Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש שם הסבר איך לאפס את החלונות (עמ' 1, עמ' 2), הליך שהוא בגדר "סטנדרטי" בהקשר זה:

סוויץ' על ON, לוודא שנעילת חלונות לא מופעלת, להתחיל מחלון נהג - ללחוץ ולהוריד למטה לחלוטין, למשוך כדי להעלות את החלון ולהחזיק עוד 2 שניות אחרי שנסגר. וככה בכל חלון ממושב הנהג.

• תגובות 132
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
יש שם הסבר איך לאפס את החלונות (עמ' 1, עמ' 2), הליך שהוא בגדר "סטנדרטי" בהקשר זה:

סוויץ' על ON, לוודא שנעילת חלונות לא מופעלת, להתחיל מחלון נהג - ללחוץ ולהוריד למטה לחלוטין, למשוך כדי להעלות את החלון ולהחזיק עוד 2 שניות אחרי שנסגר. וככה בכל חלון ממושב הנהג.

ואו אדיר ! זה הסתדר !

תודה!!

יש אולי איזה מדריכון קטן שם איך לשפץ מנוע של חלון? החלון הימני קידמי לא יורד לי עד הסוף והבנתי שזה דורש שיפוץ, רוצים 150 שקל על שיפוץ.. אם אפשר לשפץ בעצמי ולחסוך את ה150 שקל האלו בשביל נורות אז למה לא.. קיים דבר כזה?

תת היגוי - כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב.
היגוי יתר - כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב.
כוחות סוס - באיזו מהירות פגעת בקיר.
מומנט - לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

אולי המסילה של החלון מלוכלת מאוד ומקשה על הההורדה או שהגומי של הדיפון דלת עוצר אותה, תפרק את הדיפון ותסתכל על המסילה וכל המנגון שעליו יושב החלון ותרסס קצת wd או שמן ייעודי לדברים האלה, ביצעתי ניקוי כזה למסילות ברכב שלי והחלונות יורדים ועולים כמו חדשים.

פורסם

הנה "החוברת" בפורמט PDF:

http://lodge.glasgownet.com/bitsnbobs/Mazda6_Workshop_Manual.pdf

רק חבל שאי אפשר לחפש שם לפי טקסט.

ההתייחסות לחלונות חשמליים החל מעמ' 741 של הקובץ (746-747 עבור הוצאת החלקים הרלוונטים).

זו לא חוברת של שיפוץ חלקים, אלא הנחיות לפירוק והרכבה של חלקי חילוף וטיפול/איפוס בתקלות.

פורסם

שלא יתפסס, הנה חוברת שניתן לחפש בה לפי חיפוש טקסט (חלונות בעמ' 780 בזו):

http://www.mazdabg.com/ftp-uploads/Mazda/6/Mazda%206%20Workshop%20Manual%20English/Mazda6/English/1730-1E-02C.pdf

ובכלל יש פה עוד כמה חוברות שעשויות להיות רלוונטיות לדגם אצלך:

http://www.mazdabg.com/ftp-uploads/Mazda/6/Mazda%206%20Workshop%20Manual%20English/Mazda6/English/

פורסם
אולי המסילה של החלון מלוכלת מאוד ומקשה על הההורדה או שהגומי של הדיפון דלת עוצר אותה, תפרק את הדיפון ותסתכל על המסילה וכל המנגון שעליו יושב החלון ותרסס קצת wd או שמן ייעודי לדברים האלה, ביצעתי ניקוי כזה למסילות ברכב שלי והחלונות יורדים ועולים כמו חדשים.

הבעיה היא שאני מפחד לפתוח את הדלת.. איך בכלל פותחים את הדלת?

בבלנו לדוגמא יש 3 קליפסים למטה מושכים את הדלת והכל טוב ויפה.. פה אני מפחד שיש קונקטורים או כל דבר אחר שיכול להרוס את הדלת או סתם דברים שכאלה..

יש איזה מדריכון / סרטון וכו'?

הנה "החוברת" בפורמט PDF:

http://lodge.glasgownet.com/bitsnbobs/Mazda6_Workshop_Manual.pdf

רק חבל שאי אפשר לחפש שם לפי טקסט.

ההתייחסות לחלונות חשמליים החל מעמ' 741 של הקובץ (746-747 עבור הוצאת החלקים הרלוונטים).

זו לא חוברת של שיפוץ חלקים, אלא הנחיות לפירוק והרכבה של חלקי חילוף וטיפול/איפוס בתקלות.

