Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3500 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שברווז יוכל לגעגע עלינו 'אמרתי לכם' כשנלך מכות על עשרות דגמי מצלמות שונים ומשונים - יואיל הברווז להגדיר את צרכיו במדויק.

ראשית, תקציב. אחרת יהיה מי שימליץ על מצלמות קולנועיות בעלות עשרות אלפי דולרים.

שנית - שימושים. להבנתי אתה מכוון לצילום מדריכים מעשיים. השאלה היא האם יש צורך ביכולות מאקרו (צילום עצמים קטנים), הקלטת אודיו - האם צריך לשמוע רק את אותך מדבר או שיש צורך לפעמים בהקלטת צלילים נוספים?

אביזרים היקפיים - תאורה (שמאוד תלויה במיקום הצילומים, עד כמה העניין קבוע והאם יהיה צורך לשנע את הציוד מידי פעם לצורך צילום במקום אחר), חצובה איכותית (בדגש על אחת ייעודית לוידאו), הקלטה (שאלתי כבר על אודיו, משפיע על סוג המיקרופון הנדרש), עריכה (אין טעם להמליץ על על מצלמת 4K אם אתה עורך את הסרטונים על אסוס נוטבוק בן עשר ומשתמש בMovie maker).

הבנת לאן אני חותר.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אז להחזיר אותה לחנות?

אגב, אתה יכול לרשום "לדעתי", או "לעניות דעתי", אם אתה צנוע.

דעתי לא ענייה ואין לי סיבה להצטנע.

אני מבין במצלמות, אתה לא.

נתת לאדם שלא מבין עצה מוטעית, בנושא שאתה יודע שאינך בקיא בו.

למה?!

אלוהים יודע...

ולמה אתה חושב שאם אתה נותן עצה בנושא שאתה לא מבין בו מגיע לך סובלנות, גם לא ברור.

וכן, תחזיר לחנות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
ההמלצות כאן טובות, מבחינה זו שלא צריך dslr, אבל הן הולכות לפתרונות שאולי אפשר לקנות זולים מהם.

אני לא מבין כלום בוידאו, אבל מה אתה הולך לצלם? תצלם בחוץ? בתנועה?

הנחת העבודה מורכבת מ-2 חלקים.

חלק ראשון, תקווה חדשה: השימוש הקבוע הוא לצילומי וידאו, וזה אחרי שראיתי מספר אופציות והדגמות שלהן ביוטיוב (בסרטי ביקורת מוצר עבור מצלמות ליוטיוב. סוג של Inception...), והחלטתי על ה-T5I מכיוון שאיכות הווידאו נראתה לי הכי טובה מבין הבערך 20 שראיתי.

חלק שני, האימפרייה מכה שנית: אם כבר אני משקיע במצלמה, אני רוצה אחת שתוכל לצלם היטב תמונות סטילס בטיולים וכל מיני, ואולי אפילו לפתח את זה לסוג של הובי. מאחר ועד עכשיו לא היה לי ביד ציוד מקצועי (או לפחות רבע מקצועי), לא חשבתי על שימוש מעבר לשימוש בסיסי. מאחר ואני כבר מוכן להשקיע על משהו איכותי בגלל החלק הראשון במשוואה, אני רוצה משהו שיהיה טוב גם לחלק השני.

לפני שברווז יוכל לגעגע עלינו 'אמרתי לכם' כשנלך מכות על עשרות דגמי מצלמות שונים ומשונים - יואיל הברווז להגדיר את צרכיו במדויק.

צודק.

ראשית, תקציב. אחרת יהיה מי שימליץ על מצלמות קולנועיות בעלות עשרות אלפי דולרים.

סדר גודל, סביב 2000 ש"ח, +/- 25%.

שנית - שימושים. להבנתי אתה מכוון לצילום מדריכים מעשיים. השאלה היא האם יש צורך ביכולות מאקרו (צילום עצמים קטנים), הקלטת אודיו - האם צריך לשמוע רק את אותך מדבר או שיש צורך לפעמים בהקלטת צלילים נוספים?

הבנת נכון, אך לא רק. נכון להיום יש לי כבר ערוץ שני פעיל שבו אני בהחלט צריך יכולת צילומי מאקרו. הקלטת האודיו פחות מטרידה אותי כי לזה יש פתרונות אחרים (מיקרופון, הסלולרי עושה עבודה טובה וכדומה). להבנתי ב-T5I האודיו סביר פלוס ולכן אני די ננעלתי עליו.

אביזרים היקפיים - תאורה (שמאוד תלויה במיקום הצילומים, עד כמה העניין קבוע והאם יהיה צורך לשנע את הציוד מידי פעם לצורך צילום במקום אחר), חצובה איכותית (בדגש על אחת ייעודית לוידאו), הקלטה (שאלתי כבר על אודיו, משפיע על סוג המיקרופון הנדרש), עריכה (אין טעם להמליץ על על מצלמת 4K אם אתה עורך את הסרטונים על אסוס נוטבוק בן עשר ומשתמש בMovie maker).

