Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3776 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

http://www.themarker.com/news/1.2868594

בגרסה המודפסת מצויין שיש קטעים בהם סף האכיפה הנו 165 קמ"ש ואף יותר.

עריכה אחרונה על ידי shayy

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

כל נושא פריט המצלמות הזה הוא שערורייה שמן הסתם אף אחד לא ייתן עליה את הדין. מכספי ציבור בזבזו עשרות מיליונים על פרויקט נגד הציבור ובסוף גם הוא משיג את התוצאות ההפוכות.

פורסם (נערך)

אסור לדון בממצאי דו"ח המבקר דרך כתבות עיתונות.

צריך לקרוא את הדו"ח עצמו.

ותסמכו על מבקר המדינה שהדו"ח יהיה כתוב בשפה הכי לא ברורה ומכובדת בעולם...

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

קראתי את התקציר של הדו"ח עצמו. שווה להשקיע את הזמן ולקרוא 9 עמודים קצרים. לא ייאומן איך מנהלים פרויקט כזה. מדינה מטומטמת. כמה דגשים:

1. מעלים סף מהירות לתפיסה לרמה הזויה של 160 קמ"ש ואפילו 250 כי יש עומס בטיפול בתיקים.

2. עשרות אלפי תיקים מושלכים לפח כי אין אפשרות לטפל בהם או כי יש התיישנות.

3. רוב השוטרים והקצינים (כולל שב"ס) שנתפסים במצלמות לא מקבלים דוחות.

4. הוקם מרכז לוגיסטי לניהול המצלמות בגודל של כ-3000 מטר מרובע... המרכז מאויש ב-20% מהתכנון.

5. לא מנצלים את המידע המצטבר ואין למשל מעקב אחרי עבריינים מועדים.

ועוד ועוד...

פורסם (נערך)

על פניו זה נכון, אבל גם לקרוא רק את התקציר (כמוני) זה חצי עבודה.

מבטיח לקרוא את גוף המסמך בזמן הישיבה הקרובה ולחזור עם מסקנות.

פורסם

אני לא חושב שמשקרים בכתבה כשאומרים שהמבקר טען ש"מהירות היא אינה חזות הכל".

וכאן מתחיל ומסתיים הכל. כי מבקר המדינה הוא היחיד שאומר בקול רם שבכסף הזה היה ניתן לבנות עוד מחלפים.

אחריו מגיעים ליצנים כמו אבואב, שמסבירים למה צריך דווקא עוד מצלמות.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

עד שאני לא קורא הכל - אני לא שולל ולא מאשר. ממה שקראתי עד כה, בשום מקום מבקר המדינה לא מערער על עצם הצורך באכיפת מהירות.

לא שזה הופך את זה לנכון...

אגב, שים לב שאור ירוק תרמו לכתיבת הדו"ח אז צפה לראות את הליצנות שלהם ניבעת מבין השטים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה זאת אומרת שהם תרמו לכתיבת הדו"ח?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

חן, רפרפתי. בדוח עצמו המבקר קובע בגדול שהמדינה בחרה באכיפה אלקטורנית, נכשלה ביישומה ועדיין דורשת להקים עוד מצלמות (בהתאם, כמובן, למשנתו של אבואב, שכבר מזמן הפך למכתיב מדיניות בתחום).

בדוח המבקר אכן לא יוצא נגד אכיפת מהירות כקונספט. אבל גם מה שנאמר בעל פה חשוב, וברור לי שהוא מבין שיש פתרונות אחרים, או בעיות אחרות.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

מצלמה זה השקעה, מחלף זה הוצאה.

הרוגים בתאונות - יש לך שכבות אוכלוסיה שלמות שמתפרנסות מזה (מחברות ביטוח ועד חברה קדישא), אז למה לעשות משהו בנידון.

יותר כלכלי להכריז על מהירות כגורם עיקרי לתאונות, ובאותה נימה לשים עוד מצלמה איפה שאפשר ורצוי לנסוע מהר, כדי לגזור עוד כמה שקלים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

טוב, בחנתי את הדו"ח. להגיד שבחנתי אותו ביסודיות מוחלטת אני לא יכול, אבל עשיתי כמיטב יכולתי. מה שלא סייע לי היה אופן הכתיבה והארגון של הדו"ח.

בחיים שלי לא ראיתי תקציר מנהלים כזה ארוך. וכל המסגרות הצבעוניות הללו; מה אני, בן חמש? ומה זה שו"ב, מה אנחנו בצבא?!

תמיד אפשר למצוא מקומות לשיפור. חלק מן המרכיבים הסטטיסטיים של הדו"ח למשל היו יכולים להיות מוצגים בנורמליזציה ביחס לכמות הנהגים במחוז, כמות השוטרים במחוז וכדומה, אבל ניחא.

הדו"ח אינו דו"ח מקצועי בתחום התעבורה וכנראה גם נדרש ליריעה קצרה, ולכן (בניגוד למשתמע מן העיתונות) אינו מתיימר מלכתחילה לבחון את עצם הנחת העבודה באכיפת מהירות.

הדו"ח אמנם מציין (בעמוד מספר 18, ה"ש 2) כי מהירות מופרזת ביחס למותר בחוק גורמת רק לאחוז מכלל ההתנגשויות, אך זו הערה אגבית ולא שיפוטית.

להיפך, הדו"ח מביא (ע' 36 וה"ש 24 שם) מחקרים התומכים באכיפת מהירות ובכלל ניבעת ממנו תמיכה בעצם הצורך באכיפת מהירות.

מאכזב אגב לגלות שהוא אינו נוגע כמעט בכלל לסוגיה החשובה אף יותר של צילום עבירות רמזור אדום, שגם הן חלק מן הפרויקט.

מסיבה זו, הדו"ח גם לא ניסה לבחון לעומק, למשל, את אופן ההגדרה של מגבלת המהירות, מידות הענישה ביחס לגודל החריגה מן העבירה, פילוח גורמי התנגשויות, לא ביקר את סוגית התקצוב. צפוי, ועדיין מאכזב.

כיוון שכך, חלק גדול מהדו"ח גם נוגע לא לסוגיות שבלב העניין אלא לענייני ניהול כספים ואתיקה כמו מחיקת דוח"ות מהירות לשוטרים ובכירים, הוצאות מיותרות על מרכז השליטה והבקרה וכדומה.

• תוכן חדש...