Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גרנד סניק 3 - שרשור מתגלגל

Fazer

פוסטים מומלצים

המנוע הזה חסכוני, אבל לא 20 ק"מ לליטר, אין לי נסיון עם מגאן או פלואנס, אבל קנגו היה עושה 14 לליטר משולב (הררי מאוד אבל), לאילת הלוך חזור עמוס 14 לליטר. וסניק אמורה להיות יותר קרובה לקנגו בצריכה מאשר לפלואנס.

אם הייתי יודע שהגרנד סניק יצא למבצע שנה אחרי שקניתי את הסניק שלי הייתי דוחה את הרכישה, השיזל הרבה יותר מתאים לרכב הזה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 312
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

לפני 1 שעה, khalil כתב:

השיזל הרבה יותר מתאים לרכב הזה

הסניק הקודמת שלי היתה 2 ליטר בנזין (דור 2), והדיזל אכן מושלם לאוטו הזה - הוא אומנם מרעיש יותר בסרק מאשר הבנזין, אבל לי אישית לא מפריע הגרגור של הדיזל, וכשמתחילים לסוע לא שומעים אותו. מצד שני, הגמישות שלו ממכרת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@Fazer

מה דעתך על הגרנד סניק החדשה שכרגע קרסו מציעים?

מדבר על המנוע 1.33 ליטר טורבו.

יצא לך להתרשם ביחס לסניק שקיימת לך?

אגב - המחיר פה משחק פקטור, הוא כיום בין 164 אלף לכמעט 195 אלף..

בעוד אתה רכשת את שלך בכ-140+

עריכה אחרונה על ידי ozal5
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הציפיה לקבל מרכב דיזל בגודל כזה 20 קמ"ל בנסועה שכולה נסיעות עירוניות קצרות לא ריאלית לחלוטין, בפרט כשמדובר במנועי 1.5 dci. בכביש המהיר אתה יכול לקבל מהם צריכת דלק יפה, סביב 20 קמ"ל ומעלה, אבל ברגע שאתה בתנועה עירונית אתה כבר בשכונה של 15 קמ"ל ומטה, כמובן כתלות בטופוגרפיה, גודש התנועה, מהירות ממוצעת ורגל ימין (כך גם אצלי בפלואנס). כך שהנתון שאתה מקבל בהחלט הגיוני.

• רעיון טוב! 2

חזיר דיזל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, ozal5 כתב:

מה דעתך על הגרנד סניק החדשה שכרגע קרסו מציעים?

האמת היא שהסתכלתי עליה באולם התצוגה בלבד, עדיין לא עשיתי נסיעת מבחן, ואינטואיטיבית התחושה שלי היתה ש"זה לא זה" - היא יקרה מדי בשביל מה שהיא מציעה, והיא לא מציעה מספיק בשביל להיות ברמות המחיר שלה. לא זוכר בדיוק מה ספציפית הפריע לי כיון שזה היה כבר די מזמן, אבל התחושה שהיא היתה קצת underwhelming, ואת זה אומר מישהו שמאוד מאוד רצה לאהוב את הסניק החדשה.

הסניק שלי, במחיר המחירון הרשמי שלה בזמנו (179 אלף) היתה עומדת באולם התצוגה וצוברת אבק, אבל קרסו תמחרו אותה במעט יותר מ 145 על הכביש, מחיר שהוא מעט מאוד מעל זה של משפחתית סטאנדרטית, וזה כבר מחיר שהפך את ה VFM שלה מהקצה לקצה.

• אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 2 שעות, Fazer כתב:

.

תודה,

מעניין אם ישקלו גם פה את המחיר,

לטעמי זה המון אוטו במחיר של משפחתית+,

לפי מה שאני רואה בכבישים הסניק החדשה לא להיט מכירות גדול, אומנם אין בידיי נתונים רשמיים, אך אני חושב שכל חובבי הדבר, כמוך, באותה הדעה שאין כאן את ההצדקה לסכום ואין כאן קפיצת מדרגה ממשית מהדגם הקודם שמצדיקה שדרוג/קנייה במחיר שכזה.

