Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, G. P. Magnus כתב:

אז״ר

לגבי אומאמי - אני לא יודע לגבי התחרות מול השכונה בכפר אז״ר. בעוד קרסו השלים 4 בניינים, החמישי בדרך והשישי כבר מבצבץ מעל הקרקע. בכפר אז״ר אמנם פינו את המשתלות, עשו מעט הכנות וגידרו את השטח אבל לא הרבה מעבר כבר תקופה לא קצרה. לא בטוח שהם מוכרים את אותו מוצר באותו ציר הזמן. אני מסכים לגבי המכירות ביד 2. גם המצב אצל הקבלן עצמו לא מזהיר, כשהיו לא מעט דירות פנויות בבניין ״מאוכלס״.

באופן כללי השכונה היא שכונת לווין, המרווחים בין הבניינים סבירים בגלל שמדובר במגדלים (בשבירו 25 קומות אאל״ט, באומאמי 31), הפארק בהחלט נחמד. כדי לצאת מהשכונה צריך ללכת סד״ג של 600-800 מטר וגם אז מגיעים לפאתי קריניצי או לותיקה, כלומר אין יותר מידי מה לעשות. כדי להגיע למרכז העיר צריך להשתמש ברכב (או תחב״צ). לחיוב אפשר לציין שיש עירוב שימושים די נחמד (בעיקר בצד של שבירו), כשבאומאמי צריך לקום מרכז קניות קטן בצמוד למגדל השישי. לשלילה אפשר לציין את התוכניות העתידיות שמדברות על מגדלי משרדים שיקיפו את השכונה מכיוון כביש 4 ועד צומת בר אילן (אאל״ט נחמיאס החלו שיווק), מצד שני אמור להיות חיבור עד לצומת רמת אפעל.

אני לא בטוח עד כמה מחכים לקו הסגול כמו שאי אפשר עדיין להוציא למכירה בתוספת מצב השוק הכללי. 

השכונה בצומת סביון לא באמת כזו גדולה, לפחות כשחישבתי בעבר, בשתיהן יש סד״ג של 1200 יחידות דיור. בצומת סביון זה מחולק על יותר בניינים (רובם באזור ה-12 קומות), וכמובן שהם יותר צפופים. גם כאן יש מוסדות לימוד חדשים מהניילון, וגם במקרה הזה אמורה להיות תחנה של הקו הסגול, אפילו שתיים (צומת סביון ושמעון פרס).

גם השכונה הזו שכונת לווין, כאשר מצד אחד יש את אור יהודה ומצד שני אתר בנייה גדול (שכונה חדשה ביהוד-מונוסון). וגם כאן כדי להגיע למרכז העיר צריך להשתמש ברכב (או תחב״צ). אפשר רק לקוות שתל השומר יפונה ויהיה חיבור רגלי לשאר קרית אונו (אשרי המאמין). לחיוב אפשר לציין עירוב שימושים די טוב, כשיש מרכז מסחרי במרחק הליכה עם מסעדות נחמדות וגולת הכותרת - אושר עד :). לשלילה אפשר לציין את הבנייה השבלונית העתק-הדבק של השכונה, חניון האוטובוסים ליד הצומת ואת מגרש הכדורגל שמולו. 

גם כאן לקבלנים לא אצה הדרך ולאשטרום היו לא מעט דירות למכור, וליובלים/נווה שוסטר יש עוד דרך עד שיסיימו לשווק את שלושת הבניינים שלהם.

אני חושב שהסיבה העיקרית שרואים יותר מודעות/מכירות יד2 בצומת סביון היא שאפשר להוציא למכירה דירות מהפרויקט של מחיר למשתכן, לעומת אריאל שרון שעדיין לא.

בגדול אני רואה הרבה מאוד קווי דמיון בין השכונות - שכונות לווין, צפופות, מעט מידי ירוק, עם עירוב שימושים סביר לכל היותר. מצד שני צפויות להנות מהקרבה לקו הסגול ומחינוך די טוב.

בנוגע לרייספלד - אולי אחרי הקו הסגול, אבל בכלל לא בטוח. מדובר בשכונה עדיפה בהרבה מאוד פרמטרים: ירוקה, בתי מסחר, קרבה לשכונות האחרות ובנייה יותר נמוכה. החיסרון הגדול הוא התחבורה.

--

שכירות לעומת זאת, עולם אחר לחלוטין. יש הרבה מאוד ביקוש ויחסית מעט היצע בשתי השכונות.

