Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת צלחות ברקס במיני קופר אחרי 24K, הייתכן?

~VIPER~
שימו לב! השרשור הזה בן 3049 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אהלן חבר'ה.

אז אנחנו (יותר נכון אמא שלי, אני כשמתחשק לי..) כבר יותר משנה עם המיני Cooper , נקנתה חדשה באפריל 15. לגבי הרכב- אין מילים. באמת רכב מהנה מאוד לנהיגה, בעל קסם וייחודיות משלו וים טכנולוגיה- אבל זה לשרשור אחר..

אמא שלי כמו ילדה טובה, לקחה את הרכב לטיפול 24 אלף במוסך המרכזי בפ"ת.

שם נאמר לה לא פחות ולא יותר- 4 רפידות ברקסים + 2 צלחות קדמיות, בנוסף לטיפול 12 רגיל הכולל החלפת שמן פילטרים וכו'.

סה"כ 5000 ש"ח

היא התקשרה לשאול אותי האם זה הגיוני , כי אפילו לבור מוטורי כמוה זה נשמע תמוה. מה, הצלחות שם עשויות מבמבה? הרכב עולה כחדש 185 אלף ש"ח (לפני הנחה) וכל 24 אלף ק"מ צריך להחליף צלחות ברקס במחיר מופקע?

אז דיברתי עם היועץ שירות. הוא אמר שהוא ראה כבר מקרים כאלה , וזה מאוד תלוי באופי הנסיעה. הסברתי לו שאמא שלי נושקת ל60 והאופי הנסיעה הוא לקחת את הנכדה מהבית ספר וחזרה. כשאני נוהג ברכב אני לוחץ קצת יותר, אבל זה קורה לעתים רחוקות.

השאלות שלי הן:

1. יש בעלי מיני בקהל? בדגש על הגרסאות קופר ומעלה.

2. האם נתקלתם בתופעה?

3. האם למישהו יש המלצה למוסך נורמאלי למיני באזור גוש דן(עדיפות לתל אביב) שהוא הוגן ביחס ובמחיר?

4. האם יש דרישה לסיכום שנה עם הרכב? מדגדגות לי האצבעות...

כל טוב ויום נפלא לכולם.

אלון.

מנהל תחום אופנועי שטח בחברת HM-MOTO, יבואנית אופנועי SHERCO, AJP וRIEJU

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סכום הזוי ומופרך לדעתי. אם באמת צריך להחליף - תתקשר לאבי חלקי חילוף מרחובות, תזמין את החלקים ולך למוסך כלשהו לעשות את העבודה. אצלי בפוקוס צלחות ורפידות בכל הגלגלים יצא לי בערך 1000 ש"ח עם עבודה, לעומת בערך 3500 שהיה יוצא במוסך פורד..

http://www.d.co.il/80058307/28050/

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ב 99% מהפעמים שאומרים לך במוסך שחייבים להחליף רפידות וצלחות - זה לא נכון והם רק מחפשים הכנסה נוספת.

מה גם שמנסים להפעיל את התרגיל הזה על אנשים מבוגרים, בעיקר נשים.

תגדי תודה שלאמא שלך נדלקה הנורה והיא התקשרה אליך. אמא שלי סיפרה לי רק לאחר מעשה.

אולי המצב הוא באמת כמו שטוענים במוסך (קשה לי להאמין) אבל בכל מקרה זה לא מצב חירום.

אל תחליף כלום לפני שתקבל חווד דעת נוספת ובלתי תלויה.

אני מניח שאתה יכול לקפוץ עם האוטו לכל אחד מחברי הכנופיה שיוכל לאמר לך באובייקטיביות מה המצב של הבלמים.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ראשית, עלות החלפים במיני, כמו בב.מ.וו, מאד יקרה. זה רכב יוקרה, לא פורד פוקוס!

שנית, כשמדובר ברכב אוטומאטי, 24,000 ק״מ להחלפת בלמים זה יפה מאד. מניסיוני, יש שמחליפים בכל שנה.

כפי שאמרו לכם, זה תלוי בנהג וזה בכלל לא קשור לגילו. אם נוהגים בעיר כשהרגל על דוושת הבלם, הבלמים נשחקים. אפשר לשרוף בלמים גם בחמישים ק״מ בירידה מירושלים לתל אביב...

במקרה שלכם, אני הייתי מציע להיכנס למוסך לביקורת בלמים כל 10,000-15,000 ק״מ לבדיקת דיסקיות. אם הן היו נבדקות ומוחלפות בזמן, לא הייתם מגיעים למצב בו נשחקו הדיסקים.

שלישית, זה נדיר שיש להחליף דיסקיות אחוריות בנסועה כזו, כי עיקר הבלימה מתבצעת מלפנים. בדר״כ מחליפים דסקיות אחוריות אחת ל 3-4 החלפות קדמיות. אני מייחס את השחיקה המוגברת למאפייני הנהיגה של הנהג הצעיר, בהתאם להודאתו.

עריכה אחרונה על ידי primekart

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ראשית, עלות החלפים במיני, כמו בב.מ.וו, מאד יקרה. זה רכב יוקרה, לא פורד פוקוס!

שנית, כשמדובר ברכב אוטומאטי, 24,000 ק״מ להחלפת בלמים זה יפה מאד. מניסיוני, יש שמחליפים בכל שנה.

כפי שאמרו לכם, זה תלוי בנהג וזה בכלל לא קשור לגילו. אם נוהגים בעיר כשהרגל על דוושת הבלם, הבלמים נשחקים. אפשר לשרוף בלמים גם בחמישים ק״מ בירידה מירושלים לתל אביב...

