Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קלאבר לבוקר אחד - Mini Clubman Cooper S

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3639 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז היה לי בוקר נסיעות, והזדמן לי להוריד טנק דלק (45 ליטר, בצריכה של 10 ק"מ לליטר) של מיני קלאבמן קופר S, מאובזרת עד מחיר של 280 אלף ש"ח. זו לא ביקורת מסודרת ומקיפה, רק רשמים ובלה, בלה, בלה...

רטרו

ברמה העקרונית, רעיון אידיוטי.

לעיצוב יש סיבה. פונקציונאליות. הקשר תרבותי. משהו ששייך למה שהיה כדאי ואפשר לעשות בזמנו, ושהתאים להלך הרוח התרבותי של התקופה. רטרו, זה לאנוס מה שהתאים פעם על ההווה, בשם הנוסטלגיה.

זה מביא לך מכוניות מגוחכות, כמו החיפושית החדשה. מכונית שאין שום סיבה שתיראה כמו שהיא נראית. מין חיקוי שטחי, לא קשור לכלום עכשווי, למשהו שפעם היה מגניב. אבל, אני מודה שלפעמים זה עובד. יש את הפיאט 500. רטרו כן, אבל, מספיק מודרנית, ובו נודה... נראית טוב, גם בלי קשר למכונית לה היא מהווה הומאז'. וזה מרחיב את הדעת המוטורית לנהוג במשהו שנראה אחרת.

זו היתה גם התחושה שלי לגבי המיני החדשה, פעם ראשונה שראיתי אותה בתערוכת הרכב בג'נבה, בשנת ההשקה שלה. במקרה עברתי שם בדרך חזרה מחופשה, ולקחתי יום לראות איך זה בלייב. המסקנה היא שתערוכת רכב היא כמו סרטי פורנו רך:

1. ראית אחת, ראית את כולן.

2. יותר מדי פוזה מוקפדת, בלי תכל'ס.

3. ויותר מעניין לעשות את המעשה מלהסתכל.

אבל ההשקעה בהשקה הזו היתה ניכרת. BMW בדיוק ניסו להוציא קצת זהב מהשיט שכמעט קבר אותם עם הרכישה של רובר. לאחר שמכרה את רובר בפאונד תשעים לכל מי שהיה מוכן לשלם ואת לנד רובר לפורד, נשארה רק המיני ומפעל אחד באנגליה, כדבר היחיד בעל ערך מהעסקה הכושלת ההיא.

אז אוקיי, המיני החדשה (המקורית) באמת נראיתה כמו יצירה צינית. בניגוד לכוונות המקוריות של התכנון של רובר, BMW לקחה את המותג לכיוון שאין בינו לבין ערכי המיני המקורית דבר. לאמא שלי היתה מיני מקורית. צהובה. מכונית זולה, ספרטנית ולא אמינה בעליל.

מיני קופר מודרניות יותר (עדיין מהתכנון המקורי, פחות או יותר) הפכו עם השנים לבון טון של פריסאיות לבושות פרווה (רק שהן היו מאובזרות למשעי, עם סאנרוף, מושבי עור, חלונות חשמל וכו'). וכן, והן היו הדבר השיקי להראות איתו בעיר האורות באייטיז. רטרו אמיתי, מוסב פרימיום. קארטים קטנים ומאובזרים לעיר הצפופה, בימים שלפני הסמארט ודומיה.

המיני של שנת אלפיים כבר לא היתה מיני, אלא מכונה מגודלת יותר, ולא זולה בכלל. רק נראתה קצת כמו מיני מקורית. אבל... נראתה טוב! ממש טוב. הפנים היה משובב, עם סקאלת המהירות המרכזית, איכות בנייה טובה והתחושה של משהו-שונה-לגמרי שלטה בכל. היא גם היתה מכונית טובה לנהיגה, אז על מה היה להתלונן?

והיום

מאז לא יצא לי כמעט להפגש במיני. נהגתי קצת על הקופר פעם. מכונית כיפית. אלו שראיתי לאחרונה על הכביש נראו כבר כמו מלכת השכבה בתיכון, שפגשת אחרי הצבא. יותר מדי לחם וריבה בשנות השירות, שמכוסה עם יותר מדי קומסטיקה ואקססוריז. המיני גדלו מדי, ואת הקווים הנאים החליפו ניפוחים וניקלים, ו...הלך הקסם. העיצוב הפך בולבוסי. בייחוד זה של המגודלות, עם ארבע הדלתות.

