Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מצאת קונטיננטל במסגרת התקציב שהגדרת?!

הכי קרוב לדעתי עם "ערך מוסף" יהיה הגודייר אסימטריק 2.

באתר יד2צמיגים הוא מופיע סביב 550 ש"ח לצמיג באזור המרכז ובאתר של היבואן iTire אחרי הנחות וברכישת רביעיה יוצא קצת מעל ל-560 ש"ח לצמיג.

אפשר גם ללכת למשל על הטויו T1 Sport, ביד2צמיגים סביב 450 ש"ח, באתר היבואן טיירקלאב 470 ש"ח אחרי הנחה.

מצד שני, אם התקציב הכולל מגביל אותך, אין בעיה ללכת על הפאלקן (אם תמצא מלאי שלהם) שיהיה זול יותר ולפחות יציב אותך ברף הבטוח מבחינת צמיגים, אבל ישאיר קצת יותר כסף לטפל בשאר הדברים.

אברר מחירים.

בנתיים אחרי ניסיון עם פאלקן אני נשאר נאמן להם

אבל אם אמצא משהו יותר טוב לבן אדם כמוני (לוחץ הרבה) במחיר סביר יותר.. אלך עליו

אני חושב שעשית טעות רצינית בכל הקשור לקניה,

לא לקחת לבדיקה לפני קניה, אין לך מושג כמה יעלה לתקן ומה יש לתקן, אתה לא יודע איזה עוד הפתעות יחכו לך בבדיקה עכשיו אחרי שכבר קנית

נראה לי מאוד שהרכב הזה אכן בעייתי ולא סתם ההוא מכר לך בשם אחותו, (קנתה 3 רכבים?? לא נראה לי הגיוני הסיפור הזה)

אם הוא העדיף את הבלנו הישנה שלך על המאזדה 6 של אחותו סימן שהרכב הזה באמת באמת עייף,

המאזדה עשתה המון ק"מ, לא חסרות מאזדות שמורות יותר,

הפרמיום זה רכב יקר הרבה יותר לאחזקה, שלא נדבר על צריכת דלק זוועתית,

הקטע הזה שהוא מוכר בשם אחותו נראה לי חשוד, מי היה נוכח בהעברת הבעלות? על שם מי הרכב היה רשום ברישיונות?

הוא היה נוכח , היא הייתה נוכחת וגם הילד שעליו העבירו את הבלנו (הולך לנהוג עליה אחרי שיסיים שיעורי נהיגה). הרכב היה רשום על שמה ברישיונות.

הלו שחררו מהבן אדם עשיתם לו שחור, ילד טעה אז מה.? לא טעיתם בעבר, יופי הוא קיבל שיעור חשוב וילמד מזה.

הלאה התגברנו על שלב המרירות עכשיו לך על בטיחות. אל תשתולל ותחפש כי תמצא תן לי רכב 14 ואני ימצא לך דברים באחריות. לעניות דעתי בצע בדיקה למכלולי הבטיחות ומה שצריך תחליף( לא חיב מקורי) וקצת טאץ להרגשה האישית אבל אל תזרוק סתם כסף. אתה בחור צעיר וכל שקל חשוב בהצלחה.

אגב האם הלכת לאיש מקצוע של צמיגים שיעריך? מה איכותם או על דעת עצמך?

קצת צודק.. ראיתי את כל התגובות ופשוט מה שעבר לי בלב היה "ואו פאק עשיתי טעות. יותר גרועה מהבלנו."

הבחור של הטסט אמר לי לגבי הצמיגים "אפשר לסחוב איתם עוד"

מה יש להעריך את מצב הצמיגים? הוא תיאר מספיק טוב, 2 צמיגים שחוקים (*) מקדימה ותערובת מאחור.

הוא גם הקציב סכום יפה להחליפם. אין פה על מה להתעכב.

* צמיגי אינפיניטי עד כמה שאני מוצא, מעבר להיותם מיוצרים בסין הינם מותג פרטי של איזשהו תאגיד מאיחוד האמירויות.

על טיבם קשה לעמוד מבלי לדעת באיזה דגם מדובר. חלקם גם נראים מועתקים משהו מצמיגים אחרים.

אבל בכל מקרה, כאמור הם שחוקים.

