Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3735 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

יש לי בן דוד מניו יורק שמתכוון לעלות ארצה בקרוב, בן כ- 35.

רציתי לדעת איך זה עובד בדיוק כל העניין אם למישהו יש מידע או נסיון בדבר.

האם לעבודה - דואגים לו?

מגורים - בקיבוץ או במקום אחר?

הוא ללא תואר, לא סיים אותו בכל מקרה.

מחר אמורים לדבר איתו בנוגע לכל הדברים הנ"ל ולשאול אותו מה הוא רוצה לעשות בארצנו היפה.

אשמח להסבר כללי כיוון שבנ"ל אני בור.

רב תודות

Opel Adam S 2017

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא דואגים לו לעבודה. הוא מקבל סל קליטה ואפשרות לגור במרכז קליטה למשך מספר חודשים וללמוד באולפן בתקופה הזו. לאחר מכן הוא אזרח מן המניין ואיש לא חייב לו דבר.

קיצר תן לו סתירה, אחת מצלצלת כזאת, שיפסיק לעשות שטויות.

יום טוב גם לך

פורסם

TRONI תאמין לי, שגם אני הייתי רוצה. :p

אסביר לכם את זה יותר מפורט, הבן אדם חיי שם לבד ולא חיי טוב, ללא משפחה וללא קשרים והוא תקוע בניו יורק שם דירה להשכרה שהיא "חירבה" עולה באיזור האלף דולר לחודש בלי מחייה מסביב (מאוד יקר שם).

הוא לא מסתדר ודיי נמאס לו מהחיים שם, אני יודע, דיברתי איתו וביקשתי ממנו וכו' וכו' שאולי ינסה לחפש אלטרנטיבות למגורים ומחייה ועבודה שם.

גם ההמלצה שלי הייתה, שלא יעשה את הטעות ויעבור לכאן.

הוא דיי אובד עצות ולכן שואל אותי איך ניתן לעזור לו, במקסימום שלנו בתור המשפחה שלי זה אולי לגור בדרום (דימונה) ואיכשהו לסדר לו עבודה פשוטה, אבל הבן אדם בן 35 ולא יודע לאן יוכל להתקדם משם.

Opel Adam S 2017

פורסם

אני מבין את המצב שאליו נקלע. במצבו אין לו הרבה מה להפסיד ובאמת לפעמים "משנה מקום משנה מזל" - והמזל שלו בכלל שיש מדינה שפותחת שעריה רק לפי הדת...בכל מקרה תבהיר לו מהם הצדדים הלא טובים כאן, שלא יהיו לו תיסכולים ואכזבה.

Sent from my m2 note using Tapatalk

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם
TRONI תאמין לי, שגם אני הייתי רוצה. :p

אסביר לכם את זה יותר מפורט, הבן אדם חיי שם לבד ולא חיי טוב, ללא משפחה וללא קשרים והוא תקוע בניו יורק שם דירה להשכרה שהיא "חירבה" עולה באיזור האלף דולר לחודש בלי מחייה מסביב (מאוד יקר שם).

הוא לא מסתדר ודיי נמאס לו מהחיים שם, אני יודע, דיברתי איתו וביקשתי ממנו וכו' וכו' שאולי ינסה לחפש אלטרנטיבות למגורים ומחייה ועבודה שם.

חסרות מדינות בארה"ב שהוא רוצה דווקא לכאן ? יש קרוב ל 50 כאלה ובחלק גדול מהן הוא יכול ב 1000$ לשכור בשכונה טובה בית פרטי של 4 חדרים על שטח של דונם, ובאיזור עם מחייה זולה בהרבה מניו יורק.

איך בדיוק עלייה תשפר במשהו את החיים שלו ? הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא ביטוח רפואי שכאן הוא יקבל בזול.

אם הבדידות היא הבעייה שלו יהיה לו קל יותר להביא אליו ישראלים (מכיר הרבה כאלה שימכרו את ההורים לעבדים רק כדי שיהיה להם איפה לנחות לשבועיים בארה"ב)

פורסם

ניסיתי לדבר איתו על העניין הנ"ל וגם אני שאלתי ואמרתי לו שלא חסר מקומות בארה"ב בהם עדיף לו להיוך, טוען שרק בשביל לצאת מניו יורק יצטרך כסף והרבה, יש לי תחושה שהוא מעין קצת עצלן בקטע הזה אבל אני יכול להבין אותו (חלקית) כשמגיעים למצב של ביטולי חתונות, ריב עם משפחה מארה"ב שבמקום לעזור לו עשתה ההיפך (הפסיק לימודים בגלל זה), ועוד כל מיני דברים על הראש.

השאלה היא האם בשורה סופית בכלל משתלם לו לעשות עליה? האם המדינה כלל דואגת לאנשים שעולים או רק לאלה שיש להם כסף (ובמקרה הזה גם הם אלו שדואגים לעצמם?)