דווקא הקלאבמן נראית יחסית סביר מבחוץ, עדיין (ועדיין לא ממש טעמי), אבל הפנים... בוא נאמר שבמעבר מהקקטוס לקלאבמן, היה רגע ארוך של הסתגלות. ארוך מאוד.

ממינימליזם מרווח אתה עובר למתקפה של חוגות מקושקשות, כפתורים מגודלים (במגוון סגנונות, חומרים, גדלים ואופן פעולה), ריבוי משטחים שמתקמרים בכיוונים שונים (עם מספר מרקמים) ו... אלמנט עגול מרכזי אחד גדול. במיני המקורית הוא הציג ספידומטר רטרו נאה, שנתן המון אופי. כאן הוא מאכלס מסך LCD ריבועי, לא גדול במיוחד, כמה כפתורים והרבה שטח מת. זה נראה רע. זה שהוא מוקף בטבעת LED שצבעה משתנה עם שינוי מצבי הנהיגה, לא משפר את האי-טעם של האלמנט הזה.

הלך הרטרו החביב, והפך לשענטז סר טעם של חדש, ישן, מבולגן, ובעיקר, לא פונקציונאלי בעליל. אפילו מדי הסל"ד והמהירות סובלים מעודף קשקשת גרפית, ומסך ה-LCD אפילו לא טאצ'. הוא מתופעל מחוגת וכפתורי ניווט במקום שאליו העין לא אמורה לפזול, בו היה פעם בלם יד, והיום יש כפתור בלם יד. יכולתי להמשיך עוד, אבל מספיקה תמונה (חפשו לבד, לא לקחתי מצלמה) כדי להבין את הרעיון (או העדרו).

מי שבונה על רכב להרדים את הילד, זה לא המקום. ה-Busy Box הזה של מתגים קליקים נוצצים, יכול להשאיר כל זאטוט עסוק במשך שעות. אפרופו נוצצים, משטחי הכרום מעצבנים מידי פעם בסינוור ישיר לעין. ממש מטרד, גם עם משקפי שמש.

בצד החיובי, העיצוב אומנם סר טעם, אבל הביצוע, מבחינת חומרים ואיכות בנייה, מעולה. בגירסה שנהגתי, יש גם סאן-רוף כפול ומושבי עור נוחים. גם גלגל ההגה, אומנם מקושקש כמו שאר הרכב, אבל מתכוונן היטב לתנוחת נהיגה ספורטיבית. למושב אפילו מסעד מתארך, והוא ספורטיבי בקשיחותו, אבל אוחז ותומך מצויין. אפילו הדלתות האחוריות, שמעצבנות בהסתרת המראה הנשקף מהמראה האחורית, מסתייעות בהידראוליקה איכותית לפתיחה וסגירה.

הרכב אומנם יקר מאוד בחישוב שקל-למטר פח, אבל אתה בטח לא מרגיש שחסכו עליך.

נהיגה

תחושת הפרימיום ממשיכה עם התחלת הנהיגה. יש גיר 8 מהירויות אוטומטי, עם שליטה מההגה, שמחובר למנוע טורבו עם כ-192 כ"ס. השילוב הזה מושך באופן לינארי, עם תאוצות טובות וחלקות. חלקות מדי לטעמי. התיבה הזו, יש לה יותר מדי יחסי העברה לתפעול ידני ונראה שהיא מסרסת את תגובת הדוושה. הרכב מרגיש לכן די כבד (הוא אכן לא קל, עם 1.35 טון), וההאצות, למרות שהן מכובדות, רחוקות מלרגש. לכן גם מצאתי את עצמי נוהג רב הזמן במצב ספורט, כדי לקבל קצת אוממפפפף (כמו שאומרים בלעז).

המתלים גם ממחישים שמדובר ברכב פרימיום איכותי. מחיר של BMW ואיכות של BMW גם. הם אינם מתרסקים לעולם ומספקים נוחות נסיעה מצויינת, בטח לרכב בגודל הזה. קל לשכוח לרגע ולחשוב שאתה נוהג במכונית סאלון. זווית הגלגול מורגשת קצת, אבל מרוסנת היטב, ורק תנודות על ציר הרוחב מזכירות שמדובר ברכב צר יותר מהתחושה הסאלונית שהוא מעביר, כמו גם היציבות הכיוונית במהירויות גבוהות, שפחות טובה מהאיכות הכוללת של השיוט.

