Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3576 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה לכמה זמן מתוכנן המטבח להחזיק.

כך נראה מטבח שהורי קנו לפני קרוב ל-30 שנה.

לגבי מטבחי איקאה לא יודע, אבל מטבחי קבלן למשל שנותנים ברוב הדירות החדשות נראים במצב הרבה פחות טוב לאחר 5 שנים.

kitchen2.jpg

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

אני יכול להעיד רק מניסיוני לפני קצת למעלה מ-3 שנים.

המטבח שרכשנו בנגריה - עם התאמה אישית עד המילימטר - עלה בערך חצי ממטבח אצל היצרנים המוכרים, בפיניש לא פחות טוב (איזו וריאציה על נושא השלייפלק ופרזול איכותי - ברמה של בלום). העניין הוא שבמחיר כלולות גם עבודות נוספות מחוץ למטבח. איני זוכר את המחירים בהום סנטר, דומני שבאיקאה כלל לא בדקנו. אבל אם יהיה לי זמן וראש אלך לבדוק בתיקים, אולי נשאר משהו מההצעות שקיבלנו.

פות"ש - חסר לי משהו בסקיצות שלך: היא כוללת רק את הארונות והשיש. מה עם שאר המטבח? שים לב למרווחים הדרושים למעבר, לפתיחת המקרר, לפתיחת התנור, לכסאות אם יש דלפק - כל אלה צריכים להכנס לתכנון המטבח. אפילו המרווחים הדרושים כדי להכניס את המקרר והתנור למקומם.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

יש סיבה שאתה לא מכניס את כל הארון של הבילט אין לצד השני עמוס מידי ליד המקרר .תנור ומקרר לא בני דודים .מה שתמיד חסר במטבח זה שטח איחסון .יש לך אפשרות להגדיל את הארונות מעל הכיור או שקיימת מגבלה . הגדול של הארונות שלנו מעל השייש זה 80 סמ .אצלי מהשייש לארון מעליו יש 60 סמ .מהתנור לארון מעליו יש 75 כאן הארון יותר קטן . בעתיד נתקין קולט אפילו שאנחנו כבר גרים כאן 8 שנים :-)בעתיד .הגובה מהריצפה לתיקרה זה 2.45 מטר .ויש רווח בן הארון העליון לתיקרה של 15 סמ

עריכה אחרונה על ידי קישו
פורסם (נערך)

חבר'ה אתם גדולים...

יש לי חברה טובה שהיא שרטטת ובמקרה גם עובדת במשרד אדריכלים, כך שיודעת לשרטט מטבח.

מצ"ב: השרטוט.

מה דעתכם?

ניגשתי היום לחנות מטבחים ועל"פ השרטוט הפיק הצעת מחיר.

יוצא לא זול.

אמנם הכל עם מנגנוני טריקה שקטנה, צירי BLUM HK לקלפות, פח אשפה+עגלת חומרי ניקוי תחת הכיור --

אך העלות יצאה 21.000ש"ח כולל הכל (מע"מ+שיש קיסר+פירוק מטבח ישן+הרכבה+שינוי נקודות חשמל וניקוז).

זה מוביל אותי כבר להוצאה הרבה יותר גדולה.

אני די סומך על החברה...אך אלך לשני מקומות נוספים לקבלת שרטוטים נוספים.

אגב, איך התכנון שלה?

נראה לכם שעל התכנון הנ"ל ניתן לקנות מטבח ב-10K פחות במקום כמו הום סנטר/נגריה? (פשוט עם צירים באיכות טובה יחסית ולא שיא האיכות - פאר היצירה)

תודה רבה.

שרטוט מטבח מקצועי עבורי ערוך.jpg

עריכה אחרונה על ידי shabydog
פורסם

לא מצליח להבין את ההתעקשות על מיקרו כל כך גבוה.

ושכחת בשרטוט מקום לקולט אדים

Sent from my HUAWEI U9508 using Tapatalk

פורסם
השאלה לכמה זמן מתוכנן המטבח להחזיק.

כך נראה מטבח שהורי קנו לפני קרוב ל-30 שנה.

לגבי מטבחי איקאה לא יודע, אבל מטבחי קבלן למשל שנותנים ברוב הדירות החדשות נראים במצב הרבה פחות טוב לאחר 5 שנים.

