Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופל אדם VS סיאט איביזה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברה,

אז לאחר מסע בין כל אולמות המכירה בקטגוריה (הלא מוגדרת כ"כ) ונסיעת מבחן על שלל מכוניות, שאלות, התעניינות וכו', נשארתי עם התלבטות בין שתי הדגמים האלו.

אופל אדם 1.4, 87 כ"ס, דגם JAM (שלוש דלתות):

הדבר הראשון שקנה אותי הוא המראה, הרכב פשוט יפה, בכמה דרגות מעל כל הרכבים במחירו.

מפנים, מאובזר ברמה מעולה, מערכת מולטימדיה, בקרת שיוט, כפתורים על ההגה, מראות חשמליות וכו'.

אפילו שהוא הדגם ה"בינוני" (מבחינת מחיר ואבזור).

נסיעת המבחן הייתה נוחה גם היא, הגיר הרובוטי מרגיש דיי בסדר, הרכב אומנם לא חזק אבל אני גם ככה הולך לבלות את רוב זמני בפקקים וחווית הנסיעה עונה על הדרישות.

3 שנים אחריות, גיר רובוטי.

מחיר על הכביש כולל כל התוספות 92,500.

סיאט איביזה, הדגם הפשוט עם חבילת אבזור (VELVET או משהו בסגנון) , מנוע אלף TSI. (חמש דלתות):

זהו הדגם הפשוט, עם חבילת אבזור הכוללת: גאנטים, מראות בצבע בורדו ומבפנים מספר עיטורים בצבע בורדו.

גם פה יש הכל, כפתורים על ההגה, מערכת מולטימדיה וכל המסביב, הבעיה היחידה זה המראה הכולל, פחות התחברתי.

שנתיים אחריות, גיר DSG 7.

91,500 על הכביש כולל הכל.

ההתלבטות תאכלס:

ברור לי שהאיביזה היא קניה חכמה יותר, מנוע טוב יותר, חזק יותר, רכב עם שוק גדול יותר, השנתיים האחריות לדעתי לא משחקות פה סיפור יותר מידי, והרכב מוכר וידוע. חוץ מבעיית הביטוחים היקרה של הסיאט אני לא רואה שם יתרון הגיוני לכיוון האופל.

האופל פשוט הקסימה אותי, היא נראת טוב יותר, סטייל אחר, היה לי כיף לשבת בה ופשוט יותר התחברתי לרכב.

הפחד:

אני מפחד לקנות את האופל ולהגיע לנקודה בעוד 3 שנים שאמכור אותה 10-15 מתחת למחירון וגם זה בקושי רב,

אני יודע שהשוק שלהם בעייתי מה גם שהדגם הזה חדש ואי אפשר לדעת כ"כ מה יהיה איתו.

בנוסף, לאיביזה יש את עניין השנתיים אחריות, כולנו מכירים את הבעיות של ה DSG, עד כמה צריך להתרחק מזה ?

שורה תחתונה:

צריך את העזרה שלכם בהחלטה, כמו שראיתם אם מנטרלים את ההיגיון ואם כסף לא היה משחק פה תפקיד, הייתי הולך על האופל.

הפחד שלי זה המנוע החלש של האופל, איך האוטו יתנהג בעוד שנה וחצי עם המנוע החלש הזה, כמה יפול המחירון שלהם בהשוואה לאיביזה ועד כמה יהיה קל למכור אותה בכללי.

כמה הטיפולים והאחזקה של האיביזה תיהיה יקרה יותר ?

תעלו כל מה שעולה לכם לראש כדי שאוכל לקבל את ההחלטה, שבוע הבא אני אגש לאחת הסוכנוית ואקנה את הרכב.

פורסם

דווקא בגלל שהאדם פחות נפוצה, הרבה פחות, יש סיכוי גבוה יותר שתקבל מחיר קרוב למחירון לעומת האיביזה הנפוצה. זה רכב מהסוג שמי שרוצה אותו, רוצה אותו מאוד.

פורסם

תחשוב שתקום כל בוקר לרכב שאתה אוהב ונהנה מימנו או מרכב אולי עדיף אבל שפחות עושה לך את זה ‚ לפי מה שרשמת הלב עם האופל אז לטעמי לשם תלך .

:fadein:
פורסם

סיכויי האוטו שתקנה, בשוק המשומשות, אינם ניתנים לחיזוי. אם אתה רוצה בכל זאת פרמטרים אפשריים, אז העובדה שאתה התחברת למראה של האדם, תמשיך לעבוד לטובתה ויש סיכוי סביר שגם כשתמכור אותה, יהיו מספיק כאלו שירצו אוטו כזה אצלם בחניה. האיביזה מצד שני כבר מתחילה לעייף במראה שלה, יש ממנה בלי סוף והמוניטין המכני לא משהו, אז לא רואה יתרון מבחינה זו לספרדיה, אולי להיפך. מבחינת שרידות המנוע והגיר, אין שום סיבה הגיונית לחשש שבגלל מנוע חלש יותר, הוא יחזיק פחות או משהו כזה, גם לא ישתנה משמעותית מבחינת יכולת ה"סחיבה". היתרון המשמעותי היחיד של האיביזה מנוע חזק יותר, זהו. אם התחברת יותר לאדם, ואין לך צורך ביכולת העודפת של מנוע האיביזה, נדמה לי שהתשובה ברורה.

