Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

שוקל לעבור לקדימה (האזור הישן יותר, בניין דירות).

כל המידע שאני מוצא כרגע מתרכז יותר בצורן ופחות בקדימה,יש סיבה מיוחדת? (צורן איכותית את זה אני יודע אבל כמה קדימה שונה ממנה?)

אני שומע מאנשים כל מיני דעות לא חיוביות על קדימה ושואל את עצמי אם זה באמת ככה או שזאת עוד סטיגמה שנדבקה לישוב מימי העבר?

מה שמעניין אותי, זה איכות האוכלוסיה בשכונות הוותיקות דווקא, איך הגנים, בתי הספר היסודיים בעיקר ובכללי רמת החיים?

לנושא הפקקים ממחלף דרור עד מורשה וחזרה ,אני מודע ואין צורך להרחיב על זה יותר מדי.

תודה מראש לעונים.

דימה.

פורסם

קדימה דימה.

ואם אתה רוצה התייחסות יותר ענינית, כדאי לציין איפה אתה גר, איפה אתה עובד, יכולת כלכלית לעמוד בתשלום לעומת מקומות אחרים וכו׳.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

כרגע גר ברעננה, גם כן בשכונה ותיקה, התחלתי לשקול קניה של דירה והמקום היחידי בשרון שעוד יש בו מחירים מתחת למיליון זה קדימה, מוכן להתפשר במיקום כל עוד זה בית שלי ולא שכירות.

עובד במרכז, יהוד לשם דיוק, בעתיד יכול להיות שמקום העבודה ישתנה (כרגע משרת סטודנט , תקופת מבחנים אחרונה ואתחיל לחפש משרה מלאה).

יכולת כלכלית יש, מה שאין זה יכולת נפשית/שכלית/מצפונית לשלם סכומי עתק על שכירות.

אני יודע שתחום הנדלן אין מתנות בחינם לכן אני תוהה לגבי קדימה, מה אני מפספס?

מהסתובבות קצרה במקום, לא קיבלתי רושם של ישוב מוזנח, נראה ישוב ממוצע לחלוטין במיקום נחמד.

פורסם

~

היישוב לא מוזנח, הוא פשוט תקוע בזמן אי שם בשנות התשעים. האוכלוסיה שלו מזדקנת, הרמה הסוציו-אקונומית הייתה ירודה מלכתחילה, ולכן בשלב מסויים הפסיקו להשקיע בפיתוחו הקהילתי והתחושה הכללית שם היום היא של חור ממוקם אסטרטגית. השכונות החדשות נבנות בפאתי היישוב ולא במרכזו, כך שערך הדירות בבתים הישנים צפוי רק לרדת עם הזמן, מה שדי נוגד את שאיפתך להפסיק לשרוף כסף על שכירות. אם אתה מתכנן להתחתן ולהביא ילדים באיזשהו שלב אז בכלל אין מה לחפש שם - חיי הקהילה אפסים כאמור, ויש מבחר מצומצם מאד של חנויות או מסגרות חינוכיות.

למעשה כל הכסף באזור הזה הולך ליישובים השכנים שממשיכים לצמוח ולשפר את רמת החיים. צורן והמושבים, צור משה ופרדסיה, אבן יהודה ובית יהושע/כפר נטר מעבר לכביש - כל אלה מושכים אוכלוסיה צעירה ובעלת אמצעים, בעוד שקדימה מושכת בעיקר זבובים שטעו בניווט. יש לי קבוצה של קולגות ומכרים בגילאי 25-35 שגדלו בקדימה, ונכון להיום רק אחד מהם נשאר שם כי הוא גר עם ההורים. השאר, בתמימות דעים לא אופיינית, עקרו מהיישוב בהזדמנות הראשונה שהייתה להם.

במילים אחרות, אני לא חושב שזו האלטרנטיבה שאתה מחפש.

פורסם

התעלקות - עד כמה מורט עצבים להגיע כל יום משם לכפר סבא ברכב, לעומת חדרה בכביש 6?

בתי ספר וכו' לא ממש מעניין אותי, וערך דירות נמוך זה טוב אם אתה שוכר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
~

כך שערך הדירות בבתים הישנים צפוי רק לרדת עם הזמן, מה שדי נוגד את שאיפתך להפסיק לשרוף כסף על שכירות.

