Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

פלוקסטר - צודק עסקה היא כשרה ששני הצדדים מסכימים.

ואין שום בעיה לקנות שקית במבה ב-40 ש"ח. או בקבוק קולה ב-100 שאתה באמצע המדבר.

אבל אם הקיוסק ליד מוכר לא קולה. אלא פפסי ב-10 ש"ח - אז כדאי שתדע את זה ואז תחליט שאם אתה חייב רק קולה אז תקנה ותהנה. אם אתה לא, אז אולי כדאי שתשקול גם את הפפסי.

אז אני חושב שקצת הטעו אתך לגבי המתחרות של הקומפי. עשו קצת UPGRADE לרכב בארץ. נראה שהקפיצו כל גרסה רמה.

אגב אם ה-595 היא המתחרה של JCW.

אz ה-695 היא מתחרv של?

אגב, אני מוחה על מקבילה ולא מתחרה. כי זה נשמע של-595 אין מתחרות. אבל זה הרי לא נכון. לא ככה?

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
  • תגובות 851
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
גובה התמחור גם קובע מול אילו חוויות של רכבים אחרים אתה משווה את הרכב הזה.

וזה, כמו שציינתי, מוריד לי מהאבארת' הרבה יותר מאשר התמחור שלה ביחס למתחרות שלה [בהנחה והייתי קונה עם תקציב 230K].

נקמיצ'י צודק בכך שמנסים לתמחר את אבאראת' כמותג פרימיום. כתבתי על זה בשרשור אחר [של ה124 לדעתי]. הם לא פונים לחובבי ההגה. חובבי ההגה מעניינים להם את הישבן. הם מתמחרים אותן כמוצר פרימיום. הם לא רוצים את הלקוח הנהג, הם רוצים את הלקוח העשיר. תקראו לזה תכשיט או צעצוע או איך שבא לכם. סה"כ אסטרטגיית שיווק למקסם רווחים. גם מאזדה עשו זאת עם המיאטה ודוגמה קיצונית לצד שני [ואל תוך סגמנט המיני פרימיום] היא הלנצ'יה אפסילון שלא נדע.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אף אחד כאן לא אמר שמדובר ב'עסקה לא כשרה'.

כן נאמר שבהינתן ששני רכבים עולים במקום אחד X, ובמקום שני הם עולים Y ו- 140%*Y, אז יש כאן טעם לפגם מבחינת תמחור כשמתבוננים על זה מהצד של הלקוח, במיוחד כשלוקחים בחשבון את נפח השוק הדומה של הדגמים המדוברים (נדמה לי שלאבראת' יש אפילו נתח חזק יותר בארץ מאשר ל208, לדוגמא).

*אם* המחיר הוא אכן לא X אלא X+d (למי שאיבד אותי: אם המחיר בחו"ל אינו סביב ה20K אלא 30K), אזי שהתמחור כן נראה הגיוני והדיון הנ"ל תפל. אז אפשר להתחיל לדבר על האם 'הגיוני' מבחינה צרכנית שרכב בגודל של בוטן יעלה כמו רכב גדול יותר עם ביצועים חזקים יותר, לדעתי זה לחלוטין הגיוני בהינתן שיש לו ערך מוסף, ואמנם לא נהגתי בבוטן המדוברת אבל נראה שיש לה חושילינג ערך מוסף (ולא רק אליבא ד'נהג מתחיל').

די פשוט בסה"כ, לא מבין איפה הסיבוך... מכוניות דמיוניות וכו', לא רלוונטי בעליל לדיון שמקורו בנתונים מספריים נטו (כך זה התחיל, למיטב הבנתי, בהודעה של avia ואולי גם שלי).

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אור, רק בוא ניקח בחשבון שאנחנו לא יודעים בכמה יבואן מקבל פה רכב [לפחות אני לא], ואז גם המספרים לא ממש רלוונטיים מעבר לאמדן.

