Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3591 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היות ולאחרונה יש מחסור עז בשרשורים על אלפא רומאו,( והמולטיפלה הדליקה נורת צ'ק אנג'ין (צריך DPF חדש לפי הסורק) יום לפני התאריך המיועד - נולדה הסיטואציה שעליה השרשור.)

חשבתי אולי מן הראוי לפתוח נושא חדש.

קודם כל אני ישראלי.

כך שאני מושפע מהתרבות הישראלית. לאבא תמיד היה אלפשלושמאות אוטומט, ולאמא גם, לפעמים אלפששמאות אוטומט. ופעם אחת גם פיז'ו 505 אלפשמונמאות אוטומט, שהייתה מכונית איטית באופן מסוכן.

זה רק קצת רקע, ואין טעם להרחיב, כי אחרת איש לא יקרא כאן כלום.

בקיצור לפני שנה ו16K קמ (כן כן קמ, אני עושה המרה במקור) נרכשה ג'ולייטה 1.6 דיזל ידנית 0 קמ. במחיר שווה לכל נפש של 75 אשח. לפני ברקסיט זה היה יותר לכיוון ה-90 אשח (אולי זה יגרום למי שגר בארץ להרגיש טיפה פחות נסחט - לא יודע).

למה?

כי השלדה טובה, וכל השאר גם לא רע, ודי טוב. ויש בצבע אדום שזה חשוב לזוגתי (ישראלים או לא?) וזו לא גולף. לא אוהבים אצלנו גולף - מעריכים גולף, אבל לא רוצים.

ואוהבים אלפא (או יותר נכון זוגתי סובלת את הג'וליה ''האוטו היה לפנייך(ביתי הבכורה), וגם לפנייך(ביתי השנייה), וגם לפנייך (זוגתי) גברת))

ויש דיזל וידני (זוגתי לא סובלת אוטו' חיי קיבוץ בעבר חברים- מתכון למעבירת הילוכים. סוג של. ''את יודעת שיש עוד שני הילוכים חוץ מרביעי?'')

חזרה לנושא. העמסתי את האוטו. באוהל לארבעה, שקי שינה רציניים, שולחן מתקפל, קירה ובלון גז, שקי שינה, בגדים לשני מבוגרים ושתי ילדות, מזרנים מתנפחים, מפוח, כלי בישול ואוכל, צידנית - ותאמינו לי היה עוד ים של ציוד.

נכנס?

DSCF3070.jpg נכנס.

וגם הכי חשוב, פריזבי אנגרי בירדס בשמשה האחורית - הומור בריטי.

זה משך הרבה חיוכים מאחים לצרה כמוני, נהגים וגם נהגות של כל מיני פאסאטים, אוקטביות סטיישן, בימרים טורינג, אוואנטים של אאודי, דיסקברי 3 ו-4 של לדבר על כל מיני שגוררים קאראוונים- וכולם אחים לצרה - חופשה משפחתית באזור שמזג האוויר בו יכול להיות גשום באותה המידה שיכול להיות שמשי.

הנסיעה של כ- 750קמ,(נסענו קודם לבקר חברים בלונדון) לוקחת יום שלם, כוללת פקקים (אין כבישים מי יודע כמה בקורנוול) ובכלל אנגליה המערבית צפופה בסופשים של הקיץ.

איך האוטו? איך צריך שיהיה האוטו בסיטואציה הזו?

הכסא לא נח לזוגתי. אז הוצאתי מהבגז' כרית ונפתרה הבעיה. אולי אף כסא לא נח אחרי חמש שעות. הכסא במולטיפלה יותר נח. כך נאמר.

הכסאות מאחור נוחים, לא שמעתי ציוץ בנושא מהילדם.

מה אני צריך - רדיו DAB שקולט מצוין.

יש לי תמיד מספיק מומנט בישביל להאיץ בזריזיות מספקת מ-110 ל-140 קמשים בלי שאף אחד ירים ראש מהמסך.

