Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה בהחלט מעלה חשד מסוים

אפשר לשלוח להם בקשה להבהרה, אבל זה לא מספיק מעניין אותי כרגע.

זה לא באמת נושא שחשוב לי מספיק בשביל לבדוק

וזאת בדיוק הצביעות - כל נאד של מנהיג מדינה אחרת הוא אסון בקנה מידה עולמי, בעוד שקרים גסים של המחנה הקרוב ללבכם הם עניין של מה בכך.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

לא זה ולא זה.

אני לא נביא זעם כמו רוני. זה שאני משתתף פעיל בשרשור הזה לא אומר שמי-יודע-מה אכפת לי מהמצב הפוליטי הנוכחי בארצות הברית.

בסוף, טראמפ רחוק מפה וכבול בביורוקרטיה אמריקנית ובסדרי עדיפויות אישיים שמונעים ממנו מלהשפיע יותר מדי על החיים פה.

אני גם בסך הכל חושב שהוא באמת לא כזה נורא. קצת עילג, קצת לאומן, קצת גס ובעיקר לא מתפקד ביעילות רבה כנשיא (ממה שראינו עד כה), אבל לא באמת מזיק. הוא הרבה פחות תקיף ופזיז ממה שהיה ניתן לנחש מהמנייריזם שלו במהלך מסע הבחירות. מן ליברמן כזה, אם תרצה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אבל כל זה היה ברור, כי בהתחשב במנגנוני קבלת ההחלטות ויישומן שם, אין ולא היה סיכוי שזה יהיה אחרת.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

זה מעבר לזה. זה שטראמפ עצמו לא כל כך "רדיקלי" כמו שניתן היה לחשוב.

היום הוא הרבה יותר עדין בלשונו מכפי שהיה בבחירות או בראשית הקדנציה.

פורסם
אורי משגב הביע תקווה שהעיתון יעלם.

אבל מוזס הוא אדם פרטי. אני לא כל כך מבין איפה הצביעות פה. הוא גם הבעלים, לא?

אדם פרטי. חשבתי שהוא כלב. השמירה של הדמוקרטיה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
זה לא באמת נושא שחשוב לי מספיק בשביל לבדוק, אבל באופן כללי יש לי סלידה מ״מובאות״ מחקריות בעיתונות. גם אם הציטוט מדויק עובדתית, לעיתונאים יש נטיה להבליט אמירות או נתונים מסוימים מתוך המחקר שהולמים את הכתבה שלהם.

צ'מע, מילא להביא מידע חלקי. המציאו מספרים וקטגוריות שאין במחקר בכלל...

גם המספר הזה - 372 נרצחים על רקע פוליטי... 168 נהרגו בפצצה באוקלוהומה. זה לבד זה כמעט 50% שהולכים לצד הלאומני.

לעומת זאת, כאמור, ברציחות שוטרים השמאל הרדיקלי משתווה כמעט לימין. אז המחקר הזה מוכיח שרוני טועה דווקא, ו-Antifa ודומיהם מסוכנים כמו נאצים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
אני לא יודע מה יכול להיות יותר מבייש מלהביא סטטיסטיקה שאפילו לא נרמזת במחקר.

זה לא רק שאין את הסטטיסטיקה, לא המספר ולא בשנים האמורות, אין בכלל את הקטגוריות הללו בסטטיסטיקה, אלא אחרות, הרבה יותר מפורטות.

אם נסתכל על רציחות שוטרים, למשל, הסטטיסטיקה בין שמאל לימין די זה.

הקבוצה שדווקא נמצאת בעלייה מבחינת רצחנות היא כמובן איסלמיסטים, אבל היי, לא יזכירו את זה בכתבת שמאל.

נ.ב. אפרופו Ynet...

המו"ל זמם עם הראש הממשלה להטות את הדיווחים לטובתו ואף שמאלן לא יצא בקריאה להחרים את הפרבדה להשכרה הזה או, במינימום, לדרוש מהמו"ל להתפטר לאלתר.

כמה צבועים אפשר להיות?

וזאת בדיוק הצביעות - כל נאד של מנהיג מדינה אחרת הוא אסון בקנה מידה עולמי, בעוד שקרים גסים של המחנה הקרוב ללבכם הם עניין של מה בכך.

כמה דברים:

א. או - בדיוק מה שאמרתי ולא הצלחתי להסביר ליבגני. צביעות נוטפת ממחנה השמאל (לאו דווקא מהמגיבים פה). פסל של רוה"מ? סבבה. פסל של נשיאת העליון? אוי ואבוי. חקירה מייד. להסיר מייד. זו לא ביקורת לגיטימית. נצלוב בתקשורת את מי שתמך בו.

