Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3373 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז בכלל. במנוע 1.6 המומנט המירבי הוא ב4000 סל"ד, ולשם אתה צריך לשאוף לצורך העברת הילוכים או יציאה לעקיפה. אתה לא עושה לאף אחד טובה כשאתה מדשדש ב2500. לאוטו זה בטח לא טוב.

אין שום סיבה שנסיעה מנהלתית, שהמטרה שלה הוא גם חיסכון בדלק, תתבצע בסל״ד כלכך גבוה. אמנם המומנט המירבי (בהנחה והנתון הזה נכון) מגיע ב4000סל״ד, אבל המנוע הזה פעל נהדר גם בסלד נמוך יותר, ולצורך התניידות בהילוכים נמוכים גם ב1500 הוא עושה עבודה. ברגע שפות״ש יעלה על מסלול המירוצים, הוא ירצה להיות בין שיא המומנט לשיא ההספק. עד אז, סל״ד נמוך אך הגיוני לתנאי הדרך זה המפתח לחיסכון.

יום טוב גם לך

פורסם

הכל תלויי בסוג במנוע בסופו של יום לדוגמה בפנדה אני מעביר הילוכים כבר ב2500 סל"ד במישור מערכת הGSI כבר אומרת להעביר ב2K ולפעמים 1.5K

פורסם
אין שום סיבה שנסיעה מנהלתית, שהמטרה שלה הוא גם חיסכון בדלק, תתבצע בסל״ד כלכך גבוה. אמנם המומנט המירבי (בהנחה והנתון הזה נכון) מגיע ב4000סל״ד, אבל המנוע הזה פעל נהדר גם בסלד נמוך יותר, ולצורך התניידות בהילוכים נמוכים גם ב1500 הוא עושה עבודה. ברגע שפות״ש יעלה על מסלול המירוצים, הוא ירצה להיות בין שיא המומנט לשיא ההספק. עד אז, סל״ד נמוך אך הגיוני לתנאי הדרך זה המפתח לחיסכון.

אני לא מדברת על נהיגה מנהלתית בשיוט, אני מדברת על התנהלות ב"בחישת הילוכים" בתוואי עירוני במהירות נמוכה ומשתנה דינאמית.

תחזיק 206 על 2500 סל"ד בהילוך נמוך, ותישאר מאחורי משאיות בטון לנצח נצחים. מעבר הילוכים בסל"ד כזה הוא מגמגם, מסרס וגורם ללחיצות מצערת חזקות בשביל לדרבן את הרכב לזוז, במקום לנצל את כח המנוע ביעילות עוד מההילוך הקודם.

ואני אומרת את זה מנסיון. ניסיתי את זה אתמול בעקבות הדיון פה, וזה נוראי בעיניי לנהוג כך. גם לא מאמינה שזה חוסך דלק. זה בעיקר מעייף ומתיש וגורם להתעסקות בלתי פוסקת בהילוכים.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

נסיעה מנהלתית יכולה להיות גם עירונית, לא מחייב שיוט בינעירוני.

שוב, אני חוזר על משפט המפתח, סל״ד נמוך והגיוני לתנאי הדרך הוא מפתח לחיסכון בדלק.

אם הנהג בוחר קצב התקדמות שעבורו העברה ב2.5 מתאימה, והוא ימשוך באותו קצב ל3, הוא לא יגיע לצריכה אופטימאלית. אם הנהג חושק בקצב גבוה יותר, יעביר בסל״ד גבוה יותר בהתאם לדרישות.

יום טוב גם לך

פורסם
נסיעה מנהלתית יכולה להיות גם עירונית, לא מחייב שיוט בינעירוני.

שוב, אני חוזר על משפט המפתח, סל״ד נמוך והגיוני לתנאי הדרך הוא מפתח לחיסכון בדלק.

ושוב, במקרה של נהיגה עירונית מהירות המנוע ומידת הפתיחה של המצערת צריכים גם לייצר קצב נהיגה סביר, אשר יגדיל את סיכויי הנהג "לקלוע" לתזמון הרמזורים. זה גם יכול לחסוך דלק.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

ושוב, תייצר איזה קצב שבא לך,

אבל נקודת העברת ההילוך צריכה להיות בהתאם.

להתפס למספר סל"ד כזה או אחר ולהתייחס אליו כאל תורה מסיני כי מקסימום מומנט במנוע הוא כזה ומקסימום הספק הוא אחר, זו טעות.

יום טוב גם לך

פורסם

דווקא אני מעביר כבר שנה הילוכים עד 2.5 סלד כי אני זוכר פעם שאמרו שזה יותר חסכוני בדלק מאשר להעביר ב3K וגם פחות בלי למנוע...

עוד פעם זה מה שראיתי לפני שנה פה רץ בפורום, בפועל אני מבין שככל שאני לוחץ על הדוושה יותר ככה יש יותר צריכת דלק

PEUGEOT 206XS

פורסם

גם דוושה וגם סל"ד משפיעם, הסברתי את זה באחת ההודעות.

הכי חסכוני זה מעט דוושה וסל"ד נמוך, בלי להגזים כמובן. משהו שעדיין מאפשר לך להתקדם בקצב סביר.

• תוכן חדש...