Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שימוש ב-DSG7 - המלצות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3597 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מזמן התחדשתי ב-VAGית. כמובן, ידעתי מראש על כך שיבוא יום ואצטרך לטפל בגיר ובמצמדים. עדיין, ברצוני להמשיך להנות מהתיפקוד המצוין של כל המערכות ברכב כמה שיותר. לכן, חרשתי בלא מעט חומר על DSG7. נכון שזה מתסכל חיי DSG7 לא ארוכים, אבל שזה עובד כמו שצריך - תענוג!

לכן, לפי המידה שראיתי גם בפורום וגם בסרטוני יוטיוב, הבנתי שקיימות מספר המלצות איך להתנהג עם הגיר כדי "להאריך" את חייו:

1) בפקקים:

הגיר לא אוהב את הקפיצות למעלה-למתע בין ההילוכים. בגלל שDSG7 מקפיצה הילוכים די מהר, אז הורדות הילוכים במרווחי זמן קצרים מחרפנים את הגיר. לכן ראיתי שתי המלצות בהתנהגות בפקקים:

א) לעבור למצב שליטה ידנית בגיר - כדי להאיט את קצב החלפת הילוכים או להישאר באותו הילוך ב"זחילה" בפקק.

ב) לעבור למצב "ספורט" שהוא בעצמו מכוון להחליף הילוך רק אחרי שהוא הוציא ממנו מקסימום.

2) בירידות:

במקום להישאר כל הזמן במצב של לחיצות רבות על דוושת הבלם, לעבור למצב ידני ע"מ לנצל את הבלימה המנועית של הרכב.

3) בכל מצב הרכב מעדיף כמה לחיצות קצרות על הבלמים במקום לחיצה אחת מתמשחת.

מכאן אני פונה אליכם, חברים, מי שיש לו מידע, ניסיון, תובנות והבנות לגבי השימוש ב-DSG7, תקנו אותי אם יש לי טעות או תשלימו מידע בנושא: איך להשתמש חכם יותר בגיר הזה.

תודה מראש!

' (1997) past: Honda Civic 1.4 SE

2016 now: Skoda Yeti 1.2 TSI

פורסם

מה לא לעשות עם גיר מסוג כזה.

דווקא הDSG7 שניסיתי יודע לשמור על הילוך נמוך בירידות ולא הייתי צריך לעשות משהו, אבל לשמור על הילוך נמוך בירידות זה נכון לכל גיר.

פורסם

1)אם תשאל אותי? כולם מזיקים לגיר בכולם הקלאצ' עובד קשה מידיי(גם אם הרכב זוחל בהילוך ראשון\שני עם חצי קלאצ' לחוץ או אם הוא מטייל בין הילוך שני-שלישי-רביעי לאורך הפקק) ואני משאיר והייתי משאיר על מצב אוטומטי.

2)הרכב מחזיק אבל אני רגיל ואוהב כי יש לי יותר שליטה - זורק אותו על הילוך רביעי בירידות כדי לשלוט על הבלימת מנוע.

3)לא הרגשתי העדפה כזאת או אחרת.

בכל מקרה תימנע מזחילות בפקקים אני פשוט מרגיש כמה זה שוחק את התיבת הילוכים - מן הסתם אי אפשר להינמע אבל זה יוצר שחיקה משמעותית למצמדים.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

אחד הדברים שגורמים לקלאצ'ים להתחמם ולהישחק מהר - זה כשלא לוחצים על הברקס כמו שצריך כשאתה עומד בפקק - ברגע שלוחצים בעדינות מדי - כלומר מלטפים את הברקס ולא מחזיקים לחוץ - הרכב מנסה להתחיל לנוע ולשפשף את הקלאץ', צריך להימנע ממצבים כאלה.

בנוסף הנושא של זחילות מיותרות - לדוגמא ברמזור אדום יש לאנשים נטיה לזחול כמה סנטימטרים קדימה כל כמה שניות - שוחק את המצמדים, עצרת - אל תזחל שלא לצורך (בשביל עוד חצי מטר), כשיתחלף הרמזור לירוק התחל בנסיעה.

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

פורסם
אחד הדברים שגורמים לקלאצ'ים להתחמם ולהישחק מהר - זה כשלא לוחצים על הברקס כמו שצריך כשאתה עומד בפקק - ברגע שלוחצים בעדינות מדי - כלומר מלטפים את הברקס ולא מחזיקים לחוץ - הרכב מנסה להתחיל לנוע ולשפשף את הקלאץ', צריך להימנע ממצבים כאלה.

בנוסף הנושא של זחילות מיותרות - לדוגמא ברמזור אדום יש לאנשים נטיה לזחול כמה סנטימטרים קדימה כל כמה שניות - שוחק את המצמדים, עצרת - אל תזחל שלא לצורך (בשביל עוד חצי מטר), כשיתחלף הרמזור לירוק התחל בנסיעה.

נכון מאד.

בנוסף בפפקים שהם בירידה עדיף לזחול בניוטרל ולא לשגע את הקלא'ץ.

וגם לא להתנהג לתיבה כאילו שהיא אוטומטית, עדיף להרפות מהגז לפני שמרגישים שהגיר בא לעלות הילוך.

מנסיון עם קורולה רובוטית וקלאץ בן 5 שרוב חייו עושה רק בעיר.

פורסם
נכון מאד.

בנוסף בפפקים שהם בירידה עדיף לזחול בניוטרל ולא לשגע את הקלא'ץ.

וגם לא להתנהג לתיבה כאילו שהיא אוטומטית, עדיף להרפות מהגז לפני שמרגישים שהגיר בא לעלות הילוך.

מנסיון עם קורולה רובוטית וקלאץ בן 5 שרוב חייו עושה רק בעיר.

אז דווקא כאן אמרת משהו שנחשב לטעות לפי חומרים רבים באינטרנט:

- אסור לזחול על N!

.

מה לא לעשות עם גיר מסוג כזה.

דווקא הDSG7 שניסיתי יודע לשמור על הילוך נמוך בירידות ולא הייתי צריך לעשות משהו, אבל לשמור על הילוך נמוך בירידות זה נכון לכל גיר.

' (1997) past: Honda Civic 1.4 SE

2016 now: Skoda Yeti 1.2 TSI

• תוכן חדש...