ובכל זאת, הם סיניים. לא לוקחים סיכון בצמיגים

תת היגוי - כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב.
היגוי יתר - כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב.
כוחות סוס - באיזו מהירות פגעת בקיר.
מומנט - לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

• תגובות 132
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

האמת בנתיים בפעם השנייה שמילאתי דלק יצא לי 1-12.3 אבל בקושי לחצתי ויותר נתתי לבקרת השיוט להשתלט

עדכונים:

היום קפצתי לצמיגייה, קיבלתי הצעת מחיר לדאנלופ דגם FM800 אחרי הנחה יצא 1900 שקל , לפני הנחה 2150 שקלים

אני חושב ללכת עליהם כי הם עם האחיזה הכי טובה שיש בדירוג (דירוג A)

בנתיים היום התקנתי שלטי נוחות + אימבולייזר+עלוקה+כספת למחשב רכב כולל מרים חלונות וסגירה לסאן רוף

יצא לי מחיר טוב ואני מבסוט על זה 750 שקלים

יש בעיה בחלון ימני קידמי שהמנוע שלו גמור וחובה שיפוץ כי הוא לא נפתח עד הסוף

שסוגרים את הרכב הוא נסגר עד הסוף ואז נפתח חצי ונשאר פתוח

הבנתי שעלות שיפוץ עולה 150 שקל

היום אלך לקנות קסנון אפטרמרקט וארכיב לאור דרך , סופסוף אוכל לנהוג עם אור דרך.

אעדכן בהמשך !

פתחתי מחברת ואתחיל לרשום תאריכים וכל מה שנעשה ברכב

פורסם

ה-FM800 הוא צמיג בלי יותר מדי חוות דעה לגביו ולא ברור לגמרי מה מקורו, אם כי מסתמן שהוא בסדר בסה"כ.

יחד עם זאת המחיר קצת יקר, ואפשר למצוא אותו סביב 450 ש"ח לפי יד2צמיגים.

אם אתה מתייחס לסעיף "אחיזה" ברטוב, הדבר מתייחס אך ורק למדידת בלימה מ-80 קמ"ש על כביש רטוב. אין השלכה ישירה על משתנים אחרים.

פורסם
ה-FM800 הוא צמיג בלי יותר מדי חוות דעה לגביו ולא ברור לגמרי מה מקורו, אם כי מסתמן שהוא בסדר בסה"כ.

יחד עם זאת המחיר קצת יקר, ואפשר למצוא אותו סביב 450 ש"ח לפי יד2צמיגים.

אם אתה מתייחס לסעיף "אחיזה" ברטוב, הדבר מתייחס אך ורק למדידת בלימה מ-80 קמ"ש על כביש רטוב. אין השלכה ישירה על משתנים אחרים.

אזי מה לדעתך לעשות?

הבאתי לבחור תקציב של 1,500 שקל והוא אמר לי שאפשר להביא סיני באיכות טובה

סיני.. איכות טובה.. משום מה שניהם לא מתקשרים לי טוב

פורסם (נערך)

לאור ההורדה בתקציב, הכי קרוב זה באמת שוב הפאלקן ZE914, אם יש מלאי שלו איפשהו.

הבאים בתור יהיו הטויו T1 Sport והדנלופ המדוברים.

במסגרת תחליפים זולים יותר, יכול להיות שאפשר לשקול אפשרויות ממותגי צמיגים אירופאים של חברות בת לחברות גדולות יותר או פרטיים (פולדה, נוקיאן, וורדשטיין, סאבה, בארום).

כך למשל: http://www.itire.co.il/catalog.php?id=1377

(רק אם אתה מחליט ללכת על זה, דבר עם ירון הנציג בפורום. משום מה מחיר של 4 צמיגים בנפרד נמוך יותר מ"סט של רביעיה" וגם צריך לקבל ממנו קופון לעוד 5% הנחה).

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם
לאור ההורדה בתקציב, הכי קרוב זה באמת שוב הפאלקן ZE914, אם יש מלאי שלו איפשהו.

הבאים בתור יהיו הטויו T1 Sport והדנלופ המדוברים.

במסגרת תחליפים זולים יותר, יכול להיות שאפשר לשקול אפשרויות ממותגי צמיגים אירופאים של חברות בת לחברות גדולות יותר או פרטיים (פולדה, נוקיאן, וורדשטיין, סאבה, בארום).

כך למשל: http://www.itire.co.il/catalog.php?id=1377

(רק אם אתה מחליט ללכת על זה, דבר עם ירון הנציג בפורום. משום מה מחיר של 4 צמיגים בנפרד נמוך יותר מ"סט של רביעיה" וגם צריך לקבל ממנו קופון לעוד 5% הנחה).

האמת אין לי מושג בצמיגים ואני לא הכי מתיימר להבין בהם..

אשמח פשוט שתתן החלטה בשמי, אחרי ניסיון טוב עם הפאלקן אני אוהב אותם והכל,

אבל אחרי כ5-10 אלף ק"מ התחלתי להחליק איתם בכיכרות. או בסיבובים על 40 קמ"ש

בעוד שבהתחלה שלהם הם הצליחו לסחוב סיבוב בכמעט 80 קמ"ש ועדיין להיות עם אחיזה מטורפת

ללכת שוב על הפאלקן?

פורסם

אי אפשר להשוות את רמת האחיזה והשליטה ברכב בין הבלנו עם צמיגים 185/60R14 במקרה הטוב לבין המאזדה עם 215/45R17 ואולי גם עם מערכת ESP (?!). גם קשה לעמוד על התנאים שהובילו אותך להחליק כהגדרתך בזמנים השונים.