אז כן, הרכב מרגיש איכותי מאוד. נעים לשיוט באוטוסטרדה ונעים לנהיגה בעיר הצפופה. מתלים עם יכולת שיכוך מרשימה נותנים גיבוי למחיר... אבל פחות לספורטיביות המחוייבת מהשם Cooper S וכיתוב ה-Works על ההגה (כן, מצאו מקום לדחוף גם את זה, איכשהו...למרות שהיא לא JCW). הרכב לא היה אצלי מספיק זמן כדי לבחון את ההתנהגות, ובייחוד את היחסים בין הבקרות השונות לניהוג. התצוגה מצהירה שהבקרה לא מתנתקת לגמרי גם במצב הכי ספורטיבי, וכשיש לך רכב יקר, חדש, ובעיקר לא שלך, זה רעיון טוב.

במבחן הכיכרות הנטושות וגם קצת בנס הרים, הקלאבמן לא מצליחה לרגש. כן, פעולת המתלים הדרגתית וצפויה (למרות הרכות היחסית), האחיזה טובה מאוד, האיזון טוב, ונהיגה הרמונית מניבה קצב מאוד מהיר, אבל השילוב מנוע-גיר חסר מחץ, התקשורת מהציר הקדמי מעורפלת מדי (צמיגים?), ואובדן האחיזה (שמטופל ע"י הבקרה) לא תמיד מרגיש צפוי. כמו בהרבה רכבים, המצב הספורטיבי מניב דיבדנדים מבחינת שיפור התקשורת עם השלדה, אבל הקופר הזו לא ממש מתלהבת להגיע למגבלות גם כך.

אז מה היה לנו כאן:

קרוזרית קטנה (עד 4 מבוגרים עם מטען מוגבל), שטובה גם בעיר ,איכותית, בעיצוב... שנוי במחלוקת. ויקרררה.

בהתחלה חשבתי: "אוטו בלי פואנטה". למי זה טוב בכלל, הרכב הזה? מי ייקנה אותו?

המממ... כנראה מי שדווקא אוהב את העיצוב!

על טעם ועל ריח אין להתווכח?!

בוודאי שלא על טעם רע...

ומי ייצטרף בדיוק למועדון של הקלאבמן?!

אולי מי שצריך לאמץ את האמרה של גראוצ'ו מרקס: "אני מסרב להצטרף למועדון שמוכל לקבל אנשים כמותי"

לסיכום: קחו BMW.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

pics or it didnt happen

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אין. הכל בשטף יום העבודה. לא עצרתי לצלם.

פורסם

מודרטורים אנא סגרו את השרשור הנ"ל עקב הסיבה "DIDNT HAPPEN" תודה ביי ומי שלא טוב לו יום טוב לו.

אחלה סקירה אגב,

במהלך הסקירה חשבתי לעצמי "הולי שיט מי יקנה את השיקוץ הזה כשיש באותו יבואן סדרה 3", אבל הקדמת אותי עם הסיפא...

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

מעניין, כנראה שההבדל במשקל עושה את ההבדל, כי קופר אס כן הרגישה לי די זריזה, בזמנו.

אני אישית חושב שעיצוב הפנים שלהם קצת מבולגן מדי, ומתפזר בין מתגי פסאודו רכב מרוץ, לבין המסך ועוד אלמטנים שונים, ואני גם לא מת על מערכת המולטימדיה המצועצעת מדי, אבל בהחלט הרכב מרגיש פרמיום, כמו שתיארת.

אגב, אני לא יודע אם הגה jcw זה משהו שמגיע בדיפולט, אבל זו אחת האופציות שיש בקונפיגורטור שלהם. לא לגמרי בטוח מה ההבדלים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
מעניין, כנראה שההבדל במשקל עושה את ההבדל, כי קופר אס כן הרגישה לי די זריזה, בזמנו.

אובייקטיבית, הרכב מהיר והיכולת הכוללת גבוהה. לא ציינתי בפתיחה, אבל גם הבלמים מעולים, ובאמת אפשר להרגיש שמדובר במתלים עם פרוגרסיביות שמקבלים במכוניות ברמה גבוהה.

