Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב הונדה סיוויק 2012 ידנית (האצ'בק תצורה עדכנית. לדעתי דור 9 אם אני צודק בספירה). 70,000 ק"מ.

אני הבעלים מתחילת 2014 ואני עשיתי את הרוב המוחלט של הק"מ (רכשתי עם פחות מ 10,000 ק"מ).

הטיפולים כל 15,000 ק"מ ואני מטפל ברכב רק במוסך של היבואן.

נוהג בצורה סטנדרטית. לעיתים נדירות מעט לוחץ אבל בגדר הסביר ורחוק ממגבלות המנוע. 70-80% בינעירוני.

בחלק מהתקופות בין הטיפולים נדלקת הנורה של מחסור בשמן. קורה בד"כ אחרי 10,000 ק"מ מהטיפול. העניין נבדק יותר מפעם אחת במוסך (עקב דאגתי) ותמיד חוזרים עם אותה התשובה לפיה זה תקין. וזה לאחר שעושים לבקשתי מדידה מדוייקת (ריקון ומדידה).

היום לדבריהם אבד ליטר ב 10,000 ק"מ ואובדן שמן של 100 מ"ל (או גרם. לא זוכר) כל 1000 ק"מ זה מצב תקין.

נאמר לי שהמדיד שמראה על מחסור בשמן נדלק אחרי אובדן של 750 מ"ל כך שאין כל בעיה עם מילוי של ליטר במהלך התקופה שבין הטיפולים.

מדובר במוסך של היבואן ואני נוטה לא לייחס להם בעיית אמינות או חוסר מקצועיות. מצד אני מחזיק רכבים כבר למעלה מ 20 שנה וכמעט מעולם לא קרה לי שנדלקה הנורה ונדרשתי למלא שמן בין הטיפולים. הרכבים היו תמיד בנזין, אטמוספרי ידניים. לרוב היו יותר ישנים ומשומשים מההונדה הזו.

מה דעתכם?

ייתכן שאובדן השמן כאן זהה לרכבים אחרים ופשוט המדיד שנותן התראה כאן מאותת אחרי אובדן של 750 מ"ל ובאחרים היה נדרש אובדן גדול יותר לכך שהנורה תאותת?

ייתכן שבאחרים שגרת הטיפולים היתה כל 10,000? טיפלתי תמיד לפי הספר אבל לא זוכר מה נדרש (אולי המומחים כאן ירעננו זכרוני):

קליאו 1994 1400 סמ"ק

איביזה 1998 1600 ס"ק

פוקוס 2002 1600 סמ"ק

וייתכן שהכל פשוט בסדר ואני סתם מוטרד....

פורסם (נערך)

לא רק תקין מצוין.

אם אתה לא מגיע למינימום בין טיפול לטיפול זה מצוין.

וגם ליטר בין טיפולים זה תקין.

עריכה אחרונה על ידי ABSULUTT
פורסם

רק הבהרה: כאמור בד"כ כן נדלקת נורת ההתראה על מחסור בשמן כך שכן מגיע למינימום בין הטיפולים.

אבל אני מבין שהכל בסדר. סבבה.

כנראה סתם נדנדתי להם.

פורסם

הי ,

גם אצלי בסיוויק 2012 ידנית היתה בעיה של אכילת שמן , שלמזלי תפסתי ממש בשבוע האחרון של האחריות .

רק שאצלי היא היתה חמורה יותר מאצלך - הרכב אכל 1 ליטר שמן תוך פחות מ 4000 ק"מ אחרי טיפול 30K .

הבעלים הקודם קצת " הצניע " את העניין ...

במוסך שלי לקחו את העניין ברצינות ,נאמר לי גם שמילוי פעם אחת שמן בין הטיפולים כלומר ליטר כל 7,500- 10,000 ק"מ זה תקין אבל כל 4000 זה מוגזם .בהתייעצות עם המהנדס הראשי של הונדה בארץ ,סטנלי , הוחלט להכניס את הרכב לתיקון . הוחלפו בוכנות ורינגים למק"ט שונה ומאז הבעיה ניפתרה .כבר שני טיפולים ולא ירדה טיפה ( אולי כן טיפה .. )אבל אין צורך להוסיף בין הטיפולים .