שלא יתפסס, הנה חוברת שניתן לחפש בה לפי חיפוש טקסט (חלונות בעמ' 780 בזו):

http://www.mazdabg.com/ftp-uploads/Mazda/6/Mazda%206%20Workshop%20Manual%20English/Mazda6/English/1730-1E-02C.pdf

ובכלל יש פה עוד כמה חוברות שעשויות להיות רלוונטיות לדגם אצלך:

http://www.mazdabg.com/ftp-uploads/Mazda/6/Mazda%206%20Workshop%20Manual%20English/Mazda6/English/

אני ממש מעריך אותך ! תודה ענקית !

סתם שאלה שעולה לי לראש, אם מחר אלך לסוכנות של מאזדה ואבקש ספר רכב של השנתון הזה ספציפי, יביאו לי?

פורסם

אם בהכרת הרכב עצמו עסקינן, אז כנראה שאפשר למצוא חוברות ברשת, באנגלית.

כמו זה (קובץ PDF בפנים): http://www.mazdabg.com/ftp-uploads/Mazda/6/mazda_6_owners_manual_2007.rar

אבל, בכל הנוגע להסתמכות על מפרט טיפולים ונוזלים, הייתי נזהר, משום שמדובר בחוברת אמריקאית לדעתי עם הנחיות שמתאימות לשוק שם.

אם למרכז שירות שתיגש אליו יש ספר כזה, אז יתנו. אולי תמורת תשלום.

פורסם

אין הרבה הבדל בפירוק דיפונים, העיקרון אותו עיקרון.

לאתר את הברגים(בדרך כלל 2-3), קליפסים וקונקטור של מתג החלון.

הנה קח סירטון

פורסם

תודה לשניכם ! אעבור על הסרטונים!

עדכון:

נפגשתי עם מאור מהכנופיה שאני חייב להגיד לטובתו שיצא תותח שבשעת לילה הוא פינה מעצמו קצת זמן בשביל בדיקה

לאחר בדיקה של מאור, הצלחתי להוציא חיוך כי לא מדובר על נזקים כ"כ "יקרים" ולא רבים.

הנזקים שהתגלו:

1. גומיה בצירייה הקידמית ימנית קרועה ודורשת החלפה.

2. חובה להחליף צמיגים עקב שחיקה מרובה , כמובן דורש כיוון פרונט ואיזון גלגלים אחרי הצמיגים

3. הברקסים האחוריים גמורים לחלוטין. כיוון שאין כיוון לגלגלים והרפידה הפנימית נשחקה לחלוטין וזה כבר נוגע בברזל.

4. מוט מגשר בין הנאבה, צריך להחליף או את כל המוט או רק את התפוח כי הוא משוחרר שם.

זה יבוצע לפי הסדר הבא:

1. החלפת המוט / תפוח

2. החלפת ברקסים אחוריים

3. החלפת צמיגים + כיוון פרונט ואיזון גלגלים לכולם.

4. החלפת הגומייה בציריה.

ערב טוב :)

פורסם

עדכון:

החלפנו צמיגים.

החלפנו צמיגים לפאלקן ZE914

עברנו הרבה ייסורים כיוון שלאף אחד לא היה במלאי ומצאתי רק צמיגייה אחת שיש לה במלאי חדשים בניילון והיא נמצאת בראשל"צ

יצאנו החלפנו והכל טוב

12970365_10206439952817362_1251040578_o.jpg12980717_10206439952577356_1494038275_o.jpg

באמצע ההחלפה ביקשתי ממנו שישים בספייר את האחד הצמיגים שהוא טוב.

מתברר שבגאנט ספייר (מקורי) יש שבר ובגלל זה אי אפשר לשים צמיג עליו. (תמונות מצורפות.)

12986722_10206439952777361_1767667852_o.jpg12999693_10206439952657358_1064689252_o.jpg

לאחר מכן הלכנו לכיוון פרונט, בנתיים הוא כיוון לי רק את הגלגלים הקידמיית ובאחוריים הוא לא רצה לגעת כיוון שהתפוח שם משוחרר.

נתקן את התפוח ונחזור שוב פעם לפרונט אחורי.

13009699_10206439952857363_1680123418_o.jpg

כרגע נשאר לנו להחליף ברקסים אחוריים + לתקן את התפוח האחורי + להחליף גומיה שנקרעה בצירייה הקידמית ימנית.

פורסם

אני כמעט ולא עושה כלום ביומיום.. אז לפחות שמשהו יעסיק אותי :)

חבר הצליח למצוא לי טורבו לד במקום הקסנון המקורי, באור לבן בדיוק כמו שהיה לי בבלנו הקודמת.

מחר אלך לקנות והוא ירכיב לי ואלמד ממנו איך להרכיב את זה

פורסם
מנורה או מגבר באיביי עולה גרושים

למה להתעסק עם שטויות

כי לצערי אני לא הצצלחתי להתעסק עם המנורה שיש כרגע.. בכלל אפילו לא לפרק אותה.. או להגיע אליה

• תוכן חדש...