Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3380 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי 206 ידנית

הנסיעות שלי הם 60-70 אחוז עירוני ו30-40 אחוז בין עירוני

לרוב אני לא עובר את ה2.5K סלד בשביל שיהיה צריכת דלק טובה

אבל מה שאומר שאם אני בהילוך ראשון ואני נוסע עד 2.5K אז הסלד של המנוע יורד ל1.5K+-

ואז אני כמובן צריך ללחוץ יותר חזק על הדוושה של הגז כי אין כמעט מומנט שתחיל להאיץ, ותקנו אותי אם אני טועה אבל המנוע זולל יותר דלק וגם מתאמץ יותר כי הסלד הזה קשה להתקדם

בכל מקרה השאלה שלי היא האם עדיף פשוט בהילוכים הראשונים לפחות לעלות ל3K סלד כדי שאחרי העברת הילוך המנוע יהיה בערך על2K+- ואז אני לא יצטרך לחוץ חזק על הגז והמנוע "יתאמץ" פחות כי יש יותר מומנט

PEUGEOT 206XS

פורסם

אין קשר ישיר בין סל"ד לצריכת דלק.

לעומת זאת, יש קשר הדוק בין לחיצה על המצערת לצריכת הדלק. מצערת פתוחה יותר שווה יותר אוויר וממילא גם יותר דלק.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם
אין קשר ישיר בין סל"ד לצריכת דלק.

לעומת זאת, יש קשר הדוק בין לחיצה על המצערת לצריכת הדלק. מצערת פתוחה יותר שווה יותר אוויר וממילא גם יותר דלק.

אז איך מגיעים לצריכה כמה שיותר חסכונית? ב2 הילוכים ראשונים לעלות ל3K והילויכם הבאים ל2.5K? ככה הדוושה נלחצת פחות

PEUGEOT 206XS

פורסם

אין קשר לסל"ד במקרה הזה.

אתה צריך להתקדם בקצב סביר עם לחיצה מינימלית על הדוושה.

אם אתה מעביר הילוך, והרכב מתחיל לרעוד ואתה מרגיש שאתה מגביר את הלחיצה- העברת מוקדם מדי.

אתה צריך ללחות , וכשאתה מעביר הילוך לא להרגיש שהסחיבה ירדה יחסית לעוצמת הלחיצה.

פורסם
אין קשר לסל"ד במקרה הזה.

אתה צריך להתקדם בקצב סביר עם לחיצה מינימלית על הדוושה.

אם אתה מעביר הילוך, והרכב מתחיל לרעוד ואתה מרגיש שאתה מגביר את הלחיצה- העברת מוקדם מדי.

אתה צריך ללחות , וכשאתה מעביר הילוך לא להרגיש שהסחיבה ירדה יחסית לעוצמת הלחיצה.

זאת אומרת אם עכשיו אני מעביר והסלד יורד נמוך אז אין סחיבה ויש רעידות בגלל שההלוך "גבוה" אז פשוט לעלות את הסלד קצת יותר ולהעביר הילוך וככה התגובה של הדוושה תהיה מינימלית ולא אצטרך ללחוץ יותר... תקן אותי אם לא הבנתי נכון

PEUGEOT 206XS

פורסם

מה שכתבו למעלה לא נכון, יש קשר מאוד מאוד ישיר בין סל"ד לבין צריכת דלק.

בסל"ד יותר גבוה מנוע מבצע יותר מחזורי יניקה בפרק זמן נתון ולכן יונק ושירף יותק דלק לעומת נסיעה בסל"ד נמוך יותר.

שני הגורמים משפעים: גם מידת לחיצה על הגז וגם סל"ד.

על מנת לנהוג חסכונית תריך למצוא את שביל הזהב - מצב בו אחרי העברת הילוך למנוע עדיין יש מספיק כוח להאיץ את הרכב עם עם לחיצה מתונה על הגז.

אין פה כלל ברזל, זה תלוי במאפייני המנוע, יחסי העברה ומשקל הרכב.

דווקא האצה בהילוך שני אין בעיה להתחיל ב 1500 סל"ד ברכב כמו 206 אבל בהילכים 3 ו 4 ב 1500 סל"ד הוא כבר לא יסחוב ולכן צריך למשוך את ההילוך הקודם קצת יותר.

אם כי צריך לקחת בחשבון שנפילת סל"ד בין הילוך להילוך קטנה יותר ככל שעולים בהילוכים.

סתם דוגמה לא מדוייקת - בין ראשון לשני סל"ד נופל ב 1300-1500, בין שני לשלישי ב 1000, בין שלישי לרביעי 700, בין רביעי לחמישי 500.

