Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3530 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

ברשותי שברולט ספארק 2011 עם 41K על השעון. ברכב לא הוחלף מעולם שמן גיר ואני מעוניין בכך.

מחפש המלצה על מכון גירים אמין שיהיה מוכן לעשות זאת באיזור פ"ת והמרכז.

האם לאור העובדה שהשמן לא הוחלף מעולם כדאי לבצע החלפה חלקית בלבד ולא מלאה כולל שטיפה?

ניסיתי אצל ספי גירים בסגולה והוא טוען שאני יכול לעשות זאת במוסך רגיל ולא צריך אותו בשביל זה.

אני קצת חושש לעשות זאת במוסך רגיל ומעדיף בכל זאת מכון גירים אמין ומומחה.

מישהו מכיר המלצה כזו?

"כל מי שנוסע לאט ממני הוא אידיוט, וכל מי שנוסע מהר ממני הוא מטורף"... :lol:

• ספונסר פורום
פורסם

אתה בהחלט יכול לגשת למוסך כללי שיעשה את זה.

בפתח תקווה יש לך את המוסך הירוק שהוא מומלץ מאוד.

אם אתה מתעקש על מכון גירים - תחזור לספי ותתאם איתו.

פורסם (נערך)

יש לך גיר ידני...

קח ראצ'ט 3/8 ותתקע את הדרייב שלו בבורג הריקון, תפתח תרוקן הכל.

תפתח את בורג המילוי שגם הוא זהה לריקון, ותמלא עם צינור מזגן ומשפך 2 ליטר יורול 75W90.

SPARK.PNG

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם (נערך)

מקס כמובן צודק, זה גם עוזר לשמן להתרוקן בקלות.

לא לשכוח גם לנקות את השבבים מבורג הריקון המגנטי לפני שמחזירים אותו.

עומר - גם אתה צודק, אבל גיר ידני לא מפונק והוא יעבוד מעולה גם עם הצמיגות הזאת. מנסיון בספארק שעשיתי לה קלאץ'. היורול פשוט ממש זול.

אתה יכול לקנות שמן גיר מקורי של יונדאי, שהוא בדיוק בצמיגות הזאת, אבל הוא מעט יקר. נסה גם ביונדאי שופ.

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

אתם בטוחים שצריך להחליף שמש גיר ? זה תיבה ידנית - לא מיתחממת כמו תיבה אוטומטית האם השמן באמת מאבד מהתכונות שלו אחרי 5 שנים ? לא בטוח שיש צורך בהחלפת שמן

פורסם

לא בטוח שצריך להחליף אבל אין מדיד בדיקה חיצונית, אם כבר הרמתי את הרכב ופתחתי לבדוק כבר אחליף - מה עוד שאצלי הרכב עשה 95K בערך...

עלות ההחלפה לא כזו גבוהה והתהליך פשוט כך שמבחינתי גם אם החלפתי מוקדם ממה שצריך זה לא נורא...

פורסם

היה לא מזמן שירשור בפורום, בו נטען שיש להחליף בספארק בגיר ידני כל 30.000 ק"מ. בהמשך אותו שירשור הועלו גם הנחיות אחרות שדיברו על טווחים יותר ארוכים, בסוף לא הבנתי מה נכון לדגם שנמכר בארץ.

30 וגם 40 אלף ק"מ זה מרווח לא סביר להחלפת שמן בגיר ידני. בלאי של שמן גיר ידני נמוך מאוד - השמן לא נדרש לעמוד בטמפרטורות ולחצים גבוהים, לא סופח שאריות של תהליך בעירה, משמש לסיכת החלקים הנעים בלבד.

בפיאט אונו זה היה כל 100 או כל 120 אלף. בנוסף היו כבר בשנות ה 80 מכוניות ללא בורג ריקון שמן גיר ידני (אופל למינהם לדוגמא) וללא הנחיה להחליף שמן גיר בכלל. וזה עבד בסדר גמור.

אז מדוע בספארק חדשה צריך להחליף כל 30 או 40 אלף ק"מ אני לא מבין.

ממליץ שתבדקו שוב הנחיות יצרן.

פורסם (נערך)

עם השימוש החלקים של הממסרת נשחקים והחומר שנפרד הופך לאבקה או שבבים שמתערבבים עם השמן.