אף על פי שמבחינת עיצוב, אני אישית מצאתי את הרכב מאוד מושך.

אך דגם חדש, ימים יגידו מה יהיו ההצלחות/הכשלונות שלו.

עריכה אחרונה על ידי ozal5
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 22 שעות, Fazer כתב:

פרופיל נסיעות בשנה האחרונה: עמידה בחניה מתחת לבית ונסיעות עירוניות באזורי הגן/בי"ס/חוגים.

צריכת דלק ממוצעת לפי המחשב: 7.5 ליטר ל 100 ק"מ (קצת יותר מ 13 ק"מ/ליטר). חייב לציין שכשקניתי דיזל ציפיתי לראות צריכת דלק טובה משמעותית, באזורי ה 20 ק"מ/ליטר

גיסנו, הציפיות שלך בלהלה-לנד. 20 ק"מ לליטר בנסיעה עירונית מהבית לגן ולבית ספר\חוגים ? איפה זה קיים ?

כמה היתה עושה הבנזין הקודמת שלך בנסיעות כאלה ? 6-7 ק"מ לליטר ?
בסנריו הכי טוב אולי היית מגרד 8 ק"מ לליטר אם היית נוסע כמו סבתא בת 80 שלא רואה טוב.
עם הדיזל אתה עושה קרוב לכפול קילומטרים על אותו מתווה.

בנוגע לנסיעה מחוץ לעיר - תאפס את מחשב הרכב טרם הנסיעה (אם יש לך TRIP 1 ו- TRIP 2, תאפס את אחד מהם ותעקוב אחריו).

מבטיח לך שתראה מספרים אחרים לגמרי.

איציק

• רעיון טוב! 2

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, איציק נ. כתב:

גיסנו, הציפיות שלך בלהלה-לנד

אתה מכיר אותי לא מאתמול, זה לא צריך להיות חדש לך 🤣

בסניק הקודמת הממוצע היה בין 7.5-8.5 אם אני זוכר נכון (מקווה שלא טועה), אבל פרופיל הנסיעות שלי היה שונה לגמרי - פקקים של כביש 5 לדרום ת"א בבוקר, חזרה להוד השרון בשעות אחה"צ המאוחרות בפקקים של איילון - כך שלא ממש יכול להשוות.

לפני 2 שעות, ozal5 כתב:

מעניין אם ישקלו גם פה את המחיר

לדעתי המחיר ירד עם הזמן בכל מיני עסקאות אפס ק"מ למיניהן, או שהרכב ישאר מחזה נדיר על הכבישים.

מבחינת עיצוב זה עניין של טעם, אבל בהחלט משחק לרעתו (אצל רוב האנשים) שהוא לא ג'יפון. מעבר לזה החישוקים המוגזמים לא מדברים אלי אישית.

עריכה אחרונה על ידי Fazer
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• 8 חודשים מאוחר יותר...

חוזר להמשיך לדווח:

אחרי כמעט 5 שנים (פחות 3 וחצי חודשים) ו 55,000 ק"מ הוחלפו הצמיגים בחדשים, מישלין פרימסי 4, הוחלפו צלחות הבלמים (בפעם הראשונה) והרפידות.

עלויות:

רביעיית פרימסי: 2200 ש"ח

ברקסים קדימה (צלחות + רפידות): בערך 1600 ש"ח

ברקסים אחורה (צלחות + רפידות): בערך 2000 ש"ח

אחרי שהכל הוחלף, אני נזכר באחת מהסיבות שקניתי את הרכב הזה: הקופסה הגדולה הזו פשוט כייפית לנהיגה, בטח יחסית לרכב שמיועד להסיע 7 אנשים. התחושה בהגה מוצקה בלי להיות קשה מדי, הישיבה על הכביש כייפית, השילוב של בולמי זעזועים שמסננים טוב את השיבושים, לא קשים מדי אבל לא רכים ומתנדנדים, ביחד עם צמיגים חדשים עושה נפלאות, השקט מופתי, וגם אחרי כמעט 5 שנים כיף לי להיכנס לאוטו בבוקר.

