Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות,

אני עובד בחברת הייטק ישראלית כלשהי ויש לנו סניף באחת ממדינות מזרח אירופה (ששייכת לאיחוד). הייתי מעוניין לדעת האם הפרוצדורה מסובכת לאחד ללא אזרחות אירופאית כלשהי, האם יש עלויות נוספות למעסיק (מהצד שלי אין דרישה במימון שכ"ד או כל דבר אחר), איך הכל מסתדר מבחינת מיסוי בישראל ובמדינה שאני אעבוד וכמובן כמה זמן התהליך עשוי לקחת.

בנוסף, יכול להיות שהשאלה קצת מגוכחת, אבל הבנתי כי כחלק מהתהליך קיים צורך כלשהו להוכיח שהמעסיק אינו מצא במדינה מישהו עם היכולות שלי, איך זה בדיוק אפשרי? אני מפתח תוכנה ויש לנו מספר נכבד של מפתחים באותה מדינה. אמנם לא קל לגייס שם אנשים אבל עובדה שנמצאו לא מעט.

תודה.

פורסם

בגדול זה תלוי מאוד במדינה.

אני יודע שבגרמניה לדוגמא מדובר על פרוצדורה יחסית פשוטה.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

מה המטרה לשמה אתה רוצה לבצע רילוקיישן ?

התפתחות כלכלית?

התפתחות מקצועית?

סתם לחוות משהו שונה?

שואל מאחר ושאלת לגבי עלויות נלוות למעסיק וציינת שאין מצידך דרישה שהמעסיק ישא בהוצאות שכ"ד.

בדקת עלויות מחייה באותה מדינה שאתה מראש מוכן לספוג את מרכיב שכ"ד?

מציע לך בראש ובראשונה לעשות שיעורי בית אודות המדינה אליה אתה מעוניין לעבור- עלויות מחייה, זכאות או אי זכאות לשרותי רפואה ציבוריים, מיסוי, עלויות שכ"ד וכל מה שמסביב (תשתיות, ממים ועד אינטרנט), עלויות מחייה וכן הלאה.

ציינת שבאותו סניף במדינה זרה מועסקים עובדים מקומיים בתפקיד שלך, יש לך מושג לגבי גובה השכר שלהם?

האם יש לך איזשהו יתרון על פני אותם עובדים מקומיים, כזה שיצדיק מעבר שלך לשם?

לשאלתך האחרונה, מדינות רבות אכן דורשות מחברות שיספקו הסבר למה הן מבקשות להעסיק עובד זר ולא עובד מקומי.

לגיטימי ואף מתבקש במדינה שרוצה לדאוג לאזרחיה.

זה לא משהו שקשה לעקוף, בטח לא בחברה שבה כבר מועסקים עובדים מקומיים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לשאלתך האחרונה, מדינות רבות אכן דורשות מחברות שיספקו הסבר למה הן מבקשות להעסיק עובד זר ולא עובד מקומי.

חבל שאין כזה חוק בישראל

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

התשובה ארוכה ומורכבת.

על קצה המזלג:

א. עלויות - תלוי אם אתה נשאר על תלוש ישראלי או מסיים יחסי עובד - מעביד בישראל ועובר לעבוד על תלוש זר. במידה ואתה נשאר על תלוש ישראלי קיימת חובה לחשב משכורת לפי מדרגות מס דולריות ואתה תהיה חייב להגיש דו"ח מס שדורש טיפול מיוחד. מדרגות מס דולריות מייקרות את עלות העובד.

ב. מיסוי - כעיקרון אתה צריך להיות מחוץ לישראל לפחות 3 שנים בשביל לטעון לניתוק תושבות לצרכי מס. במידה ואתה נשאר תושב ישראל תמוסה על הכנסותיך הכלל עולמיות ותוכל לדרוש זיכוי מס זר.

פורסם
התשובה ארוכה ומורכבת.

על קצה המזלג:

א. עלויות - תלוי אם אתה נשאר על תלוש ישראלי או מסיים יחסי עובד - מעביד בישראל ועובר לעבוד על תלוש זר. במידה ואתה נשאר על תלוש ישראלי קיימת חובה לחשב משכורת לפי מדרגות מס דולריות ואתה תהיה חייב להגיש דו"ח מס שדורש טיפול מיוחד. מדרגות מס דולריות מייקרות את עלות העובד.

ב. מיסוי - כעיקרון אתה צריך להיות מחוץ לישראל לפחות 3 שנים בשביל לטעון לניתוק תושבות לצרכי מס. במידה ואתה נשאר תושב ישראל תמוסה על הכנסותיך הכלל עולמיות ותוכל לדרוש זיכוי מס זר.

עד כמה מדרגות המס הדולריות מייקרות? כיום אני משלם ℅34. על כל פנים, לפי מה שראיתי יש אמנות למניעת כפל מס, אז לפי הבנתי בסופו של יום המס צריך להיות אותו דבר, בערך (השאלה עד כמה המדרגות מס משפיעות). חוץ מזה, עוד עלויות מיוחדות למעסיק? שלא בגדר מותרויות כמו שכ"ד למשל.

מה המטרה לשמה אתה רוצה לבצע רילוקיישן ?

התפתחות כלכלית?