מעבר לזה, אני יכול להכנס ולצאת מהסיבובים מהר, כי האוטו אוחז, אבל לא יכול לעשות זאת מהר מידי, אחרי הכל רואים סרטים מאחורה. זוטרופוליס חברים (אבל עם אזניות -כדי לא להטריף את ההורים)

מראות הצד מעולות, אין לי חלון אחורי. רואה מצוין.

יש שקע מצית בבגז' - שימושי לצידנית המתחברת לשקע בשמחה.

יש אור טוב בבגז' - כנל שימושי.

אה כן המזגן היה טוב. בעיקר במצב אוטומט. מפעיל מדחס לבד, סירקולציה פנימית לבד.

גם הווישרים טובים. מצב אוטומט לא רע. מהיר כשאני עוקף משאיות, איטי כשיש ספריי מהמכוניות לפניי.

שפריצרים טובים. (בבריטניה נכשלים בטסט עם אין שפריצרים ידעתם?)

גיר מצוין, מהלך קצר, משתלב טוב ומהר, והכי חשוב - לא חורק בשני! נס באלפא.

הגה טוב? הגה טוב יש בג'וליה הישנה,היה לי הגה מצוין בדינו פיאט 2.0 קופה. במכוניות של לקוחותיי אני מצאתי הגה טוב בכל אחת מהלנציה פולביות (אני מתחזק שלושה ברמזל שכמותי) הקטנה, הוא טוב גם באינטגרלה, בפורשה 356, ו911 משנות השבעים המוקדמות. וגם ב-993. והוא לא רע ב-996. בג'ולייטה? דיון שאשאיר לאחרים.

אני ישראלי כמו שאמרתי. אוהב לחסוך.

כמו שרומן אמר לא מתעשרים מבזבוזים זה בטוח.

אז עם אני כבר נוסע כמו כולם לחופשה, בלי יכולת לנהוג באמת, (ואם להיות מחמיר אז בלי מכונית של ממש) אז למה שלא ישאר לי כסף לצמיגים חדשים לג'וליה (כבר צריך להגיד הג'וליה הישנה כל פעם)?

הגולייטה עשתה את 786 הקמ עד התדלוק הראשון של 38 ליטר, ללא שום ארועים יוצאי דופן. זה כנראה מה שהיא מתוכננת לעשות.

הקמתי את המחנה לשלושה לילות.DSCF3071.jpg יש עוד הרבה ציוד מאחורי האוהל ובתוכו, אבל גם ככה זה מרשים.

איך היה הקאמפינג? היה לא יאומן. ישבתי ליד בריכה לא מקורה, ולא מחוממת בF****G אנגליה. בסוף אוגוסט. אפילו יש פס שיזוף. וכמעט נסדק הדאשבורד בג'ולייטה מהחום.

שחיתי בים של התעלה האנגלית, ובאוקינוס האטלנטי בצד השני. כמעט קפאתי.

חזרנו לצפון אחרי שלושה ימים, חזרנו ליורקשייר. לדאשבורד שלום. הג'ולייטה מתכוננת לחורף השני שלה. צריך להזהר עם אלפא (כידוע) יש בעיות חלודה. והחשמל חרא.

מידי פעם אבא שואל עם יצאה חלודה באוטו? וחוזר על הסיפור של הזפת גגוות שבא עם אלפא סוד חלודה לתת לו הצעת מחיר בשנת 78, הייתי בן שלוש. שלא תחשבו שאני בן מאתיים בטעות.

סיכום - בדרך חזרה הוצאתי רק 19.2 קמ לליטר. כנראה כי הייתי על 130קמש רוב הדרך, והיו שני מקרים שהאוטו עמד במקום עם מנוע דולק במשך חצי שעה כל פעם (דיזל -לא נעביד אותה כגנרטור?)

רישוי שנתי עולה לי קצת פחות ממאה שח לשנה (החלטות ממשלה לגבי מיסוי דרגות זיהום. בנזין 1.4 עולה 600 שח לשנה)

טסט ראשון רק בעוד שנתיים.