[ATTACH=CONFIG]473130[/ATTACH]

אני עם מטבח קבלן אחרי 5 שנים והוא נראה בדיוק כמו ביום שנכנסתי לדירה.

פורסם

1. קולט אדים - מיותר. מעל הכיריים יש זכוכית מחוסמת שלא תופסת מקום.

2. מיקרו על הגג - כבר כתבתי פעמיים. אוסיף בשלישית - מיקום גרוע!!

3. מתקן ייבוש כלים - לדעתי מיותר. שים פלסטיק ב-10 ש"ח על השיש. מתקן הייבוש בזבזני במקום וגם גורם לקורוזיה של הפרזול. עדיף להשאיר במקום ארון שימושי.

4. לבחון אפשרות הגבההת הארונות התלויים עד התקרה. המטבח זעיר וחסר מאד פח אחסון.

5. אחרי שתגיע לעיצוב הסופי גש לנגריה אחת או שתיים, התרשם מאיכות העבודה וקבל הצעות מחיר. לא יהיה שום שינוי בעלויות כמו משטח עבודה, כיור, ברז ואינסטלציה, אבל סביר שהנגרות עצמה תעלה חצי מאשר בחנות המטבחים.

6. נושא נשכח אבל חשוב - תאורה!! המטבח זקוק לתאורה טובה, דאג לכך במסגרת עבודות החשמל. לשקול גם פסי LED מתחת לארונות, בעקר אם יש מגבלה בתאורה מהתקרה\קירות. אפשר להכין תשתית (שקע בתוך הארון) ולהוסיף בהמשך, יש פסים מתאימים באיקאה, מחסני תאורה וכדומה.

7. פח אשפה - אישית אני לא אוהב את הפחים שבתוך הארון - בזמן הבישול והפינוי יש צורך בגישה נוחה לפח, הפחים שבארון מתנגשים עם חומרי הניקוי ויש קושי לסגור את הארון. אבל זה עניין אישי. אם יש מקום לפח גלוי באיזו פינה אני מעדיף אותו כך.

8. תשתיות לא חיוניות אבל מוצגות במסגרת מחשבה על העתיד - נקודת חשמל תלת פזית לכיריים חשמליים, ברז לבר מים ליד המקרר. אישית אני אוהד של כירים חשמליים (במיחד אינדוקציה). נכון שהעלות הראשונית משמעותית למישהו בעל תקציב מוגבל, מצד שני חוסכים את נושא תשתית הגז (שלא הבאת בחשבון, הזזת נקודת הגז אולה כסף) והתשלום הקבוע לחברת בגז גם אם הצריכה שלך היא אפס.

9. החשוב ביותר: מה קורה בשאר המטבח? אי אפשר להפריד את קיר העבודה והאחסנה משאר המטבח, שיש בו פונקציות חיוניות וסידורו משפיע על הגישה לארונות ולמכשירים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
כבר ראיתי מטבחי איקאה ידידי השעיר מלמין לא אצלי .

בגלל זה זה ככ זול המטבח חומרים נחותים.

אתה מחליף כל כמה שנים במקום לקנות פעם אחת לכמה שנים .

יופי של שיווק.

אני מכיר לא מעט אנשים בארץ ובחול שיש להם מטבחים של איקאה מהיום בו היו מטבחים באיקאה.

אפילו ישנו מטבח אחד אצל חבר בארהב שהמשטח עבודה שלו הוא לא שיש אלא פורמייקה בחלק העליון בלבד.

כולם נראים באותו מצב שימוש כמו כל מטבח אחר מ "חומרי על"

בדירות חדשות מקבלן לא מעט אנשים מזדכים על המטבח אצל הקבלן ובאותו כסף קונים מטבח מעוצב יותר באיקאה.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

לא נכנס חלילה לכיס של אף אחד.

אבל קונים בית במאות אלפי שקלים (או כמה מליונים) וחסכים בדברים החשובים.

יש סיבה שהמטבח זול משמעותית .

כל אחד כטוב בעיניו יעשה.

שנה טובה חברים

פורסם

היי,

מיקום המיקרוגל: איזה מקום אחר טוב יותר?