Opel Adam S 2017

פורסם

לא, לא ישתלם לו בעליל לעשות עליה.

ולא, למדינה ממש לא יהיה אכפת ממנו.

תעשה חיפוש בגוגל, לא מעט עולים מארה"ב פרסמו בגלוי את החויות שלהם.

מעבר לזה שאין לו תואר, יש לו כישורים? מה הוא עושה היום?

פורסם

תן לו לקרא את הכתבה הזו :

עולים ובורחים: "החלום שלנו הפך לסיוט"

ציטוט של עולה מהכתבה :

"לדברי לורנס, "זה ממש נורא לחשוב כמה משקיעים ארגונים כמו 'נפש בנפש' והסוכנות בהבאת עולים, אבל כמה מעט מושקע בתמיכה ובעזרה לאלה שמגיעים. יש רבים שלא זקוקים ליותר מדי – קצת תמיכה נפשית, פה ושם מישהו שיארח אותם לשבת, ואולי הזדמנות קטנה להיכנס לשוק העבודה. תן להם את זה, והם הופכים לאזרחים טובים, תורמים ומאושרים. ההרגשה שלי היא שהמדינה ומשרד הקליטה לא עושים מספיק, או אם להיות כנה יותר: לא עושים בכלל". "

פורסם

לא הבנתי,

למה בכלל יש ציפיה מהמדינה להזרים לו כסף חינם רק על בסיס זה שהוא יהודי ?

אם הוא רוצה לשנות מקום, להגיע לפה, להשתלב, להתחיל חיים חדשים, שיגיע, אבל הוא יצטרך לעבוד קשה בשביל זה, כמו שהוא יצטרך לעבוד קשה שם כדי להתחיל חיים חדשים.

אנא הגדר "משתלם" ? אם הוא יעשה עם עצמו משהו עקב כך שהוא במקום חדש, כן, זה ישתלם לו, לו אישית.

זה ממש נשמע כאילו הוא תינוק והמדינה היא האמא והוא מצפה שהיא תאכיל אותו, תחתל אותו ותדאג לו למיטה חמה עד גיל 18.

פורסם

תן לו סטירה מצלצלת. שיעבור למקום אחר בארה"ב, שיעבור לקנדה, יש המון מקומות בצפון אמריקה שיהיה לו קל יותר לעמוד על הרגליים.

אני חותם לך שתוך פחות משנה הוא יחזור חזרה לארה"ב

פורסם

phpclub נראה לי שאתה קורא בשרשור הלא נכון.

אני שואל סה"כ לבן אדם שמעוניין לעשות עליה, מה הדרכים שעליו לעבור והאם בשורה תחתונה כדאי לו לעזוב את ארה"ב בשביל לעבור לכאן, אדם שאין לו הרבה מלבד עבודה פשוטה ומחפש לפתוח חיים חדשים גם בגיל יחסית מאוחר (35).

האם הוא מקבל הטבות / עזרה / תמיכה מהמדינה או שהוא לבד וצריך להסתמך על עצמו כשהוא לא ממש מדבר עברית רהוטה אלא אנגלית לרוב, ממש לא מחפש שיתרמו לו כסף או שיממנו אותו, מוכן לעבוד מן הסתם.

כשכתבתי למעלה "עצלן" הכוונה היא לאיפה שהוא נמצא כרגע כי האדם על סף ייאוש מבחינת המיקום שלו בניו יורק, שום דבר לא הולך לו וכשזה קורה לבן אדם אני יכול להבין את הסיבות לרצות לעזוב הכל וללכת.

עכשיו מן הסתם אני יודע שיש מינוסים ופלוסים ואף אחד לא שש לתת כסף לאנשים שבאים לארץ אחרת הייתה כאן חגיגה. שום דבר לא יבוא בקלות זה ידוע מראש.

Opel Adam S 2017

פורסם (נערך)

אני לא אכנס לנושא הכן לא עליה, אבל אם הוא יחליט לעלות אז זה התהליך בקצרה - ראשית, עליו ליצור קשר עם הסוכנות היהודית (או השגרירות/נציגות ישראלית, לא זוכר כבר) באזור מגוריו, ולהגיש בקשה על מנת לעבור את כל התהליך הפורמלי, במידה והוא עדיין לא עשה זאת (יכול לקחת חודשים בודדים ואף פחות אם יש לו את כל המסמכים שמוכיחים שהוא יהודי או זכאי לעלייה וכדומה). כחלק מהתהליך עליו להגיע לפגישה/ראיון בשגרירות.

