Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני נמצא בדילמה ענקית, בחירת רכיבים למערכת של רכב פולקסוואגן טראנספורטר החדש עם גג מוגבה.

הרכב יעבור איטום מלא כדי להשקיט אותו. הרכיב היחיד שאני סגור לגביו זה הHU - Alpine ive-w585bt.לגבי קומפוננטים ומגבר יש לי בעיה ענקית ואני מבקש את עזרתכם/ חו'ד.

קומפננטים:1. Dls upi-6, up36i, gothia 6.3.

2. Hertz mlk1650.3, mlk700.3.

3. Morel hybrid 602, elate 6

קיבלתי גם הצעה מאוד מעניינת לסט של coral דגם מאוד ישן prf 165, prf 25 ,prn 20.

לגבי המגברים המצב שלי עוד יותר גרוע:

1. Audison lrx2.4

2. Genesis profile 4 ultra

3. jl audio he 600/4

4. dls ca 23, cc 2

5. steg k 4.01, k2.02,k2.04

6. Alpine pdx-f6

7. audio system x-ion280.2

אני יודע שיש רכיבים מאוד ישנים( אני קונה אותם חדשים עם אחריות), הדברים יקנו בחו'ל, אני אעשה את ההתקנה וכיוון בסיסי, כרגע לא מתוכנן סאב כי אני רוצה לנסות בלי וגם לא מצאתי מקום טוב בשבילו, מתחת לכיסא נהג נשמע לי רעיון לא אופטימלי. חשבתי אולי על התקנה של סט 2 way והוספה של וופר. שומע דברים יחסית רגועים אבל גם בווליום גבוה. כרגע יש לי ברכב דומה, סיטרואן גמפי hu סיני עם סט virtus 602 כשהוופר מותקן מעל הראש וטויטרים בקורות A (פסיבי) ו וופר של dls r6.2 ישן מאוד בדלתות עם מגבר arc is125.4. מבחינת הבסים אני לא מרגיש צורך בסאב ושני הוופרים נותנים תמורה מצויינת. מצטער שיצא ערוך אבל אני שובר את הראש כבר שבועיים.

אשמך לחו'ד, שילובים עדיפים.

פורסם

למה לאלהשתמש כבסיס ברכיבים שיש לך כבר?

אם לבחוב בין מה שכתבת , אני אוהב מאוד את STEG. אבל לדעתי ALPINE PDX אופציה מצויינת ומקבל ביקורות ממש טובות גם בחול.

את LRX הייתי זורק ראשון מרשימה , מגבר סביר במחיר מוגזם.

לא ממש הבנתי את אופן המערכת עצמה, אתה לוקח סט2 חלקים ומוסיף לו מידבאס נוסף? איך אתה חותך את כל זה?

איך אתה מתכוון לחתוך את כל זה? אלפיין אולייתן לך אפשרות לעבות אקטיבי 2 חלקים פלוס סאב. (לא עברתי על כל האפשרויות של מכשיר, אבל לא זוכרשלאלפיין יש יותר מזה)

לטעמי עדיפ 2 חלקים פלוס סאב חתוכים כמו שצריך מאשר סלט בחיתוכים בכל המערכת.

IMHO

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

תודה רבה. הרכיבים שיש נשארים באוטו ולטראנספורטר אני צריך רכיבים חדשים(רכב שני). בגדול בגלל שהקניה מחו'ל אז גם המחירים סבירים. לגבי הhu, בחרתי בו כי יש לו חיבור לאפליקציה של Alpine ודרכה ניתן להוריד כיוונים ל hu של החברה ושל אנשים אחרים. היום הסט של וירטוס מחובר דרך הקרוב למגבר ו המיד של dls מחובר למגבר ללא קרוס. ב פולקסוואגן אני לא מצאתי מקום ראוי לסאב ואין אפשרות לשים תיבה( אילוצים של שימוש ברכב). המחשבה שלי לקנות סט 3או2 way להתקין באופן די קונבנציונלי, מיד בדלתות וטויטר בקורת A וחשבתי להוסיף וופרים של coral( לפי תגובות בחו'ל יש להם בס טוב והם מסוגלים לנגן נמוך) להתקין אותם ביחידה מעל הנהג בתיבות שינגנו לכיוון הנהג והנוסע. לגבי המגבר, הכיוון הוא לקנות 2 מגברים, אחד 4 ערוצים ואחד 2 ערוצים כי אם לא אגיעה לכיוונים במצב פסיבי תהיהי לי אפשרות לעבור לאקטיבי. אפשרות של 3 מגברים 2 ערוצים גם אפשרית. לצערי אין לי אפשרות לשמוע את השילובים של האופציות שלי וכמה שאני מבין יש הבדל איך שנשמאים רמקולים ברכבים שונים עם מגברים שונים. אין לי ידע בכיוונים מעמיקים של מערכת אבל אופציה של פניה למקצוען גם אפשרית.

