Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קבלת רכב מעבודה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3520 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לאחרונה היתקבלתי לעבודה במסגרתה אקבל רכב. עוד לא יודע איזה רכב בדיוק, אך אבקש ממכם בכל זאת לנסות לעזור לי לחשב בערך כמה מס ירד לי מהמשכורת על הרכב.

לעניות דעתי הרכב יהיה מקבוצת הרכבים של המסחריים הסטנדרטים(ברלינגו, קנגו).

פורסם

אתה לוקח את מחיר הרכב המיועד כאשר היה חדש ו"גוזר" ממנו 2.48 אחוז.

עכשיו, את ה2.48 אחוז אתה מוסיף לברוטו שלך ומהסכום הכולל אתה משלם מס הכנסה.

ברוב המקרים מסכום הברוטו הסופי אתה משלם גם ביטוח לאומי ומס בריאות.

בהצלחה.

פורסם

מחיר נחירון רשמי של ברלינגו וקנגו בגירסאות הפשוטות היום עוצד על 136-137 אלף ש"ח. אף אחד לא קונה אותו במחירין האלו אבל זה המחירון לחישוב מס.

מה שאומר ששווי שימוש על רעב כזה הוא 3400 ש"ח.

דוגמא:

משכורת ברוטו שלך לפני קבלת הרכב הייתה 10000 ש"ח, שילמת מסים מהסכום הזה.

לאחר קבלת הרכב יוסיפו למשכורת שלך את ה"שווי שימוש רכב", כאמור 3400 ש"ח.

לאחר קבלת הרכב עדיין המשכורת תהיה 10000, אבל את מס ההכנסה ואת שאר הניקויים יחשבו לפי סכום 13400, כלומר הנטו יהיה נמוך יותר.

אם נשתמש במספרים שהדוגמא, תקבל בסביבות 1100-1200 ש"ח פחות בנטו.

להחזיק רכב פרטי עולה יותר מ 1200 ש"ח בחודש, כך שהסידור הזה ידיין משתלם לעובד.

פורסם (נערך)

אני רק שאלה....

כלומר בוא ניקח דוגמא מספרית - למשל אם עלות רכב חדש היא 120K אזיי - 2976 ש"ח.

אם מישהו מרוויח 15K, אז אתה טוען שינכו מס משכר 15000 + 2976?

זה יוצא בסביבות 6.2K בהנחת מס שולי של 35%.

אני צודק? האם הבנתי אותך נכון?

עריכה אחרונה על ידי rafi_vk
עכשיו ראיתי את הדוגמא של בוקי שהקדים אותי
התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

תבקש מהחשבת שכר של מקום העבודה סימולציה של משכורת עם ובלי רכב ואז תדע. זה תלוי בהרבה גורמים.

מספרי אצבע:

אם אתה משלם על הרכב+וגם את המס 3000-4000 שח לחודש

אם אתה משלם רק את המס 1500-2000 שח לחודש

פורסם
אני רק שאלה....

נכון בעיקרון אבל מס שולי של 35% לא מחושב מכל הסכום אלא זה מדורג.

35% יורד רק ממה שהרווחת מעל מדרגה של מס שולי זה, ממה שמתחת לזה יורד 28%, 24% וכן האלה. בפועל תשלם פחות מ 6200, אבל לא בהרבה.

פורסם
אני רק שאלה....

הבנת נכון את השכר שתקף לחישוב המיסים. אבל לא לקחת בחשבון שלך את המדרגות במס הכנסה, לכן ה- 6.2k הוא מוגזם.

פורסם

יש אתר מאוד ידידותי שנותן לך את החישוב על הגרוש. הוא לא היחידי כמובן.

מבצע פעם חישוב עם רכב ופעם בלי רכב.

https://www.hilan.co.il/%D7%9E%D7%A8%D7%9B%D7%96-%D7%99%D7%93%D7%A2/%D7%90%D7%A9%D7%A4%D7%99-%D7%97%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%91/%D7%90%D7%A9%D7%A3-%D7%A0%D7%98%D7%95/

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אגב זה יותר מורכב מזה , לא רק שרכב מעלה את המס משמעותית, ברוב המקומות זה על חשבון השכר

לדוגמא , אני יכול להחזיר את הרכב ולקבל עוד 4000 לשכר ברוטו שלי.

ככה שהעלות של רכב מהעבודה היא לא רק מס אלא גם ירידה בשכר הבסיס ובעקבות זאת בתנאים הסוציאלים.

(פנסיה , קרן השתלמות , עלות שעה נוספת ועוד)

בגלל זה נוצר מצב שרק למי שנוסע קילומטראז ממש גבוה משתלם לקחת רכב מהעבודה (היום סביב 25-30 אלף לפחות)

לי רכב פרטי יעלה 6 אלף בחודש לפחות, כולל תחזוקה , דלק וירידת ערך עקב ק"מ גבוה בשנה (45 אלף)

לכן פחות אנשים לוקחים רכב ליסינג , כמובן שבעקבות זה , הגאונים בלשכה לסטטיסקיה מספרים כל שנה איך הקילומטראז של נהגי הליסינג עולה

מה שמוביל ללחץ להעלות את השווי מס וזה גורם למעגל קסמים ששוב פחות אנשים לוקחים רכב ואז שוב זה יוצר מצג שווא של עליית ק"מ בליסינג.

ואל תתנו לי להתחיל לדבר על החוסר ברירה של עובדים בפריפריה לעבוד במרכז עקב חוסר בתעסוקה במקצועות הייטק וכו.

פורסם

ברוב המוחלט של המקרים מי שמקבל קנגו ודומיו, מקבל אותו לצורך ביצוע תפקיד בעבודה ולכן אין תשלום על ליסינג.

משלמים רק שווי שימוש וכל מה שכתבת לא רלוונטי.

• תוכן חדש...