הבנת לאן אני חותר.

לתאורה אני דואג כל הזמן לשנות ולנסות עד שאמצא את הסטאפ האידאלי, כרגע לא סוגייה עקרונית. חצובה יש, וכדומה.

הרצוי: מצלמה עם איכות וידאו מצויינת, איכות אודיו במקום השני, יכולת צילום וידאו במאקרו, צילומי סטילס איכותיים, יכולת זום טובה לסטילס, יחסית ידידותית למשתמש שעדיין לא מבין הרבה ורוצה ללמוד משימוש יותר מאשר מקריאת מדריכים וצפייה בסרטונים.

ממה שהצלחתי להבין, ל-T5I יש את כל זה למעט הקטע של ידידותי למשתמש הבתול...

מה עוד אני צריך להגדיר בבקשה על מנת לקבל המלצה יותר מגובשת?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

T5I לא מצלמת 4K וגם רק עד 30FPS. האם זה עקרוני מבחינתך?

אגב, בארץ המצלמה הזאת נקראת EOS700D.

לידע כללי, למצלמה הזאת זמין דגם מתקדם ומשופר יותר עם עצמית קיט בכ3000ש"ח בארץ. הדגם הוא EOD750D.

700D עם קיט 18-55 עולה כ2200ש"ח בארץ.

אגב, לוידיאו התאורה כן מאוד חשובה. הייתי ממליץ לשקול תאורת לדים מסני כיוונים שונים לפחות. קיימים סטים כאלה באיביי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
חלק ראשון, תקווה חדשה

חלק שני, האימפרייה מכה שנית

ממישהו עם תמונת הפרופיל שלך ציפיתי להרבה יותר.

תקווה חדשה - חלק ראשון? האימפריה - חלק שני? בושה.

פורסם

חלק שני, האימפרייה מכה שנית: אם כבר אני משקיע במצלמה, אני רוצה אחת שתוכל לצלם היטב תמונות סטילס בטיולים וכל מיני, ואולי אפילו לפתח את זה לסוג של הובי. מאחר ועד עכשיו לא היה לי ביד ציוד מקצועי (או לפחות רבע מקצועי), לא חשבתי על שימוש מעבר לשימוש בסיסי. מאחר ואני כבר מוכן להשקיע על משהו איכותי בגלל החלק הראשון במשוואה, אני רוצה משהו שיהיה טוב גם לחלק השני.

בו נתחיל מהתחלה, אתה לא תקנה ציוד מקצועי, כי מצלמה לצלמים מקצועיים עולה הרבה יותר כסף ממה שאתה יכול להרשות לעצמך, ואתה לא צריך כזו.

אתה תקנה ציוד לחובב.

מה שאתה קורא "מקצועי" זו DSLR, שזו מצלמה מבוססת על הטכנולוגיה הישנה של מראה ועינית אופטית, עם עדשות מתחלפות. יש למצלמות מבוססות הטכנולוגיה הזו יתרונות וחסרונות, אבל יש כאלו לחובבים ולמקצוענים, וההבדלים העיקריים הם לא באיכות התמונה.

דבר שני, מקצוענים משתמשים בכל מיני מצלמות, תלוי בשימוש. לעיתים גם כאלו שמיועדות לשוק של חובבים, כשזה הכלי שמתאים להם. אתה יכול לראות צילומי סלולרי של צלמים מקצועיים, שמוציאים דברים מהממים (כמובן בהתחשב במגבלות הכלי, שהן גדולות).

בשביל לצלם תמונות באיכות גבוהה, צריך לדעת לצלם, קודם כל.

דבר שלישי, צילום זה לא הובי, כמו שנהיגה זה לא הובי. יש המון סוגי צילום והמון סוגי נהיגה, וצלם ציפורים לא דומה באופי העבודה לצלם אופנה, כשם שנהג מירוץ לא דומה באופי העבודה לנהג משאית. כשקונים אוטו... סליחה, מצלמה, אתה קודם כל רוצה לכוון לסוג השימוש.

מצלמות מתחלקות לפי שתי קטגוריות עיקריות:

1. גודל חיישן יש כמה גדלים, שעקרוני, ככל שגודל החיישן עולה, עולה גם גודל המצלמות ואיכות התמונה. לא הייתי קונה מצלמה עם חיישן קטן מ-1 אינטש.

2. האם העדשות מתחלפות או לא. עם עדשה קבועה, אתה מקבל איכות תמונה קבועה בטווח נתון. עם עדשות מתחלפות את קובע כמה זום ואת האיכות. האיכות של עדשות זולות היום טוב מאי פעם, ועדיין, איכות גבוהה דורשת עדשות טובות.

