Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ARCO

מה שאני רואה בטבלה הזו, ששיאניות המכירות אצלנו, במקומות אחרונים שם. יונדאי ,קיה, מזדה, ואילו סוזוקי, שאפילו מיוצרת בהונגריה{אם אני לא טועה},נדחקה כמעט לפינה.

לגבי הפיקאנטו בלבד 45000 יחידות בכל היבשת שכללה סקר של 31! מדינות. ואצלנו 13300 יחידות, כלומר כ-שליש ממה שנמכר ביבשת כולה, ועוד מבלי לספור את ההזמנות של סוף השנה עם הרכבים שהתקבלו בינואר.

Kia Picanto European sales figures

עריכה אחרונה על ידי yossiaviel
  • תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
צביפר,

בליטא יש אנשי מקצוע בעלי ידי זהב, מוסר לעומת זאת, הוא ממש לא הצד החזק שלהם.

בארץ כל מה שקשור למנוע הוא מאד בעייתי, אך לטעון שאין מכונאים מביני עניין זה לא רציני. בקשר למוסכים המרכזיים, הם זוועה בכל מקום. מה שנוגע להבנה שלי, כן, אני יכול להעריך עבודה מקצועית ותוצאה ראויה.

אתה רק מחזק את מה שכתבתי :)

עריכה: לגבי מוסר העבודה בליטא: בדרך כלל וודקה פותרת שם את זה. זה מוסיף מוטיבציה כמו ניטרו מוסיף סוסים (בלי זה אין טעם לגשת). :p

אתה לא תאמין אילו עבודות עשו לנו שם בשנות ה90 המוקדמות ברכב יבוא אישי שאין לו חלפים בכלל תמורת ליטר כוהל רפואי (באותה תקופה אי אפשר היה להשיג משקאות אלקוהול). שיפצו לנו מצבר סיני וסטרטר שנשרפו. למעשה בנו מחדש למרות שלא היו חלפים בכלל. והשיפוץ שירת נאמנה שנים רבות.

יש להם באמת ידי זהב, באמצע שנות ה90 הם התפרנסו משיקום רכבים שעברו תאונות טוטאל לוס ושיפוץ רכבים משומשים. הרכבים אחרי השיפוץ ניראו כמו חדשים (לא שהייתי רוצה לנסוע על פאזל שהם ריתכו מ5 מכוניות :p). הם יבאו גרוטאות של ממש ובנו מהם רכבים. ויזואלית, בלי בדיקה מעמיקה, אי אפשר היה למצוא הבדלים לאומת רכב שלא עבר תאונות.

אני חושב שבסופו של דבר זה לא משנה את המסכנה המתבקשת ממה שכתבתי. יש יתרון לאריכות ימים בארץ לרכבים שדורשים פחות אחזקה ואחזקה פחות מקצועית. זו הסיבה למה הרבה אנשים מעדיפים רכבים אסיאתיים.

אני לא כתבתי שאין בעלי מקצוע מהשורה הראשונה בארץ. יש, אבל לא במוסכי יבואן והם בודדים.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

רכבי קיה די נפוצים במיוחד קטנים. פיקנטו נמכרה בהצלחה בארופה הרבה לפני שהגיע לארץ. בנוסף אני רואה הרבה בכבישי הולנד, גרמניה, בלגיה רכבים כמו קיה ריו, פיקנטו, יונדאי אי 10. לעומת זה מאט מאוד קיה פורטה או ספורטזי או יונדאי אי 30/35 .

פורסם

אני חושב שבסופו של דבר זה לא משנה את המסכנה המתבקשת ממה שכתבתי. יש יתרון לאריכות ימים בארץ לרכבים שדורשים פחות אחזקה ואחזקה פחות מקצועית. זו הסיבה למה הרבה אנשים מעדיפים רכבים אסיאתיים.

אז אתה במילים כאלה ואחרות, בעצם בא ואומר, שבחו"ל, ברוב מדינות אירופה{אם לא בכולם}, אנשים אוהבים ללכת למוסכים יותר, ולתקן את הרכבים הללו, כי הם מסובכים יותר ומתקלקלים יותר? ואז ממשיכים לקנות אותם שוב ושוב?

ועכשיו מבלי להיכנס לסוגיית האמינות, אילו המחיר של האירופאיות היה נמוך משמעותית, מאיך שהוא כיום, המגמה הייתה מתהפכת אצלנו והיו מעדיפים אותם על פני רכבים מהמזרח?

פורסם

זה לא מה שכתבתי. תקרא שוב את התגובה האחרונה ושאר התגובות שלי.