ב. מצדיק מאוד שהפסקתי לפני כמה שנים את המנוי על אטלנטיק. היה כבר אז מקובע ואחיד מידי. קצת כמו לקרוא את הארץ ורק את הארץ.

ג. ובהקשר זה, זכורה לי הסיבה בעתיה הפסקתי לקרוא את הארץ על בסיס יומי ו/או לראות חדשות. לפני כמה שנים סיפרו לנו איך או-טו-טו אף אחד בעולם לא ידבר איתנו, איך אנחנו בבידוד. מאז הייתי איזה פעם או פעמיים בחו"ל. עדיין מקבלים את הדרכון הישראלי...

ג. הטמטום הזה, של להתיר את ה"מיוחדות" המוסלמית תחת הצטדקות של קבלת את האחר, כאשר האחר משפיל נשים, הומואים, מצדיק אלימות, רוצח, ומה לא, זה פשוט טמטום שאני לא מסוגל להבין. פשוט לא מסוגל.

אבל הכי מדאיג - אם אני מסכים עם פוסטים של פאלו, מה כבר יש לי לחפש בפורום? אולי אכתוב משהו חיובי על האלפא שלי...

עריכה אחרונה על ידי bar72

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם (נערך)
גם המספר הזה - 372 נרצחים על רקע פוליטי... 168 נהרגו בפצצה באוקלוהומה. זה לבד זה כמעט 50% שהולכים לצד הלאומני.

לעומת זאת, כאמור, ברציחות שוטרים השמאל הרדיקלי משתווה כמעט לימין. אז המחקר הזה מוכיח שרוני טועה דווקא, ו-Antifa ודומיהם מסוכנים כמו נאצים.

עלא כיפאק. לא מת לא על אלו, ולא על אלו.

הטמטום הזה, של להתיר את ה"מיוחדות" המוסלמית תחת הצטדקות של קבלת את האחר, כאשר האחר משפיל נשים, הומואים, מצדיק אלימות, רוצח, ומה לא, זה פשוט טמטום שאני לא מסוגל להבין. פשוט לא מסוגל.

תבדיל בין מוסלמים לבין תנועות אסלאמיסטיות.

לא כל האסלאם הוא פונדמנטליסטי. עקרונית אתה יכול לומר שכל האסכולה ההלכית החנבלית היא פונדמנטליסטית, אבל מעבר להיותה מיעוט, הטבע הגמיש של אסכולות ההלכה באסלאם הסוני מסרס אותה.

להבדיל, חלק מהתנועות הפונדמנטליסטיות לאשורן (המדינה האסלאמית, אלקאעדה) הן גם תכפיריות. כלומר, הן ממשילות את המוסלמים בני דורנו לעובדי האלילים בתקופת הנביא (צ) ולכן מוציאות את עצמן במודע מתוך כלל הציבור המוסלמי.

אם הם לא חלק מהקהילה המוסלמית הרחבה לא בעיני עצמם ולא בעיני הקהילה המוסלמית, אני כחוקר בוודאי שלא יכול להגדיר אותם כ"אסלאם". זו הסיבה שקיים המונח אסלאמיזם.

פורסם
תבדיל בין מוסלמים לבין תנועות אסלאמיסטיות.

חלק מהתנועות הללו (המדינה האסלאמית, אלקאעדה) הן גם תכפיריות. כלומר, הן ממשילות את המוסלמים בני דורנו לעובדי האלילים בתקופת הנביא (צ) ולכן מוציאות את עצמן במודע מתוך כלל הציבור המוסלמי.

זאת בערך הנקודה. זה מאד מעניין חוקרים, זה פחות עובר את מבחן התוצאה. במסגרת אותו מבחן תוצאה מוסלמים מאמינים במה שיוצא מהתנועות האלה, מתגייסים אליהם ואת קורבנות הפיגועים מעניין הרבה פחות הסיווג המדויק שלהן.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

להגיד ש"אסלאם זה דאע"ש ודאע"ש זה האסלאם" זה בדיוק כמו להגיד שיהודים דתיים = קראים.

אין לי בעיה שקליטת מוסלמים במדינות מערביות תיעשה בסינון קפדני. אין לי בעיה שיהיו קשוחים איתם מנקודת מבט בטחונית.

הבעיה שלי היא עם הפיכת הדת המוסלמית כולה למשהו לא לגיטימי ביסודו ועם מדיניות שמתנהלת על פי עקרון זה או עקרונות הקרובים אליו.