• אהבתי 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 2 דקות, Gosser1860 כתב:

לשלילה אפשר לציין את התוכניות העתידיות שמדברות על מגדלי משרדים שיקיפו את השכונה מכיוון כביש 4 ועד צומת בר אילן (אאל״ט נחמיאס החלו שיווק)

השיווק של נחמיאס הוא ברמת התיאוריה בלבד בדיוק כמו הבניה שלו שתקועה אחרי שביקש עוד הקלות ויש המון התנגדויות .... וגם אם היה מקבל היתר, מי בדיוק ירכוש ממנו משרד ב״שום מקום״ ? והוא כמו קבלנים אחרים לא יכול לבנות ברמות הריבית הנוכחיות ... וכך אף לגבי מגדלי המשרדים העתידיים.

לפני 4 דקות, Gosser1860 כתב:

בכפר אז״ר אמנם פינו את המשתלות, עשו מעט הכנות וגידרו את השטח אבל לא הרבה מעבר כבר תקופה לא קצרה.

נכון אבל גינדי (אאל״ט) כבר משווקים באגרסיביות לא מעטה

לפני 10 דקות, Gosser1860 כתב:

בנוגע לרייספלד - אולי אחרי הקו הסגול, אבל בכלל לא בטוח. מדובר בשכונה עדיפה בהרבה מאוד פרמטרים: ירוקה, בתי מסחר, קרבה לשכונות האחרות ובנייה יותר נמוכה. החיסרון הגדול הוא התחבורה.

רייספלד צפופה, כל אירועי העירייה השונים מתנהלים בפארק, ולך תצא מרייספלד בבוקר .... לגבי בתי מסחר, עירוב השימושים מתחת לשבירו סביר ביותר, וממילא זה לא שיש יותר מדי אקסטרה מבחינה מהותית ברייספלד - אם אתה צריך חנות כלי עבודה/בנין לדוגמא אתה ממילא צריך להגיע לשאול המלך / לאזור הקניון.

לפני 5 דקות, Gosser1860 כתב:

כדי לצאת מהשכונה צריך ללכת סד״ג של 600-800 מטר וגם אז מגיעים לפאתי קריניצי או לותיקה, כלומר אין יותר מידי מה לעשות.

מרחק לגבי אומאמי אתה צודק, לא מהבניינים של שבירו ששניים מהם ממש על היציאה, ובכל מקרה קריית אונו איננה תל אביב ואפילו לא רמת גן ... אז הדלתא ל״יש מה לעשות״ באופן אפקטיבי אפסית לטעמי. בנוסף, אתה על היציאה לכביש 4 צפון ודרום וצמוד לאוניברסיטה, מה שאין בשכונה הדרומית או ברייספלד, ועדיין אנשים נוטים לצאת כל יום לעבודה, אבל לא הולכים לבתי מסחר כל יום ... ואל תשכח שתחנת גני אילן תהיה על הכניסה לשכונה הצפונית, כלומר במרחק של 100-150 מטר מהבניינים של מחיר למשתכן, וזה - באופן מפתיע - חשוב לאנשים.

לפני 9 דקות, Gosser1860 כתב:

בגדול אני רואה הרבה מאוד קווי דמיון בין השכונות - שכונות לווין, צפופות, מעט מידי ירוק

השכונה הדרומית צפופה בהרבה - טורים של בניינים, ושם אין כמעט ירוק לעומת השכונה הצפונית שיש פארק ענק והיא צופה על הפרדסים של כפר אז״ר.

לפני 7 דקות, Gosser1860 כתב:

אני חושב שהסיבה העיקרית שרואים יותר מודעות/מכירות יד2 בצומת סביון היא שאפשר להוציא למכירה דירות מהפרויקט של מחיר למשתכן, לעומת אריאל שרון שעדיין לא.

טעות בידיך, הזוכים באריאל שרון יכולים למכור החל מ-1.8.25, כלומר אין בעיה כלל למכור וזוכים התחילו לפרסם עוד באביב מתוך מחשבה שיקח זמן למכור. אני מסכים גם שקשה לדעת האם מיעוט המודעות קשור למצב הכללי או להבנת הזוכים שיש להם עוד רוח גבית עתידית לענין המחיר.

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם
לפני 9 שעות, אלפרד חיות כתב:

הפוסטים האחרונים פה ממש מתארים אותנו.

