Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3542 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כרגע לא מדובר עדיין בתוכנית אופרטיבית ממש, אבל אני מתחיל כבר לחשוב בכיוון לאור צרכים משתנים בענייני עבודה.

התיאור המתאים ביותר למה שאני מחפש הוא - ברלינגו מאובזר, מוגבה עם הנעה 4X4. אני תוהה איך עד היום אין דבר כזה בשוק... או שמא יש?

למשפחה - חמישה מושבים מספיק טוב.

לעבודה - רצוי נפח העמסה מכובד כשצריך (לא משהו חריג - 600-700 ליטר ללא קיפול מושבים). יכולת שטח רך (אתרי עבודה, שבילים מבוצבצים היטב), כדי לצמצם ייסורי מצפון וסיכון שיום אחד אתקע בשטח 200 ק"מ מהבית.

פרופיל הנסיעה - כ-20K בשנה. מעט מאוד נסיעה עירונית, ומעט נסיעות בכלל, (עובד מהבית). אבל כשאני נוסע - אלה בד"כ נסיעות ארוכות מאוד של שעתיים ומעלה לאזורים הרריים ודי נידחים. אי לכך נדרש רכב נוח, שקט וחזק.

בטיחות - חשוב.

חיסכון בדלק - רצוי אבל יכול להתפשר. גז מבחינתי לא בא בחשבון.

לא מפחד מידני.

לא רוצה לרדת מתחת למודל 2012.

רעיונות שצצו אצלי:

- ייטי דיזל 4X4 - לא ברור אם מספיק מבחינת נפח העמסה.

- סוברו אאוטבק - לכאורה הרכב האידאלי שעונה כמעט לכל הדרישות שלי. לו רק היו מביאים את דגם הדיזל.

- התפרעות קלה - קיה סורנטו 4X4 דיזל. לכאורה רכב מרשים מאוד, אבל מותח את התקציב וכנראה גם קצת גדול עליי. יודע מעט מאוד עליו.

- סוברו XV - קטן מדי.

- דאסטר - כנ"ל.

אודה לדעות בעניין הרשימה הנ"ל/רעיונות נוספים שכדאי לשקול.

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

יש קנגו כזה פשוט לא הגיע אף פעם לארץ.

למרות שאני לא ממש מחבב את הרכב, אולי אאוטלנדר ידני משומש, חדש מתחיל עכשיו מ140.(לא עונה לדרישה של 4X4).

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

התיאור המתאים ביותר למה שאני מחפש הוא - ברלינגו מאובזר, מוגבה עם הנעה 4X4. אני תוהה איך עד היום אין דבר כזה בשוק... או שמא יש?

לא עוזר לך במה ששאלת, אבל סתם להעשרת הידע הכללי - חברת DANGEL כבר הרבה מאוד שנים מסבה מכוניות צרפתיות רגילות ל 4X4. בעבר נמכרו בארץ פיז'ו 504 טנדר וסטיישן 4 על 4 מוסבות על ידי החברה הזאת.

יש גם קיטים לברלינגו, הגבהה בלבד או הגבהה והסבה ל 4 על 4. לא בארץ וגם לא יגיעו ככל הנראה.

11111.jpg

פורסם (נערך)

הדאסטר עדיין במשחק. כל מה שכתבת נכון, לגבי המרווח ונפח הטענה דורש בדיקה. אני חושש משתי נקודות: 1. איכות החומרים והרכבה - נסעתי בדאסטר שכור בסקוטלנד ולא התרשמתי ממש לטובה. 2. בטיחות.

אני מדגיש שחשוב לי גם רכב נעים, נוח ומשפחתי באופן כללי, ולכן אני לא נוטה לכיוון של רכב חדש מהניילונים אבל ספרטני יחסית כמו הדאסטר.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם

אני גם חושב שהאאוטלנדר ידני מתאים.

תא מטען עצום, רכב די נח.

יכולת "השטח" שלו יכולה להספיק גם ללא 4X4, תלוי מה בדיוק האתגרים

פורסם

לא ציינת מה התקציב שלך, ככה שאני לא יודע כמה באמת תצטרך לחרוג כדי לקנות סורנטו חדשה. בגדול- אם אתה לא מחפש רכב עם יכולת שטח ובא לך להתפנק על רכב 7 מושבים- היא יכולה להתאים מאוד. היא מרווחת יותר מאאוטלנדר, מציעה מרווח פנימי מאוד מרשים, איכות הנסיעה טובה, המנוע שקט והמיזוג מצוין.