אני חושב שהשאלה לגבי מחיר האירופאיות אינה רלוונטית מכיוון שהמחיר לא יהיה נמוך משמעותית (לא יהיה נמוך בכלל, אולי למעט תנודות של מט"ח וגם זה לרוב לא גורם להנחות אצל היבואנים). רכב שמפוצץ בכל הטכנולוגיות האופנתיות לא יכול להיות כל כך זול. הזרקה ישירה עולה כסף, כמו גם הטורבו והגיר המשוכלל ושאר הפינוקים בצורת חומרים יותר נעימים למגע וכו'.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כיוון שהעלו את נושא הפיקנטו.

רוב המיני באירופה נמכרות עם תיבה ידנית, בישראל רוב המיני נמכרות עם תיבה אוטומטית.

השלישייה הקוראנית נכון לעכשיו הן היחידות שמציעות תיבה אוטומטית מלאה בניגוד לרובוטיות של כל המתחרות ולכן המכירות שלהם בהתאם.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

צביפר צודק בעניין שהרכבים היפניים/קוריאניים שורדים יותר טוב הזנחה והתעללות, בגלל חוסן בסיסי גבוה יותר ופשטות. בישראל מאד לא אוהבים להשקיע כסף בתחזוקת רכב, זה ישר נחשב "הפסד". בגלל זה האדם הממוצע שאינו חובב רכב יבחר באסיאתית מהסיבות הנ"ל, ואם זה מגובה באחריות ארוכה, אז מה טוב. סה"כ הגיוני.

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם
צביפר צודק בעניין שהרכבים היפניים/קוריאניים שורדים יותר טוב הזנחה והתעללות, בגלל חוסן בסיסי גבוה יותר ופשטות. בישראל מאד לא אוהבים להשקיע כסף בתחזוקת רכב, זה ישר נחשב "הפסד". בגלל זה האדם הממוצע שאינו חובב רכב יבחר באסיאתית מהסיבות הנ"ל, ואם זה מגובה באחריות ארוכה, אז מה טוב. סה"כ הגיוני.

מאיפה הבאת את השטויות האלה? אצלכם באירופה אוהבים להשקיע בתחזוקת הרכב? שם זה לא נקרא "הפסד"? זה בחינם? אתה ראית מישהו שאוהב לזרוק כסף, העיקר לנסוע עם רנו או גולף, ולא עם מזדה, או הונדה למשל? יש רכבים "פשוטים" היום בכלל? להזכירך "ימי הקרבורטור" נגמרו מזמן...

אז מה, מאות מיליונים של מטומטמים ופראיירים מוכנים להפסיד כסף בתחזוקת רכבים מסובכים, שאינם שורדים התעללות כמו אצלנו, אבל נוסעים יפה מאוד רוב השנה בגשם שוטף, סופות שלגים קשות, וטמפרטורות קיצוניות שלהרבה מאוד מתחת ל-0, ובקיץ אפילו עד 40 מע"?

ומצד שני, אצלנו, 3 מיליון "חכמים" מפסידים כסף? או חוסכים בזה שקונים מזדה, או קיה? זאת הסיבה שרוב הרכבים מהמזרח, אצלכם נמכרות במיעוט מוחלט?

שים לב שוב איפה רוב "היפניות" ממוקמות אצלכם:

eusales.jpg

TZVIPPER

אני יודע שאין סיכוי לגבי המחירים שיירדו. השאלה הייתה היפותטית.

פורסם

לכל לקוח יש דרישות שונות. מרמת נוחות/אזבור עד לאמינות. האם מוסכים באירופה מצוידים במכשור טכנולוגי מתקדם מישראל? אולי. האם לאירופאים יש יותר מידע על תקלות ברכב? יתכן שכן. כי יש להם כמויות גדולות יותר של מכוניות תוצרת אירופאיות. ברגע כזה בעלי המקצוע יודעים מהם המחלות הידועות, גם בעלי מקצוע מבינים מניסיונם מה כתוב בדיאגנסטיקה בזמן תקלה. אולי גם יש שותפות מידע בין יצרן לבעלי מקצוע: יצרן עוזר לבעלי מקצוע לתקן את הרכבים. לעומת כאן בארץ כל אחד מנחש לתיקון התקלה.

פורסם
מאיפה הבאת את השטויות האלה? אצלכם באירופה אוהבים להשקיע בתחזוקת הרכב? שם זה לא נקרא "הפסד"? זה בחינם? אתה ראית מישהו שאוהב לזרוק כסף, העיקר לנסוע עם רנו או גולף, ולא עם מזדה, או הונדה למשל? יש רכבים "פשוטים" היום בכלל? להזכירך "ימי הקרבורטור" נגמרו מזמן...