פורסם

בסל"ד יותר גבוה מנוע מבצע יותר מחזורי יניקה בפרק זמן נתון ולכן יונק ושירף יותק דלק לעומת נסיעה בסל"ד נמוך יותר.

על מנת לנהוג חסכונית תריך למצוא את שביל הזהב - מצב בו אחרי העברת הילוך למנוע עדיין יש מספיק כוח להאיץ את הרכב עם עם לחיצה מתונה על הגז.

אין פה כלל ברזל, זה תלוי במאפייני המנוע, יחסי העברה ומשקל הרכב.

דווקא האצה בהילוך שני אין בעיה להתחיל ב 1500 סל"ד ברכב כמו 206 אבל בהילכים 3 ו 4 ב 1500 סל"ד הוא כבר לא יסחוב ולכן צריך למשוך את ההילוך הקודם קצת יותר.

אם כי צריך לקחת בחשבון שנפילת סל"ד בין הילוך להילוך קטנה יותר ככל שעולים בהילוכים.

סתם דוגמה לא מדוייקת - בין ראשון לשני סל"ד נופל ב 1300-1500, בין שני לשלישי ב 1000, בין שלישי לרביעי 700, בין רביעי לחמישי 500.

אז זה מתקזז למה הילוך ראשון ושני הסלד יורד הרבה אבל יש הרבה מומנט ובהילוכים 3-4-5 הסלד יורד מעט יותר אבל אין מומנט זאת אומרת בערך אותו הדבר,

עוד שאלה שאני לא יודע אם זה רק אצלי ככה או אצל כולם, אבל שאני עוזב את הדוושה של הגז ואז מעלה הילוך הסלד עולה באיזה 200+- האם זה בגלל שכל דרך עד שהרגל משחררת את הדוושה לוקח זמן ובגלל זה זה עולה או שזה ככה והאם לזה השפעה על הצריכה?

PEUGEOT 206XS

פורסם

מצב המצערת קובע את כמות הדלק שמוזרקת למנוע, מה שבתורו מעלה את הסל"ד. גם צריכת הדלק וגם הסל"ד נגזרים ממצב המצערת ולכן לומר שיש קשר ישיר ביניהם זה לא נכון.

לדוגמא, נסיעה בירידה בהילוך נמוך בלי לחיצה על הגז - סל"ד גבוה, אפס צריכת דלק.

לעומת זאת, לחיצה על הדוושה תמיד תגרום לכניסת דלק למנוע, וכמות הדלק תלויה באופן ישיר בעצמת הלחיצה.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

מעבר לויכוח הטכני המעניין, פות"ש- אם ה206 שלך היא בעלת מנוע 1.4, סל"ד 2500 זה לא ממש שטח המחייה הטבעי והמיטיב שלה.

המומנט המירבי מתקבל בסביבות ה3000 סל"ד, ושם עדיף ומומלץ לחיות עם ה206, בשביל כוח זמין לעקיפות ותמרונים, נוחות נסיעה, וגם עבור צריכת דלק. טיפ: גם 3500 זה בסדר גמור.

2500 סל"ד זה לא איזה מספר קסם.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם
מצב המצערת קובע את כמות הדלק שמוזרקת למנוע, מה שבתורו מעלה את הסל"ד. גם צריכת הדלק וגם הסל"ד נגזרים ממצב המצערת ולכן לומר שיש קשר ישיר ביניהם זה לא נכון.

לדוגמא, נסיעה בירידה בהילוך נמוך בלי לחיצה על הגז - סל"ד גבוה, אפס צריכת דלק.

לעומת זאת, לחיצה על הדוושה תמיד תגרום לכניסת דלק למנוע, וכמות הדלק תלויה באופן ישיר בעצמת הלחיצה.

ירידה זה מצב לא משקף, בירידה אין צריכת דלק בשום סל"ד.

אם להיות מדוייקים, מצב מצערת לא קובע את כמות הדלק המוזרקת. מצב מצערת קובע את כמות האוויר שנכנסת. לפי כמות האוויר שנמדדת על ידי מד זרימת אוויר מחשב הזרקה קובע את כמות הדלק, עם תיקונים שונים שהוא מחשב לפי קריאות מחיישנים אחרים.

מצב מצערת מסויים לא בהכרח מעלה את הסל"ד, מצערת יכולה להיות נניח פתוחה ב 15% שמספקים לשיוט במהירות קבועה בהילוך הגבוה ב 2500 סל"ד.

בסל"ד זה מנוע יונק תערובת אוויר/דלק בכל דקה 1250 פעמים, דרך פתח מצערת פתוח ב 15%.

עכשיו נניח אתה מוריד הילוך, עדיין נשאר עם מצערת 15%. אתה באותה מהירות נוסע כבר ב 3500 סל"ד, ואז יש לך בכל דקה 1750 מחזורי ימיקה דרך פתח פתוח ב 15%, שזה יותר מ 1250.