היה לנו הון עצמי מוגבל, וחיפשנו לרכוש נכס, הרצון היה לגור באזור באזור מודיעין, אבל בפועל ההון העצמי שלנו אפשר דירה בקריות.

בזמנו מחיר השכירות במודיעין בשכונה שרצינו לדירת 4 חדרים, היה סביב 6 ומחיר קניה סביב 2.6/2.7

היום על אותה דירה שכירות של 8 בשקט, ומחיר מכירה של 3.2.

היה לנו מחשבה לסיים מהר את המשכנתא על הדירה בקריות (היינו במצב משפחתי שאפשר חיסכון מוגבר, וזה די עזר לנו בלצמצם משכנתא), ואז לקנות את הנכס, אבל העלייה במחיר די טרפה את הקלפים, ומשבר יד 2 לא הגיע עדיין למודעות שם (לדירות המשומשות)

מצד שני, המשבר כן הגיע לאזור שבו אנחנו מחזיקים דירה, אני אוכל למכור ברווח עדיין את הדירה, אבל לא ברמה ששיניתי את הדלתא בין הדירות ב-5 שנים שעברו.

אז כרגע ממשיכים להשכיר ולשכור, ורק מתפללים שלא יעיפו אותנו מהדירה בהפתעה כל חידוש חוזה.

מבאס, ובאופן עקרוני זה עוד לא ממש שוק של מוכרים אז הייתי מחכה.

מודיעין נמצאת כרגע בצומת של ביקושים מאוד גדולים, ומצד שני אין שום אכלוס של שכונה או בניה משמעותית חדשה בטווח הנראה לעין, ולכן המחירים של דירות חדשות לחלוטין מוגזמים.

בשכונות הותיקות יותר אתה יכול למצוא דירות סבירות+ באזור ה 3, אני לא יודע מה מצבך המשפחתי, אבל אתה תרוויח שכונות שקטות ומוצלות, וארנונה יחסית נמוכה (כי אין הרבה שטחים ציבוריים).

בשכונת מורשת יש הרבה דירות מחיר למשתכן שיוצאות עכשיו למכירה, חלקן עם תכנון גרוע עד נוראי, וסביר שהמחירים יהיו בהתאם (לא נכנס לשיקולים ולא יודע מה מתאים לכם כמובן).

פורסם (נערך)
לפני 43 דקות, G. P. Magnus כתב:

השיווק של נחמיאס הוא ברמת התיאוריה בלבד בדיוק כמו הבניה שלו שתקועה אחרי שביקש עוד הקלות ויש המון התנגדויות .... וגם אם היה מקבל היתר, מי בדיוק ירכוש ממנו משרד ב״שום מקום״ ? והוא כמו קבלנים אחרים לא יכול לבנות ברמות הריבית הנוכחיות ... וכך אף לגבי מגדלי המשרדים העתידיים.

לא מאוד תיאורטי, יש לו משרד בשבירו :) 

אבל כן, אתה כנראה צודק. מצד שני גם מתוכננים מבני עירייה ולא נראה שזה מתקדם לאנשהו. אני מניח שהמגדלים האלו ייבנו בסופו של דבר, אולי עם פתיחת הקו הסגול.

נכון אבל גינדי (אאל״ט) כבר משווקים באגרסיביות לא מעטה

השאלה מתי יתחילו לבנות. בנתיים כלום.

רייספלד צפופה, כל אירועי העירייה השונים מתנהלים בפארק, ולך תצא מרייספלד בבוקר .... לגבי בתי מסחר, עירוב השימושים מתחת לשבירו סביר ביותר, וממילא זה לא שיש יותר מדי אקסטרה מבחינה מהותית ברייספלד - אם אתה צריך חנות כלי עבודה/בנין לדוגמא אתה ממילא צריך להגיע לשאול המלך / לאזור הקניון.

אבל לפחות זה נגיש. בתחילת הדרך היתה חנות אספקה בשבירו אבל היא נסגרה די מהר.