התפתחות מקצועית?

סתם לחוות משהו שונה?

שואל מאחר ושאלת לגבי עלויות נלוות למעסיק וציינת שאין מצידך דרישה שהמעסיק ישא בהוצאות שכ"ד.

בדקת עלויות מחייה באותה מדינה שאתה מראש מוכן לספוג את מרכיב שכ"ד?

מציע לך בראש ובראשונה לעשות שיעורי בית אודות המדינה אליה אתה מעוניין לעבור- עלויות מחייה, זכאות או אי זכאות לשרותי רפואה ציבוריים, מיסוי, עלויות שכ"ד וכל מה שמסביב (תשתיות, ממים ועד אינטרנט), עלויות מחייה וכן הלאה.

ציינת שבאותו סניף במדינה זרה מועסקים עובדים מקומיים בתפקיד שלך, יש לך מושג לגבי גובה השכר שלהם?

האם יש לך איזשהו יתרון על פני אותם עובדים מקומיים, כזה שיצדיק מעבר שלך לשם?

זה לא משהו שקשה לעקוף, בטח לא בחברה שבה כבר מועסקים עובדים מקומיים.

עשיתי שיעורי בית לפני, כמובן. עלויות המחיה נמוכות משמעותית, אם אעשה השוואה רלוונטית שהיא לתל אביב. מיסוי נמוך, אבל השאלה היא אילו מיסים אצטרך לשלם (שם / בארץ) והאם יש מיסים מיוחדים לתושבי חוץ, את זה דווקא לא יצא לי לבדוק.

מבחינת שכר, בהערכה גסה מאוד הם מרוויחים בין שליש לחצי מהשכר שלי, לא שאלתי אותם על זה:).

כן הייתי אומר שיש יתרון, מבחינה מקצועית. לפחות על הרוב. מצד שני לא מחפשים מישהו לרילוקיישן לשם, כמו שאמרתי, אבל אני כן רואה איך זה יכול לעזור.

הייתי אומר שהסיבות העיקריות הן תנאי המחיה, לא שרע לי עכשיו, אבל שם אני יכול לחיות ברמת חיים שונה לגמרי וגם לשנות קצת אווירה. יצא לי להיות שם כבר וממש אהבתי.

בעיקר חשוב לי לדעת עד כמה זה עשוי להיות מסובך (לאחד ללא אזרחות) וכמה זמן זה לוקח, בערך. שאני חושב על זה עכשיו, זה שיש לנו עובדים מקומיים שם באמת יכול להקל על הפרוצדורה, בצורה כזאת או אחרת.

אסטוניה - לא, אבל לא רחוק:) באותו סגנון אני מניח.

פורסם

אם אתה רווק סיפור אחד

אם אתה בעל משפחה ילדים סיפור שונה לחלוטין.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
עד כמה מדרגות המס הדולריות מייקרות? כיום אני משלם ℅34. על כל פנים, לפי מה שראיתי יש אמנות למניעת כפל מס, אז לפי הבנתי בסופו של יום המס צריך להיות אותו דבר, בערך (השאלה עד כמה המדרגות מס משפיעות). חוץ מזה, עוד עלויות מיוחדות למעסיק? שלא בגדר מותרויות כמו שכ"ד למשל.

.

רק תזכור שאתה לא משלם 34% על כל הסכום, אלא רק על הסכום שמעל 19.081.

פורסם

להלן המדרגות הדולריות:

(1) על 13,200 דולר הראשונים - 20%;

(2) על 13,200 דולר הנוספים - 30%;

(3) על 13,200 דולר הנוספים - 35%;

(4) על 13,200 דולר הנוספים - 45%;

(5) על כל דולר נוסף - 48%.

תעשה המרה משקלים לדולר ותראה באיזה מדרגה אתה נמצא. לדעתי תמצא את עצמך ב-48% מס. בדרך כלל כאשר מעסיק שולח עובד לחו"ל והעובד נשאר על תלוש ישראלי, המעסיק מגלם את התוספת במס. במקרה שלך המעבר לחו"ל נעשה מיוזמתך. לכן אולי כדאי לך לדרוש הפסקה של יחסי עובד - מעביד ומעבר לתלוש זר.

אם תעשה את המעבר לתלוש זר יש שני מסלולים: מסלול תושב ישראל ומסלול לא תושב ישראל. אני יכול להציע לך מסלול שיחסוך לך הרבה כסף, אבל לשם כך אתה צריך להמשיך להיות תושב ישראלי לצורכי מס.

פורסם
חבל שאין כזה חוק בישראל

למה חבל? פה בהייטק עובדים הרבה אזרחים זרים?

אזרחים זרים לרוב עובדים בעבודות שאזרחים מקומיים לא מסכימים (יש פה גם שרשור שאחד מנסה למצוא עובד לעבודה פשוטה, וכל הזמן העובדים בורחים לו כאשר מוצאים עבודה טיפה עדיפה).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
יצא לי להיות שם כבר וממש אהבתי.

קח בחשבון שלטייל/להיות בחופשה במקום מסויים עלול להיות שונה לגמרי מלחיות באותו מקום.

בטיול לחו"ל בד"כ רואים רק את הצדדים היפים והמהנים של המקום.

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

• תוכן חדש...