Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איפה שהוא בארץ, מישהו או אשתו הפכו את עיתון סוף השבוע וראו שם מודעה לרכב חדש ואמרו ״וואלה, רכב חדש שבעה מושבים ב-139 אלף שקלים?״.

עכשיו, רנו גרנד סניק הוא לא בהכרח רכב גרוע, הוא לא היה כזה גם כשהוצג 2009. אבל העניין הוא שהוא כבר הוחלף ובאירופה כבר מפנים מקום באולמות התצוגה לדגם החדש והמתקדם הרבה יותר. אבל בארץ אפשר כנראה לדחוף הכל לכולם.

למקרא האותיות הקטנות ממשיכות להיפער העיניים. המחיר המלא שלו הוא 170 אלף שקלים, המחיר האמיתי של המכונית במבצע הוא למעשה 142,343 עם אגרת הרישוי וצבע מטאלי יעלה עוד 1,500 שקלים.

טוב, אמרתי לעצמי, מיקוח טוב קצת קונצים ואפשר לגלח איזו עשירייה מהרכב באולם התצוגה ואז בדוחק רב ואחרי מספיק שכנוע עצמי אולי יש איזו סוג של הצדקה לרכב מרווח, בטיחותי וחסכוני במחיר של משפחתית. אבל בשורה התחתונה נאמר שאין הנחות.

נו טוב, לפחות מוצעים במסגרת ה״מבצע״ רק 20 כלי רכב מעניין כמה יימכרו. נמתין לדו״ח המסירות הקרוב.

bfdf46d82b09b336fe40cce7cce97978.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פראיירים, אבל זה עדין חוקי - לא עבר שנה מייצור כלי הרכב וכנראה מדובר ב-20 יחידות אחרונות.

מתי באמת היו פראיירים? אם תסתכל על הדגם הקצר של הסניק, עד שנת 2014 מכרו את הדגם מלפני שתי מתיחות פנים, שמ-2013 ניסו למכור אותו כיד ראשונה 0 קילומטר וכל פעם גילחו מעט במחיר.

אותו הדבר לגבי המגאן האצ'בק, למרות שהיה אפשר לראות כמה יחידות אחרי מתיחת הפנים בכבישים (חזית קדמית זהה לסטיישן מאחרי המתיחת פנים) עד שנת 2015 עדין היה ניתן לראות באולם תצוגה את הדגם מלפני מתיחת הפנים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)
איפה שהוא בארץ, מישהו או אשתו הפכו את עיתון סוף השבוע וראו שם מודעה לרכב חדש ואמרו ״וואלה, רכב חדש שבעה מושבים ב-139 אלף שקלים?״.

אני המישהו הזה - ולפני חודשיים פחות יומיים קיבלתי את הגרוטאה שהפראייר הזה קנה, ויודע מה? אני עדיין חושב שזו אחת מהעסקאות הטובות ביותר שיש היום במחיר הזה (וזה לא בגלל שאין לי ביקורת, אתה מוזמן לקרוא את הביקורת שיש לי על קרסו ועל הסניק 3 בהשוואה לסניק 2 בשרשורים האחרים שלי).

הסניק החדשה תגיע (הערכה אופטימית) באמצע 2017, והיא לא בהכרח תהיה טובה יותר מהנוכחית כמסיעת משפחה - אפילו השורה השניה שלה כבר לא כוללת שלושה כסאות נפרדים, אלא מושב שמתפצל 1/3-2/3 - אבל זה משהו שהוא yet to be seen.

למה קניתי את הסניק?

1. מחיר על הכביש 144K - דומה לזה של רכב משפחתי (גבוה בלכל היותר 10K מקטגוריית הקומפקטיות/משפחתיות), וזול מהפיקאסו המקבילה ב 15-25 אלף ש"ח (תלוי במבצעים של סיטרואן), שלא לדבר על מחירי ג'יפונים.

2. דיזל: זה אומנם לא היה מה שעשה את העסקה, אבל כל כך כיף לרכב על המומנט שלו, ואני מקווה שגם במכירה זה יבוא לידי ביטוי

3. מרווח פנימי, כולל 3 מקומות אמיתיים בשורה שניה - החברים עם האאוטלנדרים-ליסינג שלהם מקנאים.

4. פתחי מיזוג לשורה השניה ומזגן מעולה לשורה הראשונה.

5. בטיחות - 5 כוכבים (אומנם של 2009, אבל עדיין 5 כוכבים)

6. שקט (חבר עם סניק מקבילה בגרמניה מדווח על דממה גם ב 150 קמ"ש באוטובאן, ואני יכול לדווח על כך שבקושי שומעים שמדובר בדיזל)

ויש עוד, אגב...

האם זה רכב שהוחלף? כן. האם זה אומר שהוא רכב פחות מוצלח מכל האופציות האחרות שקיימות היום בשוק? עבורי ממש לא. כנראה שלמי שמחפש פוזה הוא רכב שפחות עונה על הדרישה, למי שמחפש (כמו שאתה בעצמך אמרת) רכב בטיחותי, מרווח, ונעים למשפחה, זוהי עסקה מאוד משתלמת - וזה לא ממש משנה כמה הורידו לך או לא הורידו לך מהמחיר, משנה כמה שווה לך המחיר שבו הרכב מוצע.

ואגב - אל תאמין ל"מבצע ל 20 יחידות בלבד", ה 20 יחידות זה לא בדיוק 20 יחידות אלא כמה רכבים שיש במלאי, והמבצע הוא לא בדיוק מבצע, גם בשנה שעברה הרכבים האלו נמכרו בדיוק באותם 140 וקצת אלף ש"ח - אבל אני ממש רחוק מלהרגיש פראייר, ואני מציע גם לך לא לראות את זה כך.