ביטוח - לא יודע להגיד, מפני שהביטוח שלי כבעל בית מלאכה מקצוע בתחום הרכב מכסה גם את המכוניות של הבית, אז דמיינו שיותר יקר מבארץ.

אז אני ישראלי - ומה הישראלי אוהב? אוהב להיות יותר חכם מכולם, ולדעת הכל הכי טוב. אז הנה אוטו גם יפה, גם קלאסה (אלפא רומאו זה קלאסה לא) גם זול - גם חסכוני. כמה סיפורים יסופרו על החסכון בישראל? מלא.

קדימה סמל''ת אבזור בסיסי, גיר ידני, דיזל קטן, כפתורים טובים, ג'אנט 16, מזגן מקפיא = ישראל ישראלי יחטוף אותה. באדום או לבן.

לא?

פורסם

תודה על השיתוף, נהנתי לקרוא.

פחות נהנתי לשמוע את המחירים אצלכם.

אצלנו טסט 1300₪

ולקנו גולייטה חדשה בערך פעמיים 75 אלף.

תהנה מהרכב [emoji106]

פורסם
יפה לכם, חופשה מהנה למהדרין.

אבל בשנה הבאה, שחרר את האנגלי שבך וחבר קראוון לאלפא:

alfa-romeo-giulietta.jpg

יוחאי תשמע - חשבתי שכבר ראיתי הכל!

פורסם

יפה יפה.

מעניין לדעת שיש אנשים שלא מתביישים להעמיס את הג'ולייטה כאילו היתה לפחות סטיישן וואגן.

אגב, זה יכול להיות מעניין מאוד,ג'ולייטה סטיישן.(ראו 159 ספורטוואגן).

תבלה ותהנה לך.

סלע

פורסם

כיף לקרוא! חבל שאין כאן דיזל (שלי קרובה רק בקילומטראז'). האחות של האדומה מוסרת ד"ש.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כשהתחלתי לקרא, חשבתי לעצמי :" 75 אלף לדיזל יד ראשונה 0 ק"מ?. איפה זה? אני רץ"...

חצי שורה אחרי זה כבר הבנתי.

פורסם

כיף לקרוא. חבל שהיצע הדיזליות אצלנו כל כך מצומצם (שלא לדבר על המחיר). לא אגיד שזה הרכב המושלם עבורי, אבל בהחלט הייתי יכול לראות את עצמי שם יד על אחת. גם יפה, גם פרקטית, גם נוחה לנסיעות ארוכות, גם חסכונית, וגם חזקה מספיק לכל צורך מעשי (אתה עם גירסת ה-120 כ"ס אני מניח?).

חזיר דיזל

פורסם
אבזור בסיסי, גיר ידני, דיזל קטן, כפתורים טובים, ג'אנט 16, מזגן מקפיא = ישראל ישראלי יחטוף אותה.

גם יפה, גם פרקטית, גם נוחה לנסיעות ארוכות, גם חסכונית, וגם חזקה מספיק לכל צורך מעשי

אז תקנה קקטוס דיזל.

אני רציני.

יצאנו לפני שבועיים שוב פעם לגיחה לדרום הרחוק (הפעם זה היה בורות לוץ). לקחנו שניים משלושת הילדים, ציוד לינת שטח ובישול לשטח (רק שבמקום צידנית העמסנו טלסקופ 130 מ"מ - בערך אותו נפח). הכל נכנס.

חלק מהנסיעה אשתי עברה למושב האחורי, בין שני מושבי בטיחות, לא היו תלונות, לא על הנוחות ולא על המרווח.

האבזור היה בסיסי, הגיר היה ידני, הדיזל היה קטן, הג'אנט היה 16 והמזגן היה מקפיא. רק כפתורים אין כי הכל דרך מסך מגע.

סיימנו עם 25 ק"מ לליטר.

• תוכן חדש...