Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר אור, וחג שמח!

כבר הרבה זמן שאני מעוניין לשאול מספר לא קטן של שאלות, ותמיד מצאתי את עצמי רושם מגילה, ואז מוחק אותה, סוף סוף הצלחתי לנסח שאלה עניינית, מבלי להכניס את עצמי לפינות.

אז ככה:

כל שרשור שקראתי, כל פוסט שנתקלתי בו, וכל מאמר של סדנא כזו או אחרת תמיד דיברו על היעד בשיפור, כשיפור ההספק, והשיפור במומנט היה תוצר לוואי.

מה עם לדוגמה, אני רוצה דווקא להציב את שיפור המומנט כיעד (עם נתון מוגדר שאליו אני רוצה להגיע), ודווקא מבחינת ההספק, אני רוצה, אפילו, נאמר, להגביל אותו.

אני אתרגם למספרים את מה שרשמתי:

לרוב מגיע אדם פלוני ומבקש לשפר את הספק המנוע מ250 כ"ס ל350 כ"ס, מגיע לסדנה X ומחליף רכיבים כאלו ואחרים - והמומנט, כמה שיוצא יוצא. אני רוצה דווקא ללכת הפוך, מנוע שמספק מומנט של נגיד 30 קג"מ לשפר אותו כך שהמומנט יהיה 45-50 קג"מ, ולהגביל את ההספק שלא יעבור את ה300-330 כ"ס.

איך זה נעשה? האם זה בכלל בר ביצוע?

ברור לי שהספק זו בעצם מכפלת המומנט בסלד כפול עוד איזשהו קבוע (לא זוכר מהו). עם זאת, רכבי הWRC של תחילת שנות ה2000 (היום אני לא יודע מה המצב שם), היו מוגבלים ל300 כ"ס, אבל לא הייתה להם מגבלה על המומנט (עד כמה שזכור לי), והמספרים היו מדהימים. ההספקים היו 300 כ"ס ומהומנטים סביב ה60 קג"מ.

פורסם

הם עולים ויורדים ביחד.

נניח שהיה אפשרי, למה שתרצה בכך? נניח שהצלחת לעלות את המומנט ל-50 קג"מ, מה אכפת לך לאיזה ערך עלה ההספק?

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם (נערך)

זה בדיוק העניין, שאני לא יודע ואני שואל אם אמור להיות לי אכפת או לא.

למה שארצה בכך? כי ברוב המקרים שאני נחשפתי אליהם, מעל הספק מסויים בכ"ס נדרש חיזוקים והחלפת רכיבים פנימיים (טלטלים, בוכנות, גל ארכובה), אבל בשום מקום לא דובר על החלפת רכיבים כדי לתמוך במומנט מסויים. ולכן, אם לדוגמה אם אני מכוון למומנט של 50 קג"מ (כמו שרשמת) והצלחתי להגביל את ההספק ל300 כ"ס אוליי לא אדרש להחלפה של כל אותם חלקים?

אגב, איך מסתדרת העובדה שרכבי הWRC היו מוגבלים בהספק אך לא במומנט, ומנגד כל הWRX וה STI שנעים בארץ שעברו שיפור כזה או אחר, עוברים את נתון ההספק, אך לא את נתון המומנט (אני בטוח שיש כאלו שחצו) עם האימרה שלך ששניהם משתנים ביחד?

עריכה אחרונה על ידי yuraskor
פורסם

מה ששובר זה המומנט לא הכוח סוס.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם

תודה רבה! זה חלק ממה שחיפשתי לדעת.

לגבי הנושא עצמו, האם ניתן לבצע הגבלה על ההספק?

אני מעדיף מומנט, זמין ושימושי.

פורסם
זה בדיוק העניין, שאני לא יודע ואני שואל אם אמור להיות לי אכפת או לא.

למה שארצה בכך? כי ברוב המקרים שאני נחשפתי אליהם, מעל הספק מסויים בכ"ס נדרש חיזוקים והחלפת רכיבים פנימיים (טלטלים, בוכנות, גל ארכובה), אבל בשום מקום לא דובר על החלפת רכיבים כדי לתמוך במומנט מסויים. ולכן, אם לדוגמה אם אני מכוון למומנט של 50 קג"מ (כמו שרשמת) והצלחתי להגביל את ההספק ל300 כ"ס אוליי לא אדרש להחלפה של כל אותם חלקים?

אגב, איך מסתדרת העובדה שרכבי הWRC היו מוגבלים בהספק אך לא במומנט, ומנגד כל הWRX וה STI שנעים בארץ שעברו שיפור כזה או אחר, עוברים את נתון ההספק, אך לא את נתון המומנט (אני בטוח שיש כאלו שחצו) עם האימרה שלך ששניהם משתנים ביחד?

בדיוק להפך!

כל החלקים מוגבלים לרמת מומנט מסויים (כגון מצמד, דריישפאט, צריות וכו'), המומנט קשור לכוח סוס ולהיפך.

הנוסחה הנ"ל מראה זאת בצורה הכי טובה:

סלד כפול מומנט חלקי 5252 = כוח סוס.

ישנה אימרה שהולכת ככה:

מומנט מנצח מירוצים וכוח סוס משפר מכירות.

פורסם

זה בדיוק העניין. בכל פורום שקראתי התייחסו לנתון המומנט רק כאשר הגיעו לגיר שעלול לא לעמוד בעומס, ולא לפני.

הכל אופן, תודה (זה סוגר את הפינה שחובה להחליף חלקים פנימיים).

לעניין החלק השני, איך מתכננים מנוע שיהיה נוח לשימוש יום יומי (וגם לטיולי נהיגה וימי מסלול מזדמנים), כך שנתון המומנט יהיה מכובד/מספק, וגם יהיה זמין החל מסלד נמוך, ועד לתקרת הסלד?

פורסם

אני לא יודע להגיד לך לגבי המנוע עצמו, אבל טורבו טוב יותר (לאו דווקא גדול יותר), כזה שמבוסס על טכנולוגיה/שיטות יעילות יותר, יוכל לספק לך זמינות טובה יותר.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

הטורבו עצמו זה אחד הגורמים, אני צריך עוד לשבת לקרוא כמה מאמרים עליהם (יש לי סלט בראש בכל המושגים שקשורים בהם).

המצנן בניים יכול לשפר או לפגוע בLAG של הטורבו, וגם בזמינות הכח (בהתאם ליעילות הקירור שהוא יציג).

פורסם

אליקו, סיפקת לי פה אתר עם מספיק חומר קריאה מפה ועד סוף התואר שלי (ונשאר לי כמה שנים עד אז).

בנוסף, לגבי הטורבו וכל המושגים שלו אני נעזר באתר של GARRETT, יש שם כמה מאמרים ומדריכים (אני חושב שמישהו כתב פה פעם סוג של מדריך והשתמש בחומר משם).

• תוכן חדש...