מדובר בדירה קטנה ואין מקומות אחסון מרובים.

מיקום המיקרו במטבח הנוכחי שלנו בדירה השכורה גם כן בגובה 1.40 מ' לערך.

הידידה יודעת דבר או שניים ומיקמה שם את המיקרו. מניח שאם לא שם אז על השיש ויש בעיית מקום.

כמו שנאמר, אין צורך בקולט אדים משום שיש שכבת זכוכית בתחתית הארון העליון.

--------------------------------------------------------------

# מתקן ייבוש כלים: השאלה אם זה לא משאיר אותי עם משטח עבודה קטן מידי?

# הנראות חשובה לי מאד, גם על חשבון נפח האחסון... אם כבר צריך למצוא את נקודת האמצע שלא יראה עמוס מידי ולא יזכיר את המטבחים של פעם שהיו כך.

# פח: אני מסכים. במטבח הנוכחי אנחנו באמת לא משתמשים בכלל בפח ופשוט תולים שקית על הדלת. או פשוט - כמו שהצעת, פח בפינה כלשהי.

# ללכת לנגריות לבדוק איכות עבודה וקבלת הצעות מחיר - אחלה רעיון.

# תאורה: מסכים מאד. יש לנו גוף פלורסנט מעל וזה לא תמיד מספיק.

# אני אוהב עצמה של גז. כשמקפיצים למשל צריך מכת אש שכל דבר מלבד כירת גז לא יתן מענה.

בהצעה ה-1 שקיבלתי רשמו שהזזת חשמל וגז עולה 1500.

# המטבח לא גדול, אני לא רואה אפשרות להתחיל להסיט את החלק העליון לקיר אחר...

לא חושב שזה נכון שיהיה מעל פינת אוכל.

--------------------------------------------------------------

# אם כבר אבדוק הזמנת המטבח בהום סנטר.

ממה שאני שומע עד כה - איקאה פחות טובים ולא ניתן לקסטם. בהום סנטר ניתן לקסטם.

תודה רבה לכולם.

פורסם

באיקאה מתאימים לך מטבח מארונות בגדלים קבועים מראש.

נגיד יש ארונות של 40-60-80 אז מזה ייבנו לך. זה יסתדר יופי. במקרה הגרוע יישאר סנטים לפה או לשם שיסגרו עם קנט יפה.

אצל נגר פרטי, הוא יבנה את הארון האחרון סנטים גדול יותר. לא משהו ששווה את התוספת המטורפת.

אם יש לך איקאה ליד הבית - שווה לתת קפיצה - מומלץ לקבןע לפני פגישה עם מעצב מטבחים שם - כי לפעמים הם עמוסים.

פורסם (נערך)

לגבי המיקרוגל - זה ניסיוני. אולי היכולות שלך ושל אשתך שונים. כפי שכתבתי - היה לי תא למיקרוגל מול העיניים, המכשיר ירד לשיש אחרי 24 שעות.

לגבי מתקן הייבוש - היה לי כזה. קודם כל, המקום בו מוגבל, כך שבכל מקרה לא מעט כלים יובשו על השיש.אצלי שימש בעקר לאכסנת כוסות וספלים. וכיון שכל הזמן היתה בו לחות כל המתקן (חוץ ממסגרת האלומיניום) העלה קורוזיה, כולל צירי הדלתות של התא. וגם הצלעות נשברו והיה צורך להחליפן לעתים מזומנות. בדירה הנוכחית ויתרתי עליו, עכשיו יש לאשה השקפת עולם*. תביא בחשבון שהארון העליון צר מהתחתון (דומני 40 לעומת 60 ס"מ), ויש מרווח בין המתקן לקיר כך שצלחות גדולות עלולות להפריע לסגירת הארון, שלא לדבר על אי התאמה לייבוש כלי בישול, וגישה לא נוחה לסכו"מיה. המתקן על השיש אכן יתפוס מקום, אבל יש מתקנים עם טביעת רגל קטנה יחסית (איקאה אלופים בדברים האלה).

לגבי הכיריים - עברנו לאינדוקציה, נראה לי שאשתי לא מוכנה לחזור לגאז. השינוי כנראה לא מתאים לתקציבך הנוכחי, אבל אם אתה פותח קירות העבר לפתח הכיריים צינור שיוכל לקבל קו חשמל תלת פאזי בעתיד.