בקיצור , זה לפעמים קורה ,גם בהונדה . ליטר ל 10K זה תקין וסביר .אני באופן אישי לא הייתי מבצע את התיקון שהוצע לי (פתיחת מנוע ) בשביל מילוי פעם אחת בין הטיפולים .

סע לשלום ותהנה מהאוטו .רק תמשיך לבדוק .

פורסם

בפעמים שמלאתי בין הטיפולים מלאתי במוסך של היבואן או שרכשתי בדיוק את מה שמצויין בספר הרכב. לא זוכר פרטים מדוייקים.

שגרת הטיפולים של היצרן היא טיפול כל 15,000 ק"מ. אני לא רואה סיבה להחמיר ולהחליף כל 10,000.

יש לך מה להאיר את עיניי בהיבט זה?

בכל מקרה למדתי שליטר/קילו ל 10,000 זה תקין.

מעבר לכך הרכב ב 70,000 ק"מ וללא כל בעיה חוץ מקודנית שנפלה ממקומה והוחזרה בלי לגרום בעיה ופעם אחת שהאימובילייזר נתקע ו"השתחרר" אחרי ניתוק וחיבור מחדש של המצבר.

בינתיים האמינות הידועה של הונדה מוכיחה עצמה. וגם די חסכונית בדלק.

פורסם

שגרת הטיפולים של היצרן היא טיפול כל 15,000 ק"מ. אני לא רואה סיבה להחמיר ולהחליף כל 10,000.

יש לך מה להאיר את עיניי בהיבט זה?

יש לי סדאן 2009 ידנית עם ק"מ כפול מאצלך ולא אוכלת שמן, אני מחליף כל 10km ואם יש הזדמנות נוחה אז גם קודם.

פורסם

לכל בעלי הסיוויק האצבק אשמח שתשתפו כמה הרכב אוכל דלק ? (מתלבט אם לקנות אחת אוטומטית ולא רוצה ליפול בפח )

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

פורסם

שלי ידנית 2012 (האצ'בק צורה נוכחית)

בממוצע 1:12-13 בלי נסיעה חסכונית במיוחד. הרוב בין עירוני. כמעט תמיד עם מזגן ולבד ברכב. לעיתים במוד eco שמקהה את דוושת הגז אבל לא בטוח אם חוסך.

כבר ראיתי בבינעירוני כשניסיתי לחסוך גם 1:15

ב

פורסם
יש לי סדאן 2009 ידנית עם ק"מ כפול מאצלך ולא אוכלת שמן, אני מחליף כל 10km ואם יש הזדמנות נוחה אז גם קודם.

אם הייתי מחליף כל 10,000 ק"מ אז גם אני לא הייתי יודע על ירידת השמן (אלא אם הייתי מודד). הנורה נדלקת לרוב אחרי יותר מ 10,000 ק"מ

בכל מקרה, מהרגע שהבנתי ש 100 מ"ל/גרם ל 1,000 ק"מ אני רגוע. סה"כ להוסיף חצי קילו בין טיפולים.

אני עדיין לא רואה בנסיבות אלו סיבה להחליף כל 10,000 אם היצרן מגדיר טיפול כל 15,000.

צריכת השמן הטרידה אותי מחשש שזה אומר שמשהו לא תקין. מהרגע שהבנתי שלא כך הדבר אז אני לא מוטרד בכלל. באופן כללי לא ברור לי למה אנשים כל כך מתבאסים להוסיף פה ושם שמן (בהנחה שהמנוע תקין ואבדן השמן אינו סימן לתקלה במנוע)

פורסם
לכל בעלי הסיוויק האצבק אשמח שתשתפו כמה הרכב אוכל דלק ? (מתלבט אם לקנות אחת אוטומטית ולא רוצה ליפול בפח )

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

גם שלי 2012 ידנית. פ"ת - בנימינה , כלומר פקוק ביציאה מהעיר ובכביש 5 ואז מגלילות עד בנימינה בינעירוני על 120 קמ"ש.