לאחר שהוא עבר את כל התהליך, קונים לו כרטיס טיסה למועד שהוא יבחר (+- כמה ימים), והוא יכול להביא איתו משהו כמו 40-50 קילו של מטען אישי (תלוי חברת תעופה גם). עם הגעתו לנתב"ג פוגשים אותו נציגים של הסוכנות (נראה לי שגם כשהוא עוזב את ארה"ב אז פוגש אותו איזה נציג ועוזר לו), לוקחים אותו לחדר צדדי, ושם הוא ממלא טפסים, מקבל ת"ז, תעודת עולה, בוחר קופת חולים ומקבל סכום כסף ראשוני (כ-2600 ש"ח). עם סיום כל הטופסיאדה מעלים אותו להסעה ושולחים אותו לאן שיבחר, למשל מרכז קליטה באחת הערים או לכל מקום אחר שבו הוא יחליט לגור. עם הגעתו למקום המגורים, עליו ללכת להסדיר את כל הבירוקרטיה - לפתוח חשבון בנק אליו יועבר סל הקליטה, להצטרף לקופת חולים (הביטוח הבסיסי הוא בחינם במהלך החצי שנה/שנה הראשונה), לבחור אולפן, למצוא חברה וכדומה. בנוסף, עליו לגשת למשרד הקליטה והעלייה באזור מגוריו, להירשם שם והם יוכלו לסייע לו ולתת לו מידע לפי הצורך (על לימודים, עבודה וכדומה).

במהלך 6 החודשים הראשונים בארץ הוא ייקבל 2600 ש"ח כל חודש (סך הכל 18 אלף עם המענק בנתב"ג), וזה כולל בתוכו גם את הסיוע בדיור (המגורים במרכזי הקליטה, אגב, הם לא בחינם, ומשלמים עבורם סכום סמלי של כ-800-1000 ש"ח אם אני זוכר נכון).

בנוסף, הוא זכאי לאולפן בסיסי בחינם (האולפן נמשך כ-5-6 חודשים, וניתן להירשם גם לאולפן למתקדמים במידה והוא יודע עברית ברמה טובה).

עם סיום החצי שנה בארץ הוא יכול להגיש בקשה להבטחת הכנסה במידה והוא לא עובד/הכנסה נמוכה, והסכום עומד על משהו כמו 1300 ש"ח (אבל אני מניח שזה תלוי הכנסה).

בכל אופן, האופציה הכי טובה היא לפנות באינטרנט לסוכנות היהודית/משרד הקליטה והעלייה ולבקש מהם מידע והכוונה, הם יוכלו לתת את המידע המדויק ביותר.

דבר נוסף, הוא חשב אולי לעשות תכנית "מסע" (בהנחה והוא יכול להצטרף בגילו)? מדובר בתכנית של כ-9-12 חודשים במהלכם גרים בארץ (אבל לא נחשבים אזרחים, כלומר לא עושים עלייה), מטיילים, לומדים (עברית ועוד) וכדומה. מן תכנית תגלית מורחבת (מאוד).

זה יכול לתת לו רושם ראשוני על החיים בארץ, לעזור לו ללמוד עברית ברמה התחלתית, ובמידה והוא ירצה הוא גם יכול לעשות עלייה עם סיום התכנית.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם

אתה יכול לבוא ולשאול, לאיזה הקלות זכאי מישהו שמגיע לעליה.

הגישה שלך כמו שאני מבין אותה היא אחרת, האם כדאי לו לבוא כי המדינה תעזור לו ותדאג לו.

הוא צריך לעזור לעצמו, אתם המשפחה שלו צריכים לעזור לו, המדינה צריכה להקל עליו את חודשיו הראשונים כאן כדי לעזור להתאקלמות קלה יותר, לא מעבר.

לא קראתי איפשהוא ששאלת מה התהליך, אלא שאלת על מה הוא מקבל מהמדינה.

לעצם העניין, אני גיליתי שכל אחד רואה מהזוית שלו. הדשא של השכן תמיד ירוק יותר. עם כל זה שאנחנו היינו רוצים להתחלף במקומות איתו, הוא בסיטאוציה ומצב כזה שהוא מחפש מפלט. יכול להיות שהוא יחזור לשם בעוד שנה, בעוד כמה שנים, השאלה היא כמה קל יהיה לו להתאקלם. בתור המשפחה שלו אתם צריכים לעזור לו ולתת לו את הגב.

אי אפשר לצפות מהמדינה שתארח אותו ביום שבת כי אין לו חברים שם. אנחנו כולם אנשים בוגרים וצריכים להסתדר לבד.

אני אישית הייתי אומר לו ללכתעל זה, אם הוא "עצלן" כדבריך לעשות משהו שם, עקב אי אילו דברים שעבר, ואם אין לו שום דבר להפסיד (קשר רומנטי, בית, נכס, משפחה), אז אין לו שום דבר להפסיד.

• תוכן חדש...