Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב לחודשיים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

אני זקוק לרכב לתקופה של כחודשיים.

חבר מציע לי רנו קנגו 2005 1.9D, עם 330KKM. ("קח, תקן וסע לשלום")

הרכב לאחר ראש מנוע, עומד חצי שנה, בלי טסט.

מוסכניק אומר שהרכב זקוק לנאבה בגלגל קדמי, הנד ברקס, ויתכן מאד שגם מצבר.

בנוסף, צריך לשלם אגרת רישוי לשנה וחצי, וביטוחים.

השכרת רכב תהיה יקרה. (נהג חדש)

התקציב מצומצם מאד... האם העסק הזה כדאי?

תודה!

פורסם

כמה תעלה לך השכרה? קשה לחוות דעה על כדאיות בלי לשמוע כמה עולה האופציה החלופית.

על פניו הקנגו לא נשמע מאוד מבטיח: רק האגרות והטיפולים שציינת כנראה יעלו כמה אלפים, ביטוח לחודשיים גם יהיה סיפור לא פשוט, ובסוף אתה נשאר עם רכב שהבעלים שלו חושב שהוא לא כלכלי ברמה כזו שהוא פשוט נטש אותו. הסיכוי ליפול באופציה הזו הוא עצום, באופציה של ההשכרה הוא אפס. רק בשביל הביטחון הזה שווה לשלם עוד קצת, לדעתי.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

לא חושב שבהכרח,

רכב עם קילומטרז כזה יכול להיות בור ללא תחתית מבחינת אחזקה..זה הימור..אם הרכב טופל טוב עד עכשיו ההימור נוח יותר.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

לשכור, גם אם יצא אלפיים שקל יותר יקר. רכב חדש, שחוץ מגניבה שבה השארת את המפתחות בסוויץ' אתה לא צריך לדאוג לכלום.

רכב ישן שהונח בצד עלול לטמון בחובו הפתעות מאוד לא נעימות ודורש הרבה התעסקות.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

ומי יבטיח לו שהוא יצליח למכור את הנבלה הזו עוד חודשיים? תעשה השכרה של רכב יד 2 ( מגוון חברות מציעות דבר כזה ), תשלם באזור ה 1500-2000 שקל לחודש ושלום על ישראל.

פורסם

דניאל, הבחור ציין שהוא נהג חדש. אני בספק שחברת השכרת תתן לו רכב לחודש במחיר כזה. וגם 2000ש"ח זה זול למדי, לרוב זה עולה יותר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
בסוף אתה נשאר עם רכב שהבעלים שלו חושב שהוא לא כלכלי ברמה כזו שהוא פשוט נטש אותו.

הרככ היה תקין. הבעלים נתקף בפחד לאחר הראש מנוע, וקנה מהר רכב אחר.

הנטישה של הרכב הזה היא נטו מעצלות...

פורסם

תן לי לנחש שהראש מנוע היה רק הקש, וממש לא הבעיה הראשונה מעבר לטיפולים שוטפים. אם הרכב היה כל כך מוצלח עד אז (ותקין אח"כ), למה הוא לא נמכר ממזמן? רק העלות של אגרות לשנה וחצי, ביטוח והטיפולים שפירטת ועוד כמה שבטח יצטרכו כדי להעביר טסט יכולים להגיע לעלות ההשכרה.

אבל זה גם תלוי בגורמים אחרים שלא פירטת: איזה רכב אתה צריך? טנדר בגודל של הקנגו או שספארק ידנית מספיקה? לכמה ק"מ ואיפה?

אם זה במקום עם תחבורה ציבורית סבירה, יכול להיות שתח"צ + מוניות כשאין ברירה + השכרה מדי פעם לסופ"ש יהיה פיתרון מנג'ס מאוד, אם כי זול בהרבה ומספיק אפקטיבי.

אני מסכים איתך

פורסם

^

הרכב היה תקין, הבעלים התעצל להתעסק איתו. (כן, אני יודע שזה נשמע מוזר...)

אני לא צריך קנגו, אבל ספארק קטנה מדי.

פורסם

רק העלות של הדברים שצריך לסדר יהיו לפחות 3000 ש"ח, וזה בלי עוד דברים אחרים שיתגלו בדרך, בלי כמה שהחבר דורש על הרכב וביטוחים ( שדי יקרים לרכבים מסחריים )

לפני שאתה קופץ למסקנות - תבדוק בכלל מה מציעות חברות ההשכרה. ולא, לא בטלפון. תלך לסניף ושב עם נציג ותעשה משא ומתן.

