Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מזגנים בדירת קבלן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3481 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

רכשתי לאחרונה דירה מקבלן.

כחלק ממפרט הדירה, אני מקבל מערכת מיזוג מיני מרכזית- 2 יחידות.

יחידה ראשונה שולטת על כל חדרי השינה, 4 במספר.

יחידה שנייה שולטת על כל אזור המטבח והסלון.

המזגנים הם של תדיראן (דגם מדויק אוכל לבדוק אם זה יעזור לייעץ לי...).

בניגוד לכמעט כל נושא אחר שקשור בספקים (ריצוף, מטבח וכו'), אשר שם ניתנת האפשרות לשדרג כל מיני דברים,

בנושא המזגנים לא ניתנת לי האפשרות לבצע שום שינוי. אפילו לא לשדרג את התריסים.

זה או לקבל את המצב כפי שהוא, או לקבל זיכוי מהקבלן על כל נושא המיזוג ולדאוג למיזוג הבית בעצמי.

בכל מקרה, ניגש לעיקר.

את היחידה ששולטת על המטבח והסלון אני לא חושב שיש טעם לשנות, כי לפי מה שנראה לי, היא תוכננה טוב.

העניין הוא לגבי היחידה של חדרי השינה.

אין לי את האפשרות לשלוט על כל חדר בנפרד. מרתיע אותי הנושא הזה שאני לא יכול להדליק מזגן רק בחדר אחד.

כרגע אנחנו מספר נפשות לא גדול, ורוב החדרים לא יהיו מאוכלסים בכלל.

מהצד השני, אנחנו אנשים שדי רגישים לחום והמזגן אצלנו עובד הרבה מאוד. גם בלילה ישנים עם מזגן.

בכל מקרה, אני לא מבין יותר מידי בתחום הזה, אז אשמח להצעות.

מה אוכל לעשות? האם שווה לי לבקש זיכוי ולעשות מיזוג באופן פרטי? האם אני מגזים וזו הדרך הנכונה למזג בית היום?

האם מיזוג מיני מרכזי נחשב היום ליחסית חסכוני בצריכת?

האם יש אפשרות לקבל את המצב כפי שהוא, אך אחרי שאקבל את הדירה יהיה פתרון שאוכל לעשות?

תודה לעוזרים.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מוזר שלא נותנים לך לשנות את המפרט. קבלנים וספקים חיים יפה מהתוספות.

האם פניה ישירה לספק המזגן אפשרית?

מה עלות הזיכוי שתקבל? לפי זה תוכל לדעת אם כדאי לך לוותר ולהביא ספק אחר.

מערכת אינוורטר תאפשר לך להדליק לפי הצורך חדרים בנפרד בצורה חסכונית. מערכת רגילה יכולה לקבל בקרים שיפעילו חדרים בנפרד אבל המנוע יעבוד כרגיל.

BMW 120i*Ford Focus III 2000cc

MINI 998cc*MINI 998 cc*Ford Focus I 1600cc

פורסם

המערכת המוצעת איננה כוללת דמפרים? אם לא, תוכל להוסיפם מאוחר יותר.

אינוורטר היא טכנולוגית המדחס ואיננה קשורה להפעלת חדרים בנפרד.

:turn-l:
פורסם

עליך לבדוק אם יש לך אפשרות להתקין את כל הציוד הנדרש במקרה שאתה מפריד את המזגנים. האם יש לך מקום להתקנת 4 מדחסים - אמנם יחסית קטנים - במקום מדחס אחד של המינ-מרכזי? מה לגבי הכנת מערכת החשמל (הכנת צנרת חשמל, חיווט, פיוזים בארון החשמל וכו') וכל צנרת המיזוג?. כל אלה מצריכים מקום ועולים לא מעט כסף.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני במקומך יוצר קשר ישיר עם קבלן המיזוג, ובודק את האפשרויות העומדות בפניך.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אז ככה, הזיכוי שלי יהיה 18,300 ש"ח על שני המזגנים.

פלוס 4000 ש"ח על הנמכות הגבס...

הזיכויים הם לפני מע"מ, אז סה"כ יוצא לי כ- 26K ש"ח.

בכל מקרה, הבנתי שיש אפשרות להתקין דמפרים מאוחר יותר, אך לפי מה שאני מבין בזה (לא הרבה האמת), זה לא באמת יחסוך לי חשמל.

הרי המזגנים יעבדו אותו דבר בעצם, עם אותה תפוקה.