בגלל זה, אם לובינסקי מקבלים 208 ב-50K לחתיכה וסמלת את האבארת' ב-80K זה גם הופך את הדיון ללא רלוונטי, גם אם שתיהן עולות Y בחו"ל. הבעיה שגם לא ניתן לדעת בכמה יבואנים מקבלים כל רכב. לכן, אני משווה את הרכב לא בהתאם למתחרות שלו כפי שהן אמורות להיות בחו"ל, אלא בהתאם למה אני יכול לקנות בתקציב שהגדרתי לעצמי.

אז, אם מחר אני מגדיר 230K תקציב אני בהחלט עושה נסיעה בתחרותציונה, ולא אכפת לי שהיא אמורה לעלות 130K. אולי אני אנהג ואבין את המחיר, ואולי אני אחשוב למה אני מבזבז את הזמן שלי? בכל מקרה, זה בטח לא גורם לפסילת רכב מראש.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

אור הכוונה לא אליך אלא לקבוצה הקבועה שפותחת את דיון ההשוואה למחירי חו"ל (אגב לא רק כאן, כמעט בכל שרשור) ולראיה טבלת המחירים שעלתה כאן. אין שום דרך לדעת כמה יבואן צשלם על רכב בישראל, אנחנו שוק יחודי בהיבט הזה בגלל המיסוי הגבוה והבידוד הפיזי שמונע מהיבואנים הישראלים להתחרות ולעשות קניבליזציה אחד לשני כמו באיחוד האירופי. לכן הם מקבלים מחירים זולים יותר מעמיתיהם באירופה. אף. אחד כאן לא יודע כמה לובינסקי משלם על 208 או צ'מפיון על פולו או סמל"ת על אבארט' ולכן אין שום בסיס להשוואה.

פורסם (נערך)

ניקו, אני מניח ששנינו יודעים שלכל תופעה יהיה תירוץ, שכתשאל מדוע חטיף שמיוצר בארץ עולה פי 2 מאשר בחו"ל יאמרו לך רגולציה, וכשתשאל מדוע במסעדה ההיא התגלה סלמונלה יגידו שהמבקר החמיר, ומדוע הילד דקר את הבחור אז זה בגלל שהיה לו ילדות עשוקה או משהו.

בין אם זה כי היבואן מקבל מחיר מזעזע ובין אם זה כי היבואן החליט לקחת נתח שמן לכיס או לתמחר בצורה מסויימת ואז לשפות את הלקוח בדרכים אחרות - זה לא משנה את העובדה עם הXים והYים ממקודם. סופר לגיטימי שהיא לא תעניין אותך בתור צרכן, אותי היא כן מעניינת כי אני מבין שיש שני מוצרים שבכל מקום מיועדים להתחרות (שזה שקלול של שוק פתוח, התחרות הזו נוצרה כנראה כי אחד מציע יותר AAA והשני מציע יותר BBB) ורק פה הם מופרדים לחלוטין ע"י כמה עשרות אלפי שקלים. אז אצלי בראש זה עושה בעיות, אצל אחר לא - וואלאק מבין את שני הצדדים.

חוזר ומדגיש שכל הנ"ל נאמר בהנחה שהמחיר בחו"ל זהה, ושאם הוא לא אז כל הדיון הזה מת (מבחינתי) במקום.

ואני מקווה שזה די ברור שאני לא בדיוק hater של אף אחד, בטח ובטח לא אבארת', אז מרמור אנטי וכו' - לא בבית ספרנו.

עריכה: עמי, קיבלתי. ההודעה הנ"ל די תופסת גם להודעה שלך (שהתווספה בזמן שחפרתי). בכלליות גם אתה וגם ניקו צודקים ואני לא פוסל את דעתכם לרגע, פשוט הלך-הרוח / עיבוד-הנתונים שלי בנושא קצת שונה.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

זה כן רלוונטי כי אכן אין לאבארת' מתחרות - שוב, לא במובן ש"אין עליה בעולם" אלא שאין מתחרות שיושבות על המשבצת שלה. אם זה נעשה בכוונת מתכוון או לא, זה לא רלוונטי (אישית מאמין שלא, כי באיטליה מכונית קטנטנה היא מכונית לכל דבר ולכן אפשר ליצור לה גם גרסאת "פרימיום" וכו').