חסרונות?

המוסכים של רנו בינוניים, כולל כאלו שנחשבים למוצלחים ברשת, תא הכפפות עדיין קטן מדי (בסניק הקודמת התא היה מספיק גדול ללפטופ, בנוכחית הוא לא), לבדוק לחץ אויר בגלגל הרזרווי צריך אשכרה לשכב מתחת לאוטו (ולהחליף גלגל זה כבר דוקטורט), ופתחי המיזוג לשורה השניה לא מוציאים אויר בעוצמה מספיק גדולה כדי ממש לקרר את אלו שתמיד חם להם, אלא אם המניפה על המצב הכי מהיר.

עוד שלושה חודשים טיפול וטסט, אחזור לדווח.

• אהבתי 4
  • מעניין 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מחירי הבלמים מאוד גבוהים, האם מדובר בחלקים מקוריים? האם אין תחליפים איכותיים במחיר סביר יותר?

מילוי אוויר בגלגל החלופי שממוקם תחת הרכב הוא בעיה ידועה, תיאורטית המוסכים אמורים לבדוק אוויר בטיפול השנתי אבל לרוב זה נשאר בגדר תיאוריה.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@Fazer תתחדש. גם אצלי פלואי נועלת רביעיה פרימסי 4 במידה זהה לשלך, אפילו עלה אותו דבר (אצל צמיגי פרויד).

לגבי הבלמים: מחירים גבוהים מאוד. מניח שזה מורשה יבואן וחלקים מקוריים כמובן. הצלחות האחוריות יקרות במיוחד בגלל שהן באות עם המיסב. מוסך מתמחה + חלקים חליפיים מהשורה הראשונה (נניח TRW) היו משאירים אצלך אלפייה בכיס אם לא יותר.

בדיקת לחץ בגלגל הרזרבי - הפסקתי מזמן. קומפרסור במאה שקל יושב קבוע בתא המטען, ובזה נגמר הסיפור.

חזיר דיזל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, שי כתב:

האם מדובר בחלקים מקוריים?

חלקים מקוריים מקרסו. במוסך (מרתון ברעננה) הציעו לי סיניים תחליפיים או "מקורי מיבוא מקביל" שנשמע לי קצת חשוד (מוזר שקרסו מרשים למוסך מורשה שלהם לעבוד עם יבואן חלפים מקביל), אבל בסופו של דבר החלטתי ללכת על המקורי, וזו בחירה יקרה מאוד - בעיקר האחוריים שבאים עם מייסבים.

לפני שעה, קורן בן אשר כתב:

חלקים חליפיים מהשורה הראשונה

כיון שלא היה לי זמן לעשות סקר שוק ולהתייעץ, לקחת מקורי נותן לי שקט נפשי וזמינות - וגם זה שווה כסף. בדקתי עכשיו בחיפוש בגוגל, סתם מתוך עניין, ולא מצאתי חליפי לסניק.

עריכה אחרונה על ידי Fazer
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא רוצה לחפור יותר מדי, רק לידיעה להבא. יש בהחלט חליפיים מהשורה הראשונה: TRW, ATE, דלפי, גירלינג ועוד.

זוג דיסקים אחוריים TRW לפלואנס (כנ"ל עם מיסב, יש מצב שזה אפילו אותו מק"ט) עלו לי אצל גבע 950 ש"ח לפני מע"מ. לידיעה.

להבא, אם יש זמן, בהחלט מומלץ לפני עבודות גדולות להתייעץ בפורום הטכני (גם לגבי איפה לעשות את העבודה).

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

חזיר דיזל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לך דיזל עם קילומטרג' נמוך מאוד, אני בטוח שבמכירה העתידית הרכב יעוף מהר.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...