הטענה שבגלל שהשימוש בהם יווסת את המיזוג רק לחדרים שאני רוצה, דבר שישיג קירור מהיר יותר, שיגרום לי לכבות מהר יותר את המזגן, היא מופרכת בעיניי :)

אנחנו אנשים שחם להם- בחודשי הקיץ, המזגן דלוק כל היום וכל הלילה.

גם אותי הפתיע לגלות שאין לי אפשרות לשנות כלום בנושא הזה. אפילו לא את התריסים(!). הזייה.

מצד שני הקבלן טוען שבפרויקט דומה שלהם, הייתה האפשרות הזו, אבל זה יצר עיכובים ובילבולים אצל לא מעט דיירים.

ולכן הם עשו לזה סטופ מבחינתם.

בכל מקרה, מבחינת מקום, לא נראה שיש לי פתרון של מזגן עילי בכל חדר.

אצטרך לבדוק את זה עם אדריכל השינויים של הפרויקט.

אז לאור סכום הזיכוי שאקבל, חושבים שיש טעם/כדאיות לעשות הכל באופן פרטי?

כמה אתם מעריכים שתעלה לי מערכת מיזוג טובה ולא "בזבזנית" בכל הדירה? (4 חדרי שינה + סלון ומטבח בחלל אחד).

לגבי אינוורטר, הבנתי שהם לא הכי מוצלחים מבחינת האמינות. יש אמת בדבר?

פורסם

האם הדירה בנוייה כבר? במידה ולא האם הקבלן מוכן לעשות הכנות למזגנים נפרדים לכל חדר? כמה שנים אתה מתכוון להישאר בדירה?

הייתי בסרט דומה ושונה לשלך.

למה דומה? כי גם אני קבלתי זוג מזגני אלקטרה/תדיראן פשוטים מהקבלן.

למה שונה? כי מדובר בבית צמוד קרקע עם 2 קומות ולא דירה.

אצלנו נתנו לי לשדרג אבל כל שדרוג במחיר פי 4 ממחיר השוק. עבור 4 דמפרים, פתחים דקורטיביים וסידור של ההנמכות דרשו תוספת של כ-15 אלף ש"ח. לכן לבסוף הזדכתי על הכל ובאותה תוספת כסף אני מתקין למעלה 4 מזגנים נפרדים.

בהתחלה לא התכוונתי להזדכות על המזגן למטה אבל אחרי שראיתי את ההנמכות המזעזעות שהקבלן דורש שיניתי את דעתי.

מה זה קשור אלייך? אצלך אין את הבעיה של ההנמכות אז אתה יכול לקחת את המזגנים שהקבלן נותן, לשים דמפרים ואז בתקלה הראשונה להחליף למיני מרכזי אינוורור (התשתית זהה).

בדירה הקודמת שלי גם שקלתי לעשות 4 מזגנים נפרדים במקום מיני מרכזי (הדירה עדיין לא הייתה בנוייה), לא הייתי זכאי למזגן מהקבלן אלא רק להכנות. לבסוף יצא תוספת של יותר מ-10 אלף ש"ח. הקבלן רצה כמה אלפים על ההכנות והספק של המזגנים עוד כמה אלפים בעיקר כי יש יותר צנרת להעביר.

אנחנו לא אנשים שמפעילים הרבה מזגן ובנוסף התכוונתי להישאר בדירה 5-10 שנים אז עשיתי חשבון פשוט שלא משתלם לי לשדרג.

במידה והקבלן משתף פעולה ומוכן לעשות לך הכנות למזגנים נפרדים, תבדוק עלויות ותעשה את החישוב אם משתלם לך.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הזיכוי שאתה מקבל הינו ראוי בהחלט.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

הדירה עדיין לא בנויה. הם בעוד כחודש מגיעים לרצפת הקומה שלי (אני בקומה העליונה בבניין).

נושא השדרוגים ידוע. אני מתעסק בתחום הזה אז אני מכיר את הנושא.

לדוגמה, לך תקבל הצעת מחיר של מטבח מסוים(באופן פרטי לחלוטין).

אח"כ לך לקבל הצעה למטבח זהה כאשר אתה מגיע מפרויקט ויש לך הרי זיכוי למטבח הסטנדרט.

הפלא ופלא, שתי ההצעות יהיו כמעט זהות לחלוטין, למרות שאמור להיות לך זיכוי של כמה אלפים טובים.

לא הבנתי בכל זאת את ההמלצה לשים דמפרים. הרי הם לא באמת חוסכים בחשמל. אז מה הם באמת נותנים?

אגב, דגמים מדויקים של 2 היחידות-

במטבח/סלון - EMDV-50, הספק של 45,000 BTU.

בחדרי שינה - EMDV-40, הספק של 38,000 BTU.