זה כמובן לא אומר שאי אפשר לבדוק אם התמחור עולה בקנה אחד עם המתחרות. שמתי לב לכלל נחמד שעולה מהמחירונים מבחינת עלויות:

גרסאת ספורט של רכב מסוים = גרסאת פרימיום שלו מרמת גימור ביניים = גרסאת ספורט פרימיום של רכב מקטגוריה מתחת.

כוחו של הכלל יפה מלמטה למעלה (בשלב מסוים כל רכב ספורט הוא בהכרח פרימיום, מעל סגמנט C למעשה).

הבעיה עם הקומפי הוא שאפילו מקבילות אין לה כי הן לא קיימות, עדיין. אם היא נמכרת ב-236, כמה הייתם משלמים על RS1 נניח?

*נקמיצ'י, אף אחד כאן לא במדבר, לפחות לא אלו שמבחינתם רק תוצרת איטליה מקובלת. ובכל זאת, אם אתה מאד אוהב קוקה קולה ומבחינתך פפסי לא מספק את הסחורה, אז מה הבעיה בזה שתבחר בקוקה קולה ותשלם על כך פרמייה, למרות שאתה יודע שיש במקרר של בית העסק גם פפסי?

עריכה: אוקי אז יש לנו הסכמה. אנחנו יודעים שאנחנו לא במדבר. אני בחרתי באבארת' למרות כל החסרונות ולא בגלל..

ועוד משהו: עדיף לדבר ביתר פשטות ולא להסתבך עם קוד הדגם. יש אבארת' (מקבילה לקופר S ו-A1 1.8), יש אבארת' אסה-אסה (מקבילה ל-JCW ו-S1) ויש אבארת' קומפי'. רזולוציה גבוהה יותר זה כבר ללכת לאיבוד.

עריכה אחרונה על ידי Fkl0ster
:idea:
פורסם

כולכם הולכים נורא רחוק. תבדקו באיטליה. מחיר הקומפטציונה מאוד קרוב למחיר של פולו GTI.

אבל היבואן ונציגו יודעים לשכנע (מסתבר) שזה רכב ללא תחליף, ולכן בסדר לגבות עבורו בארה"ק כמה שבא להם, כי יש מי שמשלם. ככה זה שאין יבוא מקביל בשוק קטן, בו גם אין ממש הסדרה. אבל זה שיש פה אנשים שממש מצדיקים את זה? נו שוין. חוזר לעבוד, אולי אחסוך מספיק לרכוש כזה רכב.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

פלוקסטר - אין בעיה.

תדע את כל הנתונים ותחליט מה שבא לך.

אבל זה ההבדל בין צרכן חכם לאחד שלא.

הצרכן החכם רואה את כל התמונה ובוחר מה שמתאים לו. הצרכן הפחות נבון מקבל תמונה לא מלאה ומחליט על סמך ידיעה חלקית בלבד.

ואני שוב לא מבין איך אתה טוען שאין מתחרות או מקבילות ל595.

פורסם (נערך)

אני לא מצדיק חלילה, רק מעמיד כמה דברים על דיוקם. האבארת' 500 היא בהגדרה ספורט פרימיום מסגמנט מיני והפולו GTI היא בהגדרה ספורט עממי מסגמנט סופר מיני. זה "תקין" שהן עולות דומה. לגבי הקומפי, חשוב לשים לב להבדלי אבזור וכו'.

אה, ולהשוות מחירים בארץ מוצא של אחת המתחרות זה לא במקום. בשביל זה אלוהים ברא את אנגליה - גם הכל באנגלית, גם אין תעשיית רכב עממי מקומית וגם מדובר בשוק שהוא אדיש למתרחש בקונטיננט. להשוות שם מעתה ואילך בבקשה..

וכן, הפולו איכותית בהרבה, חזקה בהרבה, נעימה בהרבה ומשוכללת בהרבה - רק כדי שלא תחשבו שאני מגן על הרכב שלי.

נקמיצ'י, ההערה האחרונה שלך לא במקום כי היא מבטלת את הקנייה שלי (נניח) באמירה שהיא לא חכמה. אם "הכל כשר", לשם מה האמירה נחוצה?

