Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3670 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נסענו 2 זוגות לטיול במדינות הנ"ל .

לפי המלצות הזמנו מראש בארץ רכב 7 מקומות מסוג אופל זאפירה .פערי המחיר היו אדירים בין חברות ההשכרה ולכן לקחנו לבסוף מ avantcar למרות שמצאנו ברשת ביקורות לא הכי טובות

כשהודענו להם שנבוא לקחת את הרכב בלובליאנה ב 22:00 בלילה התברר שיש להוסיף עוד 25 יורו עבור פעילות משרד מעבר לשעות העבודה ובנוסף ביטול השתתפות עצמית ושאר ירקות שהקטינו את הפער אבל בכ"ז לקחנו מהם.

הרכב שחיכה לנו היה טויוטה וורסו דיזל ידני כמובן . 4 מזוודות ותיקים נוספים נכנסו ללא בעיה כלל כך שבחירת סוג הרכב - נכונה !

בקשנו לראות איפה הגלגל הרזרבי - יוק ! הנציג לא ידע למה אין . נסענו תוך חתימה שלו שזה חסר .

בבוקר הסתבר שאין רזרבי ברכב זה אלא יש ערכת ניפוח - טוב , שיהיה.

ויתרנו על GPS . לא שווה לבזבז 108 יורו כש WAZE + חבילת גלישה 1G עושה את העבודה ואפילו בעברית .

רגע של מתח האם "עמי" (מנדלמן קריין WAZE) יתאפס על עצמו - מייד ביציאה משדה התעופה נשמע קולו המוכר "בעוד 200 מטרים פנה ימינה"

בסלובניה אין הרבה אוטוסטרדות וכן בקרואטיה לכן הנסיעה למקומות המעניינים הייתה ארוכה ומעייפת במקרים רבים שלא לדבר על הפיתולים החדים והעליות בהרים. בסלובניה יש גם הרבה עבודות בכביש .

הדלק עולה 1.1 יורו לליטר סולר בשתיהן וראינו איטלקים שעוברים את הגבול לתדלק כי באיטליה זה כמעט 1.4 יורו לליטר סולר

חוקי תנועה - מה שחשוב לישראלי לדעת זה שבפנייה שמאלה באור ירוק חובה לתת זכות קדימה לרכב חוצה (כמו בארה"ב)

וכן שחובה להדליק אורות בכל נסיעה . מובן מדוע כי יש גשם ועננים פתאומיים בכל השנה.

ציות לחוקים - בסלובניה נראה שמצייתים לחוק אך בקרואטיה פחות (הרבה לא הדליקו אורות , עקיפות על פס לבן ומהירות מופרזת)

האוטו סחב מצויין גם בעליות הקשות . צריכת הדלק הייתה כ-1 ל 13 ק"מ לליטר . לא מדהים לדיזל אבל תוואי הנסיעה כלל הרבה עליות קשות

ל"עמי" היו כמה טעויות בעיקר בקרואטיה למשל באמצע כיכר "הגעת ליעד" כאשר הצימר היה כ 200 מטר משם או כאשר נשלחנו למעבר גבול צדדי בין קרואטיה לסלובניה שלא יכולנו לעבור בו כי הוא רק ל-אזרחי EU אבל בימינו אין לתאר נווט בחו"ל ללא WAZE

הרכב הוחזר ללא בעיות ונקווה שלא תגענה כל מיני הפתעות בדואר

פורסם

מרבית המכוניות באירופה נמכרות ללא גלגל רזרבי כסטנדרט. מי שרוצה גלגל מיני או גלגל בגודל מלא מחוייב בתוספת העלות. נדיר מאד שתמצא באירופה רכב להשכרה עם גלגל רזרבי.

