Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אזרחים זרים לרוב עובדים בעבודות שאזרחים מקומיים לא מסכימים

אתה מדבר במדינות שמעודדות הגירה / שוהים בלתי חוקיים למיניהם.

במדינות שבהן צריך להוציא ויזות עבודה וזה דורש מאמץ - לרוב מעסיקים מומחים כאלה ואחרים ממדינות אחרות בתחומי התמחות שאין מקומיים.

בכ״א - יש פה רתימת עגלות מטורפת מאחורי סוסים שלא ברור אם קיימים.

זה מאוד משתנה ממדינה למדינה.

גם להגיד שישלמו לו פה על עבודה שם וכל מני קומבינות מס - לרוב לא מתאימות לרילוקיישן אמיתי אלא לאיזה משהו זמני.

עניין השכר - לפי איזה סטנדרט (מקומי פה או שם) זה סופר משמעותי ועוד.

לעניין הודעת הבחור המקורית:

עלויות נוספות של מעסיק: לרוב יש עלות עורכי דין ועלות ניירת כזו או אחרת לקבלת ויזת עבודה. זה תלוי מאוד במדינה וכו - אבל יכול להגיע לאלפי דולרים (נגיד לארה״ב) בקלות.

בנוסף לזה יש עניין של עלויות רילוקיישן כאלו ואחרות - טיסות , מענק (כן או לא), עלויות מעבר (העברת ציוד / קניית ציוד חדש במדינת היעד) וכל מני בונוסים מקובלים יותר או פחות (מגורים לחודש חודשיים הראשונים , רכב וכו). אני לא מכיר את מספרי מזרח אירופה - אבל זה יכול להיות לא מעט כסף.

לגבי המיסוי בישראל - בהנחה שאתה מקבל את המשכורת במדינת הרילוקיישן - זה קצת מסובך.

א. חשוב להבין איזה אמנות מס קיימות בין אותה מדינה לישראל.

ב. חשוב להבין לכמה זמן המעבר ואיפה יהיה מרכז החיים שלך.

ככלל אצבע כוללני מאוד (ודורש יעוץ עם רואה חשבון): אם המעבר הוא עד 3 שנים - כנראה תצטרך לשלם (רטרואקטיבית או הצהרתית) את ההפרשים בין המס הישראלי למקומי + כל דבר שלא חתומה בו אמנת כפל מס בין המדינות (נגיד ביטוח לאומי) על סך המשכורת שלך.

אם אתה עובר ליותר מכך - אתה יכול לנתק תושבות (אזרחות תמיד תהיה לך) ולא לשלם - אבל גם לא להיות זכאי לשירותים רפואיים פה.

תשלום מינימום של 160 ש״ח לביטוח לאומי זה חרטא שלא מכסה כלום , וניתוק תושבות - אם ביקשת וחזרת מוקדם - זה משהו שהם יכולים לטעון שלא רלוונטי כי המרכז חיים שלך עדיין בארץ.

לגבי הצורך להוכיח דברים מקומיים (מחסור מפתחים וכו) - זה חלק מהדרישות במקומות מסוימים ומדברים בעיקר על התמחויות בתחומים מסוימים , תהליכים של החברה וכו.

בלי לדעת בדיוק איזה מדינה ויעוץ של עו״ד (מטעם החברה! לא מטעמך - אתה לא הספונסר של הבקשה) - זה דיון מיותר קצת...

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
להלן המדרגות הדולריות:

(1) על 13,200 דולר הראשונים - 20%;

(2) על 13,200 דולר הנוספים - 30%;

(3) על 13,200 דולר הנוספים - 35%;

(4) על 13,200 דולר הנוספים - 45%;

(5) על כל דולר נוסף - 48%.

תעשה המרה משקלים לדולר ותראה באיזה מדרגה אתה נמצא. לדעתי תמצא את עצמך ב-48% מס. בדרך כלל כאשר מעסיק שולח עובד לחו"ל והעובד נשאר על תלוש ישראלי, המעסיק מגלם את התוספת במס. במקרה שלך המעבר לחו"ל נעשה מיוזמתך. לכן אולי כדאי לך לדרוש הפסקה של יחסי עובד - מעביד ומעבר לתלוש זר.