פעם החלוקה היתה פשוטה, מצלמה עם עדשה קבועה היתה בעלת חיישן קטן ועם איכות תמונה ככה-ככה (במקרה הטוב). היום יש הכל מהכל (מלבד מצלמות עם חיישן מאוד קטן ועדשה מתחלפת).

בוחרים לפי השימוש המיועד והתקציב, כי המבחר הוא גדול מאוד.

לגבי הוידאו, כאמור, אני לא מבין בזה ואתה לא כתבת מה ואיפה אתה צריך לצלם. בלי זה, אף אחד לא ידע לייעץ לך.

מה שאתה ראית, בתור הדיוט... במחילה ממך, אל תבנה על כושר השיפוט שלך בנושאים שאתה לא בקיא בהם.

שוב, השימוש קובע את הכלי. יש לך שימוש מיועד, תלך קודם כל איתו.

איפה אתה מתכוון להסריט, בבית או בחוץ, מה, אובייקטים נעים או לא, באילו תנאי תאורה... כל אלו חשובים מאוד.

אולי אתה רוצה להסריט בים, וצריך מצלמה עם אטימה למזג אוויר?

אולי אתה מסריט את עצמך מדבר בבית, ואז כל מצלמה סבירה תוציא תוצאה טוב מספק?

לגבי צילום, כדי להוציא את המיטב ממצלמה טובה, צריך להבין בצילום. צריך לדעת מהו תריס, מהי מהירות תריס, מהו צמצם, מהי 'מהירות' צמצם, איך הצמצם משנה את עומק השדה, מה זה ISO, מה זה 'אורך מוקד', איך הוא משנה את הפרספקטיבה, מהו טווח דינמי... ועוד.

אני מניח שבוידאו צריך לדעת את כל אלה... ועוד.

את זה אפשר ללמוד עם כל מצלמה טובה. החכמה היא לקנות את זו שתיתן לך את התשובה המתאימה, בתקציב.

סתם לדוגמא, תראה כמה הוא מדבר על החצובה, ואיזו מצלמה מיניאטורית הוא שם עליה...

[החלפתי את הקישור]

פורסם (נערך)

לגבי צילום וידיאו, גם בוג חצובה זה דבר חשוב. צריך חצובה מיוחדת לוידיאו שכוללת ראש שמן (כדי שהתנועה תיהיה חלקה ולא כקפיצות).

לצילום וידיאו בשביל ערוץ יוטיוב, כדי שזה יראה מקצועי (פחות או יותר, וכמובן עדיין רחוק שנות אור מהפקה אמיתית), צריך גם תאורה טובה (ללא צללים - זה נקרא HIGH KEY), רקע ניטרלי או רקע שיוחלף במיקס למשהו אחר. כי וידיאו לא איכותי לא נעים לראות והרבה אנשים מוותרים על וידיאו כזה.

פוקוס אוטומטי בוידיאו זה גם לא דבר טריויאלי, חייבים או פוקוס ידני או פוקוס אוטומטי מאוד מהיר DPAF. מה שאין במצלמות ברמת כניסה. אחרת כל פעם שתרצה להראות משהו, הפוקוס יתחיל לצוד. בצילום וידיאו זה מאוד מפריע.

מבחינת פוקוס, לרוב מירולס עדיפה על DSLR לצילום וידיאו (אלא אם כן תרצה להשקיע בקנון 1DX MKII שיש לה DPAF בין היתר). אלא אם כן תשמש בפוקוס ידני וזה מה שהמקצוענים בוידיאו בדרך כלל עושים (בכלל במצלמות וידיאו המקצועיות לרוב אין פוקוס אוטומטי אפילו כאופציה).

מצלמות סוני בדרך כלל יותר טובות לוידיאו מאשר מצלמות אחרות באותה רמה (אני מדבר על מחירים סבירים לבני תמותה הרגילים ולא על מצלמות שעולות כמו רכבים חדשים/משומשים).

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
T5I לא מצלמת 4K וגם רק עד 30FPS. האם זה עקרוני מבחינתך?

אגב, בארץ המצלמה הזאת נקראת EOS700D.

לידע כללי, למצלמה הזאת זמין דגם מתקדם ומשופר יותר עם עצמית קיט בכ3000ש"ח בארץ. הדגם הוא EOD750D.

700D עם קיט 18-55 עולה כ2200ש"ח בארץ.

אגב, לוידיאו התאורה כן מאוד חשובה. הייתי ממליץ לשקול תאורת לדים מסני כיוונים שונים לפחות. קיימים סטים כאלה באיביי.