פורסם

אין לי עדין תגובה מועילה, אבל אשמח אם תוכל לבנות פסקאות או להפריד קצת בין המשפטים. קשה לקרוא הודעה כשהכל פחוס ביחד.

פורסם

בנוגע לסאב ,אני ממליץ ללכת על בניה כזאת :

אתה יכול להכניס שם 8 או אפילו 10 אינצ בלי בעיות מומלץ להוסיף מונובלוק עבורו ,ראה עבודות דומות

בגלריית ההתקנות של "עילית קאר אודיו" בית עסק מומלץ:

http://www.ecaudio.co.il/page.asp?page=216

הייתי בוחר ב

gothia 6.3 זה סט נהדר או בהרץ אם הוא מגיע עם הקרוסים למיד\טוויטר וכמובן ML280

שמומלץ להגביר עם 4 ערוצי הגברה ,כמעט כל האופציות למגברים מהרשימה ראויות ,זאת התלבטות קלה.

פורסם

תודה רבה

1. מצטער, בגרסת המובייל אני כן רואה מרווחים.

2. לאיזה hertz התכוונת? מה זה ml280 ,הקישור מגיע לחיווט של מרצדס?

3. האם 2מגברים של steg k2.02 יספיקו להגברה פסיבית?

4. הרכבה של סאבים במקום כמו בסרטון פתרון נחמד אבל במקרא שלי הם ינגנו ל מכשול ברזל, http://www.tmn.co.il/wp-content/uploads/2016/03/173_prd_pic_1.jpg ,המקום היחיד שיש אפשרות להרכיב סבים 8' או 6' הם מעל תקרת הנהג וגם שם אני מפחד שהם יגרמו נזק ליחידת המזגן או גג מוגבר מפיברגלס.

פורסם

אם כבר, עדיף לקחת סט שלם 3 חלקים, לאשר לעשות שילובים בלי יכולת לשלוט עליה בצורה טובה.

מה שעשית, הייה סלט. סט 2 חלקים ומידבאס נוסף... לא הייתי חוזר על זה.

יש פה מגבר עם DSP מצויין דווקה. הייתי בודק אפשרות הזאת.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?607141-%D7%9C%D7%9E%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%94-HELIX-P-SIX-MKII-APTX-MODULE-DIRECTOR

יש כמה סטים מעניינים למחירה גם כן,כמו GLADEN 3 חלקים

כמו SCANים , נראה לי גם 3 חלקים. אופציות מעניינות לדעתי.

לא בכל דבר שווה לקנות בחול, יש פה כמה דברים מעניינים.

לפני הכל, תחשוב בדיוק איך אתה יכול לכוון את הכל, איך אתה רואה את המערכת שלך, 2 או 3 חלקים?!

פורסם

Mefisto שלום. אני ניסיתי לבנות מערכת בארץ, אבל לצערי במחיר של סט משומש אפשר לקנות סט של Hertz או dls חדשים, לדעתי האישית ( אני לא מתיימר להיות ידוען גדול ועדיין תקוע בתחילת ה90 לכן פניתי לפורום לקבל עזרא והכוונה) dls, Hertz ומוראל עדיפים על gladen למרות שקיבלתי הצעה מפתא מאוד על מותג audio system בארץ וכן ירבו יבואנים אחרים.

אני יותר בכיוון של לבנות מערכת 3way ממותגים עם צליל 'עדין' שתוגבר פסיבי ע'י מגבר חזק ( אולי 4 ערוצים לאפשרות של לעבור לאקטיבי) ו לגבות את המערכת ע'י התקנה של וופרים שידועים בבסים טובים ( למשל coral או אפילו gladen) בלבד שיוגברו ע'י מגבר 2 ערוצים וזאת כדי לפצות על חוסר של הסב.