חלק מהמתכות האלה נתפסים בבורג ריקון מגנטי אבל לא 100%.

האבקה מתכות שזזה מעורבבת עם השמן עוברת בין השיניים שלוחצים עליה וזה עושה שהגרגרים של האבקה יהיו יותר קשים.

עם הזמן האבקה מתחילה לעבוד כמו חול ושוחקת את חלקי הממסרת.

זאת הסיבה להחליף שמן, לא רק בגלל ששמן מתקלקל (*) אלה כדי להוריד את האבקת מתכות שיש בו.

* שמן סינטטי מלא יכול להחזיק הרבה זמן.

בתיבת הילוחים ידנית אין מסנן.

יצרנים טובים של ממסרות תעשיתיות ממליצים החלפת שמן כל 2000 שעות .

(ברכב פרטי זה שווה ערך לבין 40000 ק"מ בשימוש עירוני נטו ל-120000 ק"מ בשימוש בינעירוני)

יש לציין שאורך חיים של ממסרת תעשיתית הוא פי 5 עד פי 10 של תיבת הילוכים של רכב פרטי. גודל השיניים ומשקלם הוא בהתאם.

עריכה אחרונה על ידי adddiaz
פורסם

יש לציין שאורך חיים של ממסרת תעשיתית הוא פי 5 עד פי 10 של תיבת הילוכים של רכב פרטי. גודל השיניים ומשקלם הוא בהתאם.

אני לא יודע מה זה "אורך חיים של תיבת הילוכים ידנית".

תיבות ידניות מחזיקות ברוב המקרים יותר ממה שנדרש מהן, כלומר יותר מהרכב עצמו.

בשתי מכוניות הקודמות שהיו לי לא הוחלף שמן גיר במשך משהו כמו 200-250 אלף ק"מ (לא הייתה הוראת יצרן להחליף). בשני המקרים הגיר תפקד מצויין ללא שום שינוי לאורך זמן.

פורסם

500000 ק"מ ברכב פרטי יכול להיות כ-20000 שעות (במהירות ממוצאת של 25 קמ"ש - במהירות יותר גבוה זה פחות שעות)

ממסרות תעשיתיות עובדות גם 200000 שעות.

ידוע לי על מישוה עם ספרק שהלך לו גיר ב-150000

ידוע לי על דיהטסו אפלאוז עם 250000 שהחלפו גיר פעמיים (בפעם השנייה ידוע לי שלא היה חסר שמן)

גם ידוע לי על הרבה מיקרים של ממסרות ידניות שהחזיקו הרבה בלי להחליף שמן.

אבל החלפת שמן גיר כל 100000 ק"מ הוא ביטוח זול

פורסם

הבעיה בסטטיסטיקה הזאת היא בכך שאנחנו לא יודעם האם התקלות נגרמו בגלל שמן.

זה יכול להיות גם שבר פנימי, עייפות החומר, תפעול לא נכון של הנהג ועוד - משהו שיכול לקרות גם אם תחליף שמן בתדירות גבוהה.

פורסם

שלום חברים,

עברתי על השרשור הזה כבר כמה פעמים ועדיין יצאתי עוד יותר מבולבל.

מצד אחד, יצרן שאומר לא להחליף שמן גיר בכלל (פוקוס 2011 תיבה אוטומטית) מצד שני בעידן של היום אני כבר לא יודע

עד כמה להאמין ליצרנים (שיש להם אינטרס מובנה שנחליף רכב כל כמה שנים ולא נחזיק רכב אמין 20 שנה), בטח בעידן של

היום שהכל מתוכנן מראש להחזיק מעמד עד גבול האחריות. מקריאה בפורומים ברחבי האינטרנט, כולל מקצועיים ולועזיים הדיעות

ממש חלוקות. לו הייתם אתם במקומי הייתם מחליפים ואם כן החלפה חלקית/ מלאה? במכון גירים? מוסך כללי?

אובד עיצות,

להב.

"כל מי שנוסע לאט ממני הוא אידיוט, וכל מי שנוסע מהר ממני הוא מטורף"... :lol:

פורסם

אני מתכנן להחליף בטיפול הקרוב אבל עשיתי הרבה יותר ק"מ ממך כאמור...

אני עושה את ההחלפה (חלקית) לבד אבל כל אחד והתפיסה שלו בעניין הזה

• תוכן חדש...