כרגע, 4K לא מהווה סוגייה עבורי. לא הבנתי את ההשלכות של 30FPS- כרגע, גם המצלמה שאני משתמש בה (זו של הסלולארי גלקסי 4 שלי) היא 30FPS. האם זה משפיע על איכות הצילום במצלמות שונות?

ציינתי קודם, שעם התאורה אני עוד משחק ומתנסה עד שאמצע את היעילה ביותר עבורי, ומתייחס לזה כרגע כאל חלק משני כי זה דינמי.

ממישהו עם תמונת הפרופיל שלך ציפיתי להרבה יותר.

תקווה חדשה - חלק ראשון? האימפריה - חלק שני? בושה.

צודק. חלק ראשון, אימת הפאנטום- אני טכנופוב בנוגע למצלמות ולמדפסות. לחלוטין לא מוצדק, לפחות בנוגע למצלמות... המדפסות מריחות פחד מרחוק. חלק שני, מתקפת המשובטים- אני חושש להזמין מהאינטרנט ולקבל חיקוי.

בו נתחיל מהתחלה, אתה לא תקנה ציוד מקצועי, כי מצלמה לצלמים מקצועיים עולה הרבה יותר כסף ממה שאתה יכול להרשות לעצמך, ואתה לא צריך כזו.

אתה תקנה ציוד לחובב.

בדיוק בגלל ההבדלה הזו כתבתי, בסוגריים, "או לפחות רבע מקצועי" :lol:

מה שאתה קורא "מקצועי" זו DSLR, שזו מצלמה מבוססת על הטכנולוגיה הישנה של מראה ועינית אופטית, עם עדשות מתחלפות. יש למצלמות מבוססות הטכנולוגיה הזו יתרונות וחסרונות, אבל יש כאלו לחובבים ולמקצוענים, וההבדלים העיקריים הם לא באיכות התמונה.

דבר שני, מקצוענים משתמשים בכל מיני מצלמות, תלוי בשימוש. לעיתים גם כאלו שמיועדות לשוק של חובבים, כשזה הכלי שמתאים להם. אתה יכול לראות צילומי סלולרי של צלמים מקצועיים, שמוציאים דברים מהממים (כמובן בהתחשב במגבלות הכלי, שהן גדולות).

בשביל לצלם תמונות באיכות גבוהה, צריך לדעת לצלם, קודם כל.

נגר יכול להשתמש באזמל סיני שעולה 20 ש"ח, או באזמל ממותג שעולה 200 ש"ח. במי משניהם יותר נחמד להשתמש, אפילו שבשניהם צריך אימון כדי להגיע לתוצאה? ואגב, לא מומלץ להשתמש בסיני שאפילו אינו מחוסם. מוציא 50% מהכיף מהעבודה איתו.

דבר שלישי, צילום זה לא הובי, כמו שנהיגה זה לא הובי. יש המון סוגי צילום והמון סוגי נהיגה, וצלם ציפורים לא דומה באופי העבודה לצלם אופנה, כשם שנהג מירוץ לא דומה באופי העבודה לנהג משאית. כשקונים אוטו... סליחה, מצלמה, אתה קודם כל רוצה לכוון לסוג השימוש.

כל אחד וההובי שלו. אני משוכנע שיש לא מעט אנשים שיחלקו עליך בסוגייה הזו. צלם ציפורים הוא למעשה איש מקצוע- צלם. זו עבודתו ועליה הוא מקבל תשלום. בעוד שציפור צלם (:lol:) זה הובי לכל דבר ועניין- אם אני אוהב לטייל בטבע, ואני שולף את המצלמה כשאני רוצה או רואה סטינג מיוחד או מעניין, כי זה כיף לי. אותו דבר עם נהג (מרוץ, משאית, מלגזה) מקצועי מול נהג שפשוט אוהב לנהוג כי זה מרגיע לו את הראש.

מצלמות מתחלקות לפי שתי קטגוריות עיקריות:

1. גודל חיישן יש כמה גדלים, שעקרוני, ככל שגודל החיישן עולה, עולה גם גודל המצלמות ואיכות התמונה. לא הייתי קונה מצלמה עם חיישן קטן מ-1 אינטש.

2. האם העדשות מתחלפות או לא. עם עדשה קבועה, אתה מקבל איכות תמונה קבועה בטווח נתון. עם עדשות מתחלפות את קובע כמה זום ואת האיכות. האיכות של עדשות זולות היום טוב מאי פעם, ועדיין, איכות גבוהה דורשת עדשות טובות.

פעם החלוקה היתה פשוטה, מצלמה עם עדשה קבועה היתה בעלת חיישן קטן ועם איכות תמונה ככה-ככה (במקרה הטוב). היום יש הכל מהכל (מלבד מצלמות עם חיישן מאוד קטן ועדשה מתחלפת).