היציאה בבוקר היא סיוט באופן כללי בכל רחבי קריית אונו. מי שגר בקצה העיר מצבו קצת יותר טוב. כשהשכונה תאוכלס באופן מלא (עוד בערך 360 יח״ד), הפקקים ברמזור יציאה (שגם ככה קצר) יהיו ״חוויה ממש״ :onfire:

מרחק לגבי אומאמי אתה צודק, לא מהבניינים של שבירו ששניים מהם ממש על היציאה, ובכל מקרה קריית אונו איננה תל אביב ואפילו לא רמת גן ... אז הדלתא ל״יש מה לעשות״ באופן אפקטיבי אפסית לטעמי. בנוסף, אתה על היציאה לכביש 4 צפון ודרום וצמוד לאוניברסיטה, מה שאין בשכונה הדרומית או ברייספלד, ועדיין אנשים נוטים לצאת כל יום לעבודה, אבל לא הולכים לבתי מסחר כל יום ... ואל תשכח שתחנת גני אילן תהיה על הכניסה לשכונה הצפונית, כלומר במרחק של 100-150 מטר מהבניינים של מחיר למשתכן, וזה - באופן מפתיע - חשוב לאנשים.

מקבל. בנוגע לכביש 4, אמנם הדרך אליו יותר קצרה אבל הפקקים ביציאה לשכונה רק הולכים ומחמירים ולדעתי עוד שנתיים-שלוש ייראו כמו שאר קרית אונו (וגוש דן) לכל מי שלא משתמש ברק״ל. בשכונה הדרומית יש את 461 וצריך לעבור את אור יהודה ותל השומר/רמת אפעל עד שמגיעים למסובים-כביש 4. מבחינת מרחקים- הבניינים הרחוקים בערך 420 מטר, הקרובים 220 :lol:

השכונה הדרומית צפופה בהרבה - טורים של בניינים, ושם אין כמעט ירוק לעומת השכונה הצפונית שיש פארק ענק והיא צופה על הפרדסים של כפר אז״ר.

מסכים על הנוף ועל הירוק. בנוגע לצפיפות - מאוד צפוף בשתיהן.

טעות בידיך, הזוכים באריאל שרון יכולים למכור החל מ-1.8.25, כלומר אין בעיה כלל למכור וזוכים התחילו לפרסם עוד באביב מתוך מחשבה שיקח זמן למכור. אני מסכים גם שקשה לדעת האם מיעוט המודעות קשור למצב הכללי או להבנת הזוכים שיש להם עוד רוח גבית עתידית לענין המחיר.

מקבל. אאל״ט בשכונה הדרומית הוציעו למכירה כבר לפני שנה?

עריכה אחרונה על ידי Gosser1860
  • אהבתי 1

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

פורסם
לפני 45 דקות, GTאי כתב:

מבאס, ובאופן עקרוני זה עוד לא ממש שוק של מוכרים אז הייתי מחכה.

מודיעין נמצאת כרגע בצומת של ביקושים מאוד גדולים, ומצד שני אין שום אכלוס של שכונה או בניה משמעותית חדשה בטווח הנראה לעין, ולכן המחירים של דירות חדשות לחלוטין מוגזמים.

בשכונות הותיקות יותר אתה יכול למצוא דירות סבירות+ באזור ה 3, אני לא יודע מה מצבך המשפחתי, אבל אתה תרוויח שכונות שקטות ומוצלות, וארנונה יחסית נמוכה (כי אין הרבה שטחים ציבוריים).

בשכונת מורשת יש הרבה דירות מחיר למשתכן שיוצאות עכשיו למכירה, חלקן עם תכנון גרוע עד נוראי, וסביר שהמחירים יהיו בהתאם (לא נכנס לשיקולים ולא יודע מה מתאים לכם כמובן).

זה טריקי, 

אנחנו מכוונים לשכונות עם קהילה דתית, ובעדיפות גבוהה יותר עם מסגרות בתוך השכונה (אנחנו זוג דתי לייט).

לכן התפקסנו על שכונת נופים (יש מסגרות עד יב' בתוך השכונה), זה לא מכריח אותנו לצאת בבוקר ולעבור לשכונה אחרת בפיזור ילדים).

כרגע אנחנו זוג פלוס 1 ובקרוב איננשאלה עוד 1, הצרכים שלנו לא השתנו הרבה, ואנחנו עדיין יכולים להסתפק בדירת 4 חדרים, אבל בהמשך עם השנים מאמין שכן נצטרך לעבור לדירת גדולה יותר.

במאמר מוסגר, מה נחשב תכנון דירה טוב? אני מנסה קצת להבין, הדירות היחידות שבנויות טוב זה אלה דירות שנבנו בשנות ה-80. אבל אני לא יודע לשים את האצבע ולהגיד זה תכנון טוב או זה תכנון לקוי...

