Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3601 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

קניתי לפני כשבוע וחצי הונדה סיוויק 2002.

לפני יומיים הייתי אצל המוסכניק שלי (מתמחה בהונדות - עבד במסוך מורשה הונדה 16 שנים), ראה שיש לי פילטר שמן ופלאגים לא מקוריים, החליף לי אותם במקום, שפך לי שמן גיר ושמן מנוע ושם חדשים.

עכשיו שאלה, הוא שם לי שמן מנוע 5W40 של Champion, אמר שלפי הניסיון שלו זה השמן האפקטיבי ביותר לאוטו הזה... כמה אתם מסכימים איתו ולמה?

דבר שני, יש לי כמו מכות כאלה כשהאוטו מעביר בין הילוכים הראשונים, חשבתי שזאת בעיה בתושבת גיר, ע"פי המוסכניק שלי אין שום בעיה בתושבות גיר, אמר אולי לאחר חילוף שמנים יעבור, ולא עבר.

מה לדעתכם זה יכול להיות אם זאת לא התושבת?

שאלה שלישית, האוטו עבר 190K הבחור שקניתי ממנו אמר שלא עשה טיימינג, אבל הבחור שממנו הוא קנה אמר לו שעשה (לא יודע כמה אפשר להאמין לו...), האם אתם ממליצים לעשות טיימינג לאור הנסיבות או שאין צורך?

ואחרונה, איפה אפשר להשיג ספר רכב, עם כל תקני והמלצות היצרן לרכב שלי?

זהו בגדול, אם יש לכם עוד איזה המלצה לזרוק, אשמח.

תודה רבה :wink:

עריכה אחרונה על ידי EmanuMan
פורסם

טיימינג עושים פעם ב-5 שנים או 90,000 בד"כ ברכב הזה.אם יש ספק,לא כדאי לקחת סיכון.

לגבי הגיר, הוא יחסית עדין בשנים האלו,הייתי הולך למכון גירים לקבל חוות דעת .

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

שמן בצמיגות 5-40 זה בסדר, לגבי התקן הנדרש - לסיוויקים האלו מתאימים גם תקנים ישנים כך שבגדול כל שמן שנמכר היום עומד בהם.

לגבי מכות בהעברת הילוכים - לא צריכות להיות. במצב תקין הגיר הזה מעביר חלק מאוד.

האם מלאו שמן מקורי או תואם מקורי?

שמן לא מתאים כמו דקסרון 3 סטנדרטי יכול לגרום למכות.

טיימינג - צריך לעשות כל 6 שנים או 100 אלף ק"מ. אם אין חשבונית מאחד הבעלים הקודמים שמאשרת שעשו בטווח הזמן נזה - צריך לעשות טיימינג. רצוי (אם כי לא חובה) להחליף גם משאבת מים ומותחן למרות שזה מייקר את העבודה.

תיכנס למוסך מורשה ותבקש הסטורית טיפולים. יכול להיות שלא ייצא מזה כלום, תראה רק טיפולים של 3 שנים הראשונות. אבל שווה לנסות. לא מעט בעלי המכוניות המשיכו לטפל במוסכים מורשים גם הרבה אחרי סיום האחריות, ואז תראה לדוגמא שמישהו בשנת 2012 עשה טיימניג.

יש לי ספר רכב באנגלית בקובץ PDF, אשלח לך קישור מאוחר יותר.

פורסם
טיימינג עושים פעם ב-5 שנים או 90,000 בד"כ ברכב הזה.אם יש ספק,לא כדאי לקחת סיכון.

לגבי הגיר, הוא יחסית עדין בשנים האלו,הייתי הולך למכון גירים לקבל חוות דעת .

מכון גירים לוקחים כסף על בדיקה והצעת מחיר או רק על הטיפול עצמו?

שמן בצמיגות 5-40 זה בסדר, לגבי התקן הנדרש - לסיוויקים האלו מתאימים גם תקנים ישנים כך שבגדול כל שמן שנמכר היום עומד בהם.

לגבי מכות בהעברת הילוכים - לא צריכות להיות. במצב תקין הגיר הזה מעביר חלק מאוד.

האם מלאו שמן מקורי או תואם מקורי?

שמן לא מתאים כמו דקסרון 3 סטנדרטי יכול לגרום למכות.

טיימינג - צריך לעשות כל 6 שנים או 100 אלף ק"מ. אם אין חשבונית מאחד הבעלים הקודמים שמאשרת שעשו בטווח הזמן נזה - צריך לעשות טיימינג. רצוי (אם כי לא חובה) להחליף גם משאבת מים ומותחן למרות שזה מייקר את העבודה.

תיכנס למוסך מורשה ותבקש הסטורית טיפולים. יכול להיות שלא ייצא מזה כלום, תראה רק טיפולים של 3 שנים הראשונות. אבל שווה לנסות. לא מעט בעלי המכוניות המשיכו לטפל במוסכים מורשים גם הרבה אחרי סיום האחריות, ואז תראה לדוגמא שמישהו בשנת 2012 עשה טיימניג.

יש לי ספר רכב באנגלית בקובץ PDF, אשלח לך קישור מאוחר יותר.

הבנתי, תודה רב לך.

• תוכן חדש...