בוחרים לפי השימוש המיועד והתקציב, כי המבחר הוא גדול מאוד.

הבנתי.

לא סגור לחלוטין על "עדשה קבועה" מול "מתחלפת". קבועה זה כמו בדיגיטליות הפשוטות ומתחלפת זה ה"בומבות" שמחברים למצלמה מקדימה, האם הבנתי נכון?

לגבי הוידאו, כאמור, אני לא מבין בזה ואתה לא כתבת מה ואיפה אתה צריך לצלם. בלי זה, אף אחד לא ידע לייעץ לך.

מה שאתה ראית, בתור הדיוט... במחילה ממך, אל תבנה על כושר השיפוט שלך בנושאים שאתה לא בקיא בהם.

משתדל שלא... לכן אני מתייעץ :wink: אם לא כאן אז בחנות. שפטתי את המצלמות שראיתי לפי התוצאות שהוצגו, כך שקיבלתי בסיס שממנו אני יכול להתחיל להבין משהו.

שוב, השימוש קובע את הכלי. יש לך שימוש מיועד, תלך קודם כל איתו.

איפה אתה מתכוון להסריט, בבית או בחוץ, מה, אובייקטים נעים או לא, באילו תנאי תאורה... כל אלו חשובים מאוד.

אולי אתה רוצה להסריט בים, וצריך מצלמה עם אטימה למזג אוויר?

אולי אתה מסריט את עצמך מדבר בבית, ואז כל מצלמה סבירה תוציא תוצאה טוב מספק?

98% בבית. אובייקטים נייחים. תאורה כרגע בבדיקה, כל הזמן משנה ואמשיך לשנות עד שאקבל תוצאה טובה דייה. בעיקר סרטוני "איך בונים" וסרטוני ביקורת למוצרים שהם די קטנים.

לגבי צילום, כדי להוציא את המיטב ממצלמה טובה, צריך להבין בצילום. צריך לדעת מהו תריס, מהי מהירות תריס, מהו צמצם, מהי 'מהירות' צמצם, איך הצמצם משנה את עומק השדה, מה זה ISO, מה זה 'אורך מוקד', איך הוא משנה את הפרספקטיבה, מהו טווח דינמי... ועוד.

אני מניח שבוידאו צריך לדעת את כל אלה... ועוד.

את זה אפשר ללמוד עם כל מצלמה טובה. החכמה היא לקנות את זו שתיתן לך את התשובה המתאימה, בתקציב.

הוא שאמרתי- מעדיף ללמוד מניסיון מעשי ולא ממדריכים, ולכן אני זקוק להמלצה למצלמה שנחשבת לטובה (או יותר במדוייק, טובה עבורי).

סתם לדוגמא, תראה כמה הוא מדבר על החצובה, ואיזו מצלמה מיניאטורית הוא שם עליה...

[החלפתי את הקישור]

עכשיו עלו לי כמה סימני שאלה לראש. מה יכול להיות כל כך מיוחד בחצובה שנועדה בסך הכל להחזיק את המצלמה יציבה?

בכל מקרה, חצובות יש. ישודרגו בעתיד בכל מקרה, אבל יש.

לגבי צילום וידיאו, גם בוג חצובה זה דבר חשוב. צריך חצובה מיוחדת לוידיאו שכוללת ראש שמן (כדי שהתנועה תיהיה חלקה ולא כקפיצות).

לא הכי רלוונטי עבורי.

לצילום וידיאו בשביל ערוץ יוטיוב, כדי שזה יראה מקצועי (פחות או יותר, וכמובן עדיין רחוק שנות אור מהפקה אמיתית), צריך גם תאורה טובה (ללא צללים - זה נקרא HIGH KEY), רקע ניטרלי או רקע שיוחלף במיקס למשהו אחר. כי וידיאו לא איכותי לא נעים לראות והרבה אנשים מוותרים על וידיאו כזה.

פוקוס אוטומטי בוידיאו זה גם לא דבר טריויאלי, חייבים או פוקוס ידני או פוקוס אוטומטי מאוד מהיר DPAF. מה שאין במצלמות ברמת כניסה. אחרת כל פעם שתרצה להראות משהו, הפוקוס יתחיל לצוד. בצילום וידיאו זה מאוד מפריע.

זו הבעייה הכי קשה שלי, הפוקוס המתברווז במצלמת סלולרי. כל הזמן קופץ. זו הסיבה העיקרית שבגללה אני רוצה מצלמה חדשה, ואם כבר לשדרג... אז להשקיע קצת.

מבחינת פוקוס, לרוב מירולס עדיפה על DSLR לצילום וידיאו (אלא אם כן תרצה להשקיע בקנון 1DX MKII שיש לה DPAF בין היתר). אלא אם כן תשמש בפוקוס ידני וזה מה שהמקצוענים בוידיאו בדרך כלל עושים (בכלל במצלמות וידיאו המקצועיות לרוב אין פוקוס אוטומטי אפילו כאופציה).