שומע,

הושע, יואל, עמוס, עבדיה, יונה, מיכה, נחום, חבקוק, צפניה, חגי, זכריה, מלאכי, דרעיש....

היות ולך,כמו לנביאי תרי עשר , ניתנה הנבואה... אשמח לדעת את המספרים ללוטו לשבוע הבא....

ועכשיו, אם תראה לי נכס בין חדרה לגדרה, שירד בערכו בעשור האחרון, אשמח לשדך לך את גיסתי ולהעניק לך את ביתי....

רק בשמחות ובהצלחה בהתאקלמת בלבנט הישראלי.

אתה מחזיק עדיין ברכב עם מנוע TSI שנגמר לו האחריות? שמע, ביצים של שור.

תברח מהבית, תפיל הכל על אישתך.
פורסם

בכלל לעבור מעיר לישוב קטן זה הבדל רציני.

קדימה פעם הייתה ישוב של פושעים, יש סיפורים על אנשים שקבורים שם בכל מני מקומות.

כל אחד שתדבר איתו יש לו מישהו בכלא או שהיה בכלא.

פעם בגלל שהמצב שם היה כזה גרוע היתה תחנה של מג"ב בישוב.

עכשיו יש שם תחנת משטרה.

האזורים החדשים זה אנשים מרעננה שבנו וילות בזול יחסית לרעננה ושיפורו את היישוב.

אייל

פורסם
התעלקות - עד כמה מורט עצבים להגיע כל יום משם לכפר סבא ברכב, לעומת חדרה בכביש 6? בתי ספר וכו' לא ממש מעניין אותי, וערך דירות נמוך זה טוב אם אתה שוכר.

בכביש 6 זה לא אמור להיות מורט עצבים בכלל, בכביש 4 כדאי לצאת לפני 7:30 או אחרי 9:30.

דווקא לך המקום הזה אמור להתאים בול.

אם תראה לי נכס בין חדרה לגדרה, שירד בערכו בעשור האחרון, אשמח לשדך לך את גיסתי ולהעניק לך את ביתי.... רק בשמחות ובהצלחה בהתאקלמת בלבנט הישראלי.

תודה.

לשאלתך - בדוק מה קרה לערך הדירות בשכונות המצוקה של דרום נתניה (דורה, אזורים) אחרי שבנו לידן את השכונות החדשות. בדיוק כמו בקדימה, השכונות הצמודות לבנייה החדשה התחזקו כלכלית וקהילתית, אבל בקו השני הבתים ממשיכים להתפורר לאיטם, על תמ"א 38 אין מה לדבר כי איכות הבניה נמוכה מדי, וברבי הקומות (רח' מוצקין ולוי אשכול לדוגמה) כבר היו לא מעט מקרים של צניחת מרצפות חיפוי או מרפסות שלמות... מעט התקציב שהעירייה השקיעה בעבר בשכונות האלה הולך כיום למקומות אחרים, לכן ערך הדירות שם רק יורד, לפחות נומינלית. כשמשקללים אינפלציה ושאר גורמים יתכן שהערך נשמר, אבל בפועל אם קנית דירה ב-800 אלף לפני עשור והיום אתה מוכר אותה ב-550, זה לא סכום שאיתו אפשר ללכת רחוק. אולי רק לבניין קצת יותר חדש או לדירה משופצת באותה שכונה.

פורסם

תמ"א 38 ,יש איזשהו חוק שמגביל ביצוע תהליך זה על בניינים משנה מסויימת ומטה?

כלומר , ניתן לבצע תמ"א 38 על בניינים שנבנו משנת 80 ומעלה (דוגמא) או שהתהליך תלוי רק במצב הבניין נטו?

שורה תחתונה, שווה להשקיע בקדימה או עדיף להצפין עוד קצת (חדרה למשל) ולהשקיע שם בשכונה חדישה יותר?

תודה, דימה.

פורסם

מעניין שכתבת "שנות ה80" כי בדיוק בשנת 80 נכנס לתוקף תקן 413 שקבע סטנדרטים לתכן סטטי של בניינים כדי שאלו יעמדו ברעידות אדמה.

מאחר וכל הבניינים שנבנו מאז לעמוד ברעידות אדמה, תמ"א 38 שנועדה במקורה לחזק בניינים ישנים כך שיעמדו ברעידה אינה חלה עליהם.