אז מה, מאות מיליונים של מטומטמים ופראיירים מוכנים להפסיד כסף בתחזוקת רכבים מסובכים, שאינם שורדים התעללות כמו אצלנו, אבל נוסעים יפה מאוד רוב השנה בגשם שוטף, סופות שלגים קשות, וטמפרטורות קיצוניות שלהרבה מאוד מתחת ל-0, ובקיץ אפילו עד 40 מע"?

ומצד שני, אצלנו, 3 מיליון "חכמים" מפסידים כסף? או חוסכים בזה שקונים מזדה, או קיה? זאת הסיבה שרוב הרכבים מהמזרח, אצלכם נמכרות במיעוט מוחלט?

שים לב שוב איפה רוב "היפניות" ממוקמות אצלכם:

[ATTACH=CONFIG]480469[/ATTACH]

TZVIPPER

אני יודע שאין סיכוי לגבי המחירים שיירדו. השאלה הייתה היפותטית.

אדון,

אני ממליץ לך להרגע, תשתה כוס מים קרים. באמת שזה שקונים קיה במקום רנו, לא שווה את הבריאות שלך.

איך אני אוהב את הנחרצות שלך, אתה מפריח טענות בלי לדעת בכלל את הנושא המדובר. קצת גאוגרפיה, ברשותך. אירוםה מקום גדול ושונה, לכן אין דין פורטוגל כדין שוודיה. או אין דין שוויץ כדין דרום איטליה או צרפת, לצורך העניין. לאחר מקדמה ארוכה זו, נעבור לעניין.

אף אחד לא אוהב לזרוק כסף לאוויר או לתיקונים, אל תפרש את מה שכתבתי, איך שבא לך! אני התכוונתי שאצל המערב אירופאים ( גרמנים, דנים, פינים, שוויצרים, גרמנים וכד') לתחזק את הרכב בצורה גבוה. לטפל בזמן ולא להתייחס לרכב כאילו היה פחית שימורים, זאת נורמה. בפינלנד אגב, הרכב הכי נמכר שנים רבות, זאת טויוטה, לפני היתה ניסאן. למה? לא יודע, הם משום מה מחבבים תוצרת יפנית.

מה קשור מחירים? לא נמאס לך לדחוף את עניין המחיר בכל שרשור? תזכור פעם אחת ולתמיד! בישראל רכב רגיל עולה פחות או יותר כמו באירוםה, ולפעמים אפילו פחות( ע"ע דנמרק). במחילה, תפסיק להטעות פה אנשים

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם
לכל לקוח יש דרישות שונות. מרמת נוחות/אזבור עד לאמינות. האם מוסכים באירופה מצוידים במכשור טכנולוגי מתקדם מישראל? אולי. האם לאירופאים יש יותר מידע על תקלות ברכב? יתכן שכן. כי יש להם כמויות גדולות יותר של מכוניות תוצרת אירופאיות. ברגע כזה בעלי המקצוע יודעים מהם המחלות הידועות, גם בעלי מקצוע מבינים מניסיונם מה כתוב בדיאגנסטיקה בזמן תקלה. אולי גם יש שותפות מידע בין יצרן לבעלי מקצוע: יצרן עוזר לבעלי מקצוע לתקן את הרכבים. לעומת כאן בארץ כל אחד מנחש לתיקון התקלה.

היצרן משתף את המוסכים במידע טכני לגבי תקלות וכד'. הבעיה שבארץ במוסכים לא כולם יודעים אנגלית. אני למשל מכיר מוסך יבואן שבגלל שהעובדים לא יודעים אנגלית, קשה להם מאוד לעבור מבחני הסמכה של היצרן.

אני מניח שבאירופה עבור כל מדינה יש ספרות טכנית של היצרן בשפה המתאימה.

פורסם
היצרן משתף את המוסכים במידע טכני לגבי תקלות וכד'. הבעיה שבארץ במוסכים לא כולם יודעים אנגלית. אני למשל מכיר מוסך יבואן שבגלל שהעובדים לא יודעים אנגלית, קשה להם מאוד לעבור מבחני הסמכה של היצרן.

אני מניח שבאירופה עבור כל מדינה יש ספרות טכנית של היצרן בשפה המתאימה.

היצרן נותן מידע ליבואן או למוסך יבואן. המנהל יודע אנגלית, יודע לפתור תקלות מסוימות.

אבל מה קורה במוסך מורשה שאין לו קשר ליבואן? הוא מנחש. אחת הבעיות שלנו כישראלים שאנחנו לא יודעים מספיק טוב אנגלית (אפילו יש אנשים שברמת הסטטוס בפייסבוק לא יודעים מה כתוב). האם מוסך מורשה שלא קשור ליבואן ידבר או יחפש באינטרנט או ישכור את שירותי אוטודטה? תחושבת הבטן שלי היא לא, אבל אולי אני טועה.

