Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3719 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב פגע בדלת ימין בזמן שיצא מחניה ברוורס, הנזק לא משמעותי אבל ישנו. אני אישית מעדיף לא לתקן את הנזק אבל מסיבות שלי הנהג הפוגע צריך לשלם. כמובן שדרך שמאי ומוסך הסדר "יד רוחצת יד" הנזק יוערך בכמה אלפיות, אבל אם ארצה לקבל את הכסף ללא תיקון אני מאמין שדו"ח השמאי יסתכם בפחות מאלפיה ואולי אפילו כמה מאות שקלים בלבד.

מה אתם הייתם עושים?

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

הולך לקבל הצעת מחיר ממוסך.

מציע לנהג שישלם בהתאם להצעה או שאתבע אותו ואז כבר יהיה גם שמאי בסיפור שזה יעלה לו עלויות.

יסכים לשלם יופי.

לא יסכים, תבע.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אין לי טלפון של הנהג ואני לא רוצה להיות איתו בקשר, יש לי רק את הפרטים לצורך תביעה.

שוב, הבעיה היא שאם אבקש לקבל מהביטוח כסף ללא תיקון בדרך כלל דו"ח השמאי יהיה זעיר.

Just daily

פורסם

אי אפשר לאחוז את המקל משני הקצוות. או שאתה מנסה להגיע עם הנהג הפוגע להסדר או שאתה מנסה לתבוע את הביטוח שלו. אם אתה לא רוצה לדבר איתו וככל הנראה תגיע לתביעה בבית משפט לתביעות קטנות אתה צריך שמאות שתהיה מקובלת על בית המשפט. כשיש הערכת שמאי אתה יכול לתבוע את נזקיך גם מבלי שביצעת את התיקון בפועל.

פורסם

אני מתלבט אם יש טעם להשתמש בשמאי פרטי לדו"ח גלובלי ואחר כך גם לתבוע מהפוגע את עלות השמאי. אין לי כוח לתקן את הנזק הזה, מצד שני לא בא לי לקבל דו"ח גלובלי מהשמאי שעובד עם חברת הביטוח על סך 300 ש"ח, כי אם באמת אחליט לתקן בעתיד אתם יודעים מי מתקן במחיר הזה.

5770569.jpg

Just daily

פורסם

אני זוכר שכן יש אופציה לקבל כסף במקום לתקן את זה, תחפש בפורום מישהו כבר עשה את זה.

אתה מזמין שמאי ומבצע את כל התהליך כרגיל, רק שבמקום לתקן את האוטו אתה מבקש לקבל את הכסף.

פורסם

אם הצבע לא נפגע משמעותית יש אפשרות לסדר את זה ללא פחחות, ולשלוח להם את החשבון. אם תשלח לי נייד שלך בה"פ אשמח לייעץ.

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם

את השמאי לא מעניין האם אתה מתקן או לא מתקן את הרכב. הוא מעריך את עלות התיקון. נקודה. במידה וחברת הביטוח מקבלת את הערכת השמאי, אתה יכול לבקש את הכסף מבלי לתקן את הנזק וחברת הביטוח מורידה מהסכום את מס הערך המוסף. (המע"מ).

ארז רונן

פורסם (נערך)
את השמאי לא מעניין האם אתה מתקן או לא מתקן את הרכב. הוא מעריך את עלות התיקון. נקודה. במידה וחברת הביטוח מקבלת את הערכת השמאי, אתה יכול לבקש את הכסף מבלי לתקן את הנזק וחברת הביטוח מורידה מהסכום את מס הערך המוסף. (המע"מ).

זה כן, תמיד כשתיקנתי במוסכי הסדר הדו"ח הסופי היה לפחות פי 2 מהדו"ח הראשוני.

אני יודע מה צריך להיות לפי הספר, אבל כרגע מתמקדים במה שקורה בשטח.

הקטע עם המע"מ ו/או לשלם לך קצת פחות בגלל שאין חשבונית מס על תיקון בפועל ידוע וקראתי על זה, מדובר בשיטת מצליח ומן הסתם אני אדרוש את כל הכסף שמגיע לי במלואו. אני תובע כסף בגין הנזק שנגרם, לא על תיקון.

עריכה אחרונה על ידי Freak_Miky

Just daily

פורסם

אין מה לדרוש. המע"מ לא שלך ולכן לא תקבל אותו. מע"מ מקבלים רק תמורת חשבונית מס ואתה הרי לא מתקן ולכן גם לא מוציא חשבונית

ארז רונן

פורסם

טוב זה לא קריטי, השאלה היא האם במצב שלי כדאי לי להשתמש בשמאי פרטי כדי אולי לקבל את הכסף שהיה מקבל מוסך הסדר?

Just daily

פורסם

*אין קשר בין חשבונית מס/לבין תיקון /לבין יכולת שלו לקבל מע"מ.

הוא מקבל את מלוא הסכום גם אם הוא לא תיקן, וכנגד הסכום שהוא משלם לשמאי גם, ועל זה הוא יבקש חשבונית מס.

כמובן שתבדוק בדוח שמאי שהסכום כולל מע"מ ובמידה ולא תבקש שיוסיף את העניין .

ולגבי שמאי פרטי או לא, קח פרטי או לפחות אחד שלא יהיה עם אינטרס עבור חברת הביטוח המשלמת .

*יש תיקון לפי הלכת זלוצין

http://www.takdin.co.il/Pages/Article.aspx?artId=4999810

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3926723,00.html

בהצלחה.

פורסם
איזה אינטרס יש לו אם אני לא תובע את הפוליסה שלי בכל מקרה?

נכון, אתה צודק.

לי אישית לא יצא לעבוד עם שמאים דרך מוסכי הסדר, ושוב אני מניח שגם "פרטי" עובד מול גופים גדולים ולא רק אדם פרטי.

בעיקרון החברה המשלמת יכולה גם להסתפק בהצעת מחיר של מוסך, זה לא שאתה תובע את האדם באופן פרטי או את החברה שאמורה לשלם ואז צריך דוח שמאי, שיקול שלך מה עדיף לך יותר..

לכל אופן תיקח שמאי, תקבל דו"ח גלובלי מסודר, ותסיים את הסיפור.

בהצלחה,

• תוכן חדש...