עריכה: עכשיו אני רואה שכתבת שהתקציב 120K. מדובר בחריגה לא קטנה.

פורסם

עוד לפני שהגעתי לרשימה שגיבשת ישר חשבתי על ההאוטבק, הכי מתאים לדרישות שלך לדעתי.

אם התקציב היה לרכב חדש אז ניסאן אקסטרייל יכל להתאים, יותר טוב מהאאוטלנדר לדעתי וגם מגיע עם מנוע דיזל. השיווק התחיל לא מזמן אז גם משומשים לא מתאימים לתקציב.

הונדה CRV הגיע בדגם הנוכחי עם אפשרות לגיר ידני. תא הנוסעים מרווח וגם מודולארי מבחינת קיפול מושבים וכאלה. הוא מאוד רך ונוח ואפילו לא בזבזן גדול של דלק. אצלנו במשפחה יש אחד אוטומטי מהדגם הנוכחי שהטענה העיקרית כלפיו היא ביצועים עצלים, אולי בדגם הידני המצב יותר טוב.

הדור הקודם של ה-CRV הגיע גם עם מנוע דיזל לקראת סוף השיווק אבל לא ראיתי כאלה שמפורסמים בלוחות כרגע.

פורסם

תודה לעונים עד כה.

לפי הסדר:

- הדאסטר הוא אופציה לפחות על הנייר, ייבדק.

- אאוטלנדר רעיון שגם עלה, למרות סלידתי מדובר ברכב שתכל'ס מספק את הסחורה לרוב הדרישות.

- הסורנטו נראה מרשים מאוד, ואני מבין שהוא גם רכב באמת טוב. חדש בכל מקרה לא יהיה, זה ברור - כנראה לא פשוט למצוא אקזמפלר דיזל 4X4 שמור בן 3-4 בפחות מ-120K.

- CRV זו אופציה שלא חשבתי עליה.

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

אם כבר שקלת אאוטבק ו-XV, למה לא פורסטר? אתה יכול לקנות אחד מאזור 2012, מציע יכולת שטח סבירה עם 4X4 והמרווח ותא המטען אמורים להספיק.

ברגע שכתבת את זה: "בטיחות - חשוב", אתה צריך לפסול על הסף את הדאסטר.

לגבי הסורנטו - מומלץ מאוד, אבל כפי שכתבת בעצמך זה רכב יקר למדי. אם הירידה לשטח היא לא בתוואי אתגרי, אתה יכול לשקול את אחד מה-4X4 הרכים דוגמת פורד קוגה (שיהיה כנראה הכי נעים לנסיעות כביש ארוכות), מאזדה CX-5 או קיה ספורטאז'.

עריכה אחרונה על ידי רועי צוקרמן
פורסם

הפורסטר הוא אופציה ראויה וגם ההאוטבק שהזכרת.

הסורנטו גם נחמדה ועבירה מאוד מנסיון (2X4),אך

הפורסטר לוקח ,הסורנטו בנסיעה עירונית פקוקה די

מהודק ומקפץ קלות ורק מעל 50 קמ"ש הוא נעים

מאוד בנסיעה עד מהירויות שישללו לחודש במקום.

בדוק גם את הראב4 הנעה כפולה גם רכב חביב.

2011 2010 נדמה לי עונה על התקציב שלך.

פורסם

אוקי תודה.

פורסטר אכן אופציה, לא כתבתי פשוט משום שחשתי שאם כבר... אז כבר (אאוטבק).

הסתכלתי עכשיו ביד 2 על הסורנטו ואני מבולבל. אני מבין שיש בנזין 4X4 וגם 2X4. האם דגמי דיזל בשנים הרלוונטיות הם בהכרח 4X4? או שיש גם דיזל 2X4?

על הנייר נראה לי שבנזין 4X4, למרות שפחות אטרקטיבי, יכול לספק את הסחורה מבחינתי.

חזיר דיזל

• תוכן חדש...