לגבי חדרה-המחירים לדירות 4 חדרים בשכונת הפארק החדשה חצו זה מכבר את רף המליון (כרגע ב200-300 אש"ח בערך).

בבית אליעזר ובטח שבמרכז העיר אפשר עדיין למצוא דברים, אבל עם כל חיבתי לבית אליעזר (בתור תושב המקום) אני סבור שקדימה עדיין תהיה השקעה טובה יותר.

אני בא מהרצליה, ועדיין חושב שמוסדות החינוך פה בבית אליעזר מצויינים.

ההשקעה בתלמידים גבוהה, והאוכלוסיה מצויינת. (בעיקר עולים מחבר העמים), אפילו אם במבחן הסוציו-אקונומי הקר היא מדורגת נמוך יותר מהרצליה.

מה לעשות-אנשים טובים ומחונכים הם לא בהכרח עשירים או עובדים בהיי-טק.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אני מישוב צמוד.

שני הסנט שלי

מבחינת אוכלוסיה, האיזור המדובר די "פח". יש לא מעט שמועות, על פינוי בינוי, אבל זה רק בגדר שמועות.

האוכלוסיה "הוותיקה" ה"איכותית" גרה בצפון הישוב ומנותקת מדרומו. קשה שלא להבחין לאיפה מזרימים את הכסף. בעיקר באיזור הבנה ביתך האמיד++

יש איפה לקפוץ לשתות בירה ולאכול במספר נקודות באיזור ה5-10 דקות עם רכב. יש מתנ"ס, יש איזור תעשייה משולב מסחר שעובר פיתוח מואץ. שבילי אופניים וריצה יחסית ארוכים לאורך "יער קדימה". יער קדימה עצמו גם נחמד למנגל מידי פעם או להליכה עם הכלב.

יציאה לכביש שש ע"מ להגיע לאיזור כפ"ס לא ריאלית. צריך לנסוע דרך המושבים או כביש 4 למחלף ניצני. נסיעה של כ10 דקות. היציאה לכביש 4 סיוט לא פחות שמתחיל בקטנה מ 7:00 והופך לבלתי נסבל באיזוןר 9:00. ממליץ למצוא עבודה בפולג :roll:.

יש לישוב 3 יציאות, שתיים מהן מזרחיות ומובילות לכביש 562 שמתחבר לכביש 553 שמתחבר ל4 או ממשיך לפולג

למי ששאל בקשר להגעה לכפ"ס. אם הנך בעל רכב ליסינג או שטח קל ומעלה או שאתה סתם אוהב להרוס לאט לאט מתלים יש לא מעט שבילים שחוברים לטירה ומשם יותר קצר להגיע לאיזורי התעשייה של כפ"ס, אחרת צפה כ45 דקות עד שעה נסיעה בבוקר באיזור השעה 8:00.

אם יש עוד שאלות בקשר לאיזור, אשמח לעזור.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

אם כבר natco פתח על בית אליעזר אז אני אוסיף את השנקל שלי

גר פה כבר 23 שנה בערך, לא רואה את עצמי עוזב, במיוחד עכשיו שיש חיבור לכביש 9 במרחק 100 מטר מהבית

לא צריך לעבור דרך העיר בכלל, פשוט תענוג

סטטיסטיקות וכו' תוכל למצוא במדלן ו\או הלמ"ס, לשאלות קונקרטיות אני כאן (ועוד הרבה חדרתיים שמסתתרים פה בפורום:lol:)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

החיבור לכביש 9 הוא אכן נס רפואי (ולו משום שלקח שנתיים לסלול את ה200 מטר המח***נים הללו. כבר לפני שנתיים וקצת, כשעברתי לבית אליעזר, אמרו ש"אוטוטו פותחים").

זה אומר שמהשכונה לכביש 4 זה שלוש דקות כשיש לחץ, ולכביש 6 שמונה דקות ביום רע.

כשאתה כבר על כביש 4, התזמון בבוקר לצומת הדסים (קדימה צפון) הוא כעשר דקות. דהיינו, זה כל ההבדל בין לגור בקדימה/צורן/תל מנוד/קרית השרון/צור משה/פרדסיה לבין לגור בבית אליעזר.

לא פלא שזה הקפיץ את המחירים שם ובשכונת הפארק.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• תוכן חדש...