אני מתייחס יותר לתחושה האובייקטיבית, שלטעמי חסרה מעורבות, גם ביחס למכוניות מודרניות.

אני גם מניח שהגרסה הקצרה יותר מכויילת אחרת לגמרי.

מה שכתבתי באמת בא יותר מתחושה אישית, שהשורה התחתונה שלה אומרת: "לא התחברתי".

פורסם

אני דווקא חושב שיש מקום לחיפושית החדשה ושהיא גם נראית טוב על המין היפה. עניין של טעם כנראה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

גם לקופר S קשה להתחבר,אבל עדיין הרגישה לי כמו אבארט אבל פחות

שובבה,יותר מדויקת ונשלטת עד שעמום ואוחזת מאוד.עדיין הS קופר הרגילה מכונית

בוגרת שכל חלקיה ביחד משלימים פאזל אחד מצוין.היגוי מעולה וגם ההרגשה

של האוחז בהגה מרגישה מצוין ופה ושם מאבד אחיזה ומשלים עם תחת פוסע

הצידה(בבמוו למדו את הנוסחה הפשוטה שתחת פוסע הצידה מוסיף לנהג הרגשה

שהוא נוהג ברכב,וואו ).

אגב הקופר S עם ציפ,נוסעת ומרגישה לי הרבה יותר ברוטאלית וכיפית בהרבה

ממצב רגיל,שממש מגדיר מחדש שיעמום ליניארי.

אבל כרכב שעושה הכל מהכל אני מאוד בעדו (קופרS) ואם לא היו רק 2 דל'

הייתי כנראה רוכש אחת.

אחלה כתיבה די ממצה,ברור שאתה משתעמם מהר ולפי כתיבתך הרכב די

משעמם אותך,אבל...אלה שלא נוהגים ברכב דומה יום יומית ,כי אתה נוהג ונוסע על

הרבה רכבים ודי קשה להלהיב אותך (יכול להיות שאני טועה ,אני לא קובע חד

משמעית). אני חושב שמי שבא נקי ומחפש רכב ספורטיבי וגם שימושי,כן יתלהב

מהמעטפת הכוללת של הקלאבמן ,מהקופר S אני בטוח שכן,קלאבמן לא נהגתי.

מכתיבתך אני רק יכול לשער שכך.

פורסם

ביגמיק-קופר S מגיע גם עם 4 דלתות.

ד"א איך האוטו מרגיש עם צ'יפ?מוריד את הכוח לכביש או חופר?

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם
עדיין הS קופר הרגילה מכונית

בוגרת שכל חלקיה ביחד משלימים פאזל אחד מצוין.היגוי מעולה וגם ההרגשה

של האוחז בהגה מרגישה מצוין ופה ושם מאבד אחיזה ומשלים עם תחת פוסע

הצידה(בבמוו למדו את הנוסחה הפשוטה שתחת פוסע הצידה מוסיף לנהג הרגשה

שהוא נוהג ברכב,וואו ).

קשה לי עם ההגדרה של הקופר S (וגם הוורקס) כמכונית בוגרת. כשמאפיין ההתנהגות הבולט ביותר הוא הוצאת זנב (במכונית הנעה קדמית!) בכל מצב, כולל סוויפרים, בוגרת זאת לא המילה שבה הייתי משתמש. לטעמי הגזימו שם.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

RK,כרכב ספורטיבי הוא יותר שלם ברוב תכונותיו,אחיזה היגוי מצויין הרגשה כללית,את הפסיעה הגדרתי

כגימיק של יצרן,הייתי ברור לא?

RK זה יחסי לכל אחד למשל,באבארט נהנתי יותר מהרכב למרות שהיא לא אוחזת וההיגוי שלה ממש לא דומה

להיגוי של הקופר S. הS שקטה ליניארית חדה אך מדוייקת,רכה אך לא רופסת... בעיני היא די מושלמת,הכוונה

שבעיני היא משלימה את רוב התכונות שאני אישית מחפש ברכב ספורטיבי,אני אהבתי את רוב תכונותיה ביחד

כמכלול אחד שלוקח פה ונותן שם על כל פשרותיו.העדפתי אותו על גולף GTI 6 והעדפתי את הקופר על האודי S3

2011 שהחזקתי בזמנו, נהנתי לנהוג על הקופר יותר מההאודי והגולף GTI (אני אהבתי).