התקנת מערכת הגז מחייבת עבודה של טכנאי גז מוסמך (בדומה לדרישה לגבי מערכת חשמל). ואח"כ גם אישור של ספק הגז. אמנם אתה משפץ כך שתוכל לדלג עלבדיקת הספק כעת, אבל החוק מחייב בדיקת מערכת הגז מדי 5 שנים, ומסיבות כאלה ואחרות - לא יודע אם עדכון תקנים או סתם חמדנות - בכל פעם צצות דרישות חדשות וצורך בשינויים במתקן.

לגבי הקיר האחר - דווקא כיון שהמטבח קטן צריך לנצל כל פינה. אם לא ארון אז מדפים לחפצים קטנים כמו כוסות, התבלינים שבשימוש שוטף על השולחן ואולי חפצים דקורטיביים. לא לשכוח שלמטבח שלושה או ארבעה קירות, וצריך לנצל כמה שיותר שטח שלהם במקומות שאינם חיוניים למעבר אדם.

* למי שלא יודע, 4 המרצפות שלפני הכיור הנן מעמד האשה. יש מולן חלון, כדי שתהיה לה השקפת עולם.

פורסם

sperial

אין לי מושג מה אתה עושה בחיים מחוץ לפורום.

מה שלא יהיה - תחשוב על חישוב מסלול מחדש ותפצח בקריירה כאדריכל (:

כמה ניסיון...אהבתי.

אין ספק שאתה צודק באשר למתקן הייבוש.

לדעתך מקום איחסון בארונות גובר על נוחות השימוש על משטח העבודה(בהקשר הזה: מייבש שתופס מקום על השיש)?

בקיר ממול: ננצל זאת יותר בפן העיצובי ונתלה שם 2 מדפים מלבניים עדינים (צבעוניים) לאחסון כל מיני דברים.

*** הכוונה שכוסות, צלחות, תבלינים וכ'ו דווקא כן יהיו בארונות מטבח.

אין שום מצב שארון תלוי ממול יתלה - זה יסתום את המטבח.

אל תשכחו שיש עוד שולחן אוכל עגול (קוטר 90).

אנחנו מתכוונים ללכת הן ל: IKEA, הום סנטר(נראים עדיפים), אייס.

אשמח לקבל המלצות לנגריות שעובדות במרכז ועשויות לבצע עבודה איכותית יותר+פרזול טוב יותר(שמניח שאני אקנה) במחירים דומים או אף מוזלים יותר בהשוואה להום סנטר ודומיו.

באשר לשרטוט המטבח:

1) מיקום מיקרו (שכרגע משאיר) - איפה הייתם ממליצים למקמו במטבח ובמקום מה?

רוחב מיקרו הוא 50+-ס"מ.

2) תא בקבוקים (משמאל לתנור): אני חושב שנוכחותו פחות חשובה. מה גם שמביאים 2-3 בקבוקים ושמים במקרר.

אולי להורידו ולהרחיב בכך את המגירות?

3) כמות המגירות: לא יותר מדי? או שזה פתרון אחסון עדיף מארון שבאמצעו מדף/ארון עם מגירות נשלפות?

רוב תודות!

פורסם (נערך)
אותך למירב מיכאלי

יותר גרוע. אמרתי את זה לאשתי.

פות"ש - תאמין לי שאין לי הידע הדרוש, רק נסיון אישי של כמה שנים. למשל, יתכן שהי לי מוצר מאיכות נמוכה (סבירות נמוכה, כיון שהמטבח החזיק מעמד יפה 17 שנים חוץ מתקן הייבוש, הצירים בארון שלו והצירים בארון שמתחת הכיור, שסבל מלא מעט לחות בגלל בעיות בברז שכלל לא קשורות לעיצוב המטבח). מכל מקום, אלה המסקנות אליהן הגעתי מניסיוני עם מתקן מ-1996. יתכן שהיום יש מתקנים יותר מוצלחים, פשוט השתמש בהערות שלי כדי לשאול את המעצבת לגבי השימושיות ולגבי העמידות של הרכיבים השונים.

• תוכן חדש...