
ואוסיף על דעתו המלומדת של נהג לילה, שלדעתי ונסיוני כמנהל

אולי בגלל אופי העבודה, אולי משהו אחר, אבל אני חושב שלא עבדו איתכם או תחתכם אנשים שהידע והמקצועיות שלהם מסתכמים ביותר מ"תרים את זה ותשים שם", בגלל זה הגישה הזאת.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא יודע אם זה כבר נאמר פה, אבל ביפו יש המון חניה בחינם מול הים גם בשעות הכי עמוסות. זו לא צריכה להיות הבעיה שלך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...