פורסם (נערך)

לכל מוסכים מורשי יבואן את גישה לכל הספרות הטכנית של היצרן. במוסכים גדולים מנהל המוסך, מנהל העבודה ויעוץ השירות לא מעורבים בדיאגנוסטיקה, פתרון תקלות וכד'. רוב העבודה שלהם היא להגיד לעובדים שלהם - איזה רכב מי יטפל, מתי ועל איזה ליפט. איש דיאגנוסטיקה מחליט מה התקלה, לפעמים עם עזרה של מחלקה הטכנית של היבואן, המכונאים מחליפים את החלקים בהתאם.

יועץ שירות בא עם חיוך ללקוח ומספר את הסיפור בצורה כזאת שהלקוח ירגיש שיצאו איתו לארג'ים ולא דפקו אותו.

מוסך לא מורשה יבואן, לעיתים קרובות אין לו גישה למידע כזה. אבל למוסכים בודדים שהם מומחים לדגמים מסויימים, יש את הידע והיכולת לפתור תקלות הכי מסובכות (כמו כן, אם יש בעיות סדרתיות, אז לרוב הם יודעים עליהם ויועדים מה קודם כל צריך לבדוק). מכונית היא סך הכל דבר פשוט, אם מבינים את העיקרונות, אפשר לעשות דיאגנוסטיקה לכל דבר ולמצוא את התקלה האמיתית.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

פורסם
אדון,

אני ממליץ לך להרגע, תשתה כוס מים קרים. באמת שזה שקונים קיה במקום רנו, לא שווה את הבריאות שלך.

איך אני אוהב את הנחרצות שלך, אתה מפריח טענות בלי לדעת בכלל את הנושא המדובר. קצת גאוגרפיה, ברשותך. אירוםה מקום גדול ושונה, לכן אין דין פורטוגל כדין שוודיה. או אין דין שוויץ כדין דרום איטליה או צרפת, לצורך העניין. לאחר מקדמה ארוכה זו, נעבור לעניין.

אף אחד לא אוהב לזרוק כסף לאוויר או לתיקונים, אל תפרש את מה שכתבתי, איך שבא לך! אני התכוונתי שאצל המערב אירופאים ( גרמנים, דנים, פינים, שוויצרים, גרמנים וכד') לתחזק את הרכב בצורה גבוה. לטפל בזמן ולא להתייחס לרכב כאילו היה פחית שימורים, זאת נורמה. בפינלנד אגב, הרכב הכי נמכר שנים רבות, זאת טויוטה, לפני היתה ניסאן. למה? לא יודע, הם משום מה מחבבים תוצרת יפנית.

מה קשור מחירים? לא נמאס לך לדחוף את עניין המחיר בכל שרשור? תזכור פעם אחת ולתמיד! בישראל רכב רגיל עולה פחות או יותר כמו באירוםה, ולפעמים אפילו פחות( ע"ע דנמרק). במחילה, תפסיק להטעות פה אנשים

תודה רבה שאתה דואג לבריאות שלי "דוקטור" TZVIPPER

תפנים פעם אחת ולתמיד, שלמחיר יש קשר לכל דבר שאתה נוגע, ובטח כשזה קשור לרכבים, פרופסור לכלכלה.

רכבים זולים, קונים בכמויות והיקרים הרבה פחות.[אצלנו]. עובדה, דאצייה, שזה רנו ישנה בתחפושת, קונים בכמויות, ורנו הרבה פחות. ואפילו ל-C1, במחירה הנוכחי יש כבר זמן המתנה. נניח רק שקליאו הייתה עולה רק 60000. לא היית רואה אותה באלפים אצלנו? אבל השאלה היא הרי תיאורטית, כי זה הרי לא יקרה.

אנשים כבר מזמן מזניחים יבואנים לטובת ליסינג. למה? ניחשת נכון. כסף. עדיין אתה חושב שהרכבים כאן זולים יותר? שיהיה. אתה יכול להישאר עם הדעות שלך.

כנ"ל הטיפולים.

לגבי רמיזות ופירושים זה כבר עניין אחר.

מה קשור לתחזק רכב בצורה גבוה? טיפולים בזמן? ניקיון? ואתה טוען שאת זה אין כאן? או שיש אבל הרבה פחות? מה כל זה קשור לכמות מכירות נמוכות מאוד של רכבים ממזרח אסיה בכל היבשת?

פורסם
תודה רבה שאתה דואג לבריאות שלי "דוקטור" TZVIPPER

אני דואג? :shock:

• תוכן חדש...