1:15.5 מדוד וגם לפי מחשב הרכב .

שנה שלמה נסעתי עם ECO לחוץ עד שהתחלתי להשתעמם ויצאתי מה eco mode . הרכב הרבה יותר מהנה , צריכת הדלק לא השתנתה בכלל ...

אני מניח שהאוטומטית תהיה פחות חסכנית , לתשומת לבך .

פורסם

יש מדיד לבדוק כמות שמן לא חייבים לעבור 10km.

אם אתה מחכה שתידלק המנורה של השמן כדי לדעת שחסר שמן אז אתה לא באמת שומר על הרכב ואתה יכול להמשיך ולהחליף שמן כל 15km...מקווה רק שאתה לא ככה עם אוויר בצמיגים.

פורסם

שלום,

ברשותי סיוויק האצ'בק 2009

אין לי ולא היה לי מעולם (תודה לאל) חוסר של שמן בין טיפול לטיפול.

לגבי תצרוכת הדלק 1:13-13.5 קמ"ל כאשר הנסיעות הן 75% בינעירוני

(מחשב הדרך מראה בממוצע 100km/7.0L אבל ככל הנראה הוא אופטימי מעט)

חג שמח לכל חבריי הפורום.

פורסם
יש מדיד לבדוק כמות שמן לא חייבים לעבור 10km.

אם אתה מחכה שתידלק המנורה של השמן כדי לדעת שחסר שמן אז אתה לא באמת שומר על הרכב ואתה יכול להמשיך ולהחליף שמן כל 15km...מקווה רק שאתה לא ככה עם אוויר בצמיגים.

למען הדיוק פעמיים בלבד דלקה הנורה. בחודש הראשון אצלי כשהיו לרכב בערך 10,500 ק"מ.

ובפעם האחרונה. 70,000 ק"מ

לפני כן בדקתי עם המדיד וראיתי את הירידה ומילאתי שמן במוסך בין הטיפולים. פעם בכמה שבועות מציץ בשמן מים וכד.

ואגב אתה טועה לגבי כך שהמתנה לנורה מזיקה לרכב. לפחות לפי גישת מוסך היבואן. לדבריהם הנורה נדלקת בערך 300 גרם לפני שיש כל השפעה למחסור השמן.

ואם אני זוכר נכון אז גם בספר רכב יש הסבר דומה.

אויור בצמיגים אני בודק כל שבועיים.

המקום היחדי בו אני ממתין באדיקות להתראה זה מילוי דלק....

פורסם
שלום,

ברשותי סיוויק האצ'בק 2009

אין לי ולא היה לי מעולם (תודה לאל) חוסר של שמן בין טיפול לטיפול.

לגבי תצרוכת הדלק 1:13-13.5 קמ"ל כאשר הנסיעות הן 75% בינעירוני

(מחשב הדרך מראה בממוצע 100km/7.0L אבל ככל הנראה הוא אופטימי מעט)

חג שמח לכל חבריי הפורום.

אני מבין שאתה מודה לבורא עולם שנחסכה ממך הצרה הצרורה של מילוי שמן. אך מסתבר שהשד לא כזה נורא.

גם חשבתי בתחילה שירידת שמן בהונדה שלי משמעה תקלה במנוע. אך מסתבר שלא כך הדבר.

אני גם תמיד תוהה מדוע בהקשר של מנועי קבוצת פולקסוואגן אנשים כה נחרדים מכך שיש להוסיף פה ושם שמן. מי ישמע? איזו צרה משמיים..... אני לא מתחבר לזעקות הללו. כל עוד הצריכה תקינה זו סה"כ טרחה קטנה.

לגבי מחשב הדרך בהונדה. בחודשים הראשונים חישבתי צריכה במשאבה מול מחשב הדרך. הוא אכן הראה אפוטימיות אך היא היתה ממש מזערית. ערכים כמו 7.6 למאה ק"מ במחשב לעומת 7.7 ב"משאבה". זה במדידות לאורך תקופה.

ואכן ברור לי שגם המדידה הידנית כפופה למדידת המרחק של הרכב ושלא טרחתי לאמתה.

• תוכן חדש...