במקרה שלכם, אני הייתי מציע להיכנס למוסך לביקורת בלמים כל 10,000-15,000 ק״מ לבדיקת דיסקיות. אם הן היו נבדקות ומוחלפות בזמן, לא הייתם מגיעים למצב בו נשחקו הדיסקים.

שלישית, זה נדיר שיש להחליף דיסקיות אחוריות בנסועה כזו, כי עיקר הבלימה מתבצעת מלפנים. בדר״כ מחליפים דסקיות אחוריות אחת ל 3-4 החלפות קדמיות. אני מייחס את השחיקה המוגברת למאפייני הנהיגה של הנהג הצעיר, בהתאם להודאתו.

חביבי,

זה לא הרכב הראשון שאני מבצע לו טיפול בברקסים.

החלפת רפידות כל 24 אלף ק"מ זה הגיוני ומקובל.

על הרפידות במיני, לידיעתך, יש חיישן שמתריע בפני שחיקה, כנראה בשביל למנוע כזה מקרה של שחיקת הצלחות.

48 שעות לאחר שהחיישן נדלק הרכב כבר היה במוסך להחלפת הרפידות.

לא נראה לי שבזמן הזה , הרפידות הספיקו לשחוק את הצלחות , אם כל הכבוד.

ברכב כזה בעל אוריינטציה ספורטיבית, לא נראה לי סביר שהצלחות יגמרו מנסיעות שגרתיות בתל אביב בפחות משנה.

אני לא יודע ממה הסקת שצריך להחליף צלחות אחוריות, האבחון שקיבלנו מהם כאמור הוא על צלחות קדמיות ו4 רפידות.

בכל אופן, כשאני קונה רכב לא זול כמו המיני אני מצפה לאיכות חומרים ברמה נאותה, ולא צלחות שילכו אחרי 24 אלף ק"מ רגועים ביותר. אולי בעשירית מהזמן והמטראז' הרכב ננהג קצת יותר מהר מהרגיל , בדיוק כמו שאני נוהג ב C3 פיקאסו שלי ביום יום או בכל רכב אחר.

עריכה אחרונה על ידי ~VIPER~

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

D300-תכלס.

הדבר היחיד שהטריד את אמא שלי זה ש"יהיה לה קשה למכור את הרכב אם היא לא תטפל במרכזי" שזה שטות גמורה. המחירים שם פשוט הזויים, אחותי נוהגת במיני ONE וגם אותה שחטו בטיפול שגרתי. לכן חשוב לי מאוד (כיוון שאני גר בצפון בכלל ולא מכיר) לדעת על מוסך טוב למיני באזור תל אביב שהוא גם הוגן במחיר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רשמת 4 רפידות והתכוונת לשני גלגלים קדמיים, שניים לכל גלגל, אני יכול להבין מאיפה נובעת הטעות.

מי אמר לך שבבמוו לא נשחקים הבלמים האחוריים קודם?

בכל רכב הבלמים האחוריים קטנים יותר מהקדמיים, ונשחקים משמעותית פחות. זאת פיזיקה פשוטה. רוב כוח הבלימה נופל על הגלגלים הקדמיים. זה המצב כל עוד רוב הנסיעה בכוון קדימה, בלי קשר לסוג ההנעה. ככל הידוע לי גם בבה אם ווה ומותגיו זה המצב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתקן- רפידות "קדימה אחורה" כמו שאומרים במוסך.

ואכן, השחיקה תמיד תהיה קודם מקדימה בגלל חוקי הפיזיקה..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתקן- רפידות "קדימה אחורה" כמו שאומרים במוסך.

ואכן, השחיקה תמיד תהיה קודם מקדימה בגלל חוקי הפיזיקה..

אכן כך והוכחה מאוד פשוטה היא אבק הבלמים שים לב להבדל בין אבק הבלמים שמצטבר על הגאנטים בין אחורה לקדימה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יתכן מאוד.אני דווקה רואה המון נשים בגיל 50+ שנדבקות לרכב מקדימה בפקקים ולא נותנים לו להתרחק יותר ממטרים ספורים. מה שיוצר מצב של כמעט בלימת חירום כל כמה שניות בכל בלימה קטנה של רכב מקדימה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש פה הרבה חבר'ה שרושמים שטויות ובספק אם נגעו בבלמים בחייהם .

בe90 הבלמים האחוריים זהים לקדמיים, ונשחקים יותר מהר - רק לצורך הדוגמא .

איזה חוקי פיזיקה יש לך כשאתה לא יודע מה חלוקת המשקל של הרכב?

דין קאוואליר כדין סיויק?

דין מיני כדין סדרה 5?

ברוב הבימרים הבלמים האחוריים מחזיקים בנסועה שלי 90 אלף מאחורה, הקדמיים כבר 165 על הרכב .

רק בין עירוני לצורך הדוגמא.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תגיד לי, מה אתה בא לי בבמו סדרה 3 עכשיו?

אנחנו מדברים על מיני .

וגם באופנוע שיש בו חלוקת משקל יותר טובה מהסדרה 3 שלך, כשבולמים המשקל עובר קדימה.

כמו כן אין קשר אם מישהו פה נגע בבלמים בחייו או לא.

בכל מקרה זה מחוץ לדיון הנוכחי ואשמח לתגובות רלוונטיות לנושא

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי בדוק במוסך נוסף האם בכלל יש צורך להחליף את הדיסקים. האם בדקו את עובי הדיסקים בעזרת מיקרומטר או סתם הסתכלו והעריכו שהדיסקים קרוב למידת המינימום ?

איזה כייף לי :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 3049 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...