פורסם

זה קצת חשוד לי (וגם נראה מודבק, לוותיקים שבינינו) שהרכב היה תקין לפני חצי שנה, אבל מאז הלכה נאבה וגם משהו בבלם יד התקלקל על הדרך, כשהרכב עומד.

מה שכולם מנסים להגיד פה (להבנתי) זה שקנגו בן 12 עם מעל 300,000 ק"מ זה פוטנציאל לרכבת ההפתעות - אתה גם מופתע, וגם נאלץ להשתמש ברכבת. יש פה סיכון שאי אפשר לכמת מראש, בטח ובטח בלי להכיר את הרכב הספציפי לעומק. אם תשתף בעלויות (כמה תעלה ההשכרה, כמה יעלה מה שאתה יודע שצריך לעשות בקנגו) אפשר יהיה (מאוד בקושי) לתת חוות דעת מנומקת יותר.איך אתה תסתדר עם הפתעה של כמה אלפים וכמה ימי השבתה? כמה שווה לך לשלם כדי לחסוך הפתעה כזו?

אני מסכים איתך

פורסם

לא כדאי.

אתה מתחיל פה בשתי אגרות טסט - כ 2200 ש"ח (או אול אחת, תלוי בתאריך הטסט) + 600 ש"ח מצבר + נניח 500 נאבה ו 400 לסדר בלם יד.

זה עוד לפני שעברת טסט בו יכולים לחייב אותך להחליף צמיגים, בולמים, גומיות שונות.

קח את ה 4000 ש"ח האלו וקנה אוטו נוסע עם טסט כמה שיותר ארוך, עם פחות ק"מ.

או תשכור, אם תמצא במחיר סביר.

פורסם

תפשט לך את העניינים חבר -

תקבל הצעות מסוכניות רכב לגבי השכרת רכב לתקופה שאתה צריך. את העלות לאחזקה של הקנגו כבר ציינו לפניי (אמנם לא מספר מדוייק, אבל הרבה כסף לכל הדעות).

הפער בין המחיר מסוכניות הרכב לקנגו מתבטא בכמה דברים, וכל מה שמצויין הלאה יוצא מנקודת הנחה שבסוכנות רכב תשלם יותר מלקנות וליישר קו לקנגו -

א. - אתה מקבל רכב חדש, וראש שקט. יש לך אבא ואמא לכל בעיה. לא בא ברגל במיוחד כשהרכב אצלך לתקופה מאוד קצרה ותצטרך להיפטר ממנו בתום התקופה.

ב. הקנגו היא חתול בשק - הבעיות שאתה יודע עליהן הן נגזרת של כל הבעיות הרכב. סיכוי קטן מאוד שהבעיות שאתה יודע עליהן הן כל הבעיות ברכב. לך תדע, אולי הבעיות שאתה לא יודע עליהן הן כפתור מזגן משוחרר וחלון חשמל דפוק, אבל אולי... הן לא?

ג. בהשכרת רכב ניתנת לך האופציה לבחור ברכב שתנהג עליו - אז כן אתה לא מתלבט בין סילביה לסופרה - אבל גם קנגו עם 300K ק"מ היא לא נתון במשוואה.

אחרי שהתבשלת בתוך הנתונים האלה עם עצמך קח את ההפרש בין המחיר מהשכרת רכב לבין המחיר הצפוי (שוב, הצפוי) לאחזקת הקנגו, ותחליט האם ההפרש בתשלום מצדיק את זה. הסיבה היחידה שאני לא מציע לך פשוט לחפש לקנות רכב אחר היא שאחרי חודשיים תצטרך למכור אותו, ומכל הסיבות שאני ואתה יכולים להעלות לעצמנו בראש (וגם מהסיבות שאנחנו לא יכולים) עדיף פשוט להשכיר ולשכוח מכל זה אחרי חודשיים.

פורסם

תודה לכולם!

האם יהיה הגיוני יותר לחפש רכב שמור עם יד נמוכה בכ-4-5K, בכוונה למכור אותו הלאה באותו סכום +- לאחר חודשיים שלושה?

פורסם

יש פה סובארו אימפרזה 1996 למכירה בפורום ב2500 ש"ח הייתי בודק אם זה באמת הכיוון שאתה זורם עליו.

ההפסד שלך היהי יחסית נמוך ואתה מקבל רכב עם מוניטין יחסית טוב בהנחה שהוא תקין

• תוכן חדש...