ציינתי שבהמשך נהגתי גם על רכב שנוספו לו לפחות 40 סוסים ו7 קג"מ והיה הרבה יותר ברוטאלי ומעניין בפעולתו.

גם על הקופר S רגילה וגם על המשופרת שמאוד נהנתי ממנה יותר מהרגילה ללא שיפור כלל.

סיויק,חופר חופר בברוטאליות כיפית ומשנה את אופי הרכב מקצה לקצה,מדובר על תוכנה שמצריכה פתיחה ואובדן

אחריות,לא קופסה בנאלית ולא מורגשת,חזקה מאוד מ 0 ועד הסוף. מאוד מאוד חזק יחסית לסטוק כאילו רכב אחר

לגמרי מדהים...פשוט מדהים!

http://www.br-performance.fr/brp-paris/reprogrammation/1-voitures/39-mini/1938-cooper-s/5982-f56-03-2014/5983-2-0t/

פורסם

לשאלתך סיויק,אני מרגיש שלא עניתי ברור מדי.

זו במוו והרכב כנראה יכול להתמודד עם עוד קצת מזה,חופר חזק ומתקדם יפה מאוד יחסית,

אך מאוד מאוד ברוטלית התוכנה ,מאוד חזקה מכלום,מ 0. ממש בכל מצב הוא מושך וחזק

כמו הוואגיות,אלה שפה אתה מרגיש בהרגשה שאתה בפול בוסט ממש מוקדם,בהרגשה אתה

מרגיש שהרכב פשוט מטיס אותך קדימה מ 2000 סלד ואתה פשוט עף,חופר תחילה אבל עף קדימה.

ויש לי רכבים יותר חזקים ומהירים ממנה.

בוא נגיד שאחרי שנסעתי בקופרS המשופרת הרכבתי אצלי בבמוו X1 הגודשת את התוכנה של אותה החברה.

באוקטן 95,אן צורך ל98,מספיק חזק לטעמי.

הX1 במוו שוקלת 150 קילו יותר ומרגישה כמו חלום ברוטלי ומהנה וטסה ב 5.5 ש מאה ומהר מאוד אתה

הלאה,יש גם דאון פייפ ודוד אחורי.

קיצר ממש מומלץ,רכב אחר,ממש פסיכי,הS קופר כמובן.

פורסם

אחלה כתיבה די ממצה,ברור שאתה משתעמם מהר ולפי כתיבתך הרכב די

משעמם אותך

מה שלא אהבתי זה את תכנון הפנים. זה עניין של העדפה אישית, אבל לא היה לי נעים פונקציונאלית, וגם עמוס מדי וגם לא מעריך את הגישה העיצובית. באוטו הזה, זה חלק גדול מאוד ממה שאמור להיות הערך המוסף שלו. אחרת, תקנה סדרה 1 (או פרימיום אחרת).

הנהיגה עצמה, כמו שכתבתי, לא היתה ממש ממצה, אבל ברור שכרכב לנהיגה לא מדובר במשהו שיחריד את הטובות שבחמות (מגאן, לאון). ביננו, גם 208GTI הייתי מעדיף (והיא רחוקה מלעשות לי עור ברווז גם). אבל די ברור שהרכב לא תוכנן להיות מהסוג של דם-יזע-ודמעות. הוא מאוד מגובש, מאוד איכותי, רק לא לטעמי.

כל כך, שאחרי יום עמוס נהיגה עם הקלאבמן, אני חוזר לקקטוס שלי בכיף. היא נחותה מהקלאבמן בכל פרמטר, אבל יותר נעים לי לשהות ולהתנהל בה. חלק מזה זה כמובן היחס בין המחיר לציפיות.

פורסם

ביגמיק-תודה על הפירוט._אני מכיר את החברה הזו.

שאלה,_מי יודע לפתוח מחשב בארץ בלי לקדוח בו,_כי יש שיטה מיוחדת לפתוח את המחשב בלי נזק לשבבים._וכן,_המנוע של מיני זה מנוע B48 והטורבו טיפה יותר קטן מה N20 שיש לך ב X1._לכם ספול של מיני עם תוכנה הוא מיידי.

מעניינת מאד המיני על צ'יפ._בכל זאת 280 סוסים על מרכב כזה קטן זה מתכון מצויין לתאוצות חזקות. באסה שאי אפשר לשדרג טורבו לעומת וואג.

:lol:

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

• תוכן חדש...