Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3589 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר שעובד בתיווך נדל"ן מוכר פרויקט חדש באזור השרון וביקש שאבוא לשמוע, "גם אם לא תרצה, לפחות תדע נתונים וככה תוכל להיות שגריר שלי לעניין אם תתקל במישהוא שמחפש להשקיע תוכל להמליץ". יאללה בכיף.

הלכתי להקשיב, לא נלאה אתכם בפרטים הטכנים של הפרויקט, אבל הייתה מצגת מרשימה, שרטוטים, פלקטים, פרסומים, ואללה, השקיעו הרבה מאוד כסף במצג (שווא?) הזה.

יאללה, נעבור לתכלס, איך קונים?

זה הלך בערך ככה:

- "שלב א', אתה רושם צק על סך 20K ש"ח בכדי לשריין את הבית הספציפי שאתה רוצה, את הצק אתה רושם לפקודת עמותת ההקמה"

*לקבלן קוראים עמותת הקמה? בחיים לא שמעתי עליו, איפה הוא פועל בד"כ?

- לא, עמותת ההקמה זה אתם, עוד לא נבחר קבלן.

*מי זה "אתם"?"

-"הרוכשים!"

* אתה מסתלבט עלי? מה זה הבלבולי מח האלה עם עמותת הקמה, תגיד שזה פרויקט קבוצת רכישה!

בשלב זה, כל הצוות במשרד קפץ כנישוך נחש, להגיד היום במשרד נדל"ן קבוצת רכישה זה בערך כמו להגיד את המילה יחב"ל בבית של מיכאל מור.

ואז התחילו הסברים חלולים על "זה מלווה בעורכי דין, רואי חשבון ממיטב המשרדים בארץ וכו' וכו'", כאילו אצל ההיא המחומצנת לא היו רואי חשבון ועוכרי דין ממיטב המשרדים.

*טוב, נותן 20K ש"ח לפקודת חשבון הקבוצה, מה הלאה?

- עוד חודש, אתה נותן צק של 200K ש"ח, במידה וזוכים במכרז, זה התשלום הראשון, במידה ולא זוכים...

* רגע, רגע, אתה רץ מהר מידי, על איזה מכרז מדובר?

- המכרז על השטח!

* אני לא מבין, השטח בכלל לא שלכם?!?

- לא!

פה כבר ממש התעצבנתי ושאלתי, הוא בכלל מופשר לבניה או שתיכף אני אגלה שזה הולך להמשיך להיות מטע אפרסקים ב 30 שנים הבאות?

מסתבר שהשטח אכן מופשר לבניה.

* "טוב, אני נותן צקים, מי הבנק המלווה ומי נותן לי ערבויות כנגד הצקים?"

- "אין בקבוצת רכישה ערבויות, כולכם ערבים אחד לשני ובנק מלווה עדיין אין כי הרוכשים יחליטו ביחד ויבחרו בנק מלווה".

פה איבדתי עניין גם בפרטים המיותרים הבאים, יכול להיות שיהיה אחלה פרויקט אבל אני רואה פה פוטנציאל לא לשקשוקה אלא לאכול שקשוקה.

ותתכוננו להפתעה הלא ממש מפתיעה, חצי מהפרויקט כבר נמכר.

אנשים פשוט דפוקים, נכנסים למלכודות בעיניים זחוחות ופקוחות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מי שלומד זה הנוכלים, לומדים איפה היא נפלה כדי לא ליפול לאותו בור.

אבל עם ישראל הוא sucker for money. כל יוזמה עסקית מפוקפקת ככל שלא תהיה, תהיה מלאה עד הסוף ב-״חכמים״ שימשיכו לשכנע אותך שזה ״לא פירמידה״ ולא ״כמו המקרה הזה שהיה״. מפליא שבכלל הלכת לשם להתעניין.

פורסם

אנשים עדיין נופלים בתרגיל של ״הרכב בארץ אני בחו״ל״, אז למה אתה מצפה?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אנשים פשוט דפוקים, נכנסים למלכודות בעיניים זחוחות ופקוחות.

בכלל לא בטוח שזו מלכודת.

אנשים חסכו הרבה כסף עם קבוצות רכישה, אבל צריך להכנס לעסקאות כאלו עם לייווי משפטי מתאים (יענו, עו"ד שיודע לבחון עסקאות מהסוג הזה), שיידע לבחון את הסיכונים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

זה לא היה כנס כזה, זו הייתה שיחה במשרד תיווך על כוס אספרסו ואולי חבל שכך, אולי לפחות הייתי יוצא מהעניין עם איזה ארוחה נחמדה.:wink:

פאלו,

אכן, בכלל לא בטוח שזו מלכודת אבל הגורמים הנעלמים והלא ידועים (תאריך כניסה לדירה, מפרט, גודל, בנק מלווה, מחיר סופי וכו') כ"כ גדולים שההימור מבחינתי הוא כזה שגם במקרה של עיסקה תמימה, אני לא מוכן אפילו שקילה של מתווה שכזה.