מצלמות סוני בדרך כלל יותר טובות לוידיאו מאשר מצלמות אחרות באותה רמה (אני מדבר על מחירים סבירים לבני תמותה הרגילים ולא על מצלמות שעולות כמו רכבים חדשים/משומשים).

אוקיי. אז, עכשיו יש לי קצת מידע חדש. אם הבנתי נכון:

1) לסטילס אני צריך עדשה יחסית בסיסית (18-55), בשביל לקבל תוצאות מאקרו סבירות.

2) טווח המחיר שאני ציינתי הוא עדיין ENTRY בלבד, דהיינו אני כן אבחר ב-DSLR.

3) אחרי שאני אקנה את המצלמה הראשונה שלי ואלמד אותה, אני אבין מה באמת אני צריך ממצלמה :lol:

האמת, 3 אומר הכל. אם הבנתי אתכם נכון, אז המצלמות שציינתי אמורות להתאים לי, לפחות בשלב הזה על מנת לקבל את ה"קפיצת מדרגה" הראשונית בצילומים ליוטיוב ומשם להתחיל להתקדם עם למידת הכלי והתחום תוך שימוש.

אם יש לכם המלצות נוספות, בהתאם לאופי השימוש הרצוי, אני מאד אשמח לשמוע. כרגע חשוב לי בעיקר להוציא סרטונים באיכות הרבה יותר טובה ממה שאני מסוגל כיום בגלל מגבלות המצלמה שבסלולארי, וכמו שציינתי התקציב הוא 2K +\- 25%.

פורסם (נערך)

יש לך תקציב ל700D בארץ עם 18-55. ניראה שכבר החלטת על DSLR. אתה רוצה שמישהו יגיד לך: "לך על זה"?

אם אתה לא רוצה שהפוקוס יקפוץ כל הזמן, אתה צריך או לא לזוז או להשתמש בפוקוס ידני. אין פתרון פלא לבעיה הזאת, אלא אם כן אתה הולך לצלם ממרחק גדול מספיק שכל השינויים יכנסו לעומק שדה (צריך לסגור צמצם בהתאם לאורך מוקד וזה צריך תאורה טובה).

באופן כללי עם פוקוס CONTRAST DETECTION בוידיאו די קשה להגיע לזה שהפוקוס לא יקפוץ כי המצלמה לא תמיד יודעת לאן וכמה לשנות את הפוקוס.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

פורסם

אוקיי. אז, עכשיו יש לי קצת מידע חדש. אם הבנתי נכון:

1) לסטילס אני צריך עדשה יחסית בסיסית (18-55), בשביל לקבל תוצאות מאקרו סבירות.

2) טווח המחיר שאני ציינתי הוא עדיין ENTRY בלבד, דהיינו אני כן אבחר ב-DSLR.

3) אחרי שאני אקנה את המצלמה הראשונה שלי ואלמד אותה, אני אבין מה באמת אני צריך ממצלמה :lol:

האמת, 3 אומר הכל. אם הבנתי אתכם נכון, אז המצלמות שציינתי אמורות להתאים לי, לפחות בשלב הזה על מנת לקבל את ה"קפיצת מדרגה" הראשונית בצילומים ליוטיוב ומשם להתחיל להתקדם עם למידת הכלי והתחום תוך שימוש.

אם יש לכם המלצות נוספות, בהתאם לאופי השימוש הרצוי, אני מאד אשמח לשמוע. כרגע חשוב לי בעיקר להוציא סרטונים באיכות הרבה יותר טובה ממה שאני מסוגל כיום בגלל מגבלות המצלמה שבסלולארי, וכמו שציינתי התקציב הוא 2K +\- 25%.

נתחיל מנקודה אחת עקרונית: האור זה הדבר הכי חשוב בצילום.

זה יותר חשוב ממצלמה, מעדשה... מהכל.

זוגתי בעבר היתה מצלמת תכשיטי כסף לאתר שלה למכירה. בסוף הספק שלה קנה את הצילומים שלה במקום צילום מקצועי שעשו לו.

למה?!

היא היתה מצלמת באור טבעי, רק ביום שיש עננים, במצלמה קומפקטית.

מצלמות עם עדשות מתחלפות יכולות להיות קטנות או גדולות.

העדשות יכולות להיות ענקיות או קטנות.

זה תלוי במצלמה וזה תלוי בעדשה.