עריכה אחרונה על ידי Fkl0ster
:idea:
פורסם (נערך)

אור, אני אגב מסכים עם הלך הרוח שלך. אני כן חושב שהתמחור נובע מרצון להרוויח יותר, אבל אני לא יודע, וזה לא משנה לי או לצורה שבא אני רוכש רכבים.

זה כל ההבדל בינינו, חוץ מזה שאני גם חתיך 8)

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

פורסם
אור הכוונה לא אליך אלא לקבוצה הקבועה שפותחת את דיון ההשוואה למחירי חו"ל (אגב לא רק כאן, כמעט בכל שרשור) ולראיה טבלת המחירים שעלתה כאן. א

השוואה של הפרשי מחירי מוצרים באותה קטגוריה בארץ ובחו"ל, זו צרכנות נבונה, שבאה לבדוק את התמורה לכסף.

לא בגלל שהיא בודקת את מתח הרווחים של היבואן (כאן אני מסכים איתך, זה לא מעניין), אלא כי היא עוד אינדיקציה לתמורה.

אם האבאברט תחרותציונה (אהבתי, כל הזכויות לניקו) מתומחרת בארץ הרבה יותר יקר ביחס למתחרותיה, לעומת אירופה, זה אומר שהמיצוב שלה בארץ יותר גבוה מבאירופה.

כאמור, זה אומר שבארץ היא ממוצבת מול תחרות קשה יותר מאשר באירופה.

זה לא משפיע על שיקולי רכישה של קונה ספיציפי זו או אחר. יש לה מספיק תכונות ייחודיות כדי שהיא תוכל להיות קנייה מתאימה למאן דהוא, גם במחיר הזה (זה נכון גם למיאטה, שמתומחרת מאוד גבוה), אבל זה אומר שהיא מתמודדת בגבהים שלא תוכננה לטוס בהם, מול תחרות שאמורה להיות עדיפה (אליבא דהיצרן).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מצחיק שיש נושא על המיאטה החדשה והתמחור שלה, בו לא הרבה יצאו להגנת היבואן וכמעט כולם שם פשוט תקפו והתרגזו על המחיר.

מכיוון שיש פה כל כך הרבה חובבי המותג (ובאמת, עומר הוא אחלה בנאדם מהמפגש הקצר שהיה לי איתו והלואי עוד הרבה כמוהו אצל יבואנים אחרים) הלך הרוח פה שונה לחלוטין ולדעתי, בתור אדם אובייקטיבי לחלוטין שאפילו התעניין באבארט׳ ומאוד מאוד אוהב את הסגנון אין הבדל בכלל בין המקרים! תנסו להיות אובייקטיבים ולראות את הדברים בזוית אחרת ואולי תראו את זה גם אתם.

אחרי שאמרתי את זה, רק אדגיש את זה שאני בהחלט בדעה של ״טוב לך תקנה, לא טוב אל תקנה״ ולא הייתי שותף להודעות שהיו בנושא המיאטה וגם לא כאן. אישית, במחיר הזה אני מעדיף את המגאן (האמת, גם אם הייתי מחפש בתקציב גבוה יותר כנראה) ונהנה מהבחירה שלי מבלי להכנס לשיקולים של יבואנים אחרים. גם קרסו לדעתי גובים מחיר מוגזם על המגאן, אבל לי אישית, זה מתאים.

הימים הקשים חלפו :-)

פורסם
מסכים לגמרי, וזה מוביל לסיכום שהיה ידוע מראש. מתאים, קנה, לא מתאים אל תקנה. המחיר הוא שיקול אחד מיני רבים.

כן... אבל כשהפער קיצוני, אז החלק שלו בשקלול גדול יותר.

מצחיק שיש נושא על המיאטה החדשה והתמחור שלה, בו לא הרבה יצאו להגנת היבואן וכמעט כולם שם פשוט תקפו והתרגזו על המחיר.

כי במקרה של המיאטה, אין (כמעט) אלטרנטיבה דומה.

לאבארט יש גירסאות זולות יותר והרבה אפשרויות אחרות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...