עריכה אחרונה על ידי Fazer
פורסם

לפני כמה חודשים עשיתי נסיעת מבחן על סניק כזו, דיזל רובוטית. מאוד התרשמתי. אחלה עסקה למשפחה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

לא הבנתי למה הכותרת המתלהמת.

בהרבה מקרים בישראל לא מקבלים דגמים חדשים מיד כשהם יוצאים לשוק. וגם אם זה קורה מהר, הדגם היוצא מתחיל להמכר בהנחה. לא בהכרח דגם חדש יהיה טוב או משופר משמעותית מהיוצא, ובהרבה מקרים לרוכשים אין בחידושים הללו שום צורך, אז למה לא לקנות? מנוע טורבו דיזל חסכוני וחזק ושפע מושבים ומקום במחיר של משפחתית מאובזרת? Why not?

כשיגיע הדגם החדש במחיר של 180 אלף (נניח) אבל עם תוספת שקע usb או מסך 10" מה תגיד? פראייר מי שמשלם כל כך הרבה?

פורסם

לא כל כך מהר, במיוחד כאשר נוסעים 15-20 אלף קילומטרים בשנה - זה נחשב למציאה מטורפת במושגים של רכב דיזל.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לא הבנתי למה הכותרת המתלהמת.

לצערי זו התרבות המקובלת בפורום לאחרונה. כמה יותר מתלהם ככה יותר טוב.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
לא כל כך מהר, במיוחד כאשר נוסעים 15-20 אלף קילומטרים בשנה - זה נחשב למציאה מטורפת במושגים של רכב דיזל.

עכשיו אני שם לב שזה הדיזל אז המחיר אכן נראה לי אטרקטיבי למי שצריך גם דיזל וגם 7 מקומות

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם
עדיף לקנות את האוטו הזה יד 2 המחיר שלהם נופל מהר

המחירון ממש לא נופל מהר,

לראיה המחירון של הפלואנס דיזל - שנת 2013, המחירון בסביבות 85-87 אלף ש"ח.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

נכון ללפני שלושה חודשים בערך, היו להם גם כמה מגאן קופה ידניות ורובוטיות שמאוד רצו להיפטר מהן, דווקא עסקאות מעניינות למי שלא מחפש את הדגם החדש (שאגב נראה מצוין). אגב רנו, ראיתי בצרפת כל כך הרבה טווייגו מהדור האחרון (חדש זה כבר לא) בכל כך הרבה צבעים, והיא פשוט נראית מעולה...הזכיר לי את ההתלהבות מהפיאט 500 ב 2007. שתגיע כבר לארץ נו...

פורסם
המחירון ממש לא נופל מהר,

לראיה המחירון של הפלואנס דיזל - שנת 2013, המחירון בסביבות 85-87 אלף ש"ח.[/quote

לרנו אין מחירון

בארץ שלנו לא אוהבים צרפתיות והם נמכרות במחיר מציאה ביד 2 הרבה מתחת למחירון, גם בפלואנס דיזל 2012 שהייתה לאמא שלי היא הפסידה כמעט 50% בשנתיים וקצת

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

פורסם

A900 - משום מה גם את הגולפים של המשפחה אתם לא מצליחים למכור.

עובדה שבליסינג ובהשכרה המכוניות האלו נמכרות ולא תמצא מכוניות שמורות כמעט בלוחות היד השניה.

על הקליאו שהייתה לי קיבלתי בטרייד אין משהו כמו 7-8% פחות מהמחירון. (אחרי הליקויים)

50%? מוגזם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם (נערך)
A900 - משום מה גם את הגולפים של המשפחה אתם לא מצליחים למכור.

עובדה שבליסינג ובהשכרה המכוניות האלו נמכרות ולא תמצא מכוניות שמורות כמעט בלוחות היד השניה.

על הקליאו שהייתה לי קיבלתי בטרייד אין משהו כמו 7-8% פחות מהמחירון. (אחרי הליקויים)

50%? מוגזם.

50% ירידת ערך בשנתיים מאז שהיא קנתה

רכב צרפתיים נמכרים בהרבה מתחת מחירון ! (אבא שלי חוץ מהגולף קונה בדר"כ צרפתיות - בהרבה מתחת מחירון קונה בזול ואחרי שנה-שנה וחצי וגם מוכר בזול וזה יוצא משתלם)

בטרייד אין הם רק רוצים שתקנה אבל נראה אותך מוכר למישהו פרטי במחיר הזה?

גם לאחותי הציעו מחיר בטרייד אין 50 אלף ואפחד פרטי עדיין לא נתן שום הצעה, שמעתי בפרסומות גם כאלה שנותנים מחירון על הרכב הישן נראה לי זה היה בסובארו

עריכה אחרונה על ידי A900

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

פורסם

אממ, רכב בן 3 שעלה 120-125 אלף ש"ח (פלואנס דגם בסיסי דיזל) ועולה עכשיו 85-87 אלף ש"ח, איבד ב-3 שנים כשליש ממחירו במקרה הרע, איך הוא יכול לאבד רבע מהמחיר תוך שנה? בייחוד כשיש ביקוש עירני לפלואנס ומגאן דיזל?

זה לא משנה איך אתה מסובב את זה אבל עבור הרכב שלי התקבל מחיר שקרוב מאוד למחירון, מה זה משנה מאיפה? השוק הפרטי גרוע כלפי כל רכב. ההורים שלי נתקעו 3 חודשים עם קורולה ולא מכרו אותה! הרכב איבד ערך במחירון כמו פלואנס ונמכר בסוף ב-11 אלף ש"ח פחות מהמחירון לטרייד אין! (רכב פרטי עם ק"מ שנתי מתחת לממוצע, ללא תאונות ועם היסטוריית טיפולים מסודרת).

• תוכן חדש...