כאמור, בוידאו אני לא מבין, אז אני ממש לא יכול להמליץ על מצלמה כזו או אחרת, אבל שים לב... הבחור שקישרתי אליו מצלם עם קומפקטית של סוני. קומפקטית פרימיום יקרה, עם חיישן יחסית גדול (לקומפקטית), אבל קומפקטית. קוראים לה RX100, ויש 4 דגמים שלה למכירה (הזול עולה 2K ש"ח בארה"ב).

אני ממש ממליץ ללכת לכיוון הזה בתור התחלה. מצלמה קטנה, קלה, שתלך איתך לכל מקום, ושהפלט שלה באיכות מספיק טובה. בהנחה שהיא מספקת לצרכי הוידאו שלך, תשתלם על אחת כזו, ומשם תתקדם.

לשאלותיך:

1. אם אתה צריך מאקרו, אתה צריך עדשת מאקרו. לעדשות זום זולות אין יכולת מאקרו. לקומפקטיות עם עדשה קבועה - כן.

2. אני חושב ש... לא. כאמור, Sony RX100 ii יכולה להיות אופציה טובה (שוב, כפוף לזה שאני לא מבין כלום בוידאו). אפשרות אחרת זו מצלמת מירורלס. בניגוד ל-DSLR אין להן מנגנון מראה עם עינית אופטית, והן יותר קטנות וקלות, עם אותה איכות תמונה.

3. אכן כן.

הכי חשוב, שים לב, אם אתה צריך מאקרו, ואתה קונה מצלמה עם עדשות בנפרד, אתה צריך לוודא שאתה קונה עדשה עם יכולות מאקרו (מאקרו = היכולת לפקס ממרחק של 1 ס"מ).

פורסם

במבי, צודק אבל תיקון קטן - מאקרו לא אומר פוקוס ממרחק של ס"מ 1, אלא ממרחק שבו האובייקט "מוטבע" על החיישן בגודל של 1:1. כלומר עדשת 100 מ"מ מאקרו לא תתפקס מאותו מרחק כמו עדשת 15 מ"מ מאקרו.

לעניין ההמלצות - אם אתה מצלם בבית לא הייתי קונה עדשת 18-55 (לא הייתי קונה אותה בכלל, אבל זה סיפור אחר). הייתי קונה עדשה קבועה (בלי זום) רחבה יחסית. בתלות בכמה רחוק אתה יושב מהמצלמה (אפשר לחשב בדיוק כמה מ"מ צריך בשביל רוחב פריים ספציפי). עדשה כזאת תתן לך גם איכות טובה יותר וגם מפתח צמצם גדול יותר (כתוצאה מזה "נכנס" יותר אור לחיישן וצריך תאורה פחות חזקה. גם עומק השדה - כמה דברים נמצאים בפוקוס - קטן, אבל זה לא קריטי אם אתה או הדברים שאתה מצלם לא זזים). הקטע הוא שכל זה עולה לא הרבה יותר מעדשת קיט (18-55).

מצלמה - חיישן כמה שיותר גדול (לא מגהפיקסלים, גודל פיזי) בכמה שפחות כסף. זה בגדול. בקטן יותר, הייתי כמו שאמר עפר הולך על ה-rx100 באחד הדורות שלה (יש ארבעה אם אני לא טועה).

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

חמישה.

רק קחו בחשבון שלRX לדורותיה אין כניסת מיקרופון. מעבר לזה - אכן מומלצת מאוד למטרה אליה אתה מכוון.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

לגבי המיקרופון, כאמור, אני לא מבין בוידאו.

יש גם מירורלס של פאנסוניק, שהמוניטין של החברה בתחום הוידאו הוא טוב.

פורסם
יש לך תקציב ל700D בארץ עם 18-55. ניראה שכבר החלטת על DSLR. אתה רוצה שמישהו יגיד לך: "לך על זה"?

אני אשמח להמלצה שנכנסת לתוך התקציב הזה ושתענה לי על הצרכים. יהי זה DSLR, מירורלס, קומפקטית או אייפון יימח שמו.

אם אתה לא רוצה שהפוקוס יקפוץ כל הזמן, אתה צריך או לא לזוז או להשתמש בפוקוס ידני. אין פתרון פלא לבעיה הזאת, אלא אם כן אתה הולך לצלם ממרחק גדול מספיק שכל השינויים יכנסו לעומק שדה (צריך לסגור צמצם בהתאם לאורך מוקד וזה צריך תאורה טובה).

באופן כללי עם פוקוס CONTRAST DETECTION בוידיאו די קשה להגיע לזה שהפוקוס לא יקפוץ כי המצלמה לא תמיד יודעת לאן וכמה לשנות את הפוקוס.

רוב המקצוענים שאני מכיר (ביוטיוב) משתמשים בפוקוס ידני, אם כי יש גם כמה שמשתמשים בפוקוס אוטומטי.

האם מה שמופיע בלינק עדיין נחשב לאוטומטי או לסוג של ידני?

