Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3661 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אי אפשר לחשוד בי באהדה כלשהי לחברות אשראי, אבל:

1. פייפאל מרוויחה מעמלה שמשלם המוכר, בדיוק כמו בקנייה בכרטיס אשראי. ההגנה שתקבל לא תלוייה ברווח נוסף שיצא לפייפאל (או לא) מהמרת מטבע.

נכון, אלא שבבחירה בין 2 השודדים- פייפאל וכרטיס האשראי הישראלי, אני מעדיף לשלם לפיי-פאל כי הם כבר הגנו עלי פעם אחת וסביר שיגנו עלי בעתיד. חברת כרטיסי האשראי הישראלית משתדלת לפרש את החוק לרעתינו, למשל כאשר עיסקה בתשלומים בוטלה והקונה רוצה להפסיק את התשלומים העתידים, אבל חברת האשראי מסרבת וממשיכה את התשלומים. הקניות שלי די קטנות ויוצא שאני משלם עוד טיפה לפיי-פאל, וזה בסדר מצידי.

2. גם חברות האשראי מספקות לך הגנות (על פי חוק).

ההגנה שלהם די קטנה. בארצות אחרות ההגנה יותר רצינית:

. In the UK, for example, the bank is jointly liable with the merchant for purchases of defective products over £100.[20]

https://www.nerdwallet.com/blog/credit-card-benefits/purchase-protection-credit-cards-cover-belongings/

(לא התעמקתי . אלה יצאו ראשונים בחיפוש של גוגל)

אי אפשר להעזר בו כי הוא לא פעיל בשקלים. ברגע שהם יכנסו לשוק בישראל ויאפשרו לשלם דרך פייפאל, יהיה אפשר לחסוך די הרבה כסף.

ניחוש שלי שפייפאל לא יסכימו לעבוד עם transferwise כי זה יפגע ברווחיהם.

בתור אחד שגר בחו"ל ומעביר כספים מדי פעם בין מדינות - זה מאוד שימושי. כמובן רק אם מעבירים בין מטבעות. כלומר - אם קניתי בדולרים בארה"ב עם חשבון יורו, אני יכול לחסוך כל עמלה או שער חליפין (העברתי כסף לקרוב משפחה בארה"ב. שילמתי ביורו והוא קיבל בדולרים. השער היה היציג והעלות זניחה. כששילמתי על מוצר בפייפאל באותה הצורה קיבלתי שער חליפין איום והעמלה הכוללת הייתה פי 5 בערך).

טוב שיש תחרות. transferwise נראה שירות מבטיח.

דוגמה מהשבוע:

עסקה בפייפאל. $1.34.

בהמרה של פייפאל, שער המרה 4.00. יצא 5.32 ש"ח (אולי עיגולים מסוגים שונים).

המרה של כ.א.ל, שער ההמרה 3.818, ועמלת המרה 0.07 ש"ח (13 אג' עם 50% הנחה על העמלה) - 5.22 ש"ח. כ-2% חסכון.

להוסיף לקושי החישוב, ההמרה של כרטיס האשראי נערכת מספר ימים לאחר הקנייה, ולכן שער המט"ח משתנה לעומת המרת פייפאל ברגע הקנייה.

עריכה: דוגמה נוספת, בקיצור. כ-$84. בפייפאל: 336 ש"ח, בכ.א.ל - 320 ש"ח.

ההפרש בדוגמא השניה הוא די גדול- כ 5% . אולי שער ההמרה זז בפראות בין 2 התאריכים.

יהודה

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• תוכן חדש...