גם היום סט ווירטוס מוגבר פסיבי ע'י 2 ערוצים של המגבר והוופרים של dls יושבים על 2 ערוצים נוספים של המגבר, שיש לו שליטה על כל זוג ערוצים ע'י פילטרים hpf, lpf משם ביצעתי חיתוך לdls. יכול להיות ואני טועה, אמרתי שאני לא יודע הרבה בתחום הכיוונים, ולכן אפליה של פניה לבעל מקצוע אחרי הרכבת המערכת פתוחה ( אני יודע בערך את העלויות).

פורסם (נערך)

2. טוויטרים מאותה סידרה HERTZ ML280.3

ראה כאן:

http://www.hertzaudiovideo.com/category/speakers-lines/mille/

3.בהחלט כן ,זה יופי של מגברים.

4.כל עוד יש מרווח סביר בין הסאב למכשול ברזל

אין עם זה בעיה ,הסאב מנגן לתוך נפח התיבה שתבנה בצד הרכב ומעבר לזה

חלל הרכב משמש כנפח אקוסטי נוסף וזה אמור להישמע בהחלט טוב.

5.הייתי ממליץ לך להתייעץ עם יוסי מ "עילית קאר אודיו"

אני בטוח שהוא ימצא לך פיתרון יצירתי לבעיית הסאב בלי בעיות.

עריכה אחרונה על ידי AUDIO KING
פורסם

תודה רבה.

אם מדברים על סב, מה עדיף, התקנה של 2 סבים 8' או 1 של 10'. האם מגבר כמו audio system x-ion 280*2 יכול לסחוב 2 סבים. לצערי קניית סבים ומגבר הם יחרגו מהתקציב לכן האם יש המלצה על דגמים יחסית זולים. הבחירה שלי במגברי steg ו audio system נובעת מחירים מאוד יפים שקיבלתי אליהם.

תודה רבה

פורסם

audio system x-ion280.2 זה מגבר מפלצת

הוא יכול לסחוב כמעט כל סאב ,אין גם צורך להישתגע סאב אחד זה דיי והותר במיוחד

בחלל רכב כזה ,הייתי מכוון ל 10 אינצ טוב ,אם כבר הזכרתי את יוסי מעילית קאר אודיו אז הוא

מוכר מוצרי ARC AUDIO דגם כמו ARC10 יכול להתאים.

אם יכול לתת לך מספר אופציות טובות

אם תציין תקציב.

פורסם

תודה. בגלל שסאב מצריך תקציב שלא חשבתי אליו (צריך גם מגבר) אז אני יכול להגיע למשהו כמו 1000 שקל במחירים של חו'ל אבל עדיף פחות.

פורסם

אם התקציב הוא 1000 במחירי חו"ל

במחירים של הארץ נניח סביב 1500 שח.

אתה יכול לרכוש בארץ:

infinity kappa 100.9w

ARC AUDIO ARC10D2

morel ultimo sc 104

Alpine SWR-1043D

jl audio 10w3v3

digital designs 510b

DLS Reference RW10i

-------------

זאת רשימה של סאבים 10 טובים במחיר 1000 עד 1400 שח בערך

שיכולים להתאים לדרישות שלך.

פורסם

עוד כמה שאלות.

האם הפרש גדול במחיר מצדיק רכישה של gothia?

Gothia 6.3 - 2800

Up36I - 2100

Hertz - mlk 700.3 - 1600

האם steg k4-01 מסוגל להגביר סט של Hertz או dls?

תודה

פורסם

אני לא חושב שלSTEG תהייה בעייה להגביר את רוב הסטים. למרות שאני חושב שSTEG עדיף לתחום מידבאס וסאב.

אם אתה בכיוון של 3 חלקים, למה לא לקנות ישר סט 3 חלקים עם קרוס שלו, כי אין לך יכולת ממשית לחתוך.

הוספה של מידבאס היא כמובן אופיה, אז תתרך לחתוך את הסט HERZ מלמתה HPF, ולבנות BPF למידבאס הנוסף שלך.

כמה שזכור לי, תחום הקרוסים הוא לא מהמצתיינים ב STEG, חיתוך מתבצע ע"י מודולים מתחלפים.

• תוכן חדש...