אם יש לכם קווים כללים, שאוכל לרשום במסגרת חיפוש הדירה

פורסם
לפני 14 דקות, Gosser1860 כתב:

לא מאוד תיאורטי, יש לו משרד בשבירו :) 

המשרד הזה ריק מאדם באופן קבוע

לפני 14 דקות, Gosser1860 כתב:

השאלה מתי יתחילו לבנות. בנתיים כלום.

צודק, להבנתי האכלוס אמור להיות ב-2029, אז סביר להניח שיקח עוד שנה עד שיתחילו ממש.

לפני 16 דקות, Gosser1860 כתב:

, הפקקים ברמזור יציאה (שגם ככה קצר) יהיו ״חוויה ממש״ 

בזה אתה צודק, בטח כאשר השליטה ברמזור היא של עיריית רמת גן .... ועדיין זה עדיף מהנסיעה מרייספלד

לפני 17 דקות, Gosser1860 כתב:

אאל״ט בשכונה הדרומית הוציעו למכירה כבר לפני שנה?

חושב שאתה צודק לגבי הזמנים כי מכיר אנשים שהתאכלסו שם די מזמן ... 

פורסם
לפני כשעה, אלפרד חיות כתב:

זה טריקי, 

אנחנו מכוונים לשכונות עם קהילה דתית, ובעדיפות גבוהה יותר עם מסגרות בתוך השכונה (אנחנו זוג דתי לייט).

לכן התפקסנו על שכונת נופים (יש מסגרות עד יב' בתוך השכונה), זה לא מכריח אותנו לצאת בבוקר ולעבור לשכונה אחרת בפיזור ילדים).

כרגע אנחנו זוג פלוס 1 ובקרוב איננשאלה עוד 1, הצרכים שלנו לא השתנו הרבה, ואנחנו עדיין יכולים להסתפק בדירת 4 חדרים, אבל בהמשך עם השנים מאמין שכן נצטרך לעבור לדירת גדולה יותר.

במאמר מוסגר, מה נחשב תכנון דירה טוב? אני מנסה קצת להבין, הדירות היחידות שבנויות טוב זה אלה דירות שנבנו בשנות ה-80. אבל אני לא יודע לשים את האצבע ולהגיד זה תכנון טוב או זה תכנון לקוי...

נופים זו "בועה" - יש בה הרבה שירותים ועוד שניה גם מרכז מסחרי, אבל תחבורתית היא מנותקת מהעיר(וקרובה ליציאות לכביש 431). שווה לדעת את זה כי להסיע ממנה לחוג זה מעצב נורא, כנ"ל תנועות נוער וכו'.

מבחינת אוכלוסיה - אכן מתאים לאופי החיים שאתה מתאר.

יש הרבה דירות טובות שתוכננו גם בשנת 2020.

תכנון לא טוב זה דירת 4 חדרים עם כיוון אוויר אחד, או נוף מהסלון לחומה בגובה של כמה מטרים, זה יכול להיות מבנה לא נח של הדירה, מטבח קטן מאוד וכו'. אלו דירות שכשאתה נכנס אליהם אתה שואל מי לכל הרוחות תכנן אותם.

• אהבתי 1
פורסם

בתאריך 4.9.2025 בשעה 17:14, G. P. Magnus כתב:

ואני מספר מידיעה אישת - ידידה שלי זכתה שם כבת מקום והיא מלידה גרה בקרית אונו והיא אמרה שעוד 5 שנים השכונה תהיה יותר יקרה מרייספלד ... 

כבר עכשיו המחירים (לפחות מה שמבקשים ביד 2, לא התעמקתי במכירות בפועל) דומים מאוד לרייספלד, וגבוהים מיתר קריית אונו.

לפני 21 שעות, Gosser1860 כתב:

בגדול אני רואה הרבה מאוד קווי דמיון בין השכונות - שכונות לווין, צפופות, מעט מידי ירוק, עם עירוב שימושים סביר לכל היותר. מצד שני צפויות להנות מהקרבה לקו הסגול ומחינוך די טוב.

על פי הפרמטרים האלו, אכן דומה על הנייר, אבל לדעתי הסמיכות לאור יהודה, לפחות היום, outweights את יתר הפרמטרים.

• אהבתי 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 21 שעות, אלפרד חיות כתב:

תדמיין את עצמך חי שם. אם אתה מבשל הרבה ויש מטבח קטן? לא טוב לך.