בכל מקרה, להבנתי למצלמות בטווח המחיר יש אפשרות לפוקוס ידני.

מצלמות עם עדשות מתחלפות יכולות להיות קטנות או גדולות.

העדשות יכולות להיות ענקיות או קטנות.

זה תלוי במצלמה וזה תלוי בעדשה.

כאמור, בוידאו אני לא מבין, אז אני ממש לא יכול להמליץ על מצלמה כזו או אחרת, אבל שים לב... הבחור שקישרתי אליו מצלם עם קומפקטית של סוני. קומפקטית פרימיום יקרה, עם חיישן יחסית גדול (לקומפקטית), אבל קומפקטית. קוראים לה RX100, ויש 4 דגמים שלה למכירה (הזול עולה 2K ש"ח בארה"ב).

אני ממש ממליץ ללכת לכיוון הזה בתור התחלה. מצלמה קטנה, קלה, שתלך איתך לכל מקום, ושהפלט שלה באיכות מספיק טובה. בהנחה שהיא מספקת לצרכי הוידאו שלך, תשתלם על אחת כזו, ומשם תתקדם.

בשלב הזה אני מעדיף מאד להימנע מהקומפקטיות בגלל שאין להן מסך מתכוונן. זו מגבלה שמעצבן מאד לעבוד מסביבה בצילומי וידאו.

לשאלותיך:

1. אם אתה צריך מאקרו, אתה צריך עדשת מאקרו. לעדשות זום זולות אין יכולת מאקרו. לקומפקטיות עם עדשה קבועה - כן.

מהתגובה הזו, ומזו שבאה בהמשך, עלתה לי שאלה לראש- האם עדשת מאקרו מתאימה גם לצילום וידאו או רק לסטילס?

2. אני חושב ש... לא. כאמור, Sony RX100 ii יכולה להיות אופציה טובה (שוב, כפוף לזה שאני לא מבין כלום בוידאו). אפשרות אחרת זו מצלמת מירורלס. בניגוד ל-DSLR אין להן מנגנון מראה עם עינית אופטית, והן יותר קטנות וקלות, עם אותה איכות תמונה.

מעבר לגודל\משקל, איזה יתרונות יש למירורלס שעשוי להצדיק את הבחירה באחת?

3. אכן כן.

הכי חשוב, שים לב, אם אתה צריך מאקרו, ואתה קונה מצלמה עם עדשות בנפרד, אתה צריך לוודא שאתה קונה עדשה עם יכולות מאקרו (מאקרו = היכולת לפקס ממרחק של 1 ס"מ).

לעניין ההמלצות - אם אתה מצלם בבית לא הייתי קונה עדשת 18-55 (לא הייתי קונה אותה בכלל, אבל זה סיפור אחר). הייתי קונה עדשה קבועה (בלי זום) רחבה יחסית.

בשביל צילום בבית אתה צודק בהחלט. רק שלא הבנתי איך זה ישפיע על המאקרו, ושזה אומר שאצטרך לרכוש אחת בעתיד בשביל צילומי סטילס בטיולים וכדומה.

בתלות בכמה רחוק אתה יושב מהמצלמה (אפשר לחשב בדיוק כמה מ"מ צריך בשביל רוחב פריים ספציפי).

עדשה כזאת תתן לך גם איכות טובה יותר וגם מפתח צמצם גדול יותר (כתוצאה מזה "נכנס" יותר אור לחיישן וצריך תאורה פחות חזקה. גם עומק השדה - כמה דברים נמצאים בפוקוס - קטן, אבל זה לא קריטי אם אתה או הדברים שאתה מצלם לא זזים).

עלתה לי באמת שאלה נוספת- האם ניתן לכוונן את עומק השדה במצלמות? או שזה תלוי בעדשה בלבד?

הקטע הוא שכל זה עולה לא הרבה יותר מעדשת קיט (18-55).

מצלמה - חיישן כמה שיותר גדול (לא מגהפיקסלים, גודל פיזי) בכמה שפחות כסף. זה בגדול. בקטן יותר, הייתי כמו שאמר עפר הולך על ה-rx100 באחד הדורות שלה (יש ארבעה אם אני לא טועה).

אוקיי.

חיישן גדול, צמצם גדול. הבנתי.

למה עוד אני צריך לשים לב? סוג החיישן? נתון ISO שדומני מתייחס לכמות האור אם הבנתי נכון?

תודה!

פורסם

Iso לא רלוונטי, מה שרלוונטי זה איכות הצילום במציאות.

אני הייתי הולך עם העדר וקונה סוני a6000 כמו כולם עם עדשת הקיט (מספיק טוב ל-90 אחוז מהצרכים), מצלם בפוקוס ידני, מקליט אודיו נפרד וממקסס בעריכה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...