אומר למישהו משהו? מכירים? לא מצאתי את הדגמים האלו כדי לברר עליהם.

לא יודע כמה שנים נגור שם. על פניו, אם נאהב את האזור, השכונה, השכנים- כנראה שלא מעט זמן.

קנינו דירה גדולה כדי למנוע מצב שנהיה חייבים לעבור דירה עוד כמה שנים.

כך שאם נעבור, זה יהיה מתוך בחירה ולא מתוך הכרח.

התמחורים של הקבלן בסך הכל די הגיוניים האמת, כך שאם יש אפשרות מבחינת מקום לעשות עילי בכל חדר, הייתם ממליצים?

כפי שציינתי, אנחנו בקומה העליונה בבניין. זה עוזר לי? אולי אוכל לרכז את המנועים על הגג??

תודות!

פורסם

קרוב לודאי שהגג רכוש משותף. יש לכך יתרונות - עלות האחזקה על כל הדיירים - אך גם חסרונות - אינך יכול לעשות בו כבשלך. ולפעמים גם צריך "ללחוץ" על הדיירים לבצע את התחזוקה הדרושה.

אני מסופק אם תוכל להתקין את המזגנים על הגג. אלא אם בחוזה הרכש\תקנון הבית המשותף כתוב משהו אחר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

תבדוק מול שינויי דיירים, לדעתי זה מאוחר מדיי לבצע שינויים כאלה דרסטיים (צריך להעביר תשתיות בקירות).

מטרת הדמפרים לא לחסוך חשמל אלא לאפשר לך שליטה על המיזוג בחדר. לדוגמא אם לך קר ואתה רוצה לכבות אבל בחדר השני לילד חם והוא כן רוצה שהמזגן ימשיך לעבוד.

בפתחים שיש לך כיום אתה צריך לעלות על כסא ולסגור ידני את הפתחים כדי לסגור/לפתוח את המזגן.

בנוסף, גם ככה בעתיד כשתרצה להתקין אינוורטר תצטרך דמפרים אז הם יהיה כבר מותקנים ותצטרך רק להחליף את היחידות.

עריכה אחרונה על ידי redroze

פורסם

^ פעם שנייה שאתה מעלה את נושא האינוורטר.

סלח לי על הבורות, אבל הם לא די דרעק בסה"כ??

שמעתי תלונות וחוות דעת לא טובות.

שחוץ מזה שהם חוסכים בחשמל, הם לא עדיפים בשום פרמטר אחר. שהם לא הכי אמינים.

דבר נוסף, שאת ההשקעה הנוספת בהם, הם יחזירו במקרה הטוב לאחר כמה שנים טובות, אם בכלל.

כי מספיקה תקלה אחת שלהם וסופגים עלות תיקון לא מעטה כלל.

אין אמת בדברים?

פורסם

יש, אבל גם על הגירים הרובוטיים אפשר להגיד את אותו משפט.

לכל דבר בחיים יש יתרונות וחסרונות, לכן מה שמתאים לי לא בטוח שיתאים לך.

האם עשית חישוב אחרי כמה זמן תחזיר את ההשקעה עבור מזגנים נפרדים? במקרה שלי לקח יותר מ-15 שנים.

בנוסף לא רשמתי לך עכשיו לרכוש אינוורטר אלא בסיבוב הבא. יכול להיות שעוד כמה שנים הטכנולוגיה תוכיח את עצמה והתקלות יפחתו.

פורסם

בכל מקרה, הבנתי שיש אפשרות להתקין דמפרים מאוחר יותר, אך לפי מה שאני מבין בזה (לא הרבה האמת), זה לא באמת יחסוך לי חשמל.

הרי המזגנים יעבדו אותו דבר בעצם, עם אותה תפוקה.

הטענה שבגלל שהשימוש בהם יווסת את המיזוג רק לחדרים שאני רוצה, דבר שישיג קירור מהיר יותר, שיגרום לי לכבות מהר יותר את המזגן, היא מופרכת בעיניי :)

אולי זה נשמע לך מופרך, אבל אם יש דמפרים והמזגן מכוון לטמפרטורה מסויימת, המזגן לא יעבוד באותה תפוקה אם 2 חדרים בלבד מקבלים קירור (לעומת כל החמישה). מזגן רגיל (ON/OFF) מפסיק לסרוגין את המדחס בכל פעם שמגיע לטמפ' היעד, וככל שיקוררו פחות חדרים, המדחס יפעל באחוז נמוך יותר מהזמן. באינוורטר, ההספק יופחת בהתאם לצורך (ומתחת לסף מסויים, גם שם מכובה המדחס).

:turn-l:

• תוכן חדש...