מה שכן, האוטו כנראה בהילוך נמוך יותר ומצערת 15% לא ימשיך להתקדם במהירות קבועה אלא יאיץ, אבל עדיין הקשר הוא קשר ישיר.

זו גם הסיבה שהרבה תיבות הילוכים אוטומטיות מודרניות משתדלות כמה שיותר מהר לעלות להילוכים גבוהים, שם הסל"ד יהיה יותר נמוך, פחות מחזורי ימיקה, יותר חסכוני.

פורסם

מחזק את בוקי

אם תהיה בירידה תלולה והמנוע יהיה על 3000 סלד הוא לא ילגום דלק כמו שתעלה את הירידה הזו מהכיוון הנגדי, ב2200 סלד.

בהאצות כדאי שתעבור את ה3000 סלד על מנת שלא תאבד כוח בהעלאה להילוך הבא.

כשאתה משייט בבין עירוני , להיות בין 2500 ל3000 זה מעולה וחסכוני, אבל בזמן תאוצה או מהירות לא קבועה, תשמור על כח.

פורסם

על מנת לנהוג חסכונית תריך למצוא את שביל הזהב - מצב בו אחרי העברת הילוך למנוע עדיין יש מספיק כוח להאיץ את הרכב עם עם לחיצה מתונה על הגז. אין פה כלל ברזל, זה תלוי במאפייני המנוע, יחסי העברה ומשקל הרכב.

לא שזו באמת בעיה, אבל האם באמת אי אפשר לתת שום כלל בנושא הזה, אפילו לא בקירוב? למשל, באחוזים ממהירות המנוע הדרושה כדי להגיע לשיא המומנט?

זו נקודה חשובה כשחושבים על העברת הילוכים במימד הזמן. אם הנהג עומד בפני העלאת הילוך אבל ניתן לראות שבעוד כמה רגעים הוא יצטרך לרדת חזרה או להיפך - כבר עדיף להישאר בהילוך המקורי.

ועוד נקודה: ככל שהעברת ההילוך חלקה יותר, יותר מכוח באמת יורד לכביש (עניין של slip ratio) והרכב מאיץ טוב יותר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
לא שזו באמת בעיה, אבל האם באמת אי אפשר לתת שום כלל בנושא הזה, אפילו לא בקירוב? למשל, באחוזים ממהירות המנוע הדרושה כדי להגיע לשיא המומנט?

לא חושב,

שתי דוגמאות שמסבירות מדוע זה לא אפשרי.

רכב אחד עם מנוע טורבו בנפח קטן, שיא המומנט מתחיל ב 1600 סל"ד. מתחת לסל"ד זה אין כמעט כלום. הוא לא סוחב ואם לאחר החלפת הילוך מתחילים להאיץ מ 1300 סל"ד בהילוך 4 או 5, האוטו לא יאיץ. ברור שהחלפת הילוך הייתה מוקדמת מידי למרות שנעשתה הרבה אחרי שיא המומנט.

רכב אחר, שיא המומנט ב 5000 סל"ד, לשם לא מגיעים כמעט אף פעם בנהיגה רגילה. אבל יש מומנט סביר ב 4000 וגם ב 3000 וכן אפשר להתחיל האצה אחרי החלפת הילוך מ 3000 סל"ד וגם מקצת מתחת לזה.

פורסם
מעבר לויכוח הטכני המעניין, פות"ש- אם ה206 שלך היא בעלת מנוע 1.4, סל"ד 2500 זה לא ממש שטח המחייה הטבעי והמיטיב שלה.

המומנט המירבי מתקבל בסביבות ה3000 סל"ד, ושם עדיף ומומלץ לחיות עם ה206, בשביל כוח זמין לעקיפות ותמרונים, נוחות נסיעה, וגם עבור צריכת דלק. טיפ: גם 3500 זה בסדר גמור.

2500 סל"ד זה לא איזה מספר קסם.

המנוע הוא 1.6 אני כמעט ולא מגיע ל3.5 אלה אם כן אני חייב לנסוע מהר כמו השתלבות לנתיב מעמידה במקום ודברים כאלה שיש מכוניות שנוסעות על 100 קמש... בכל מקרה הבנתי פחות או יותר מה שבוקי הסביר תודה רבה.

PEUGEOT 206XS

פורסם

אז בכלל. במנוע 1.6 המומנט המירבי הוא ב4000 סל"ד, ולשם אתה צריך לשאוף לצורך העברת הילוכים או יציאה לעקיפה. אתה לא עושה לאף אחד טובה כשאתה מדשדש ב2500. לאוטו זה בטח לא טוב.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

• תוכן חדש...