Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3661 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכיר את הכפתור. מופיע לי חיוב בדולרים

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

העמלה היא מופרזת ודי דומה, כך שלמעשה זה לא משנה אם משלמים אותה לפיי-פאל או לבנק \ כרטיס אשראי ישראלי.

אם כבר, פיי-פאל נותנת לפעמים תמורה (יצא לי פעם שפיי-פאל החזירו לי את מה ששילמתי, לאחר שהקניה לא הגיעה) ואילו השודדים המקומים לא נותנים כלום.

יהודה

פורסם

התשלום עדיין מתבצע בפיי פאל ותוכל להמשיך להשתמש במנגנון ההגנה של פיי-פאל (Dispute) גם אם לא תבצע אצלם את ההמרה לשקלים.

רק שיש לך אפשרות לשלוט היכן תתבצע ההמרה לשקלים, (פיי-פאל / חברת כרטיס האשראי / בנק).

בסכומים קטנים ההפרשים זניחים, אך לאורך זמן הם מצטברים.

פורסם

העמלה שפייפאל לוקחת היא מזערית ביותר, כן במוצר יקר יצא שלקחו עוד 30 שקל אבל שאלו יהיו הבעיות שלנו ביחס לשירות והביטחון שאנחנו מקבלים מהם

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

פורסם

ההמרות אכן יקרות מאוד - הבנקים ופייפאל גנבים בלי בושה.

אם אתם קונים הרבה ובאופן כללי משתמשים הרבה במט"ח, בהחלט מומלץ להחזיק חשבון מט"חי ולהמיר אליו משקלים בכמות גדולה שתתן לכם הנחה משמעותית.

אני מחכה ששירותים כמו transferwise יתחילו לעבוד עם שקלים - זה פשוט חוסך טונות של כסף כשמעבירים בין מטבעות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כל אחד יבדוק את תנאי ההמרה באשראי שלו (לא אחיד בין חברות האשראי ובין הלקוחות של אותה חברה - תלוי בהסכם). במקרה שלי העמלה של פייפאל יקרה באופן משמעותי.

:turn-l:
פורסם

מישהו רשם בקבוצה בפייסבוק שהאופציה לשינוי את השיטת המרה לא רלוונטי למי שמשלם בכרטיס אמריקן אקספרס..

פורסם
כל אחד יבדוק את תנאי ההמרה באשראי שלו (לא אחיד בין חברות האשראי ובין הלקוחות של אותה חברה - תלוי בהסכם). במקרה שלי העמלה של פייפאל יקרה באופן משמעותי.

האם תוכל לפרט?

למשל, אולי אתה נמצא בהסדר עם חברת כרטיסי האשראי?

כשבדקתי ההפרש בין השודדים הישראלים ובין פיי-פאל היה ממש קטן, והחלטתי שמכיון שכבר קרה שפיי-פאל פעלה לטובתי מול הספק, עדיף לשלם להם ולא למקומים שלא עושים כלום חוץ מלקחת כסף.

יהודה

יהודה

פורסם

למשל, אולי אתה נמצא בהסדר עם חברת כרטיסי האשראי?

אני, כמו רבים, בהסדר עם חברת כרטיסי אשראי (כ.א.ל במקרה שלי). מכיוון שההסדר הוא 50% הנחה בעמלה, אני יודע לחשב מה היתה העמלה גם ללא ההטבה.

גובה העמלה וגם שיטת החישוב שונים בין חברות האשראי.

פורסם
אני מחכה ששירותים כמו transferwise יתחילו לעבוד עם שקלים - זה פשוט חוסך טונות של כסף כשמעבירים בין מטבעות.

השירות הזה נראה טוב. חבל שאי אפשר להיעזר בו עבור תשלום לפי-פאל.

מישהו רשם בקבוצה בפייסבוק שהאופציה לשינוי את השיטת המרה לא רלוונטי למי שמשלם בכרטיס אמריקן אקספרס..

צודק. למרות זאת, נראה לי שכאשר ההבדלים קטנים, עדיף שירויחו אלה שנותנים תמורה, כלומר פיי-פאל.

אני, כמו רבים, בהסדר עם חברת כרטיסי אשראי (כ.א.ל במקרה שלי). מכיוון שההסדר הוא 50% הנחה בעמלה, אני יודע לחשב מה היתה העמלה גם ללא ההטבה.

גובה העמלה וגם שיטת החישוב שונים בין חברות האשראי.

תודה

פורסם

צודק. למרות זאת, נראה לי שכאשר ההבדלים קטנים, עדיף שירויחו אלה שנותנים תמורה, כלומר פיי-פאל.

אי אפשר לחשוד בי באהדה כלשהי לחברות אשראי, אבל:

1. פייפאל מרוויחה מעמלה שמשלם המוכר, בדיוק כמו בקנייה בכרטיס אשראי. ההגנה שתקבל לא תלוייה ברווח נוסף שיצא לפייפאל (או לא) מהמרת מטבע.

2. גם חברות האשראי מספקות לך הגנות (על פי חוק).

אז אני לא תורם את כספי לאף אחד - רק משלם למי שלוקח הכי פחות.

פורסם

יהודה - אי אפשר להעזר בו כי הוא לא פעיל בשקלים. ברגע שהם יכנסו לשוק בישראל ויאפשרו לשלם דרך פייפאל, יהיה אפשר לחסוך די הרבה כסף.

בתור אחד שגר בחו"ל ומעביר כספים מדי פעם בין מדינות - זה מאוד שימושי. כמובן רק אם מעבירים בין מטבעות. כלומר - אם קניתי בדולרים בארה"ב עם חשבון יורו, אני יכול לחסוך כל עמלה או שער חליפין (העברתי כסף לקרוב משפחה בארה"ב. שילמתי ביורו והוא קיבל בדולרים. השער היה היציג והעלות זניחה. כששילמתי על מוצר בפייפאל באותה הצורה קיבלתי שער חליפין איום והעמלה הכוללת הייתה פי 5 בערך).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם (נערך)

דוגמה מהשבוע:

עסקה בפייפאל. $1.34.

בהמרה של פייפאל, שער המרה 4.00. יצא 5.32 ש"ח (אולי עיגולים מסוגים שונים).

המרה של כ.א.ל, שער ההמרה 3.818, ועמלת המרה 0.07 ש"ח (13 אג' עם 50% הנחה על העמלה) - 5.22 ש"ח. כ-2% חסכון.

להוסיף לקושי החישוב, ההמרה של כרטיס האשראי נערכת מספר ימים לאחר הקנייה, ולכן שער המט"ח משתנה לעומת המרת פייפאל ברגע הקנייה.

עריכה: דוגמה נוספת, בקיצור. כ-$84. בפייפאל: 336 ש"ח, בכ.א.ל - 320 ש"ח.

עריכה אחרונה על ידי yuvk

• תוכן חדש...