פורסם (נערך)

תמיד יהיו אנשים סתומים שינסו לעגל פינות בשביל לחסוך איזה 100-200k בדירה שעולה כ2 מליון, כאילו שזה מה שיעשה אותם עשירים.

גם נכנס פה הקטע של לדפוק את המערכת ושזה גורם להם להרגיש שהם עשו סיבוב על כולם ושכל השאר פראיירים.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם

מסתבר שהשטח אכן מופשר לבניה.....

ותתכוננו להפתעה הלא ממש מפתיעה, חצי מהפרויקט כבר נמכר.

נרשם דבר והיפוכו או שלא הבנתי את כוונתך.

מה כוונתך הופשר לבנייה?

האם השטח כרגע ביעוד (נניח) לגידול אגוזי קשיו ונמצא בהליכי שינוי יעוד למגורים ויש אישורים/פרסומים על כך?

פורסם

לא הבנתי איפה ההיפוכו.

כן, השטח מוגדר בתב"ע כשטח לבניה והוועדה האזורית אישרה את תוכניות הבניה במידה וכמובן יזכו במכרז.

פורסם

מכיר מקרה בו נרכשה דירה בנווה גן בפ"ת ב- 1.05 בקבוצת רכישה. נדרש להוסיף רק 70,000 ש"ח, כלומר סה"כ קבוצת רכישה "מוצלחת".

אבל, זה היה לפני 7 שנים, המתין לסיום הבנייה קרוב ל-4 שנים.

לא בטוח שחסך אפילו 50,000 ש"ח.

פורסם
לא הבנתי איפה ההיפוכו.

כן, השטח מוגדר בתב"ע כשטח לבניה והוועדה האזורית אישרה את תוכניות הבניה במידה וכמובן יזכו במכרז.

מעניין.

תוכל לשלוח פרטים לגבי המיקום של הנכס או עם מי יוצרים קשר?

אבדוק.

אם תרצה, אעדכן אותך.

תודה.

פורסם

זה לא "נכס" זה פרויקט מגורים ותיירות גדול.

מאחר ואותו חבר עשוי להסתובב כאן (לא ידוע לי שהוא חובב רכב אבל לך תדע), מעדיף להמנע מלפרסם פרטי הפרויקט.

פורסם

סתם שאלה, האם כל הפרטים ניתנו באופן גלוי ושקוף, או שהיית צריך לדלות פרטים שהם לא נידבו מיוזמתם? ואני לא מתכוון פרטים של באיזה צבע הכפתור של האינטרקום, אלא פרטים מהותיים וקריטיים המסבירים את סיווג ומהות הפרויקט, את שלבי ההליך וכו'.

או שזה היה בצורה של הסבר קצר ויאללה להוציא צ'קים?

פורסם

שמע, אני לא הלקוח האופייני, הוא לא בא מוכוון מטרה "להוציא ממני צקים", ועדיין, הייתי צריך להוציא ממנו בכח מילים כמו "קבוצת רכישה" או שהשטח עדיין כלל לא בבעלותם או למשל שעל השלט כתוב "מחיר החל מ X" ולכל בר דעת ברור שזה "החל מ" בגלל שיש גדלים שונים ומפרטים שונים של נכסים אבל לא כולם מבינים שזה כולל גם "החל מ..." כי המחיר של הנכס כפי שמוצג לך הוא לא סופי.

מנסיוני האישי, הייתי פעם הממש כנס מכירות כאלה, זה נראה כמו חתונה באולם, יושבים כולם בשולחנות עגולים, רואים מצגת ובסיום המצגת כל האהבלים מסתערים עם הצקים ביד כאילו אמרו להם שבופה המתוקים הוינאי נפתח.

פורסם

על פי בקשתו של מומחה הזוחלים, ומבלי לרשום את המיקום ומס' התכנית, הבעייתיות בפרויקט לעיל היא לא בקרקע אלא בקבוצת הרכישה.

התכנית שחלה באזור קודמה על ידי המנהל, אושרה ופורסמה למתן תוקף לפני לא מעט שנים.

התכנית מגדירה שטחי מגורים וכיוצ"ב ולפיה ניתן להוציא היתרי בנייה.

הבעייתיות, כמו שנרשם כאן, היא דווקא בקבוצת הרכישה.

המתווכים שפגש מומחה הזוחלים, עושים סיבוב לא רע ובלי ללכלך את הידיים...

• תוכן חדש...