Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3437 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח לקבל המלצה למכון בדיקה שיבצע עבורי בדיקה יסודית לרכב הנ"ל.

כמו כן מכיון שהרכב בעל גיר אוטומטי כנראה שאצטרך גם ביקור במכון לגירים אוטומטים לצורך בדיקה מקצועית יותר של מצב הגיר.

תודה למי שיסייע.

פורסם

רק אל תבזבז יותר כסף על בדיקות מאשר על האוטו

זה רכב של עד 10,000 שקל

אף אחד לא יכול להתחייב לך על כלום

הרכב אמין יחסית ושירת את הורי במשך 19 שנה ללא תקלות מיוחדות

אבל מעל 200אלף קילומטר אתה כבר מסתכן בבעיות מאוד יקרות

פורסם

אני אוסיף ואומר עוד משהו לתגובה האחרונה, מדובר בכל זאת ברכב שמתקרב לגיל 20, צריך לקחת בחשבון שצריך לעשות אישור בלמים לפני טסט ועוד שנתיים תצטרך לעשות כל חצי שנה טסט. מה שיותר חשוב לקחת בחשבון שלמרות המוניטין של הונדה, לא מעט מהרכבים האלו היו בידיים של צעירים ובנוסף זה רכב זול, אז יש מצב שהם הוזנחו ולא טופלו כראוי.

במידה והתקציב הוא סביב 10 אלף ש"ח הייתי מתפשר על רכב אחר ומודרני יותר, נניח לנסר קלאסיק 2004-2005, גטס, אקסנט וכדומה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תבדוק במכון בדיקה כבר את כל הרכב אין צורך לחלק את הבדיקה ל 2 מכונים ניפרדים בטח שלא ברכב בן 18 שנה כי אז גם בהתאם לרמת הבלאי לגילו אתה פשוט לא תיקנה אותו ותזרוק כסף מיותר על בדיקות אלה.

פורסם

מצטרף להמלצה

עדיף לך לחפש קילומטראז כמה שיותר נמוך בתקציב הזה ופחות לדאוג לשנתון או דגם (ככה לפי דעתי תמזער אפשרות לתקלות שיעלו לך במחיר של הרכב כגון תיבת הילוכים או ראש מנוע)

אני אוסיף ואומר עוד משהו לתגובה האחרונה, מדובר בכל זאת ברכב שמתקרב לגיל 20, צריך לקחת בחשבון שצריך לעשות אישור בלמים לפני טסט ועוד שנתיים תצטרך לעשות כל חצי שנה טסט. מה שיותר חשוב לקחת בחשבון שלמרות המוניטין של הונדה, לא מעט מהרכבים האלו היו בידיים של צעירים ובנוסף זה רכב זול, אז יש מצב שהם הוזנחו ולא טופלו כראוי.

במידה והתקציב הוא סביב 10 אלף ש"ח הייתי מתפשר על רכב אחר ומודרני יותר, נניח לנסר קלאסיק 2004-2005, גטס, אקסנט וכדומה.

פורסם

ברכב כזה הם יכתבו כל כך הרבה כסתחי''ם שלא יהיה לך באמת מושג אחרי הבדיקה מה מצבו.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

ברור שיכתבו כסת"חים בטח בעניין הגיר, אני מוכן לזה.

אבל בכל זאת חשוב לי בשביל הראש השקט שהרכב יחובר לדינמומטר ונדע מה מצב המנוע,

מה מצב השילדה, האם המנוע מקורי ולא השתלה , מצב תושבות המנוע, בולמי זעזועים, מחזירי שמן, מצבר וכולי.

אגב מבירור שערכתי עם ספי ממכון הגירים בפתח תקוה אין מה לבוא אליו לבדיקה אם ההילוכים משתלבים יפה ואם אין סימנים מחשידים כלשהם.

חשוב לציין שהרכב לא היה בידיים של הצעירים שחובבים את הדגם אלא בידיים של שני מבוגרים אבא ובת.

הקילומטראז לא ענק יחסית בסך הכל 190,000.

המצב של הרכב מאד מעודד.

בדיקת בלמים בכל טסט בהחלט לא מדאיגה אותי זה סיפור שעולה לי 80 שקלים בלבד ולכן אני לא פוסל את הרכב והשנתון.

וטסט כל חצי שנה גם לא מזיז כל כך אני לא יסע ביונדאי גטס (שלדעתי רכב מזעזע) רק כדי לעלות שנתון.

נ"ב:לדעתי בדיקה ברכבים כאלה מכסה את עצמה מהר כי הליקויים שיימצאו באופן אוטומטי יורידו את מחיר העיסקה כלפי מטה.

פורסם

לגבי המנוע אתה יכול לבדוק במשרד התחבורה לדעתי

לגבי בולמי זעזועים תבדוק לבד במקום ע"י נסיעה ולחיצה בפינות הרכב

מצב התושבות מנוע אתה יכול לראות בעצמך (בשנה כזאת רק תראה שלא קרוע)

מצבר רשום לך עליו תאריך ייצור עם חותמת חום

גיר בהחלט תרגיש בנסיעה אם יש בעיות (תוריד ותעלה הילוכים בלי בושה ברכב הזה)

כל מוסך שאתה סומך עליו יתן לך את המידע הזה

והרבה לא תצליח להוריד/להחזיר כי המחירון של הרכב משקלל בתוכו את מצבו המכאני ולא מצב מכאני חדש ב100%

• תוכן חדש...