אנחנו שכרנו לפני כשנתיים פורד קוגה מאוויס בג׳נבה. שאלנו היכן ערכת הניפוח והראו לנו. בערב במלון סרקתי את האוטו ולהפתעתי מצאתי שמיכל הקצף היה ריק! שוכר אחר בעברו של הקוגה השתמש בערכה ולא הודיע לאוויס כדי שלא יחוייב בעלות. הם מצידם לא טרחו לבדוק. למזלנו לא חייבו אותנו בעלות מיכל. המלצתי לכן לכל שוכר רכב באירופה, לבדוק את תקינות ערכת הניפוח.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

כן - בסלובניה זה חלק אינטגרלי מהרכב השכור. נדמה לי שמוסיפים עוד 35 יורו לחבילת ההשכרה וזה נקרא vingeta ואתה עובר במסלול המיועד ללא תוספת תשלום

בקרואטיה יש נקודות תשלום לפעמים מאוישות ולפעמים אוטומטיות שמקבלות cuna (מטבע מקומי ) או כרטיסי אשראי

פורסם
בסלובניה אין הרבה אוטוסטרדות וכן בקרואטיה לכן הנסיעה למקומות המעניינים הייתה ארוכה ומעייפת במקרים רבים שלא לדבר על הפיתולים החדים והעליות בהרים. בסלובניה יש גם הרבה עבודות בכביש .

הייתי שם פרק זמן דומה, וזכורות לי לא מעט דרכים מהירות, רק בסטנדרט מעט פחות טוב מזה שבאירופה המערבית. אם כי הזכרון כבר לא מה שהיה, וגם עברו לא מעט שנים.

אלו מדינות מאוד דלילות אוכלוסין ומחוץ לעיר התנועה תמיד זורמת. בלילה אפשר לנסוע עם אורות דרך כמעט מבלי לעמעם אף פעם, וכך נהגו גם המקומיים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לסלובניה מבנה כמעט ריבועי, כאשר הבירה ליובליאנה פחות או יותר במרכז. לפיכך יש שתי אוטוסטראדות ברמה מערב אירופית בצורת X מפינה לפינה אשר מתחברות בכביש טבעת סביב ליובליאנה.

הכבישים שאינם מהירים די קשים לנהיגה כיון שמדובר בכבישי הרים תלולים ומפותלים, אבל למיטב זכרוני לא רעים. גם דלילות האוכלוסיה (2 מיליון תושבים על שטח דומה לכל ישראל) תורמת לנוחות הנהיגה. מבחינת האופי מאד נהנינו מהסלובנים - הם נמצאים בין איטליה ואוסטריה ולקחו את הטוב מכל אחד מהשכנים - חמים, אדיבים ומאוד נכונים לעזור, וגם שומרי חוק.

גם אני שכרתי רכב מאותה חברה, ביקשתי פולו וקיבלתי קליו 1.1 שדי התקשתה להתמודד עם העליות. לא היתה לי ברירה כיון שהיה מדובר בעסקת "טוס וסע" (המלון הוזמן עצמאית).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מסכים - יותר נעים לנהוג בסלובניה מאשר בקרואטיה ובאמת הפקק היחידי שראינו היה במעבר הגבול מקרואטיה לסלובניה בחצי האי איסטריה ביום ראשון אחה"צ כשהחבר'ה חזרו מסופ"ש . הפקק היה לאורך קילומטרים מקרואטיה רק שלמזלנו נסענו הפוך.

בקרואטיה - חבל שלאתר תיירות ברמה בינלאומית כמו פליטוויצה אין אוטוסטרדה שמגיעה קרוב - אולי פעם תהיה

פורסם

גם בקרואטיה תרבות הנהיגה תלויה במיקום.

החוף של קרואטיה (שמטבע הדברים התיירים הולכים אליו) הוא למעשה חבל ארץ נפרד לחלוטין - דלטמיה. מבחינה הסטורית ולכן גם תרבותית הוא חלק מאיטליה, ותרבות הנהיגה בהתאם.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בקרואטיה באיזור החוף יצא לי פעמיים תוך שבוע לראות שוטרים שמתחבאים מאחורי עץ ומחפשים נהגים ממהרים ככה שמומלץ לשמור על מהירות סבירה למרות שהמקומיים אכן נוטים לנסוע מעל המהירות המותרת.

• תוכן חדש...