טראמפ, למשל, לא שם. וברור שהוא לא יהיה שם, כי ה-BFF של אמריקה הן סעודיה, דֻבַּי ואבו-ז̇אבי.

פורסם

נו, בהצלחה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רק ע״מ לדייק - הטענה בכתבה היא שזה מס׳ הרציחות בין 2007-2016, ואילו הפצצה באוקלהומה היתה ב-1995.

פורסם

להבדיל, חלק מהתנועות הפונדמנטליסטיות לאשורן (המדינה האסלאמית, אלקאעדה) הן גם תכפיריות. כלומר, הן ממשילות את המוסלמים בני דורנו לעובדי האלילים בתקופת הנביא (צ) ולכן מוציאות את עצמן במודע מתוך כלל הציבור המוסלמי.

אם הם לא חלק מהקהילה המוסלמית הרחבה לא בעיני עצמם ולא בעיני הקהילה המוסלמית, אני כחוקר בוודאי שלא יכול להגדיר אותם כ"אסלאם". זו הסיבה שקיים המונח אסלאמיזם.

אני רחוק מהלהיות מומחה באסלאם, אבל זה לא בדיוק אותו הקטע של הווהאבים ? "אנחנו נחדש עטרה ליושנה, אנחנו המוסלמים האמיתיים ואתם לא, ולכן נכרות לכם את הראש" ?

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

א. או - בדיוק מה שאמרתי ולא הצלחתי להסביר ליבגני. צביעות נוטפת ממחנה השמאל (לאו דווקא מהמגיבים פה). פסל של רוה"מ? סבבה. פסל של נשיאת העליון? אוי ואבוי. חקירה מייד. להסיר מייד. זו לא ביקורת לגיטימית. נצלוב בתקשורת את מי שתמך בו.

את כל זה אני מבין, אבל כתבת על ראיית המצב, ואני עדיין תוהה למה הכוונה.

הטמטום הזה, של להתיר את ה"מיוחדות" המוסלמית תחת הצטדקות של קבלת את האחר, כאשר האחר משפיל נשים, הומואים, מצדיק אלימות, רוצח, ומה לא, זה פשוט טמטום שאני לא מסוגל להבין. פשוט לא מסוגל.

בבית היהודי כעסו לא מזמן על בנט, על זה שיש לו עוזרת לסבית. אבל הם מלח הארץ ובזכותם המדינה קיימת, אז מותר להם.

רוב השמאלנים שאני מכיר לא מחפשים להתיר את המיוחדות המוסלמית. זו הסיבה לזה שרובינו תומכים בפתרון שתי המדינות והפרדה. מסכים שיש קיצוניים שחושבים אחרת. נדמה לי שאף אחד לא חושב שלמנכל שלום עכשיו יש סיכוי להיות ראש ממשלת ישראל מחר (והוא יסלח לי שאני מייחס לו עמדה לטובת הויכוח). לנפתלי בנט דווקא יש.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

בתור עו"ד אתה צריך לדעת שלא מספיק לצעוק "אתה שקרן" בשביל שמישהו יהיה באמת שקרן.

שים לב לטענה שנטענה כאן נגד הכתבה. הטענה (הנכונה) היא: נתונים שנכתבו בכתבה לא נמצאים במחקר שהיא מקשרת אליו. לא נטען שהנתונים שגויים (כי אם כן - תוכיח), לא נטען שהמחקר שגוי (תוכיח) ולא נטען שמרבית מעשי הטרור מבוצעים ע"י השמאל ולא ע"י הימין (תוכיח...).

אגב, לא זכור לי ש-ADL הוא "המחנה הקרוב ללבנו השמאלני". אם כבר הוא צריך להיות קרוב גם ללבך - זהו ארגון יהודי שתומך ביהודים באשר הם.

שוב, כי נראה שאתה מתבלבל:

* הנתונים הגיעו במקור מ-ADL ונמצאים בכתבה של ADL.

* המחקר שמקושר לכתבה (של ADL!) לא מציין את הנתונים.

* מכאן - או של-ADL יש מחקר אחר שבו נמצאים הנתונים (לא מצאתי), או שהם התבלבלו בקישור של המחקר (ואז הם יצאו טמבלים), או שהם שקרנים.

* מכיוון שקל יחסית לעבור על כל מקרי הטרור בארה"ב (זה מידע שאפשר למצוא ברשת) ולבצע חישוב מקביל, אני אתן להם ליהנות מהספק שהם לא שקרנים גמורים (כי אז אני מעריך שהיה קם קול צעקה והם היו נאלצים להוריד את הטענות).

* המספרים שצוינו הם בעשור שבין 2007 ל-2016. אוקלהומה היה לפני.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...