אם תעשה את המעבר לתלוש זר יש שני מסלולים: מסלול תושב ישראל ומסלול לא תושב ישראל. אני יכול להציע לך מסלול שיחסוך לך הרבה כסף, אבל לשם כך אתה צריך להמשיך להיות תושב ישראלי לצורכי מס.

תוכל בבקשה לפרט על מה שכתבת (אפשר גם בפרטי)?

אני שואל ספציפית בשל העובדה שהנני מתחיל לעבוד בחברת תרופות שממוקמת בארה"ב (בעל גרין קארד) ויש לחברה בסיס קטן בישראל ועל כן מתכונת העבודה תהיה 9 חודשי עבודה בארה"ב ו 3 חודשי עבודה בישראל (במתכונת של חודש ימים כל פעם). חשבתי לבצע ניתוק תושבות בישראל וכאשר אהיה מועסק בארץ, הדבר ייחשב כהעסקה של תושב זר ורציתי לדעת מהם ההשלכות של מהלך זה

Not all chemicals are bad.Without chemicals such as hydrogen and oxygen,for example,there would be no way to make water,a vital ingredient in beer.

פורסם

עם זה שאתה 3 חודשים בארץ כל שנה ומקבל משכורת מחברה ישראלית יהיה לך לא פשוט לנתק תושבות - בטוח לא בשנה הראשונה וכנראה גם בשניה.

(יש עניינים של ספירת ימים וכו).

אתה נמצא מול מצב מורכב ודיי חייב להתייעץ עם רואה חשבון שמבין בתחום הזה ספציפית (אם תרצה המלצה לאחד - תגיד לי) גם בישראל וגם בארה״ב כדי להבין איך לדווח ואת הכפל שתצתרך לשלם על חלק מהדברים.

זה לא עניין טריוויאלי מה שאתה מספר.

והייתי שואל אותם גם לגבי האופציה לקבל משכורת רק מהחברה המאריקאית ולא לערבב שימחה בשימחה.

Then dying is forgetting

פורסם

ליביו,

תודה על המענה, אשמח מאוד לקבל המלצה ממך לרו"ח שמבין בתחום זה.

אני מתכנן להישאר בארה"ב ליותר מ 5 שנים על כן חשבתי לבצע את ניתוק התושבות ולהיחשב כתושב זר לפי מבחן מרכז החיים של מס הכנסה(חזקת ימים).

שאלתי את המעסיק לגביי העניין של קבלת תלוש "אמריקאי" בלבד ותושבתו הייתה שזה בעיה שכן הנני מועסק בישראל ועל כן עליהם לשלם לפי תלוש ישראלי. אינני יודע אם התשובה הזו ניתנה לי בגלל שזו אכן המציאות או שמא המעסיק איננו מעוניין להיכנס לסבך הביורוקרטי הזה.

תודה רבה

Not all chemicals are bad.Without chemicals such as hydrogen and oxygen,for example,there would be no way to make water,a vital ingredient in beer.

פורסם

אתה תעשה לעצמך בלאגן שלם בדיווח המיסים , הפרשות סוציאליות וכו שאין לי ספק שבעיקר יעלה לך כסף.

אם יש יחסי בעלות בין החברות - לא אמורה ממש להיות בעיה להבנתי. אין סיבה להתנהלות כזו.

זה שתמשיך להיות מועסק בישראל 3 חודשים בשנה ממש יקשה לך עם עניין המבחן חיים + התקנות החדשות לגבי דיווח על הכנסות לדעתי יעשו לך סיוט אטומי.

בכ״א - לעניין היועץ - אני נעזרתי בבחור בשם ישי עציון:

Ishay Etsion C.P.A. (Isr), MBA

[email protected]

W +972-3-6881505

M +972-50-7293141

E-Fax +972-57-7975817

www.etsion.com

הוא הגיע עם המלצות חמות מכמה חברים שעשו רילוקיישן והיה יעיל ומבין גם במקרה שלי (היעוץ לא זול - אבל בעיקר במקרה סבוך כמו שמדובר פה - זה ממש חובה להבין לאיזה בלאגן - או שלא - אתה נכנס)

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...