מה גם שהפאלקן הוא לא בדיוק הצמיג להשתולל איתו.

נתתי לך כמה הצעות ורעיונות לבדיקה. כולם יהיו עדיפים על המצב הנוכחי שלך.

בדוק בעוד מספר מקומות לגבי הצעות כאלו ואחרות, לגבי דגמים מדוייקים ותמחור, ותחליט מה מתאים לך או חזור להתייעצות ספציפית.

פורסם (נערך)

אני במקומך הייתי עושה דבר נוסף, תכניס את הרכב לפחח טוב שיבצע בדיקה האם הרכב עבר תאונות, לאחר מכן למכונאי שיבצע בדיקה כללית.

כל עוד מנוע, גיר ושילדה תקינים אני לא חושב שנפלת חזק ולא חושב שדפקו אותך.

אל תשכח שמדובר ברכב בן 9, אני מתעלם מהצמיגים כי זה בלאי אבל בכל רכב היית צריך להוציא כמה אלפי ש"ח כדי ליישר קו.

תעשה יישור קו ותהנה מרכב

עריכה אחרונה על ידי לאון
פורסם

לדעתי פלקן ZE914 הם הבחירה הכי טובה ביחס למחיר. נמכרים באיזור ה-400 ש"ח לצמיג.

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם
אי אפשר להשוות את רמת האחיזה והשליטה ברכב בין הבלנו עם צמיגים 185/60R14 במקרה הטוב לבין המאזדה עם 215/45R17 ואולי גם עם מערכת ESP (?!). גם קשה לעמוד על התנאים שהובילו אותך להחליק כהגדרתך בזמנים השונים.

מה גם שהפאלקן הוא לא בדיוק הצמיג להשתולל איתו.

נתתי לך כמה הצעות ורעיונות לבדיקה. כולם יהיו עדיפים על המצב הנוכחי שלך.

בדוק בעוד מספר מקומות לגבי הצעות כאלו ואחרות, לגבי דגמים מדוייקים ותמחור, ותחליט מה מתאים לך או חזור להתייעצות ספציפית.

כן יש לה ESP , מרגיש לי שונה לגמרי מהבלנו. מעכשיו אני מפסיק להשוות בינה לבין הבלנו !

אני במקומך הייתי עושה דבר נוסף, תכניס את הרכב לפחח טוב שיבצע בדיקה האם הרכב עבר תאונות, לאחר מכן למכונאי שיבצע בדיקה כללית.

כל עוד מנוע, גיר ושילדה תקינים אני לא חושב שנפלת חזק ולא חושב שדפקו אותך.

אל תשכח שמדובר ברכב בן 9, אני מתעלם מהצמיגים כי זה בלאי אבל בכל רכב היית צריך להוציא כמה אלפי ש"ח כדי ליישר קו.

תעשה יישור קו ותהנה מרכב

אם היה לי כסף מיותר לכל זה , הייתי עושה את זה מההתחלה ופותר הרבה בעיות.

מה זה קסנון אפטרמרקט?

קסנון שנמכר באייבי , אליאקספרס וכו'.

לא רכיב מקורי מהחברה.

לדעתי פלקן ZE914 הם הבחירה הכי טובה ביחס למחיר. נמכרים באיזור ה-400 ש"ח לצמיג.

אברר עליהם, תודה !

פורסם (נערך)

אל תקנה זבל סיני מבחינת ה"קסנון".

אתה גם לא בהכרח צריך קיט מלא,אם זו כוונתך.

יש לבדוק קודם אצל חשמלאי או בעל מקצוע דומה מה טיב הבעיה.

נורות של פיליפס/אוסרם נמכרות באיביי וכד' במחירים שווי נפש יחסית.

יש לך כאן מדריך איך להחליף (שים לב ש"קסנון" זה Discharge Type):

http://workshop-manuals.com/mazda/6/l4-2.3l/lighting_and_horns/headlamp/headlamp_bulb/component_information/service_and_repair/

ובכלל באתר הזה, שפע של הסברים בנוגע לרכב שלך. למרות שהוא קצת לא נוח לשימוש.

או שתחפש בגוגל mazda 6 2.3 workshop manual

ויהיו כמה תוצאות עם מדריכים בפורמט PDF נוחים יותר.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

בדיוק, שהייתי אצל חשמלאי והוא אמר שזה די הרבה עבודה לבדוק מה הבעיה בקסנון שיש כרגע ברכב.

אולי ריליי דפוק, אולי מגעים רופפים.. צריך לרוץ על כל החוטים ולבדוק..

ותודה ענקית על האתר ! הוא עזר לי כ"כ הרבה עכשיו ! למדתי ממנו המון על הרכב ואמשיך עוד ללמוד

רק שאלה קטנה, הוא אומר שתמיד לנתק את המינוס של המצבר, הבעיה שאם אני עושה את זה. החלונות משתגעים ואז אי אפשר לסגור אותם או לפתוח אותם..

• תוכן חדש...