Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3621 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבקש את עצת המומחים:

כמה דק' לאחר הפעלת המחשב, אפילו מבלי לגעת בו, פתאום המחשב קופא, לא מגיב ואז מופיעה ההודעה "your pc ran into a problem and needs to restart" ומיד לאחר-מכן אני מקבל את הדבר הזה:

13900118_10153864597602756_6582768181112987178_n.jpg?oh=f5a373b9949d451638138902cddefefb&oe=582571E9

בהתחלה זה היה קורה כל כמה שבועות, אח"כ הדרדר לכמה ימים, ועכשיו זה קורה בכל הפעלה, מיד לאחר 2-3 דק' :(

הארד-דיסק גמור או משהו אחר? יש משהו שאפשר לעשות כדי לתקן את זה?

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

כתב כי זה לא משהו חדש (כלומר, לא קשור לעדכון החדש לש WIN10).

פות"ש - אני מנחש כי זה המסך שאתה מקבל לאחר המסך עם הלוגו של לוח אם (כלומר, וינדוס בכלל לא עולה).

יתכן כי זאת בעיה בדיסק הקשיח. יתכן בעיה בלוח אם.

לגבי לוח אם - תכנס להגדרות, ותוודא כי מוגדר לו רצף איתחול נכון (מבחינת סדר בו הוא פונה לכוננים).

אם הבעיה איננה בלוח אם, תצטרך להשתמש בדיסק התקנה של וינדוס, ולנסות לבצע בדיקה לדיסק קשיח + התקנה רק של קבצי BOOT (ביצוע פעולת REPAIR ).

מצ"ב קישור לאתר של מיקרוסופט ובו הסבר כיצד לבצע REPAIR עבור וינדוס 7 (אני מאמין כי זה דומה גם לגבי גרסאות וינדוס אחרות) :

http://bit.ly/1S8WbAP

פורסם

אני אחדד: ווינדוס 10, התחיל לקרות הרבה לפני העדכון האחרון.

*לא* קורה עם הפעלת המחשב. קורה תמיד רק אחרי שהווינדוס עולה

(בכל אופן, בדקתי לפני שבועיים-שלושה את ההגדרות בBIOS - הכל מוגדר כפי שצריך)

פורסם

האשם המידי הוא דיסק קשיח (כולל כבלי מתח\דאטה)

אחר כך זיכרון RAM, לוח אם ובסוף ספק כח

תוכנה ככל הנראה זה לא, תקלה חומרתית באחד הרכיבים הנ"ל

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

על פניו רוב הסיכוים דיסק. תבדוק קריאת שגיאות smart עם תוכנה בסגנון pcwizzard.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בדיקת SMART לא תראה כלום, החלף כבל DATA פלוס חיבור חשמל לדיסק קשיח וחיבור SATA על הלוח.

במידה וממשיך הלך הדיסק קשיח.

לרוב מדובר על כבל DATA ולא דווקה על דיסק גמור.

אודי A4

דימה.

פורסם

תודה רבה לכולכם, מקווה שזה רק הכבל ולא ההארד-דיסק.

אנסה ואחזור לדווח.

פורסם
בדיקת SMART לא תראה כלום

אם יש תקלה בדיסק, הרוב המקרים הבדיקה תראה את זה (נרשמות שגיאות). תוכנות בסגנון PCWIZZARD יודעות בנוסף לחשב את אחוז ה"חיים" הנותר של הדיסק.

למה שיתקלקל כבל הDATA?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

^^

בעידן ה IDE זה היה קורה ואפילו לא מעט. עם כבלי SATA יכול להיווצר מצב שהמחבר רופף, בין אם זה בחיבור לדיסק או בחיבור לבקר בלוח.

מצטרף לדיעת הקודמים שיש להפנות קודם כל אצבע מאשימה לדיסק הקשיח -> זכרון הפנימי -> לוח.

פורסם

בעידן הIDE אני זוכר את זה קורה לא מעט, במיוחד עם 80 גידים, אבל כבלים SATA באים עם נעילה ובמשך השנים לא זכור לי אפילו מקרה אחד.

פורסם

אני פחות אופטימי לגבי הכבל. אם זה היה משהו רנדומלי שהיה אפשר להאשים מגעים או משהו, אז בסדר. אבל כשזה קורה כל פעם? אני חושב בדיסק.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

נעילה בכבל SATA זה לא חובה, אומנם קיים ברוב הכבלים בשנים האחרונות אבל ממש לא חובה שיהיה.

נניח שבאמת יש תקלה בדיסק קשיח והסקטור שאחראי על הבוט גמור, מכאן שהסקטור מת והאינפורמציה שמאפשרת למחשב לעלות לא קיימת.

לכן במידה וזה באמת היה כך המחשב לא היה עולה בכלל, ואם הוא כן עולה אז הסקטור תקין ומה שקורא זה שפעם בכמה זמן הדיסק קשיח עצמו מתנתק.

אבחון SMART לא יכול לאבחן ניתוק מוחלט, זאת אומרת שאם הדיסק קשיח לא נדלק (לא מזוהה בביוס) גם SMART לא נדלק ולכן לא נרשמת תקלה בכלל.

אודי A4

דימה.

• תוכן חדש...