חדרי שינה שמאפשרים מקומות אחסון כמו ארונות.

שירותים עם ונטה במקום חלון זה פחות טוב.

כיווני אויר לפחות 2 צריך.

דירות עם מסדרונות ארוכים זה פחות טוב. דירות עם פרופורציה יותר מרובעת ופחות מלבנית זה עדיף.

מרפסת שפונה לכיוון דרום זה לא כדאי, אלא אם אתה אוהב חום.

קרבה לבניינים סמוכים, לפעמים השכן יכול לראות מה אתם רואים בטלויזיה מהחדר שלו. במיוחד אם יש ילדים קטנים בבית.

מכפיל חניה וכל המכשירים האלה, עדיף בלי.

• אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעתיים, Step כתב:

לדעתי הסמיכות לאור יהודה, לפחות היום, outweights את יתר הפרמטרים.

מדויק. השכונה הדרומית מרגישה כמו אזור מסחר שיושב על כביש ראשי יותר מאשר שכונה. יתכן שעוד 10 שנים המצב יהיה שונה, אבל קשה לדעת. יש יתרונות מובנים למי שרוצה להיות קרוב לאקדמית אונו כמובן

פורסם
לפני שעתיים, Step כתב:

על פי הפרמטרים האלו, אכן דומה על הנייר, אבל לדעתי הסמיכות לאור יהודה, לפחות היום, outweights את יתר הפרמטרים.

ביחס לאריאל שרון? או באופן כללי? אתה מתכוון לאוכלוסיה או למיקום הגיאוגרפי?

קשה להשוות כי השכונה הדרומית חדשה יותר מהשכונה הצפונית בשנה-שנתיים. והפיתוח בנאות אריאל שרון ב-3 שנים האחרונות היה פנטסטי, לא פחות. יהיה מעניין לראות אם ימשיכו במומנטום גם בשכונה החדשה.

אם התוכניות המלאות (או אפילו החלקיות) יתממשו באריאל שרון היא תהפוך, בעיניי, לשכונה מאוד בעייתית.

לפני שעתיים, pl7410 כתב:

אולי נפתח תת פורום רק למתגוררים בקרית אונו? 

בקעת אונו, אני מבקש.

לפני 5 דקות, G. P. Magnus כתב:

מדויק. השכונה הדרומית מרגישה כמו אזור מסחר שיושב על כביש ראשי יותר מאשר שכונה. יתכן שעוד 10 שנים המצב יהיה שונה, אבל קשה לדעת. יש יתרונות מובנים למי שרוצה להיות קרוב לאקדמית אונו כמובן

אני חושב שהרבה פחות מ-10 שנים, יותר לכיוון השנתיים-שלוש עד שהיא תתפוס צורה. 

עבורי זו עוד שכונה גנרית בגוש דן, לפחות יש לה רק"ל בתכנון. 

אולי יש לי פינה חמה בלב לשכונות פרבריות משעממות בתור יליד אשדוד :lol:

• מצחיק 1

לפני 5 שעות, falou כתב:

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, Gosser1860 כתב:

אולי יש לי פינה חמה בלב לשכונות פרבריות משעממות בתור יליד אשדוד 

לפחות באשדוד זה היה פשוט. זה השכונה של המרוקאים, זה הגרוזינים/בוכרים, זה הרוסים, זה חרדים, זה צרפתים, זה טחונים 🤣

עריכה אחרונה על ידי garicho
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 3 דקות, garicho כתב:

פשוט

החלק הגאוני באמת היה למספר את השכונות לפי האלפבית.

לפני 5 שעות, falou כתב:

פורסם
לפני כשעה, Gosser1860 כתב:

אם התוכניות המלאות (או אפילו החלקיות) יתממשו באריאל שרון היא תהפוך, בעיניי, לשכונה מאוד בעייתית

מסכים. אני חושד שבין זה שאין היתכנות לבניית משרדים שמנותקים מכל מקום + זה שאין היתכנות כלכלית לממן בניה כזאת בעתיד הנראה לעין + שיש ראשת עיר חדשה שאפשר ללחוץ עליה בנושא, לדעתי התוכניות המלאות שאתה מדבר עליהן ישארו על הנייר.

לפני כשעה, Gosser1860 כתב:

בקעת אונו, אני מבקש.

צודק!

• תוכן חדש...