פורסם
נהגת באדם? הגיר של האיביזה יהיה חלק יותר בפעולתו ולגיר של האדם תצטרך להתרגל, שם מדובר ברובוטי חד מצמדי.

נהגתי בה כחצי שעה, כמו שרשמתי, אין להשוות מבחינת כח , הסיאט הרבה יותר חזקה.

באדם הגיר לא הציק לי כל כך, יש קפיצה קטנה בין הראשון לשני אבל משם הרכב ממשיך בצורה נעימה.

פורסם

הייתה לי בדיוק את אותה התלבטות.

רציתי להשתדרג מהפיקנטו.

ראיתי את האדם ועפתי. ואז גיליתי את המכלול שלה ומאד התבאסתי.

ואז אמרתי טוב... אני אקח את האיביזה בצבע כתום חזק או ירוק - וגם אותן כבר לא מביאים. באמת מבאס.

בסוף הלכתי עם השכל - לקחתי את האיביזה. כי לשדרג מ 85 כ"ס ל 85 כ"ס נראה לי טפשי.

האוטו באמת מעולה. הוא חזק, הגיר מדהים (כשאין פקקים, בפקקים זה סיוט). וללכת על גיר רובוטי חד מצמדי נראה לי רעיון גרוע.

ואגב - בסוף - עם החבילת VELVET - הוא אוטו דיי יפה.

IMAG0008 (Medium).jpg

פורסם

שזה לא ישתמע אגב שאני ממליץ לך חד משמעית ללכת על האיביזה.

לך עם הלב שלך. אם יותר חשוב לך מראה + סחירות (לדעתי היא תהיה יותר סחירה אלא אם כן יביאו את הדגם עם מנוע חזק יותר) ואתה לא מחפש אוטו סוג של "ספורטיבי" בנסיעה - לך על האדם.

פורסם
שזה לא ישתמע אגב שאני ממליץ לך חד משמעית ללכת על האיביזה.

לך עם הלב שלך. אם יותר חשוב לך מראה + סחירות (לדעתי היא תהיה יותר סחירה אלא אם כן יביאו את הדגם עם מנוע חזק יותר) ואתה לא מחפש אוטו סוג של "ספורטיבי" בנסיעה - לך על האדם.

מאוד קשה לי להאמין שהאופל תיהיה סחירה יותר,

מה גם שאני בטוח שהיא תאבד יותר מהמחיר שלה לתקופה של 3 שנים.

פורסם

השוק מוצף באיביזות מכל הסוגים.. אמנם הדגם של המנוע ליטר הוא דגם חדש יחסית, אבל לפי מיטב הבנתי מדובר בדור האחרון של האיביזה בתצורה הנוכחית, סיאט מתכננת מתיחת פנים משמעותית לאיביזה בשנה שנתיים הקרובות דבר שבטוח לא יתרום למחיר בעוד כשלוש שנים. האופל אדם לעומת זאת היא מכונית חדשה לגמרי. אם זה השיקול העיקרי שמנחה אותך ונהנית מנסיעת המבחן - לך על האופל.

פורסם

נראה שיותר התחברת לאופל אדם מאשר לאיביזה, אז למה להיות רק פרקטי? לא ככה קונים רכב לדעתי. אם התחברת למראה וגם הנהיגה היתה סבבה, לך על האדם. עם כל הכבוד למחשבות המכירה העתידית, זה לא צריך להיות לדעתי השיקול המכריע. אתה יותר תנהג ברכב מאשר תנסה למכור אותו, מה גם שאף אחת מהמכוניות לא יפניות/קוריאניות שמה לעשות, זה מה שקובע את המחירון בסופו של דבר. האדם נראית מצוין ואם היא גם מספיקה לך מבחינת גודל, לא רואה סיבה לקנות רכב גדול יותר.

פורסם

כמו שצריכת דלק היא מרכיב חשוב בשיקול של כל קונה אני חושב שגם ששוק של רכב ואיבוד ערך ממכירה עתידית צריך להיות שיקול (אמנם לא שיקול מכריע אבל בכל זאת שיקול) ההבדל היחיד הוא שצריכת דלק הוא מרכיב שמרגישים בכיס בכל תדלוק ואיבוד ערך מרגישים בכיס רק כשמוכרים

פורסם
נראה שיותר התחברת לאופל אדם מאשר לאיביזה, אז למה להיות רק פרקטי? לא ככה קונים רכב לדעתי. אם התחברת למראה וגם הנהיגה היתה סבבה, לך על האדם. עם כל הכבוד למחשבות המכירה העתידית, זה לא צריך להיות לדעתי השיקול המכריע. אתה יותר תנהג ברכב מאשר תנסה למכור אותו, מה גם שאף אחת מהמכוניות לא יפניות/קוריאניות שמה לעשות, זה מה שקובע את המחירון בסופו של דבר. האדם נראית מצוין ואם היא גם מספיקה לך מבחינת גודל, לא רואה סיבה לקנות רכב גדול יותר.

+1.

רכב הוא לא רכישה כלכלית ממילא. שאתה קונה רכב אתה צרי לקנות רכב שגם תאהב ושתיכנס ותצא ממנו עם חיוך, רכב ש"עושה לך את זה". גם אם החיוך הזה יעלה לך עוד כמה אלפים טובים, לדעתי זה שווה.

• תוכן חדש...